enfeksiyondan kaynaklı kanama da olabilir. Her türlü önemli bir konu kanama kuzum. Bi doktora gitsene acile falan ?Bir kac gün araliklar ile birden bire kırmızı kanama oluyor sonra durup kahve lekelenme şeklinde devam ediyor. Perşembe gününden beri öyle. Ve ara ara hafif sancilarim oluyor adet sancısı gibi
Nipt testi aciklamasina baktim tekrardan, cinsiyet kromozomlarina bakmiyoruz Hollanda’da yazmisAlmanyada da 15. Haftadan once soylemeleri yasakmis ultrasonda gorseler bile. Belki sizin orda da benzer durum vardir. Eger soylerseler ve farkli cinsiyet çıkarsa insanlar doktora o zamana kadar bebek alisverisine yaptigi masraf icin dava acabiliyormus.benim dr gerci bariz ugrasti gormek icin, test sonucunda da soyleyecek cinsiyeti, hemen telefon acarim gelince dedi.
Hayir canim henuz ogrenmedimSizin cinsiyet belli oldu mu
Evet gerçekten insanın sürekli birşeyler alası geliyorben bir kaç birşey aldım ama kendimi frenlemeye çalışıyorum. Mart ayı soğuk olur diye düşünüyorum o yüzden biraz daha uzun kollu tarzı şeyler alırım heralde. Yeni doğan kıyafetleri de uzun kollu oluyor sanırım. Ama onlar en fazla 1 ay mı olur acaba Kuzenimin dün bebeği 3900, 57 cm doğdu. Aldıkları yeni doğan kıyafetleri olmamış Biraz büyük birşey giydirmişler tam olmuştu hahahaha
Malesef onda da hata olabiliyor. Yinede zibin ce yenidogan az alirsiniz. Gerek duyulursa sonradan da aliniro yüzden tahmini doğum kilosunu öğrenip almak en mantıklısı sanırım
Benim test formunda cinsiyeti ogrenmek istiyorum ya da istemiyorum diye isaretlemek gerekiyordu. Bakalim merakla bekliyorum.Nipt testi aciklamasina baktim tekrardan, cinsiyet kromozomlarina bakmiyoruz Hollanda’da yazmisBenim ebeye kalsa 20. Haftada gorursunuz dedi :) ekstra gittigim ultrason merkezinde 14+ haftadan itibaren gelebilirsiniz diyor. Ama tam 14te gidip de goremeyebilirim tabi kismet.
Bu testleri hangi ülkede yapıyorlar. Benim doktorum ikili taramayı bile sadece burun oluşumu ve ense kalınlığını ölçerek yeterli buluyor.Evet o da ayni grup testlerden biri. Uc asagi bes yukari ayni seylere bakiliyor. Prena test icin de dr 3 ayri paket sunuyor mesela, istedigin detaya gore fiyat artiyor.
Ikili test buralarda zorunlu değil diye cok sacma fiyat vermiyorlar mi sence de? Turkiyede o kadar standart biseydi ki, bana dr ilk söylediğinde baya şaşırmıştım. Zaten ilk muayenelerde karindan degil de alttan bakinca bana turkiyeyi unut artik demişti
30a yakin paramaetre var. Hormonal bozukluga bile bakiliyor
Önden çıtçıtlı olan tulumları giydirmesi de kolay oluyor onlardan stoklamayı düşünüyorum.Ya ben bir şeyler almak için sabırsızlanıyorum ama bir başlarsam duramam biliyorum tabi daha cinsiyette belli değilbir de bebişler tam baharda gelcek ya neler almayı planlıyorsunuz?
bizim de aynı, ama sanırım yaş faktörüne göre detaylı inceleme yapılıyorBu testleri hangi ülkede yapıyorlar. Benim doktorum ikili taramayı bile sadece burun oluşumu ve ense kalınlığını ölçerek yeterli buluyor.
Turkiyede yapiliyor. Ben almanyadayim burada da yapiliyor. Bir arkadasimiz da hollanda da yaptirdi.Bu testleri hangi ülkede yapıyorlar. Benim doktorum ikili taramayı bile sadece burun oluşumu ve ense kalınlığını ölçerek yeterli buluyor.
Ben kızımı 22. haftasında öğrenmiştim. Türkiyedeki arkadaşlarım bebeklerinin odasını bile boyamıştı ben bir beyaz tulum almıştım sadeceNipt testi aciklamasina baktim tekrardan, cinsiyet kromozomlarina bakmiyoruz Hollanda’da yazmisBenim ebeye kalsa 20. Haftada gorursunuz dedi :) ekstra gittigim ultrason merkezinde 14+ haftadan itibaren gelebilirsiniz diyor. Ama tam 14te gidip de goremeyebilirim tabi kismet.
Siz mi yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz yoksa doktor mu talep ediyor. Doktorumu mu değiştirmem lazım ben de Belçikadayım.Turkiyede yapiliyor. Ben almanyadayim burada da yapiliyor. Bir arkadasimiz da hollanda da yaptirdi.
Almanyada doktor gebeligi dogruladiktan sonra bilgi veriyor. Ilk trimester sonu ultrasona ek olarak istersen ikili test istersen fetal dna yaptırabilirsiniz ancak her ikisi de opsiyonel ve sigorta kapsami disinda diye. Kimileri kendi muayehanesinde kimileri de yakinlardaki dogum klinigine gonderiyor test icin, burdaki arkadaslarla konustugum kadariyla iki turlusunu de duydum. Bana dr ister yaptir ister yaptırma ama bil ki ikili test istatistik, fetal dna 99% sonuc verir dedi. Ek olarak gebelik boyunca yapilan tum tahlillere dair bi brosur verdi, buraya bakip istedigim tahlilleri talep etmek benim sorumlulugumda hasta olarak. Mesela ben toxoplasma testi istedim, trde ne kadar standart ve her dr yapıyor. Burda istege bağlı. Prena test yaptirdim fetal dna olarak ve doguma yakin b-streptokok testi yaptirmayi dusunuyorum eger normal dogurabilecek gibi olursam.Siz mi yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz yoksa doktor mu talep ediyor. Doktorumu mu değiştirmem lazım ben de Belçikadayım.
Nasil anlayamadim canim
Benim canım yanlız benim bebiş göstermiyor Dr dan değil yani 16.haftada gitcem inşallah belki gösterirKizlar 14. haftada olup cinsiyet gorulemeyen var mi? Tam 14 hafta doldugu zamana randevu aldim acaba erken mi diyorum cinsiyet gormek icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?