Merhaba cnm bir haftayla nasıl gelişimi geriden geliyor diyorki enteresanmış dr un . bir hafta sıkıntı değil . sanki 3- 4 hafta geri olsa derim evet geriden geliyor. ama bir hafta nedir. bu hafta bir hafta geri öteki hafta bir hafta ileri olur. kaldıki ultrasonların + - yanılma payı her zaman var. içini ferah tut. balık yağlı ımom tarzı vitamin kullana bilirsin o güzel kilo aldırıyor hem aanneye hem bebeye:))) arkadaşlar yazmış zaten bende ek olarak muzlu ballı süt:))) yap iç derim.Herkese merhaba, grubu uzun süredir takip ediyordum üye olmak yeni aklıma geldi. Öncelikle umarım herkes bebeğini sağlıkla alır kucağına. Bugün kontrolüm vardı 29+1’im Boy 30 haftalık karın çevre ölçüsü 28 haftalık çıktı. 1300 gr olmuş. Doktor gelişimi geriden dedi, çok üzüldüm. Siz de durumlar nasıl? Bebeğin gelişimi için en çok yediğiniz besinler neler kızlar?
Bir kaç kere ölçüm yaptı zaten beklemediği bir durumdur sanırım. Umarım yapısal bir durumdur. Bu zamana kadar mental olarak oldukça rahat bir hamilelik geçirdim ama zaman yaklaştıkça endişelerim artmaya başladı.Geri olsada sorun olmuyor ama yanlış ölçüm de yapılmış olabilir,kendini suçlayıp strese girme lütfen,yemeden kaynaklı olduğuna pek inanmıyorum ben,ebeğin bünyesiyle alakalı bazı bebeklerinde kafası büyük oluyor mesela genetikle alakalı
Barbunya fasülye falan ye bol proteinli stres yapma sen iyi bak ona 1 haftadan da o kadar kötü sonuçlar olacagını sanmıyorumGünlük beslenmemde mutlaka muz, süt yada yoğurt, ceviz, badem, elma var ama proteini ihmal ettim bu ay. Fast food dan uzak duracağım artık. Doktorum gyno ferro sanol (içinde sadece demir, folik asit ve b12 olan) ve magmezyum hapı kullandırtıyor. Multivitamini 4 ayda bıraktırmıştı. Geri başlamayı teklif edeceğim. Teşekkür ederim
İlk geri dediklerinde bende çok ağlamıştım,çok panik insanımdır ve ne olduğunu bilemediğim için,stres yaptım ama doğduğunda bez bağlarken beli ince gibi gelmişti 3200 doğdu,üçgen vücut olcak diyodum hatta ama kilo alınca orantı düzeldi şuan gayet normalBir kaç kere ölçüm yaptı zaten beklemediği bir durumdur sanırım. Umarım yapısal bir durumdur. Bu zamana kadar mental olarak oldukça rahat bir hamilelik geçirdim ama zaman yaklaştıkça endişelerim artmaya başladı.
Decaviti alabilirsn sadece hamilelere özel bir vitamin baya da kapsamlı. Bence de üzülme benim bebeğimin kilosu da 5 gün geride hep. Ama sorun olacağını sanmıyorum sorun olacak olsa bizi tekrar perinatoloğa yönlendirirlerdi.Günlük beslenmemde mutlaka muz, süt yada yoğurt, ceviz, badem, elma var ama proteini ihmal ettim bu ay. Fast food dan uzak duracağım artık. Doktorum gyno ferro sanol (içinde sadece demir, folik asit ve b12 olan) ve magmezyum hapı kullandırtıyor. Multivitamini 4 ayda bıraktırmıştı. Geri başlamayı teklif edeceğim. Teşekkür ederim
Kız ben onları yesem mide spazmı geçiririm benim neden kilo alamadığım belliYani ben 3 haftadır dert etmiştim kendime şu önemli bence yaptığım araştırmalardan ne yedinin önemli tabi ama iki saatte bir atıştırmak çok önemli. Tam olarak okuduğum makaleyi aktaramıyorum ama bulursam gönderirim. Ben sabahları 2 haşlanmış yumurta, peynir 3–4 ceviz muhakkak yiyorum ki hiç yumurta yiyemiyodum. Öğlen yoğurt ve protein akşamda Muhakkak protein ve yoğurt aralarda bol meyve. Geceleri ballı süttabi
Bunlar bana 2 haftada 2,5 kilo aldırdı ama doktor hiç takılmadığını böyle devam etmem gerektiğini söyledi. 350 gram almıştı bebişte
Decaviti alabilirsn sadece hamilelere özel bir vitamin baya da kapsamlı. Bence de üzülme benim bebeğimin kilosu da 5 gün geride hep. Ama sorun olacağını sanmıyorum sorun olacak olsa bizi tekrar perinatoloğa yönlendirirlerdi.
