- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
Tek kelimeyle harikasin!!!Ben bu hamileligimde ilki kadar dikkat edememekle birlikte her sabah mutlaka kahvaltı yapıyorum. Bir yumurta, bolca peynir, domates, salatalık, ceviz, bal ve bir bardak kefir mutlaka oluyor. Eğer sabahtan dersim yoksa ilaveler geliyor ama aksi halde vakit çok kısıtlı. 6buçukta kalkıp 8 bucuga zor yetişiyorum. Okulda da çiğ kuruyemiş ve kurumeyve tüketiyorum sabahtan. Çay ve kahveden tiksinmistim. Şimdi resmen burnuma kokusu, ağzıma tadı geliyor. Öğleden önce iki açık çay, öğleden sonra bir filtre kahve hakkımı saklı tutuyorumÖğlen ogunlerim en düzensizi. Evde kalan yemek varsa ve takatim varsa gelip yiyorum. Aksi halde genelde kuru şeyler tüketiyorum ve bu beni çok üzüyor. Okuldan gelince bir meyve tabağı yapıyorum. Yemeği hazırlarken ve oğlanın ödevlerini yapmasına gozetmenlik yaparken tikistiriyorum ağzıma. Eşim diyette, o yüzden haftada bir gün balık, bir gün hindi, 2 gün kırmızı et, 1 gün bakliyat ve iki gün sebze yemeği tüketiyorum akşamları. Bol salata veya yoğurtla. Ama tüm bunları yaparken gerçekten çok yoruluyorum. Özellikle kalça ve bacak ağrım çok fazla fakat dillendirmiyorum pek. Oram ağrıyor buram ağrıyor dediğim an bende ipler kopuyor çünkü. Bir yudum enerjim kaldıysa o da gidiyor. O yüzden elimden geldiğince pozitif bakmaya çalışıyorum yaşadığım ağrılara. İstemeden hamile kalsam da "bu mucizeyi bekleyen binlerce insan var, kendine gel, herşeye rağmen tadını çıkart" diyorum. Eşimle ayni meslekte olmamıza rağmen bana ve eve pek yardımı yoktur. Bunu da böyle kabullendim artık. Yardım istemiyorum kimseden. Ayda bir evime temizliğe bir yardımcı gelir o kadar. Onun dışında haftalik temizliğimi de kendim yaparım.
Yani demem o ki kızlar herkes üç aşağı beş yukarı benzer süreçlerden geçiyor. İlkinde çok taktim kafaya, yoruluyorum dedim, destekcim yok dedim, ben bu sıkıntıları neden tek başıma yaşıyorum dedim. Dedim de dedim ama bana tek getirisi iğrenç bir lohusalik ve sinirli bir ruh hali oldu. Yeni yeni atlatiyorum - ki 8 yil geçti neredeyse. Anne adaylarına ve benden genç annelere tek tavsiyem ruhunuzu dingin, enerjinizi pozitif tutmanız. Gerisi geliyor...
İmza sabah 6buçuk gece12 buçuk mesaisi yapan öğretmen anne
Evet bendede oluyor pek egilmeden ayagimi arkama kaldiratak giymeye calisiyomkızlar günaydın, ayakkabımı çorabımı giyerken karnımın sağ sol taraflarında ağrı oluyor... normal mi bu yaşayan var mı?
maşallah:) hissediyor musun hareketlerini artık?19+3 ten günaydınlar
Bebitof urunlerinden disarida aldim ya cidden cok yumusak cok guzel internette ne kadar haberim yok.. ama urun guzel ve markalara gore daha ucuz diyebilirim. Hatta bi kactane atayim sizde bakin
Bebek 1 hafta ileri gittigi icin dedi, ilk hamileliginde var miydi dedi yoktu dedim. Ama benim doktorum biraz fazla pimpirikli dediğim gibi cok kaale almiyorum o yuzden. Keseyi gorene kadar bi hafta dis gebelik olabilir nerde bu kese diye icimi yemisti. 24.haftada yapacak sanirim seker yuklemesini, o zaman bakariz dedi işte.
kuzum evet ya bende sepet beşik için baktım pembeli bişeyler olsun istedim ama bir tane beğendim 500 küsür şok oldum ...
