Normal doğum ve sezeryanda kişiden kişiye şansına bağlı olarak değişiyor normal doğum yaptım epizyo(kesme)denilen işlem genelde ilk doğumda yapılıyo.Bi sıkıntı yaşamadım.Doğum anındaki annenin ıkınabilmesi panik yapmaması da çok önemli.Çünkü olay sizde bitiyor.Ben 40+5 e kadar bekledim normal doğum yapmak için.Doktorlar risk almamak için sezeryana alır genelde yurtdışında 42 .haftaya kadar beklenir ve motive ederler.Herkesin istediği gibi bi doğum olur umarım olumsuz şeyler düşünmeyelim
Benim öyle olmuyordu hepsinde lekelerim vardı en başında hep artarak lekeler en sonunda kalbini durduruyordu.doktor çok ağır anomali olduğu için vücut atmak istiyor dedi.açıklama olarak
Doktorum 11-13 hafta arasında dedi ki bebeğim birkaç gün önde gidiyor bu yuzden 12 haftam bitmiş oldu cinsiyet öğrenmeyi beklemiyordum o yüzden şok oldum çok farklı bir duygu Allahım hepimize yaşatsın kucagımıza da almayı inşallah
Hayirli olsunn ilk cinsiyet belli oldu o zaman cok yakinmisiz seninle bende sali günü gidecegim bakalim ikili icin. İnsallah bende ögrenir gelirim bi parca olsun bisey almak istiyorum bebegime erkek mi acaba. öyleyse söylüyolarmis genelde cok erken oldugu icin.
İnsanlar sanırım sadece down sendromunun teşhis edilebildiğini sanıyorlar. Oysa teşhis edilebilen yada doktorunuzun şüphelenebileceği birçok sendrom yada anomali de oluyor ki zaten ben de şahsen yaşayacak bir bebeği sadece anomalili diye aldırmayı asla düşünmem. Bu tabiki herkesin şahsi fikri.. ama asıl önemli olan ne olursa olsun bilinmesi ve buna bağlı önlemlerin alınması. Ennn ennn basidinden down sendromlu olma ihtimali yüksek çıktı diyelim ve bu durum amniyosentezle kesinleşti ( Allah korusun tabi hepimizin evlatlarını) ve bebeği aldırmayı düşünmüyorsunuz. Peki sorum şu; down sendromlu bir bebek ilk doğduğunda normal bebeklerden farklı olarak nelere ihtiyaç duyabilir? Ben bir özel eğitim öğretmeni ( zihin engelliler öğretmeni) olarak mesela bu soruya gönül rahatlığı ile şu cevabı verebilirim ki doğar doğmaz belli masajlarla başlayan eğitimler, vücut farkındalık çalışmaları vb. Sağlığı açısından da ihtiyaç duyabilmesi muhtemel olan birçok şey olabilir. Anne buna dair kendini 9 ay boyunca hazırlayıp grliştirip gerekli kurslar ve belki eğitimler alsa ve en önemli olan çağda daha bebeklik çağında bebek desteklense ömrü için nasıl farklar yaratıyor bir bilseniz..bu konuda yapılan araştırmalar ve edinilen sonuçları bil bilseniz... bu sadece bir örnek.. tabiii yine de karar sizlerin. Bu testler öcü değil ama gerçekten ufak bi bilgilendirme yapmak istedim☺
İnsanlar sanırım sadece down sendromunun teşhis edilebildiğini sanıyorlar. Oysa teşhis edilebilen yada doktorunuzun şüphelenebileceği birçok sendrom yada anomali de oluyor ki zaten ben de şahsen yaşayacak bir bebeği sadece anomalili diye aldırmayı asla düşünmem. Bu tabiki herkesin şahsi fikri.. ama asıl önemli olan ne olursa olsun bilinmesi ve buna bağlı önlemlerin alınması. Ennn ennn basidinden down sendromlu olma ihtimali yüksek çıktı diyelim ve bu durum amniyosentezle kesinleşti ( Allah korusun tabi hepimizin evlatlarını) ve bebeği aldırmayı düşünmüyorsunuz. Peki sorum şu; down sendromlu bir bebek ilk doğduğunda normal bebeklerden farklı olarak nelere ihtiyaç duyabilir? Ben bir özel eğitim öğretmeni ( zihin engelliler öğretmeni) olarak mesela bu soruya gönül rahatlığı ile şu cevabı verebilirim ki doğar doğmaz belli masajlarla başlayan eğitimler, vücut farkındalık çalışmaları vb. Sağlığı açısından da ihtiyaç duyabilmesi muhtemel olan birçok şey olabilir. Anne buna dair kendini 9 ay boyunca hazırlayıp grliştirip gerekli kurslar ve belki eğitimler alsa ve en önemli olan çağda daha bebeklik çağında bebek desteklense ömrü için nasıl farklar yaratıyor bir bilseniz..bu konuda yapılan araştırmalar ve edinilen sonuçları bil bilseniz... bu sadece bir örnek.. tabiii yine de karar sizlerin. Bu testler öcü değil ama gerçekten ufak bi bilgilendirme
Çok bilgilendirici oldu benim için de gerçekten
. Peki bu nifty test hakkında ne düşünüyorsunuz kızlar? Önceki gebeligimde doktor bahsetmişti biraz ama yaptirmamistim. Yaptıran var mi? Başka adlari da olabiliyo heralde bu testin. Bu haftalarda yapılan kanda tani testi.
Hayirli olsunn ilk cinsiyet belli oldu o zaman cok yakinmisiz seninle bende sali günü gidecegim bakalim ikili icin. İnsallah bende ögrenir gelirim bi parca olsun bisey almak istiyorum bebegime erkek mi acaba. öyleyse söylüyolarmis genelde cok erken oldugu icin.
Ben kaybettiğim bebeğimi 10. Haftada öğrendik canım kız demişlerdi. Herkes kesin yanlıştır dedi ama genetiğe gönderdiğimdede kız olduğu kesinleşti. Vajinal baktıysa bide hiç yanılmaz bence. Sağlıklı gelsin inşallah
Ya kızlar bişey sorcam ya 9+4 günlük gebelik kalp atışı duyuldu kese görüldü
Dr a da hiç sormadım ilişkiye girmeyi bugün acıcık şey oldu kanama ağrı falan yok çok şükür ama göğsümde ve karnımda ağrı vardı öncesi şimdi geçti, olmamıştır değilim bişey çok korkuyorum
Ya kızlar bişey sorcam ya 9+4 günlük gebelik kalp atışı duyuldu kese görüldü
Dr a da hiç sormadım ilişkiye girmeyi bugün acıcık şey oldu kanama ağrı falan yok çok şükür ama göğsümde ve karnımda ağrı vardı öncesi şimdi geçti, olmamıştır değilim bişey çok korkuyorum