Heh, yeri gelmişken fikrimi söyleyeyim. Bu ara bizim oğlanın burnu çok aktı, çok uğraştık. Bu esnada bize en çok yardımı dokunan şey nebulizatör oldu. Hem burnu vakumla temizliyorsun hem de havayla solüsyon verip burnunun açılmasına yardımcı oluyorsun. Dr “bu cihazın sizde olması çok büyük bir artı, ilaç falan yazmıycam. Sadece serum fizyolojik be bu cihaz yeterli” dedi ve bizde bulunduğuna dair not aldı. Vakti zamanında almış olduğuma çok sevindim böyle olunca.
Bu arada öncesinde 2 çeşit burun aspiratörü alıp deneyimledim. Ama bir türlü kullanmayı beceremedim. Bu çeşit aspiratörlerde vakumu siz yapıyorsunuz ve insan bunu yaparken kontrolsüz vakum yapmaktan korkuyor. Ya fazla yaparsam diye çekinirken de verimli sonuç elde etmek zorlaşıyor. Ha yapabilen yok mu? Elbette var. Doğru kullanıldığında hayat kurtardıklarını söyleyebilirim. Burun temizliği bebeklerde gerçekten çok önemli. Hatta çocuklarda bile önemli. Burnu güzel temizleidğinizde hastalığın ilerlemesine engel olabiliyorsunuz. Ayrıca çocuğunuz da daha güzel uyuyor.
Benim kullandığım cihaz bu bu arada. Almayı düşünene tavsiye ederim.