Çarpıntı ve anksiyete benim de belam hamilelikte hele hormonlardan mıdır nedir daha hassas oldum ilerleyen haftalarda bu kalp çarpıntısından korkuyorum
Erken öğrenmekte kötü millet binlerden bahsediyor biz daha ondalık sayılardayız :) öyle oluncada korkuyor insan . Teşekkür ederim ama içimi rahatlattınız
Merhabalar kızlar bir şey soracağım size, biz 7 haftalık olduk çok şükür kalp atışlarını da duyduk. Doktorum ilişki serbest dedi ama benim tereddütlerim var sanki bişey olurmuş gibi sizler ne durumdasınız ne yapıyorsunuz
Adetime 4-5 gün varken idrar testi ile ögrendim adet gününe kadar sabredip adet günümde kan testi yaptırdım bugün 6+1 ım ve 3 hafta 3 ay gibi geçti
Ama içindeki endişe hiç azalmıyor..
Çarpıntı ve anksiyete benim de belam hamilelikte hele hormonlardan mıdır nedir daha hassas oldum ilerleyen haftalarda bu kalp çarpıntısından korkuyorum
Merhabalar kızlar bir şey soracağım size, biz 7 haftalık olduk çok şükür kalp atışlarını da duyduk. Doktorum ilişki serbest dedi ama benim tereddütlerim var sanki bişey olurmuş gibi sizler ne durumdasınız ne yapıyorsunuz
Bunu ben de merak ediyorum. Bize şu anda ilişki yasak. Zaten progestanı fitil olarak kullanıyorum, fitilden dolayı ilişki pek mumkun de olmaz.
5 ekimde kalp atışı için gideceğiz, bakalım sonrasında doktor ne diyecek..
Oğlumda dil-dudak bağı varmış. Ben ve çevrem de sütüm yetmiyor sanıyorduk. Meğer ememiyormuş ki yavrum. İlk 3 ay bunu bilmeden yedirdiler de yedirdiler. Artık yemek yemekten midem bulanıyordu. Sonra da bünye alışıyor öyle yemeye maalesef. Ama bana çok iyi tecrübe oldu. Aman siz sütüm olsun diyerek çok yeme hatasına düşmeyin. Çok yiyerek olmuyor o işler. Aynı şey hamilelik dönemi için de geçerli. Yeterli ve sağlıklı beslenin yeter.
Çatlaklara gelince başlarda güzel gidiyordum. Düzenli lierac falan kullanıyordum. Sonra ihmal etmeye başladım ve benim oğlan karnımın sap tarafında top olup ayaklarıyla karnımı gerdirmeye bayılıyordu. O sebepten karnımın sağ tarafında çatlaklar oluştu maalesef. Solda da var ama sağ taraf kadar değil. Bu kez ek olarak Hindistan cevizi yağı da kullanıcam. Bir arkadaşım her tuvalete girdiğinde yağlardı karnını. Hamileyken ne kadar sık tuvalete gidildiği de malum. Hiç çatlağı olmadı. Lierac da kullanıyordu tabii. 4-5 aylıkken başlamalı bence de. Ama bazılarının iç karnını küçük olduğu İçin karnı erken büyümeye başlıyor. Ben de o şanssız kesimdenim. Onlar karınlarının büyüme hızına göre başlasın bence. Bir de bol bol su için.
Süt icin yemem zaten o konuda kimseyi dinlemem ben
Lierac krem genel olarak begeniliyo gibi. Hindistan cevizi yagi bide badem yagi alayim. İki aya kadar baslarim. Cok tesekkür ederim bilgillerin icin
Ben de çatlak yok genetik galiba diye övünerek gezdim 8. ay bir baktım göbeğimden çatlağı görememişim bir çok krem kullanan tanıdığım oldu ama en çok onlar çatladı bence genetik yapı ve fazla kilo etkili. sonra kapanıyor kilo verince o çatlaklar iyice silikleşiyor belli olmuyor bile ama kocaman bir sezeryan yaram var.
canım bir arkadaşımda hamileliklerinin ilk aylarında yaşıyordu sonra folik asitin neden olduğunu buldular ve bıraktı vitamine geçit. bir düşün ve sorsana dr.a
Lierac krem genel olarak begeniliyo gibi. Hindistan cevizi yagi bide badem yagi alayim. İki aya kadar baslarim. Cok tesekkür ederim bilgillerin icin
ben badem yağı kullandım düzenli olarak canım dediğim gibi çok da şey etmemek lazım, lierac aldı arkadaşım ve çok erken başladı kullanmaya ama inan harita gibi, dua edelim genetiğimiz iyi çıksın :)
bence tereddüt etme hatta hata olur uzak durman çünkü ilk gebeliğimde korku yüzünden uzak durdum sonra isteğim azaldı ve ara girdiği için ağrı oldu.. böyle olunca ilişkide etkileniyor istemeden. kendine zarar vermeden normal hayatını yaşamak lazım.
bence tereddüt etme hatta hata olur uzak durman çünkü ilk gebeliğimde korku yüzünden uzak durdum sonra isteğim azaldı ve ara girdiği için ağrı oldu.. böyle olunca ilişkide etkileniyor istemeden. kendine zarar vermeden normal hayatını yaşamak lazım.
ben badem yağı kullandım düzenli olarak canım dediğim gibi çok da şey etmemek lazım, lierac aldı arkadaşım ve çok erken başladı kullanmaya ama inan harita gibi, dua edelim genetiğimiz iyi çıksın :)