2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Bir kac gün araliklar ile birden bire kırmızı kanama oluyor sonra durup kahve lekelenme şeklinde devam ediyor. Perşembe gününden beri öyle. Ve ara ara hafif sancilarim oluyor adet sancısı gibi
enfeksiyondan kaynaklı kanama da olabilir. Her türlü önemli bir konu kanama kuzum. Bi doktora gitsene acile falan ?

Nipt testi aciklamasina baktim tekrardan, cinsiyet kromozomlarina bakmiyoruz Hollanda’da yazmisBenim ebeye kalsa 20. Haftada gorursunuz dedi :) ekstra gittigim ultrason merkezinde 14+ haftadan itibaren gelebilirsiniz diyor. Ama tam 14te gidip de goremeyebilirim tabi kismet.

Bugun benimde kontrolum vardi doktor herşeyin iyi oldugunu soyledi ense kalinligi 1.3mm olarak soyledi ,kan testinide bugun verdim telefonla sonucu bildiricekler fakat cinsiyet icin hic tahminim yok 17.haftada anca netlesir dedi gecen hafta erkeğe benzetmişti

Bebegin kg durumuna gore degisiyor. Benim kizim yenidogan tulum ve zibinlarini 3 ay giyebildi... 2900 dogdu ve hizli kg almadi. 3 aydan sonra kg alimi artti

Benim test formunda cinsiyeti ogrenmek istiyorum ya da istemiyorum diye isaretlemek gerekiyordu. Bakalim merakla bekliyorum.

Bu testleri hangi ülkede yapıyorlar. Benim doktorum ikili taramayı bile sadece burun oluşumu ve ense kalınlığını ölçerek yeterli buluyor.

Ben kızımı 22. haftasında öğrenmiştim. Türkiyedeki arkadaşlarım bebeklerinin odasını bile boyamıştı ben bir beyaz tulum almıştım sadece

Siz mi yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz yoksa doktor mu talep ediyor. Doktorumu mu değiştirmem lazım ben de Belçikadayım.
Almanyada doktor gebeligi dogruladiktan sonra bilgi veriyor. Ilk trimester sonu ultrasona ek olarak istersen ikili test istersen fetal dna yaptırabilirsiniz ancak her ikisi de opsiyonel ve sigorta kapsami disinda diye. Kimileri kendi muayehanesinde kimileri de yakinlardaki dogum klinigine gonderiyor test icin, burdaki arkadaslarla konustugum kadariyla iki turlusunu de duydum. Bana dr ister yaptir ister yaptırma ama bil ki ikili test istatistik, fetal dna 99% sonuc verir dedi. Ek olarak gebelik boyunca yapilan tum tahlillere dair bi brosur verdi, buraya bakip istedigim tahlilleri talep etmek benim sorumlulugumda hasta olarak. Mesela ben toxoplasma testi istedim, trde ne kadar standart ve her dr yapıyor. Burda istege bağlı. Prena test yaptirdim fetal dna olarak ve doguma yakin b-streptokok testi yaptirmayi dusunuyorum eger normal dogurabilecek gibi olursam.

Okul başlayınca toplu olarak okudum herşeyi. Baya yorgun hissediyorum. Ayakta durmak çok kolay değilmiş. Bugün kalçamda bir ağrı oluştu inşallah geçicidir. Bu arada bebek hareketlerini hissediyor musunuz? Benim ikinci gebeliğim bu haftalarda hissetmeye başlamam gerekiyormuş ama ben hissetmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…