Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Canım çok normal artık düzensiz sancılar olacak.ben öyle oldumu bırakıyorum işi gucu uzanıyorum geciyor
ayy hic boyle seyler olmamisti oglumda herseyden nem kapar oldum.
sagol canim dinlenmek gercekden bu ara en iyi gelen.

Benim eksik listem azalacağına uzuyor ya.
Güncel listem:
Göğüs kremi
Pişik kremi
Yedek bebek bezi
Yedek alt açma örtüsü
Küvet filesi
Göğüs kalkan
Oda termometresi

Yeni anne olan kadınlar için emzirme hiç kuşkusuz zorluklarla dolu ama bütün bu zorluklara değecek de bir süreç... 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ilk 6 ay bebekleri su dahil hiçbir ek gıda almadan emzirmek gerektiği konusunda uyarıyor. 6. aydan sonra ise ek gıdalara başlanarak 2 yaş ve ilerisinde sürdürülmesini öneriyor.

Süt üretimi arz-talep kanununa göre işler. Kısaca: Ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olacaktır. Doğru emzirme yöntemleri kullanılmazsa süt üretiminde azalma söz konusu olabilir. Kalabalıktan veya yoğun ziyaretlerden dolayı bebeği emebileceği zamanlarda emzirmemek, saate bakarak emzirmek, emzik vermek, bebek ve annenin ayrı kalması, emzirme sorunlarına yol açabilir. Süt artırıcı yöntemlere vurgu yapmak yerine, yeni annelere bebeğinin yeterince süt alıp almadığını nasıl anlayacağı ve doğru emzirme yöntemleri öğretilmeli. Bu sayede anneleri desteklemiş ve özgüvenlerini artırmış oluruz
Yeni annelerin bebeğinin yeterince süt aldığını anlayabilmesi için bilgilendirilmesi ve bazı durumlarda onları endişelendiren yanlış alarmları tanıması gerekir. Örneğin memenin birden yumuşamış gibi algılanması, bebeğinizin huzursuz görünmesi ya da aniden daha sık emmek istemesi yeni anneler tarafından yanlış yorumlanarak yetersiz süt sorunu ile bağdaştırılabiliyor.

Anne sütü yetersizliği sadece meme dokusu yetersizliği, hormonal dengesizlik, meme ameliyatı, diyabet gibi belirli sağlık problemleri nedeniyle ortaya çıkar. Bu durumlara çok nadir rastlanır. Bu durumlarda anneler, süt takviyesi yapmak zorunda kalabilirler; ancak yine de takviyeyle birlikte emzirmeye devam etmek mümkün.

Ben çalıştığım için sağma makinasi almıştım giderken hastaneye götürim onu da.

kizlar civil onlinede molfix bezler uygun.
Ben prima aldim 3 pkt bilemedim 1 cok kullanamazsak 2 alirim diye tereddutde kalip siparis veremedim.

Hastane çantamı hazırladım artık doğuma gidebilirim :) bir kontrol eder misiniz eksik gedik var mı?
Bebek için ;
-Müslin battaniye
-Kalınbattaniye
-Kirli torbası
-2 önden bağlamalı yeni doğan badisi
-4alttan çıtçıtlı badi
-1 tulum
-10lu hastane çıkışı
-5li set
-3tane alt üst sapka seti
-7 ağız silme bezi
-2 çorap
-1 paket pamuk
-süt sağma makinesi-biberon
-Puset
-Bez- primeyenidoğan preminyum (alınacak)
-Pişik kremi -mustela(alınacak)

Anne için;
-2 pijama
-2 gecelik
-4 çorap
-4 kilot(2 si lohusa kilotu) (alınacak)
-Depent m beden (alınacak)
-2 emzirme atleti (alınacak)
-sabahlık
-dişmacunu fırcası
-şampuan havlu
-tarak
-kırmızı kurdale saçbandı (alınacak)
-Taburcu kıyafeti
-Terlik
-Gögüs kremi-lanshio (alınacak)
-Kalkan(alınacak)
-El havlusu
-Kağıt havlu

Baba için;
-eşortman alt
-Tşört
-Gömlek
-Çorap
-dişfırcası

Alınacaklar;
-Bebek tırnak törpüseti
-rezene çayı
-kimyon tohumu
-Islak mendil

Benim eksik listem azalacağına uzuyor ya.
Güncel listem:
Göğüs kremi
Pişik kremi
Yedek bebek bezi
Yedek alt açma örtüsü
Küvet filesi
Göğüs kalkan
Oda termometresi
Alt açma bimde var canim hala. N11.den falan ancak sipariş verirsen gelir e bebek getirmiyordu bir ara.

Bende hastane cantasina son rutuslari yapiyorum.
Hastane cantasi, aldigim anne cantasi bir de puseti goturcem.
3 tkm (alt ust zibin bady corap patik sapka) posetledim seffaf posetlerle.
Kendime terlik, gogus pedi, gogus ucu kremimi, biberonu falan koydum.
rezene ve hummana cayimida yanima alcam.
kompostoda verirler sanirim ama 1lt kadar goturmeyi dusunuyorum yanimda.

Acaba eksik var mi diye bakip bakip kapiyorum.

Ben de bugün listeme komposto ekledim. Bir de sezaryen olursa diye tekli kahveler ve çikolata ekledim listeye. Sanki oradan alınmaz

Ben de bugün listeme komposto ekledim. Bir de sezaryen olursa diye tekli kahveler ve çikolata ekledim listeye. Sanki oradan alınmaz
bende ayy dursun yanimda sanki sirtimda mi tasicam diyorum atiyorum cantaya.
Refakatciyi cikarmazlarsa falan.
Mama almadim sadece en kotu hast. karsisi ecz. lazim olursa aldircam bir sekilde

canim 1 tane 1 aldim ben 2 tane 2 aldim.
Prima.
1in yarisini cantaya koydum.
1 tane daha 1 alsam mi bilemedim.
Civilde 100lü molfix 50tl
Bende iki.paket 1 iki.paket 2 aldım .istersen sende 1 pk daha 1.al.ozaman bebiş kilosuna göre aslında bakmak lazım ama ultrasonda yanılma payı oluyor

Biz besige serilcekleride veriyoruz dimi?
ben pike, battaniye, +muslin örtu olarak ayarladim.
onuda posetlicez mi yaw.

Bende iki.paket 1 iki.paket 2 aldım .istersen sende 1 pk daha 1.al.ozaman bebiş kilosuna göre aslında bakmak lazım ama ultrasonda yanılma payı oluyor
1 tane daha 1 alsam fena olmaz evet ya da eve gelince aldiririm esime.
evdeki kalan 25tane falan idare ederim.
Doktor bana 3 kilodan fazla beklemiyorum demisti.
siside oluyo o da iniyo sanirim 1 pkt daha 1 kullaniriz.

Evde kullanacagim organizer cantami bile actim
icine bez, ıslak mendil, pamuk, agiz mendili koydum simdilik.
1 tkm, emzik, pisik kremi koyucam hastaneden gelince.
Hazirlamasi nasil guzel geliyo simdi bakalim dogunca kostururkende boyle duzenli olcakmiyim.

Biz besige serilcekleride veriyoruz dimi?
ben pike, battaniye, +muslin örtu olarak ayarladim.
onuda posetlicez mi yaw.
Sade bir penye bebek battaniyesinin ıçine giyecegi zibin.takim giysi seklinde koydum iki bez koydum, ıslak mendilde koydum,onlarida bez poşet vardı onun içine koydum.bebeki zaten o battaniyeyle kundak yapıyorlar gelince altına sererim bir battaniye diye dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…