Bizimki zor yapıyor ama bitmiyor yapması hep gazı var hep birkaç gün daha dene bakalım hala faydalı ise bende delirmemissen bende tikarim ağzına
Allahım dün cocuga ağrı kesici verdim çünkü 3 saat ağladı durmadan asla sakinlestiremedik sonra emdi azcik pıt yaptı göğsümde uyudu yatağına bırakınca hemen uyandı sonra tekrar aldım emzirdim muslin ile vücuduma sardım öle uyuduk sabaha kadar pis pis esliginde
Maşallah genelde açıklık yoksa suni almayın boşuna o sancıyı çekersin sonra sezaryene alınırsın diyorlar.
Benim kendi ablamda bebek kanala inmemişti açılmada yoktu suni verdiler çok zorladılar ama bebek gelmeyince sezaryene aldılar. Ve alttanda dikişleri vardı. Çok kötü oldu. Bana sakın suni alma açılma yoksa direk sezaryen ol diyor
Benim suyum geldiği için gitmiştim hastaneye. Sancım olmadığı ve normal doğum istediğim için suni sancı verdiler. 14.20 den 23.30a kadar açılma bekledik ama dozunu ilk etapta düşük verdiler. 8 cm açılmam oldu ama oğlum kanalda dönememiş kafasında ödem oluşmuş vakum kullanabiliriz dediler ben istemedim. Benim suni sancı serüvenim güzel değildi ama suni sancı ile 2 saatte çok rahat doğum yapanları duydum. İnşallah sen de güzel doğum hikayesi olanlardan olursun. Normal doğum şansımı her şeye rağmen denerdim ben.
Benim ablamında suni sancı serüveni kötü geçtiği için etkilendim. Gerçekten bazılarının çok iyi geçiyor. Amin inşallah teşekkür ederim. Bende ileride pişmanlık yaşamamak için deneyeceğim bakalım
Sizde oğlunuzun fotoğrafını atabilirmisiniz bana. Biz hemen acile götürdük deri katlanması da olabilir omurilikle ilgili de olabilir ultrason çekilecek dedi. Salıya gün verdi bakalım. Dua edin bize
Maşallah genelde açıklık yoksa suni almayın boşuna o sancıyı çekersin sonra sezaryene alınırsın diyorlar.
Benim kendi ablamda bebek kanala inmemişti açılmada yoktu suni verdiler çok zorladılar ama bebek gelmeyince sezaryene aldılar. Ve alttanda dikişleri vardı. Çok kötü oldu. Bana sakın suni alma açılma yoksa direk sezaryen ol diyor
Kesinlikle.hayir o tamamen catiyla ilgili birsey ki 36.haftada cati muayenesi olucaksiniz oyle birsey yok 3mcocugumdada acilmam yoktu ve cok kisa surelerde dogurdum
Merhabalar. Ben suyumun gelmesiyle gittim hastaneye ve 2.5 cm açıklık vardı. Sabah 11 den akşam 6 ya kadar sancı ve açılma artışı bekledik sadece 5 cm oldu ve sancım düzensizdi. Suni sancı dediğimiz şey sentetik oksitosin. Verildikten sonra 2 saat içinde doğumhanedeydim ve çok sürmeden bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Ekstra bir sancı yokmuş aslında sadece daha kısa sürede cekiliyormuş sancı. Benim işimi kolaylaştırdı bence deneyin. Normal doğum çok güzel eğer mümkünse
Kesinlikle.hayir o tamamen catiyla ilgili birsey ki 36.haftada cati muayenesi olucaksiniz oyle birsey yok 3mcocugumdada acilmam yoktu ve cok kisa surelerde dogurdum
38 haftalıkken çatı muayenesi yapıldı. Normal doğum yapabilirsin dedi. Ablam ilk çocuğunda kendi sancılarıyla çok güzel bir doğum yaptı.ama ikinci bebeği gelmeyince suni sancı verdiler çok kötü oldu ve sonunda bebeğin kalp atışları yavaşlayınca sezaryene almak zorunda kaldılar
