- 19 Mayıs 2018
- 3.745
- 6.377
- 158
- 32
Çok almadım bezi canım sağol önerin için. 2 paket aldım biri 1 numara biri 2 numara oda 164 adet. 1 ay bile gitmez heraldeBezleri stok yapmamakta fayda var. Her bez her bebeğe yaramıyor çünkü, kimi sızdırıyo sürekli kimi pişik-alerji yapıyo. Zamanı gelince deneyerek bulmak en iyisi. Kızımda hediye birkaç farklı marka gelmişti, deneyerek bulmuştuk bize uyanı. Huggies acayip sızdırmıştı meselA, prima kullanıyoruz hala
Burda yabancıların çok güzel bir adeti var. Doğum yapanın evine eş dost kim varsa tanıdığı anlaşıp, 2 hafta boyunca her gün biri yemek götürüyor. İlk günleri en azından kolay atlatıyorsun. Keşke bizde de olsa
Ben 3 odayı ve salonu dip temel camlar perdeler dolap içleri üstleri temizlemiştim. Mutfak banyo koridor kalmıştı ki cvs yapıldı 3 gün istirahat verdiler. Yarini bekliyorum eşime yaptıracağın kalanları da
Canim benim ev yüksek değil çok şükür. Yavaş yavaş yapıyorum. Zaten bayramda kuzenim gelmişti sağ olsun. Cagiracak başka insan da yok maalesef. Bir cam icin de temizlikçi tutmak istemiyorum. Doğuma yakın boya badana va olacak o zaman mecbur lazim da şimdi yavaş yavaş yapıyorum
Ya sorma biz kizima ilk iki hafta falan hastaneden verdikleri takimi giydirmiştik. Ikinci hafta hastane çıkışlarını anca doldurmaya başlamıştı. Garibim sanki biseyi yokmuş gibi oyle kalakaldi minnacik
Olsun canim tecrubelerinizi bizimle pahlastigin icin tesekkur ederim :) ben boya cok dikkat etmiyorum ay olarak aliyorum suan bizim aileye gelince ben 168 esim 184 kime benzicek kizim bilemicegim icin ortaya karisik biseyler aliyorum :)Çok haklısın.
Oğlum 4040 gr 52 cm doğdu ve 56 cm aldığım çoğu kiyafet ya bir kere giyildi yada yikandi, dolap bekledi. Çok kiyafet almıştım o heyecanla. Birkaç hatira hariç hepsini dağıttım ikinci çocuğu düşünmediğim için. Bu sefer de erkek dedi doktor. Aynı hatayı yapmayacağım. İhtiyaç olduğunda alınabilecek şeyler hepsi nihayetinde. Tüylü, yünlü, polar tarzı battaniye ve kıyafetleri de tavsiye etmem. Alerjisi vardi, kullanamadık. Herşeyi ölçülü almaya gayret edin. Sonra insan gerçekten ne yapacağını şaşırıyor. Bakım ürünlerini mutlaka ince eleyip sık dokuyun, bez ve ıslak mendil stoğu asla yapmayın.Bebek arabanızda da çok bütçeyi aşmaya gerek yok, hantal olmasın yeter. İlk oto koltuğu olarak kullanılacak anakucagina dikkat edin sadece. Nasilsa en kritik dönemde arabada degil de onda yatirarak arabaya monte ediyorsunuz. Aklıma gelen olursa yine paylaşırım.
@Mucizem26619 senin mesajindan alintiladim ama herkese yazdim aslinda. Kusuruma bakma
Bez konusunda kesinlikle katiliyorum, biz de huggies ve prima denemistik, huggies cok feci pisik yapmıştı kizima. Sonra prima ile devam ettik. Simdi de evde sadece hastane icin 1 numara en kucuk boy paketten prima var. Onu da bi kampanyada hediye verdiler diye aldım koydum kenara gecenlerde. Dogana kadar da baska almam muhtemelen. Bi deneriz baktik popis saglam, ordan devam ederiz.
Kızlar böyle bir liste yaptım ama eksikleri fazlaları yazarsanız üzerine konuşabiliriz
Oldukca guzel bi liste eline saglik. Nacizane tavsiyem bi tane de koltukaltindan olcen atesolcer bulundurmaktan yana, temassiza her zaman güven olmuyor teyit etme amacli.
