- 27 Ağustos 2019
- 6.694
- 12.975
- 168
- 32
benim ilk doğumum olacak kısmetse. Hemoroid derdi bende de var o yüzden hiç risk almayıp epidural yaptırsam diye düşünyorum. Fakat onunda ciddi riskleri varIkinci dogum daha kolay oluyo diyolar. Benimde ikinci bende biraz korkuyorum acikcasi. Ilkinde bende de hemoroid cikti bunda daha da büyür mu diye endiseleniyorum. En saglikli sekilde hepimiz kucaklarimiza aliriz ins. Iyi dusunelim iyi olsun..normal dogum kadar da guzel bisey yok tabi
Bende gözükmüyor. ikili test sonucum için bakiyorum. Ama maalesef yok. Hastaneyi aradım sonucunuz çıkmis dedi. Mail atmalarını istedim ama maalesef gonderemiyorlarmis gelip elden alabilirsiniz diyor. Cuma günkü doktor kontrolumu bekleyeceğim çaresiz.Günaydın, hepsi görünüyor özeller dahil, e-nabız’dan.
ikili test sonucu rapor olarak zaten gözükmez. Görseniz bile bakılan iki hormon değerini görürsünüz .Bende gözükmüyor. ikili test sonucum için bakiyorum. Ama maalesef yok. Hastaneyi aradım sonucunuz çıkmis dedi. Mail atmalarını istedim ama maalesef gonderemiyorlarmis gelip elden alabilirsiniz diyor. Cuma günkü doktor kontrolumu bekleyeceğim çaresiz.
Kuzenimin esinde de çok sorun yaşandı. 35 yas üstüydü. Son adet tarihini bilmediği gibi hamile kaldığını bilmeden dış tedavisi yaptırmıştı. İğneler antibiyotikler röntgen filmleri. Aklınıza ne gelirse. Sonra kürtaj yapılacak dediler. Farmakoloji çocuğun bir şeyi yok dedi. Tam rahat nefes almışlardı ki ikili test yüksek risk çıktı. Ağlamaktan helak oldu kız. Amniyosentez yaptırdılar meğerse ikili test erken yapılmış. Bu sefer de kalbinde bozukluk var dediler. Ayrıntılı ultrason ve ekg gibi bir şey yapıldı bebeğe orda da sorun çıkmadı. Sapasağlam bebeğe defalarca hasta dediler. Bu gün yarin doğuracak. Su anda hiç bir sorun yok. Zamanı com önemliymiş bu testlerinCnm risk yuksek yaziyo. Devlete gittim adam usg bakti ozelin yaptigina erken yapilmis sanki yenileyelim dedi..bi yandan genetik lab ile gorustum. Ilk hamileligimde hic bir risk yokmus kagitlari buldum. Icim icimi yiyo . Insallah bi sikinti yoktur
Degrlerim:
Papp-A# 1.45
1.TRİMESTR (DOWN SENDROMU) TARAMA, TEKİL (PKT)
YAŞ RİSKİ 1:244
T.21 1:266
T.18-13 RİSKİ 1:96176
RİSKLİ BÖLGE
BETA-HCG, SERBEST# 141.2
bence önemli olan ultrason canım, hiç sıkma canını. hatta biz doktorumuz uygun görürse ultrason normalse eğer kan testi yaptırmayı bile düşünmüyoruz çünkü durduk yerde riskli diyorlar bebekler gayet sağlıklı doğuyor. hiç strese sokma kendiniUltrasonda herhangi bir sorun yok dedi cnm.
Evet benim ilk. Ben de hep kendimi ikinci çocuğu olan anneler var diye teskin ediyorum vallahi. Haklısınız. İlk gebeliğim diye de biraz korkuyorum. Ama mesajınız rahatlattı beni, teşekkür ederimOhhho biz ne yapalım .17 kilo oglum var gunde en az 10 kere kaldiriyorumdur. Ilk sanırım o yüzden böyle evham yapıyorsunuz . geçen carşida yurumek istemedi . kucagima alip rahat 10 dk taşıdım .Dikkat etmeye calisiyorum ama cocuk olunca baska oluyormus . sizde telas etmeyin . birsey olmaz Allah in izniyle
Ben 14+1im doktorada ne zaman gidebilecegim belli degil14. Haftadayım karnımda seğirmeler hissediyordum bu ara hissedemedim pek bi sorun yoktur inşallah 1 hafta var kontrole aslında gitsem cinsiyet belli olur şuan beklemek çok zor geliyor ama off bilmiyorum o kadar bekledim 1 haftada geçer inşallah hayırlısı Allahtan
Bende 11 kg kizimi surekli kaldiriyorum. Hele hastanede anam ağladı. Allaha emanetlerEvet benim ilk. Ben de hep kendimi ikinci çocuğu olan anneler var diye teskin ediyorum vallahi. Haklısınız. İlk gebeliğim diye de biraz korkuyorum. Ama mesajınız rahatlattı beni, teşekkür ederim ❤❤❤
Canım patiksizler daha kullanışlı fakat ilk bebeğin iş haliyle heves edip alacaksın ilk dönem kıyafetlerimi abartmadan al zıbınlara gelecek olursa çıtçıtlı badileri diyorsun galiba onlarında mesala 5adet boy boy al haliyle çişi çıkıyor veya terliyor onlarında özellikle kafa kısmı geniş veya çıtçıtlı tercih et tabi henüz erken ben 30hafyadan önce bişey almayı pek düşünmüyorum tabi bir iki parça alınır çünkü benim 12ve 10yaşında iki kuzum var onlar benden hevesliDeneyimli annelere bir şeyler sormak istiyorum
Kış bebeği olacakları için öncelikle zibinlarda kısa kollu mu daha çok kullanışlı oluyor uzun kollu mu
Aynı şekilde ayak kısmı patikli mi kullanışlı bacaksız olanlar mi
kusmam mide buluntım olmamasına rağmen ben hiç kilo almadım. bende merak ettim açıkçası neden almadığımıArkadaşlar 12. Haftama giricem yarın tartıldım sadece 1 kilo almışım normal mi sağlıklı besleniyorum çok aşırı yemiyorum az az sıklıkla yiyorum .
ne güzel işte ben 12. haftama kadar 3 kilo aldım ve bu beni rahatsız ettiArkadaşlar 12. Haftama giricem yarın tartıldım sadece 1 kilo almışım normal mi sağlıklı besleniyorum çok aşırı yemiyorum az az sıklıkla yiyorum .
Ben 14+1im doktorada ne zaman gidebilecegim belli degilen geç beb ogrencem galiba
minoset ve parol kullanılabiliyormuş canım . Ben parol kullanmıştım. Zaten doktorun yazmış , dediği şekilde kullanmanda sakınca yoktur.Selamünaleyküm 12.haftama grdm bugün dün birden başım gözüme vurdu gözüm disimr vurdu bugünde belimle kalçam agriyo minoset yazdi doktor kullanan varmı minoset
Arkadaşlar 12. Haftama giricem yarın tartıldım sadece 1 kilo almışım normal mi sağlıklı besleniyorum çok aşırı yemiyorum az az sıklıkla yiyorum .
ben henüz araştırma aşamasındayım . Daha erken diye düşünüyorumArkadaşlar hiç alışveriş yapıyor musunuzben dayanamıyorum birşeyler almak istiyorum ama henüz başlamadım. Nelerden başlayayım bilemiyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?