Merhabalar. Ben suyumun gelmesiyle gittim hastaneye ve 2.5 cm açıklık vardı. Sabah 11 den akşam 6 ya kadar sancı ve açılma artışı bekledik sadece 5 cm oldu ve sancım düzensizdi. Suni sancı dediğimiz şey sentetik oksitosin. Verildikten sonra 2 saat içinde doğumhanedeydim ve çok sürmeden bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Ekstra bir sancı yokmuş aslında sadece daha kısa sürede cekiliyormuş sancı. Benim işimi kolaylaştırdı bence deneyin. Normal doğum çok güzel eğer mümkünse
Normal şartlarda bir sıkıntı yok. Normal doğum yapabilirim görünüyor. Ama sancı yumuşama açılma yok.bebek de kanala inmediği için birkaç gün bekleyip suni verelim dedi doktorum. Bekleyeceğiz bakalım
Kızlar merhaba, uzun zamandır giremedim, geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz ve bebekleriniz iyisinizdir. Benim oğlumda bugün 36 günlük oldu zaman çabuk geçiyor.. 40ı geliyo lohusalık bitiyo derken yeniden başlıyo sanki, sürekli depresifim üzerimde bi mutsuzluk var atamıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun
kızlar hangi marka bez kullaniyosunuz?
bizim kiz altini açınca 3 bez harcıyor, temiz bez bağlayınca kakanin devamini yapiyo sıpa kademeli olarak :) baştan beri prima premium care kullandım , yorumları okuyunca internetten molfix yenidogandan cok memnunlar diye dün aldım,dunden beri molfix bagliyorum henuz sıkıntılı bir durum yok.. umarım pişik falan yapmaz digerine göre cok cok ekonomik çünkü..varmi kullanan?
Ben tatli badem yagiyla seyreltiyorum cok az miktarda kullaniyorum karin ve ayak masaji yapiyoru m ama hergun degil arada fazlasi zararli cünku agir. Bir yag
Yenidoğan döneminde emzirme süreleri
Yeni doğan bir bebeğin midesi çok küçüktür. Anne sütü çok kolay sindirildiği için her emzirme sonrası midesi çabuk boşalır ve sık acıkır.
Eğer bebek normal süresinden önce doğduysa emerken çok çabuk yorulup uykuya dalabilir. Bu da sık aralıklarla emmesine neden olur.
Bebek her acıktığında ne kadar sık aralıklarla olursa olsun emzirilmelidir.
Emzirme, her anneye ve her bebeğe özgü bir süreçtir. Bebekten bebeğe farklılık göstermekle birlikte yeni doğan bir bebek günde ortalama 10-12 kez emer.
Doğumdan sonraki günlerde bebek tek bir memede 15-20 dakika boyunca kalmalı, eğer emmeye devam etmek isterse diğer meme emzirilmelidir.
Vaktinde doğmuş bir bebek 2 saatte bir emzirilmelidir. Prematüre bebeklerde bu süre daha kısadır.
1.ay- 3. ay arası emzirme süreleri
Bebekler ilk aylarının sonunda kuvvetli emmeyi öğrenir ve artık daha güçlüdürler.
Bu dönemde bebeğin başka nedenlerden dolayı ağladığı düşünülmüyorsa (gaz, hastalık, ani ses vb.) her ağladığında emzirilmelidir.
Günde ortalama 6-7 kez emerler.
Bebeğin gelişimi idealse artık geceleri 4-5 saat emmeden uyuyabilir, emzirmek için uyandırıp uyku düzenini bozmaya gerek yoktur.
3. aydan sonra emzirme süreleri
Artık her iki emzirme arasındaki süre biraz daha uzamıştır.
6. aydan sonra anne sütü ile birlikte tamamlayıcı besinlerin verilmeye başlanır.
Ek gıdaya geçildiği için 7-8. aylıkken bebeğin günde 4-5 kez emmesi yeterli olur.