2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
kızlar ben katı meyve sıkacağı almayı düşünüyorum havuç suyu elma suyu falan bize çok faydalı ilerde bebeğe de ek gıda hazırlarım:) tavsiye edeceğiniz bir marka var mıdır
Bende bosch var canim, cok memnunum. Elmayi bile butun atabiliyorsun mesela, ama tum kati meyve sikacaklarinda olan, posalari temizleme sikintisi var tabii yani keske suyunu sıktiktiktan sonra, direkt yerine koysak
Bu arada saracogulun onerisi, havuc suyu sikacaksan, bir damla zeytinyagi koyarsan ise yarar diyor, sen bilirsin.

Yok canim kim tavsiye etmiyor taze sıkılmıs meyve suyunu. Gebelikte bebegin suyu azalinca, havuc suyu icilmesi gerekiyor ya da kilosu artsin diye portakal suyu fln. Meyve suyu kürleri var baya. Meyveyi direkt yemekte cok saglikli bi sey, kabuguyla mumkunse cekirdegiyle bile ama meyve suyunun sagliksiz oldugunu ilk senden duydum
Ama sekeriniz fln varsa, baska tabi ona bi sey diyemem. Ben sıkintısi olmayanlar icin konustum canim.

Desene sende bendensin. Erken dogum yasamis oldugum icin, onlem olarak serklaj yapilacak bana da. Doktorumdan da memnunum. Sag salim kucagima alabilirsem, adama diyecegim tek sey ne dilersen dile benden yani. Hakikaten zor bi surec benim acimdan da, stres var yok diyemem. Hamile kalmak olmadi sıkıntim hicbi zaman, bu yuzden sukrettim. Ama hamile kalip, kucagina alamamak da baska bi aci acikcasi Rabbim hicbirimize vermesin.
Bol bol yatmali gunler olacak bende de, kitap okumayi seviyorum canim, ya da dizi vs aciyorum, gec kalkiyorum fln. Sana da tabsiyemdir Beynen kendini alistirsan daha rahat gecer insallah.

Reactions: Eva
Ne zaman atılacak dikiş cnm.Kaçıncı haftada doğum yapmistin ben 19 haftalık ikizlerimiş gebeliktı.
Buda ikiz o yüzden de korkum.
Düşünüyorum bazen Rabbimden hep en guzelini istedim hayırlısını Rabbim yine ikiz nasip etti.Demek ki en güzeli buydu diyorum ama kafa bazen gidiyo

Kızlar yiyecek konusunda doktorlarınız özellikle neler yemenizi öneriyor yazar mısınız.Benim doktorum birsey demedi

Benimde senden kalir yanim yok canım sukur bugubde bitti diyorum resmen sabredicez yapacak virsey yok

ben yumurtadan tiksindim hicbir sekilde pişirip yiyemiyorum baskasi pisirince de midem kabul etmiyor yogurt ve sutte sevmiyorum napacagim

Bendeayni durumdayim ilk hamile
ben yumurtadan tiksindim hicbir sekilde pişirip yiyemiyorum baskasi pisirince de midem kabul etmiyor yogurt ve sutte sevmiyorum napacagim

Bende oyleyim ilk hamileligimde ayni pek tuketmemistim sut urunleri gaz yapiyor midemde doktorum kesinlikle sut icme yesillik ve diger proteinlerle dengele demisti,yiyemiyorsan hic zorlama midenin bulanmasi daha kotu kasar ,ceviz, badem ,yesil mercimek tuketebilirsin vejeteryan vegan beslenen hamileler bile var dikkt edince hic birsey olmaz :)

DOKTOR BANA HERGÜN BİR SODA VE BİR MUZ YEMEMİ SÖYLEDİ. İLERİDE OLUŞACAK KRAMPLARI AZALTMAK İÇİN SANIRIM

Sodada magnezyum oldugu icin cok iyi geliyor evet ekstra ilac almak gerekmiyor ,muzda sanirim bebege kilo aldirsin diye ayni sekilde potasyum barindirmasi lazim doktorunuz ne guzel soylemis bn arastirara arastira zor bulmustum

Merak etme insallah cok guzel sonuclanacak bu sefer. Kafanin gitmemesi anormal olurdu zaten.
14. Haftamda -yani haftaya sali gunu- dikis icin konusalim dedi. Kan sulandiriciyi da biraktirdi. Muhtemelen onumuzdeki hafta yapacak canim. Zaten onlem amacli ya da oykuye dayali dikisler,14. Haftaya kadar yapiliyormus.
Dikis sonrasi ilk hafta surekli yatmak gerekecekmis cunku dikislerin acilmasi, sarkamasi olabilirmis. Sonrasi da, normal gebelere oranla daha dikkatle davranmaliymisiz canim. Ben su an evdeyim zaten. Esimde izin alacak serklaj sonrasi bana yardimci olmak icin. Ins hersey iyi olur.

Kızlar yiyecek konusunda doktorlarınız özellikle neler yemenizi öneriyor yazar mısınız.Benim doktorum birsey demedi
En son gittiğimde doktorum artık balık mevsimi açıldı.
Hafta 1-2 kez balık ye. Bunlar küçük balık olsun özellikle sardalya, hamsi ve istavriti önerdi.
Her gün 1 yumurta,süt ve yoğurt.
Ekmek, pilav, makarna çok fazla tüketme dedi.
Soda ve muz ye dedi.
Tuzsuz Kaju, ceviz, badem hergün 2 şer 3 er tane yememi önerdi.
He birde demir ilacı kullanınca bende çok gaz yapıyor kasıklarımı ağrıtıyor bunun için rezene çayı içebileceğimi söyledi. günde 1 bardak falan. Henüz içmedim çünkü demir ilscı bie süreliğine bıraktım başka bir ilaca başlıycam kullandığım ilaç bana çok dokundu.

Benim de şuan tansiyonla alakalı sıkıntım yok odemde yok doktor takip edelim dedi insallah bişey olmaz +1 başlangıç olabilir dedi

kızlar ben tuz tüketimini hiç azaltamadm aksine hep tuzlu şeyler istiyo canım limona bile tuz döküyorum yiyorum... ödem dışında başka bi soruna sebep olur mu ya? ama günde 3 litre suyu da ihmal etmiyorum

Hemen yoruluyorum bende , geceleri dogru duzgun uyuyamıyorum tuvalete kalkmaktan , rahatta yatamıyorum heralde, sabahta erkenden klkıyorum, dinlenememiş oluyorm haliyle..
Ben de sendenim, gece 3-4 civari tuvalete kalkiyorum, o saatten sonra bir turlu derin uykuya dalamiyorum. Fır fır dönüyorum yatakta. Sabah da cok yorgun kalkiyorum haliyle. Sonra kalk ise git bi de o kafayla

Birakmak isteyen kim :)
Senin icin ne kadar önemli ve birakmasinin zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama sigara içen bir anne babanin astim hastasi cocugu olarak yol yakinken en azindan cocugun icin birakmayi denemeni tavsiye ederim. Cocugun yaninda icmiyoruz desen de bi sekilde o cocuk o dumana maruz kaliyor.

İnşallah çok güzel geçer hersey canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…