Gogus kalkanini direkt hastane cantaniza koyun, dogumu yaptiginiz gun en cok can acitan gun, damaklaryla isirip hemen yara yapiyorlar.
Dogum sonrasi icin korse bence cok gerekli degil, ben kullanmadim doktorum da onermedi. Kendi kendine toparlanmasi daha iyi demisti.
Bebek pamugunu stok yapmayin ben nerdeyse hic kullanamadim, annem incecik pamuk tulbent bezler hazirlamisti, herseyine onlari kullandik. Hani evde bulunsun ama bi paket yeter. Duruma gore alirsiniz.
İsim icin konu açmıştım masallah burda konusulmaya baslamis. Esim cinsiyet ogrenmeden isim konuşturmuyor. Ama bende bir suru erkek ismi var kiz ismi yokbeni konuşturmuyor ama masallah kendisi Eslem konulabilir gibi bisey dedi. Bastan soyleme sekline sinir oldum. Ama anlamina baktım ve hosuma gitti. Benimde Hüma hoşuma gitmeye başladı. Eğer kabul ederse bebekte kızsa Eslem Hüma olabilir :)
Bizde Cihan isminde karar kıldık. ☺ Başka hiçbir isim içimize sinmedi nedense.
Hayir ya kordonu sen kendin al kurut ne taprsan yap muhafaza et. Onun bile ise yaradigini soyluyorlar. Ben bilmiyorum duydum
Kizlar doktordan geliyorum doktor neredeyse 15 dakika inceledi inceledi bir çıkıntı göremiyorum dedi ben kiz diye tahmin ediyorum dedi 13. Haftamdayim sizce degisir mi ilerleyen haftalarda tabi saglikli olsun cinsiyet hic onemli degil ama merak iste
Aynen kız ise alışverişin tadı kaçarbi iki iyi bi şey alırım kızımınkileri yıkar ütüler kullanırım park beşiğimiz de var cinsiyet ne olursa olsun onu kullanıcam zaten ama ahşap sepet beşik istiyorum cibinlikli falan kullanım süresi çok kısa oluyor ama almak istiyorum hevesim var öyle bi beşikte
Catlak ktemine basladiniz mi kizlar benim hafiften kasinmalarim basladi sanki krem yerine yag daha etkili olur gibi dusunmeye basladim bio -oil kullananiz varmi
Oy masallah subhanallah :)GünaydınlaarBugün oğluşumu gördüm çok mutluyum. Keyfi yerindeydi içim rahatladı. Herşey yolunda gözüküyor haftasıyla uyumlu dedi. Elhamdülillah ❣ 250 gram olmuş kuzum benim.
Parmağına bakın ablalarıKucağımıza alsak artıkta mıncırsak biraz yaa
Eki Görüntüle 2540242
Ben şuan kışa giriş temizligi yapiyorum zaten kimbilir kac defa daha yapilacak. 2 yasinda kizim oldufu icin hic temiz durmuyo zatenİster istemez bir kez daha geçilir üstünden de çok yormaz oyalamaz diye düşünüyorum. Kızım buradayken iyiydi. Ben ellemiyordum ama şimdi is basa düştü napalim.
Günaydın canikolarben girene kadar 15 sayfa birikmiş valla tek tek okudum
Eslem ismi de Hüma ismi de çok güzel canım
Erkek için en sevdiğim isimlerden biri ❤
Valla işe yarıyorsa alırım. Nasıl muhafaza ederim bilemiyorum ama araştırılabilir. Aslında haklı olabilirsin çünkü çocuğun ilk dişini bile saklamak iyimiş. Ondan bile kök hücre çıkarılabiliyormuş.
Canım ben 15. haftadayım. Doktor beni de uzun uzun inceledi ama çocukta nasıl bir inat varsa bacaklarını hiç açmadı ve karnına çekti. Pipi göremeyince muhtemelen kız dedi. Ama ayrıntılıya kadar kesinlik vermiyorum.