Oyy cok tatlilar gule gule giysinler insallahBebitof urunlerinden disarida aldim ya cidden cok yumusak cok guzel internette ne kadar haberim yok.. ama urun guzel ve markalara gore daha ucuz diyebilirim. Hatta bi kactane atayim sizde bakin
Bilmiyorumki yeni doganlar kusmuyor oyle cok dediler bende ona binayen yazmistim cok azcik sut iciyorlar kussada mama onlugu takili olurmu uyudugunda saginda solunda agiz mendili koyariz:) bebegi emzirdikten sonra gazini alacakmiyiz? Deneyimli anneler ? Her emzirdikten sonra ? Gaz yutabiliyorlar .. gazi cikarirkende midesindekini cikriyorlar herhalde...
Ortadogunun ucreti ne kadar acabaEn Recai Papuçcuya gidiyorum. Çok memnunum. Tüp bebek dışında hasta alıyor mu bilmiyorum.
Memorial da Aygül hanım diye birine gitti 2 arkadaşım çok memnundular. Biri doğum yaptı bile ☺
Daha uygun bir hastane arıyorsan yenimahallede ortadoğu hastanesi Hasan kafalıyı öneririm. Birkaç kişiden iyi olduğunu duymuştum ilaveten ona da arada gidiyorum ve yaklaşımı değerlendirmelerinden çok memnunum. Benden bu kadar
doğar doğmaz bir çay kaşığı soda içirince hiç gaz problemi olmuyo diyo annemler ama korkarım ben yaaBebek kusmasa bile sık sık degistirmek gerekiyor canim senin sutun damlayabilir ,cis olabilir yada misafir geldikten sonra gozune pis gelebilir bn hep degistirirdimyani gelen olur diye bnde ilk bssta cok almamistim ama bebek kucuk olunca mutlaka lazim oluyor ustelik biz kilosunu en son 8.ayda ogreniyoruz sonra soylemiyorlar. Her emzirmeden sonra cikrtmak daga Iyi kuzum biz yok saniyoruz hersey gaz yapiyor banyodan sonra karnini bacaklrini ovmakta cok iyi gaz cikrtiyor
kız soda cocuğun içini kaynatır kim dedi onudoğar doğmaz bir çay kaşığı soda içirince hiç gaz problemi olmuyo diyo annemler ama korkarım ben yaa
Allah yardimcin olsun hersey bir sekilde rayina oturuyorCanim sagol henüz daha olmadi. Sabah gidicem hastaneye.. Allah razi olsun iyi ki varsiniz
Ne kadar cok adet varmis. Ama arkadaslar hersey bebeginize zarar verebilir. Ben doktora tetenoz olmalimiyim diye sordugumda, aileler o kadar sacma adetler uyguluyorki devletin artik tek caresi tetenoz asisi yaptirmak oldu dedi. Topraktanda bulasiyormus.. yeni dogan cocugu toprakla bezliyorlarmis yazin terlemesin kisin usumesin diye. Tuzluyorlarmis teri kokmasin diye. Vajinasina suluk koyan gordu bu gozler enfeksiyonu alsin diye dedi ben şokdoğar doğmaz bir çay kaşığı soda içirince hiç gaz problemi olmuyo diyo annemler ama korkarım ben yaa
Kusuyorlar malesef hemde oyle böyle degil. Reflusu olan bebek en bastan basliyor kusmaya.Bilmiyorumki yeni doganlar kusmuyor oyle cok dediler bende ona binayen yazmistim cok azcik sut iciyorlar kussada mama onlugu takili olurmu uyudugunda saginda solunda agiz mendili koyariz:) bebegi emzirdikten sonra gazini alacakmiyiz? Deneyimli anneler ? Her emzirdikten sonra ? Gaz yutabiliyorlar .. gazi cikarirkende midesindekini cikriyorlar herhalde...
Hayirlisi olsun inşallah. Bende artik randevu alsam olur herhalde sonra bulamamaktansa erken almak daha iyidirAmine Busra ben 29 Ekim’e randevu aldım detaylı ultrason için 375 tl perinatolojiden inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Buradaaaa çarsidaaay nerede o betooobana da sepet beşiğe nevresim lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?