2020 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    352
Domates, salça, baharatlar, soğan, üzüm, pekmez ve benzeri tatlılar... Döküntüler kuruluk oldu demiştim. Nemlendirme ye çalışıyoruz ama tabi daha çok yeni başladık. Sana yumurta ve süt ürünleri listesini atıyorum canım. Belki işine yarar
Ne zor birşeymiş bu alerji süt ve yumurta nerdryse her yemekte var Allah yardım etsin gerçekten peki genetiklik durumu varmı mesela senin alerjin varmı herhangi birşeye acaba bebeklere de genetik geçiyor olabilir mi

Domates, salça, baharatlar, soğan, üzüm, pekmez ve benzeri tatlılar... Döküntüler kuruluk oldu demiştim. Nemlendirme ye çalışıyoruz ama tabi daha çok yeni başladık. Sana yumurta ve süt ürünleri listesini atıyorum canım. Belki işine yarar
Sağol canım benim inşallah tez zamanda güzel tedavilerle diyetlerle kurtuluruz bu durumdan, biz de çarşamba alerji uzmanına kontrole gideceğiz

Daha önceden şikayetiniz var mıydı? Süt alerjisi varsa ne yazıkki rota aşısını önermiyorlarmış çünkü alerjiyi tetikliyormuş. Bize doktor söyledi
Yok canım hic bir belirtisi yoktu . asiyi sali gunu oldu . kani cuma gunu gordum .az biseydi .dunndennberi sut ve yumurta tuketmedim sabah kan goremedim kakasinda . bizim.doktrumuz izinde olmasa gidcktm bi doktra ama ona cok guveniyorum o yuzden simdilik diyet yapiyorum sadece.

Ne zor birşeymiş bu alerji süt ve yumurta nerdryse her yemekte var Allah yardım etsin gerçekten peki genetiklik durumu varmı mesela senin alerjin varmı herhangi birşeye acaba bebeklere de genetik geçiyor olabilir mi
Ben, eşim ve oğlumda solunum alerjisi var. Onların nelere olduğu belli, benim değil. Testte çıkmıyor. Annem de diyor ki sizin zamanınızda alerji mi vardı. Oysa kardeşim tatlı birşeyler yediğinde kabarırdı vücudu. Kimbilir neye alerjisi vardı.

Biliyorum bizim çok azdı zaten aldigi kilo. Bi gariplik olduğunu zaten anlıyordum ama doktor işte yüzünden farketmedi hiç gidince söyledi egzama olduğunu. Çocuğum bir ay ağladı durdu.. Yaşadığım üzüntüyü anlatamam. Herkes kolik dedi, kırkı çıkana kadar ağlarlar zaten dedi, bir ay karnına masaj, sıcaksu torbası yapmakla, avutmaya çalışmakla geçti.. Çok zordu onu bilirim..
Iste anlayana kadar baya zaman geciyor . fakat benim.oyle aglamasi yok dokuntu yok yesil kaka yok . birden kan gordum kaksinda oda nokta nokta cok buyuk diil yani . tabi tahlil filan yapilmasi lazim cunku alerjimi laktoz intoleransimi henuz bilmiyoruz . birde dun arastiriken soyle bi.yazi okdum alerji belirtisi olanlar muhakkak okusun .
Bebek emmeye başladığında, ilk aldığı susuzluğunu gideren bu yağ oranı az ön süttür. Bebeğin emmesi annede sütü ve yapışan yağ hücrelerini süt yapan hücrelerden kanallara taşıyan süt akımı refleksini tetikler.Yağ oranı daha yüksek olan bu son süt laktozu yüksek ön süt ile birleşir ve bebek büyüme için gerekli yağdan gelen kalorileri ve beyin gelişimi ile enerji için gerekli laktozdan oluşan mükemmel besini almış olur. Ancak, süt üretimi çok fazla olduğunda, bebek ön süt ile doyabilir ve sonrasında yağ ile dengelenmemiş laktozun tamamını sindirmekte zorlanabilir. Bu duruma ön süt-son süt dengesizliği ya da süt fazlalığı denir.
Bebeklerde doğuştan laktoz intoleransı olmasa da, çok miktarda laktoz bir bebeğin sindirim sistemini zorlayabilir. Laktozu parçalayacak yeterli laktaz yoksa, fazla laktoz gaz ve rahatsızlığa, ve sıklıkla yeşil, sulu veya köpüklü dışkılamaya sebep olur. Zamanla, büyük miktarlarda sindirilmemiş laktoz bağırsakların duvarlarını öyle tahriş edebilir ki en ufak bir geçiş dahi iritasyona sebep olabilir. Bazen bu durum besin alerjisi olarak yanlış teşhis koyulmasına sebep olabilen dışkıda gözlenen küçük miktarda kanamaya yol açabilir. Bazı pediyatristler bebeğin dışkısında sindirilmemiş laktoz olduğunda yanlışlıkla laktoz intoleransı teşhisi koyabilirler.”
- Diane West, IBCLC

Çocuklu insanların yaptıkları işlere hayran kalırdım bende öyle olurum derdim ama olamadım çamaşırlar bile saatlerce makinada bekliyor aklım hep işlerde yapamadımmı sinir oluyorum😂
Kafamda bir sürü sey var yapabildiklerim yarisi bile degil :D

Hangi d vitaminini kullanıyorsunuz devit in gaz yaptığıyla ilgili bişeyler konuşulmuştu burda sanırım daha önce . Bende senin gibi gazı olduğunu anlayınca veriyordum gaz damlasını ama düzenli kullanılmazsa işe yaramaz dediler. Şimdi sabah 10 akşam 10 damla olmak üzere günde iki kere nurse harveys kullanıyoruz. Ben memnunum
Duydum o konusmayi da bizde yapmadi devit ole bi sey bende devam ediyorum bu yuzden. Gazini kendi cikariyor artik ole bi sikintimiz kalmadi sukur. Eli, kolu kipir kipir olmaya baslamakla beraber bitti gaz cikaramama. Ben de zinco kullandim gaz damlasi olarak. O da dogal icerikli, baya ise yaramisti

Kızlar bebeğim ishal gibi kaka yapıyor.az önce altını temizledim yine yaptı şimdi. Geceden beri 4. Bez değiştiriyorum. Daha da gün uzun. Hastalandı mı acaba bebeğim 😥

Kızlar bebeğim ishal gibi kaka yapıyor.az önce altını temizledim yine yaptı şimdi. Geceden beri 4. Bez değiştiriyorum. Daha da gün uzun. Hastalandı mı acaba bebeğim 😥
Gecmis olsun. Sorunun cevabini bilmiyorum canim ama ishalse sivi kaybediyo demek, ve su icirmelisin

Kafamda hepsini yapıyorum veya akşm olunca yarın bunları bunları yapıcam diyorum ama malesef😂 yapamayınca da batıyor🙄
Dun camlari sildim yemek yaptim. Bugun yemek var temizlik yapcam toz alcam. Yarin eslemi yikicam yemek yapcam.bu aksamda camasir yıkarım. Utu var biraz o da sali gunune sarkar. Yusranin yazliklar ayiklancak kisliklat kalkacak.mutfak dolabı buzdolabı silincek :D

Back
X