- 10 Eylül 2018
- 263
- 219
- 23
- 37
Benim de ilk hamileliğimInşallah doğum da çok kolay olur. Bende merak ediyorum ve nasıl geçecek diye senaryolar üretiyorum kafamda. iyi düşünmeye çalışıyorum da herhalde ilk diye tecrübe yok diye geriliyorum .
cok uzun suredir acsin cnm ya kotu olmus neyse kuzucuk sag salim dogsunda katlanacagiz.Dün kaN almışlardı ama bugün sabah söylendi işte ac açına beklioz
bu zamanlar dinlen 10 dakka is yarimsaat yat dinlen cnm yoruluncada sanci oluyor.Karnim zaten hep asaguda cnm gece baya zor gecti ama duzeldi cok yoruyirum sanurim kendimi bu aralar
Sicak ya bende yaniyorum cok.hem icim yaniyorki onu demiyorum bile dr bebek midene.baski yapiyor normal dediCamı aciyorum esiyor(hasta olurum diye korkuyorum) kapiyorum yaniyorum napcami sasirdim
askili elbise sezonunu actim.
Sortlarin icine giremedigimden elbiselerle basladim yaz sezonuna.
Esim hasta olcan hasta olcan diye soylendi durdu sabah.
Yaniyorum kimse anlamiyo beni
O konularda rahatım görümcem de var da benim endişelerim keşke yemek temizlik olsaydı. Sorumluluk korkutuyor. Alışıyor herhaldeYemek temizlik derdin olmaz orada bebeginle ilgilenirsin. Cocuk konusunda da herkes akil verip isine karismazsa rahat olursun
Inşallah dediğiniz gibi kolay bir şekilde atlatırız bu süreçleri korksak da gelecek olan bir can var. Sakinlesmeyi öğrenmek lazımBenim de ilk hamileliğimİlk başlarda ben de çok korkuyordum, uykularım kaçıyordu ama zamanla alıştırdım kendimi. İnşallah en kolay ve rahat şekilde kavuşuruz bebişlerimize Sonra bi bakmışız her şey geçmiş
Aynn valla son haftalar cok kötüymüş her yerim ağrıyor cati kemiklerim o kadar kotu ki bi yerden kalkarken iki büklüm kalkıyorum. Ama cogu kisi diyorki duşa vaktin olur rahatlıkla bana.kalsa dus alip sacimi yapip makyaj yapmak var planımdaBelirsizlik kötü oluyor valla duş almaya vaktim kalmıcak diye de çok korkuyorumHerkes farklı yaşıyor bir de kimi hemen doğuma giriyor kimisinin açılması olana kadar saatler geçiyor.
Derlerdi bilmezdim, 9 ay geçer de son günler geçmez diyeŞimdi yine baskı yapıyor, sızlatıyor. İlla geceleri tutuyor benim
oglumun dogumunda bilmiyorum niye ojeniz var mi diye sormuslardi cikarttirmak icin yoktu.Doğuma giderken oje sürmelimiyim makyaj yapmalımıyım sizce hastaneye sormayı unuttum. Uzun tırnaklarıma da kıyamıyorum
Tabi ilk gunler zorlansaniz da sonradan insana bi cesaret geliyor. Cocuga da bakiyorsunuz diger islere de yetisiyorsunuzO konularda rahatım görümcem de var da benim endişelerim keşke yemek temizlik olsaydı. Sorumluluk korkutuyor. Alışıyor herhalde
Cnm oje surme parmaga cihaz takilabiliyormus ozaman olmuyormuşDoğuma giderken oje sürmelimiyim makyaj yapmalımıyım sizce hastaneye sormayı unuttum. Uzun tırnaklarıma da kıyamıyorum
Normal dogum olursa sifir makyaj gidin derim cunku kan ter icinde kaliniyor guzel olcam.diye.akmis rimelleroglumun dogumunda bilmiyorum niye ojeniz var mi diye sormuslardi cikarttirmak icin yoktu.
Taki toka hepsini cikariyosun
makyaj hafif yapicam ben
kalem rimel hafif bir allik.
O an resim falan cekilmemde kendimi iyi hissetmek anlaminda.
Yanima aldim
Doğuma giderken oje sürmelimiyim makyaj yapmalımıyım sizce hastaneye sormayı unuttum. Uzun tırnaklarıma da kıyamıyorum
Merhaba güzel anne adayları. Doğuma az kaldı bende bir sancı filan yok şimdilik. Bir sorum var ilk defa anne olacaklar korkmuyor musunuz ? Hayatı tamamen size bağlı olan bir yavru gelecek dünyaya. Ben çok korkuyorum. Birde hiç bilgim yok nasıl olacak bilmiyorum doğum büyütme.
