Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Doktor ultrasonda ölçüm yaparken bebeğin saçları var dediyse bebeğin saçları koyu renk anlamına mı geliyor

valla bana 2 gebeligimde de böyle birsey soylemediler, kızım peruk kafa gibi dogmustu hemde. seninkinin maşallahı var sanirim :)

Doğumum yarına kaldı takviye ise yaramamış .. biraz daha yapalim dediler .. morelim iyice bozuldu ya sancim gelseydi ya da suyum gelseydi bu değerle doğuma girmek ne kadar doğru olacaktı çok morelim bozuldu
yalnız moralin bozuk olduğunda ve stres altında olduğunda kanın daha çok düşer, uydurma bir bilgi değil standart aralıklarla kan alan arkadaşlarım var hepsi aynı fikirde. doktoruna güven, sağlıkla kavuşacaksın yavruna inşallah

Koynumuza almayalım derken yatarak mı emzirmemek lazım?

Kızlar bebişin göz rengini merak ediyorum çünkü renkli yada kahve olması %50 %50 gibi bizde.Gri yada lacivert olan kahveye,maviye çalan renkli okuyo diye bişey okudum acaba ne kadar doğru

Doktordan geldim sancim vardi idrar yolu emfeksiyonu varmis acilmam varmi dye cati muaynesi de oldum haftaya cuma sezeryam gunu verdi 3 kilo olmus ona sevindim ama yinede kucuk bebek dedi bogucam bu doktoru en sonunda az kaldi bu arada gorumcem gelmek icin basvurdu sadece 3 gun izim vermisler

Çok şükür 7. Gün emzirmeye başladım canım. Bebis çok zor tuttu göğsümü ama. Biberona alışmıştı.
normal yenidoğan biberonu mu kullandınız? yani şu kolay emmesini sağlayanlardan...
ben aventin anne memesini bırakmasın diye tasarlanmış olanından aldım işe yarar mı gerçi bilemiyorum

Canım benim de ilk hamileliğim. Korkmak çok normal ancak aldığım doğuma hazırlık kurslarında lohusa stresiyle ilgili anlatılan en önemli şey şu bence; hayatımızı sadece bebeğe endekslememek ve içgüdülerimize güvenmek lazım. Yani şimdiden kendimizi şu fikre alıştırmalıyız; ailemize yeni bir birey geliyor ve doğduğu andan itibaren tamamen farklı bir karakteri olan, kendi başına bir birey. Bizim değil, yani bir eşya gibi bize ait değil, sadece bizim gözetimimize ve yardımımıza ihtiyacı var. İhtiyaçları olan en önemli iki şey ise sevgi ve huzur. Gerisi zaten hallolur. Karnı da doyar, eşyası da alınır, altıda temizlenir. Bilgi konusuna ise hiç takılma. İçgüdülerine güven. Her çocuk farklı. Burada üçüncüyü, dördüncüyü bekleyen anneler bile kendilerini neyin bekleidğini bilmiyorlar. Elbette yedirme, alt açma gibi konularda el pratikliği olsa da her çocuğun huyu, karakteri, uyku düzeni, yeme düzeni, hamileliği bile farklı oluyor. Biz bebeğe alışacağız, bebek de bize :)
Hayatımızı bebeğe endekslemek ve tümüyle değiştirmek yerine bebeği bizim hayatımıza entegre etmeye çalışmak yapılacak en doğru şey. Hepimizin belirli hayatı, yaşam şekli var. Kimimiz çalışıyoruz, kimimiz çok sosyal. Bebek için tüm hayatı durdurmamak, tüm alışkanlıklardan vazgeçmemek ve bebeği olabildiğince kendi alışkanlıklarımıza alıştırmak gerekiyor. Diğer türlü ciddi bir travma olur. Tabii ki bir daha hayatımız eskisi gibi olmayacak ancak olabildiğince mutlu olmaya bakalım ki bebişler de mutlu olsun :) Sonuçta mutlu anne mutlu bebek :) Tabii eş desteği de çok önemli. Babalara da büyük rol düşüyor.

Son düzenleme:
Kizlar birsey sorucam bu normal mi ayak bilegimin etrafi burkulmus yada kirilmis.gibi şiş hatta sislikler ele geliyor ve uyusmus gibi sanki sisen yerler

Eklentiler

• 20200428_194657.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 72
masallah kuzulara kilolari iyi gunlerini tamamlayip gelsinler insallah saglik.sihatle
manyakmi o dr daha ne olsun 3 kilo cok iyi cnm haftaya kadar 200 250.gram.daha alir .saglikla gelsin yavrun .niye sureli izin vermislerki bizimkilerde sure yok otobuslemi g eliyor
Kizlar birsey sorucam bu normal mi ayak bilegimin etrafi burkulmus yada kirilmis.gibi şiş hatta sislikler ele geliyor ve uyusmus gibi sanki sisen yerler
Bwnimde bilekler sisiyor cnm tuzlu sekerli cok yememek lazim birde son zamanlar oluyor malesef vucut su topluyor

Aynn canim otobusle gelicek 3 gun ne ki

benim de el bileklerim çok kötü durumda kızlar parmaklarım ağrıyo uyuşuyo sabah resmen ağrısına uyanıyorum birde akşam yatarken kilo ölçüyorum sabah kalkınca aç karnına ölçüyorum neredeyse 1 1,5 kilo fark ediyo

bizim bura tenha cnm bisey olmaz...olursada hastaneyi oyarim.israrla bisey olmaz dediler.bize cunku.
Yarın arayıp vefa hattına da bildirebilirsiniz o gün planlı doğum olduğunu hastahaneye gitmek için izin istediğinizi. Ben geçen hafta kontrole giderken oğlum için izin aldım o şekilde. Hatta 24 Nisan da gidecektim o gün için de izin verdiler ama gitmedim. Polisler belge getiriyormuş bazılarına. Bana vefa destek hattına bildirdiğinizi söylersiniz sorun olursa dediler ama çeviren olmadı. Olsa da eşim de vefa grubunda akşam ona bizim izin aldığımızın raporu gelmişti onu gösterebilirdik

açken ki sabah kilon doğru olur cnm su içiyoruz yemek yiyoruz etkiler 2 kilo bile bile farkediyor bazen .geçer doğumla merak etmeyin.

canım mutlaka doktorunla paylaş ve idrar testini düzenli yaptır. her ödem normal değildir. ben bizzat yaşayarak öğrendim bir önceki doğumumda.

Bende oyle cantaya koydum duzlestirici makyaj malzemesi eşim gülüyor ne dersindesin diye napiyim zaten koronadam dolayi cogu seyi yapamadim bari bunu yapiyim dedm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…