Ayyy ben de o beşiklere çok özeniyorum. Bebek mağazalarında gözüm ilk onlara ilişiyorama çok kullanışsızmış. Mecburen iç çekmekle geçiriyorum
Onu arkadaşım kullanmıştı sanırım pek işe yaramadığını söylemişti diye hatırlıyorum. Bir de içinde petrol katkısı var sanırım, emin değilim. Ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum
Ah aynen o kış doneminde boya badana olcak benimde :'(Canim benim ev yüksek değil çok şükür. Yavaş yavaş yapıyorum. Zaten bayramda kuzenim gelmişti sağ olsun. Cagiracak başka insan da yok maalesef. Bir cam icin de temizlikçi tutmak istemiyorum. Doğuma yakın boya badana va olacak o zaman mecbur lazim da şimdi yavaş yavaş yapıyorum
Benimkide 2900 49 cm dogdu. Ama anne sutu mama icmesine ragmen ilk ay fazla kg alamadi. 2.5 ay hastane cikislarini giymeye devam etti. Yenidogan tulumunda bir ayagini digerine sokabiliyodu oyle buyuktuYa sorma biz kizima ilk iki hafta falan hastaneden verdikleri takimi giydirmiştik. Ikinci hafta hastane çıkışlarını anca doldurmaya başlamıştı. Garibim sanki biseyi yokmuş gibi oyle kalakaldi minnacik
Evet canım hatta buzluğa bile birşeyler hazırlayıp atmak lazım. Kolay oluyor hemen çıkartıp yapması. Doğumdan sonra ailelerimiz yardımcı olur tabi ama yine de hazırlıklı olmakta fayda var.
Ya aslında bu tamamen insanın kendini nasıl hissettiği ile alakalı. O gücü bulabiliyorsan kendinde yaparsın. Bir de benim söyle bir sorunum var: evimiz yeni yerleşim bölgesinde her yerimiz boş arsayla çevrili yollar bile yeni yeni yapılıyor. Benim ev yokuş üzerinde ve 1. Katta olsa da otopark tarafında direk giriş katı gibi duruyor. Salon ve iki oda o tarafa bakıyor. Tüm toz oradan eve yağıyor maalesef. O yüzden hazır havalar serinlemişken kapılar camlar yavaştan kapanıyorken temizliğe girişmek bana göre şart olmustu yani.Masallah nazar degmesin bende degil temizlik yapacak, yemek hazırlayacak güc yok rutin temizligimi yapıyorum ama dip köşeye birini cagırıcam birde benim camların hepsi boydan 3 camlı ve 2 ser tane odalarda, önde de camdan balkon tarzı korumalık var hepsinde hiiiiic gözüm kesmiyor dokunmaya zaten yeni tasındım ben dolaplar vs tertemiz
Haftaya birini alıcam bende
Evse küçük çocuk olunca maalesef o ekstra işler oluyor. Benim koltuklar iki buçuk yıllık. Geçenlerde eşim araç koltuklarını yıkarken ben de koltukları söyle bir yıkarım. Zaten temiz olduğundan uğraştırmadı bile. Bir daha yıkar miyim henüz bilemiyorum :)Ben şuan kışa giriş temizligi yapiyorum zaten kimbilir kac defa daha yapilacak. 2 yasinda kizim oldufu icin hic temiz durmuyo zaten
Koltuklari dusunuyorum ben. Yikatcam diye pek umursamadim asiri kirlendiler. Suan maddi durumlardan yikatamiyorumdamecbur silcem
Benim kız Şubat tatilinde gelince yaparım diye düşünüyorum. Eşimin de benim de elimizden boya badana ısı geliyor. Dışarı yaptırmayız ama iyice ağırlaşacağım icin bir yardımcının evde olması şart bu işlerdeAh aynen o kış doneminde boya badana olcak benimde :'(
Gayet iyi sonucunuz. Gecmiş olsunKızlar bugün doktor yokmuş. Test sonuç resmim. Yorum yapar mısınız0
Benim bu konuda bi bilgim yok ama sunu merak ettim ilk kez duydugum icin. Ne tur bi sikayetin vardi da bu testi yaptilar ya da doktorun mu istedi canim ?Afp değeri yüksek çıkan var mı. Çok yoruldum. Umarım bir şeyi yoktur. Pazartesiyi beklemek çok zor. Referans dışı çıktı. Yüksek çıkmasıyla ilgili çok kötü şeyler yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?