Aynen cnm ve hep ben cocuguma yeterim demeliÖyle bir şey ki bebeğinin neyi var neye ihtiyacı var hissediyorsun. Yani video falan da izleyerek olacak birşey değil yaşayarak öğreneceksin. Ama en önemli nokta bilmen gereken şu ki o senin bebeğin ve sana ihtiyacı var senden başka kimse ona senin kadar iyi bakamaz. Olabildiğince rahat ve sevgi ile büyütürsen daha az yıpranırsın. Benim kızım uyumazdı ama arada 10dk uyuduğunda da çok özlerdim. Değişik bir duygu Rabbim herkese yaşamayı nasip etsin
valla ben birkaç gündür hurma yiyorum ve hurma çok severim nstde sancı çıktı onla alakalı mı bilmem:)) o yüzden kesicem sezeryan olacağım diye.hurmayı verseler yarım kilo yaş hurma yerim normal doğum isteyenler yesin bol bolBiraz hurma sayisinda gec kalmis olabilirim ama arkadasimda hurma cok fayda etmis.
Hamilelikte Hurma Tüketiminin Doğumu Kolaylaştırıcı Etkisi ile İlgili Bilimsel Bir Araştırma
Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hamilelik sırasında hurma tüketiminin doğum sonuçlarına etkisi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Araştırmada doğumdan önceki 4 haftada günde 6 adet hurma tüketen 69 kadına ve hurma tüketmeyen 45 kadına ait doğum sonuçları karşılaştırılmıştır. 2011 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarına göre;
1- Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde (3,52 cm) tüketmeyenlere göre (2,02 cm) fazladır.
2- Hurma tüketen adayların % 96'sı herhangi bir tetikleyici olmadan doğuma başlarken, bu oran tüketmeyenlerde % 76'da kaldı.
3- Prostin/oksitosin kullanımı hurma tüketen adaylarda (% 28) tüketmeyenlere göre (% 47) belirgin olarak daha düşüktü.
4- Doğumun birinci evresi olan Latent Fazı hurma tüketmeyenlerde 906 dk = 15 saat sürerken hurma tüketenlerde bu süre 510 dk = 8,5 saate kadar düşmüştür.
Buna göre doğumdan önceki 4 haftada hurma tüketiminin doğum olayı için dışarıdan tetikleme ve takviye ihtiyacını belirgin şekilde azalttığı sonucuna varılmıştır.
Ayrıntılı bilgi için ziyaret ediniz: Hamilelikte Hurma
Ben de dün eşime bunu dedim, acaba gerektiği sevgiyi verebilecek miyim, sabır konusunda başarılı olabilecek miyim. Kafadaki o sorular işte beni anladın. İzni tatili olmayan bi meslek annelik, bi de ben ara ara kabuğuma çekilmeyi seven biriyimdirMerhaba güzel anne adayları. Doğuma az kaldı bende bir sancı filan yok şimdilik. Bir sorum var ilk defa anne olacaklar korkmuyor musunuz ? Hayatı tamamen size bağlı olan bir yavru gelecek dünyaya. Ben çok korkuyorum. Birde hiç bilgim yok nasıl olacak bilmiyorum doğum büyütme.
Ya haykırdımHurma,kuru incir, karton bardak, kahve, sut arttirici caylar bitter cikolata hepsini hazirladim.
Dersin piknige gidiyorum
yoldan domates salatalik karpuzda aldim mi piknik yapariz aksam artik.
Hatirlatma alarmimida kurdum unutmim diye
hosaf yapicam sadece 1 gun once matarama koyarim.
Hurma çok seviyorum bikaç gündür yiyorum ama sezaryen olacak bizim yemesem mi. Daha 36.3’üz hem erken :/ abartmadan günde 3-4 tane filan yesem acaba nasıl olur.Biraz hurma sayisinda gec kalmis olabilirim ama arkadasimda hurma cok fayda etmis.
Hamilelikte Hurma Tüketiminin Doğumu Kolaylaştırıcı Etkisi ile İlgili Bilimsel Bir Araştırma
Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hamilelik sırasında hurma tüketiminin doğum sonuçlarına etkisi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Araştırmada doğumdan önceki 4 haftada günde 6 adet hurma tüketen 69 kadına ve hurma tüketmeyen 45 kadına ait doğum sonuçları karşılaştırılmıştır. 2011 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarına göre;
1- Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde (3,52 cm) tüketmeyenlere göre (2,02 cm) fazladır.
2- Hurma tüketen adayların % 96'sı herhangi bir tetikleyici olmadan doğuma başlarken, bu oran tüketmeyenlerde % 76'da kaldı.
3- Prostin/oksitosin kullanımı hurma tüketen adaylarda (% 28) tüketmeyenlere göre (% 47) belirgin olarak daha düşüktü.
4- Doğumun birinci evresi olan Latent Fazı hurma tüketmeyenlerde 906 dk = 15 saat sürerken hurma tüketenlerde bu süre 510 dk = 8,5 saate kadar düşmüştür.
Buna göre doğumdan önceki 4 haftada hurma tüketiminin doğum olayı için dışarıdan tetikleme ve takviye ihtiyacını belirgin şekilde azalttığı sonucuna varılmıştır.
Ayrıntılı bilgi için ziyaret ediniz: Hamilelikte Hurma
Ya öyle olsaydı diye canımızı sıkmak çok gereksiz, her şeyde bir sebep var şu an ne güzel önlem alınmış haldesin stresini artırma derimDoğumum yarına kaldı takviye ise yaramamış .. biraz daha yapalim dediler .. morelim iyice bozuldu ya sancim gelseydi ya da suyum gelseydi bu değerle doğuma girmek ne kadar doğru olacaktı çok morelim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?