oğlumda 71 le hamile kalmıştım 86 ile doğuma gittim iyi kötü verdim aldım ettim derken 71 e düştüm oh 5-6 kilo daha versem yeter diyordum yine hamile kaldım ve şu an 72-73 geliyorum sanki çok da tartılmak istemiyorum üzülürüm diye :) gebelik kilosunu vermenin en kolay yolu az almak biliyorum o yüzden 10 kilodan fazla almak istemiyorum
kilo konusunda beni geçen yoktur heralde 80'im şu anda. hamile kalmadan önce ne yaptıysam motive olup kilo veremedim. doğumdan çıktığımda 85 kilo olsam yeter bana ama zor gibi.
Kızlar merhaba son adet tarihim 20 ağustos ve normalde 20 eylülde adet görmem gerekiyordu. 24 eylülde beta baktım ve 24 geldi sonra 25 eylülde 48 ve en son 26 eylülde 67 geldi. Doktora henüz gitmedim değerler düşük olduğu için muhtemelen geç döllenme ama artış konusunda içimde şüpheler var sizce nasıl
Kızlar merhaba son adet tarihim 20 ağustos ve normalde 20 eylülde adet görmem gerekiyordu. 24 eylülde beta baktım ve 24 geldi sonra 25 eylülde 48 ve en son 26 eylülde 67 geldi. Doktora henüz gitmedim değerler düşük olduğu için muhtemelen geç döllenme ama artış konusunda içimde şüpheler var sizce nasıl
1500-3000 arası vajinal 3000 den sonra karından ultrasyonla görülüyor diye biliyorum canım :)
5+2 de hesaplarıma göre 3600 gibi bir değerde karından kese görüşmüştü :)
Dogumdan sonrada gitmis aslinda emzirme donemi almasan kurtarirmistin sen kendini. Bunlari kafayaa not ediyorum hep bide çatlaklarin oldu mu tecrubelisin sen yararlanalim biraz ne kullansak ve ne zaman baslamak lazim. Kilo 4 5 aydan sonra alinacakmis o zamanimi bekleyelim
Oğlumda dil-dudak bağı varmış. Ben ve çevrem de sütüm yetmiyor sanıyorduk. Meğer ememiyormuş ki yavrum. İlk 3 ay bunu bilmeden yedirdiler de yedirdiler. Artık yemek yemekten midem bulanıyordu. Sonra da bünye alışıyor öyle yemeye maalesef. Ama bana çok iyi tecrübe oldu. Aman siz sütüm olsun diyerek çok yeme hatasına düşmeyin. Çok yiyerek olmuyor o işler. Aynı şey hamilelik dönemi için de geçerli. Yeterli ve sağlıklı beslenin yeter.
Çatlaklara gelince başlarda güzel gidiyordum. Düzenli lierac falan kullanıyordum. Sonra ihmal etmeye başladım ve benim oğlan karnımın sap tarafında top olup ayaklarıyla karnımı gerdirmeye bayılıyordu. O sebepten karnımın sağ tarafında çatlaklar oluştu maalesef. Solda da var ama sağ taraf kadar değil. Bu kez ek olarak Hindistan cevizi yağı da kullanıcam. Bir arkadaşım her tuvalete girdiğinde yağlardı karnını. Hamileyken ne kadar sık tuvalete gidildiği de malum. Hiç çatlağı olmadı. Lierac da kullanıyordu tabii. 4-5 aylıkken başlamalı bence de. Ama bazılarının iç karnını küçük olduğu İçin karnı erken büyümeye başlıyor. Ben de o şanssız kesimdenim. Onlar karınlarının büyüme hızına göre başlasın bence. Bir de bol bol su için.
Kizlar depremden dolayi sabahtan beri buraya uğrayamadim. Evde tektim ve evim 19.katta asiri sallandik ve siddetli hissettim. Hatta bir an korkudan dusuk yapacağımı dusundum cok kotuydu gercekten. Hala her an sallaniyoruz gibi hissediyorum, 99 depremini yasamis biri olarak bu travmalari hic atlatamiycam sanirim. Allah hepimizi korusun.
aynı fikirdeyim emzirme ciddi kilo verdiyor zaten bir de süt yapan tek şeyin emzirmek olduğunu bildik mi almayız hatta eksi ile devam ederiz inşallah çok amin
Aynen öyle. Bol sıvı alıp bolca da emzirdikten sonra o alınan 10 kilonun lafı bile olmaz. Ayrıca az kilo almak Doğumu da daha kolay hale getiriyor. Doktorum kaç kiloyla hamile kaldığının değil kaç kilo alarak Doğuma girdiğinin önemi var demişti
kilo konusunda beni geçen yoktur heralde 80'im şu anda. hamile kalmadan önce ne yaptıysam motive olup kilo veremedim. doğumdan çıktığımda 85 kilo olsam yeter bana ama zor gibi.
Benim hep degismis
Sirasiyla 4+6haftalik(bebek yok kese ultrasonda sagda doktorum bebek sol tarafa yakin demisti) 5+6 haftalik(bebek sol tarafta) ve 6+6 haftalik(bebek sag tarafta) hepsi farkli
Merhabalar kızlar bir şey soracağım size, biz 7 haftalık olduk çok şükür kalp atışlarını da duyduk. Doktorum ilişki serbest dedi ama benim tereddütlerim var sanki bişey olurmuş gibi sizler ne durumdasınız ne yapıyorsunuz