[/QUOTE
Doktorum benden daha pimpirikli bir tip. Kötü bir durum olsaydı muhakkak önlem alırdı diye rahatlatıyorum kendimi. Ben çok kilo aldım. Biraz korkutmak istedi diye düşünmek istiyorum.
Ya kızlar siz 2-3 dilim ekmekle nasıl doyuyorsunuz ben bir ekmek yemezsem gece rüyamda görüyorum kiKız ben onları yesem mide spazmı geçiririm benim neden kilo alamadığım bellikahvsltı peynir zeytin domates bal kaymak kaşar 3 dilim ekmek 1 muz. Öğlen bir kase yoğurt akşam yemek işte genel menüm bu buna rağmen çatlamış gibi yemiş hissediyorum kendimi
Bende geçiriyordum işteKız ben onları yesem mide spazmı geçiririm benim neden kilo alamadığım bellikahvsltı peynir zeytin domates bal kaymak kaşar 3 dilim ekmek 1 muz. Öğlen bir kase yoğurt akşam yemek işte genel menüm bu buna rağmen çatlamış gibi yemiş hissediyorum kendimi
Akşam 2 tabak mantı gömdümYa kızlar siz 2-3 dilim ekmekle nasıl doyuyorsunuz ben bir ekmek yemezsem gece rüyamda görüyorum ki
Sen Ebru Şallı gibisin 5 kilo alıp 3 kilonun üstünde bebiş doğurursunKız ben onları yesem mide spazmı geçiririm benim neden kilo alamadığım bellikahvsltı peynir zeytin domates bal kaymak kaşar 3 dilim ekmek 1 muz. Öğlen bir kase yoğurt akşam yemek işte genel menüm bu buna rağmen çatlamış gibi yemiş hissediyorum kendimi
Yok kızSen Ebru Şallı gibisin 5 kilo alıp 3 kilonun üstünde bebiş doğurursun
Şu hala 1-2kilo aldım diyen 50 li kilolarda olan sen değilmiydinYok kızzaten zayıf değildim ne ebru şanlısı Sibel Can gibiyim ben her yıl en az 5 kilo verip 10 kilo alıyordum
39+1de normal dogdu canımB broken1985 cancağızım normal doğum mu yaptın peki
Bence öyle ama emzirme konusu benim için zorlu bir süreçti. Etrafımda beni demoralizi edenler çoktu. En sonunda emzirme danışmanından destek aldım. Tavsiyem kendine güven, ilk zamanlar fışkırmasını bekleme stres yapma sakın. Sıcak duş ile masaj yaparsın. Bol su uykuO zaman dogumun gerceklesmesiyle sütün cikmasi dogru orantilidir diyebilir miyiz
Kız ben onları yesem mide spazmı geçiririm benim neden kilo alamadığım bellikahvsltı peynir zeytin domates bal kaymak kaşar 3 dilim ekmek 1 muz. Öğlen bir kase yoğurt akşam yemek işte genel menüm bu buna rağmen çatlamış gibi yemiş hissediyorum kendimi
Bi tanesini tamamen bitirdiğini nasıl anlıyoruz?Bir de bi sefer önce sağı emzirdin sonra solu diyelim. Solu daha az emip süt bıraktıysa diye, bidahaki sefer önce sol sonra sağ veriyorsun canım. Yani bir önceki emzirmede son verdiğini hep ilk vercen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?