Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334

Benim doktorum da sezeryan sonrası normal doğum hiçbir şekilde önermiyor. Yapan çok arttı ama riskleri de çok yüksek. Hayırlısı olsun üzülmeyin bence

bütün bebeklerde bu seviyede bir kilo düşümü yaşanır doğumdan sonra. Benim kızım da 3990 doğdu. Aynı seviyelere düştü 2 gün sonra. Bu normal zaten. Ekstra hiçbir takviye de kullanmadım. Bence bu konuda kendinizi suçlamayın.

Benim doktorum da sezeryan sonrası normal doğum hiçbir şekilde önermiyor. Yapan çok arttı ama riskleri de çok yüksek. Hayırlısı olsun üzülmeyin bence

kızkardeşim ebe abla doktorlar özellikle sezeryana yönlendiriyorlar kimse uğraşmak istemiyor.Hastayla diyordu.Şimdi geçen sefer geldiğinde olaki ben evlenir hamile kalırsam spinal sezeryan olacaam dedi neden dedim ben o kadar üzüldüm normal doğuramadığım için sen biliyorsun ablam dedim.
Dediki çok çok iyi olan emin olduğum bir doktor olmazsa normal doğurmayacağım çünkü açılmanı beklemşyorlar kıt kıt kesiyorlar hemen özel hastanede bile bu şekilde oluyor dedi hiçkimse umurunda değil doktorların dedi.Çok çok iyi olanlarda var normal doğmu destekleyen ama 1000de 1 oluyor dedi.İşte nasıl bir dünyadayız

bilmiyorum belki haklısınız ilk bebeğimdi çok duygusal ve zor günlerden geçtim annem kayınvalidem hep dedi millet keyfi sezeryan oluyor canını sıkma önemli olan sizin sağlığınız ama işte insan içinden atamıyor

Aynen öyle artık normal doğum da normal değil. Benim de büyük diye ve haftası doldu daha fazla büyücek diye sezeryana aldılar. Ama normal doğum olsaydı da en büyük korkum kesilmekti. Çünkü dediğin gibi internette çok hikaye okudum. Açılmayı saatlerce beklemek yerine dediğiniz gibi kesik atıp zorla doğurtuyorlar. Normal doğum yapmış tecrübeli kadınlar, bunu önlemek için mesela sancıyı evde çekip son raddede hastaneye gidiyor ki böyle şeyler olmasın diye. Ama ilk defa doğum yapan ya hemen doğarsa diye korkan tecrübesiz anneler napsın , sancıyı hissesince haklı olarak hastaneye koşuyorlar. Sonrası da kesik atma , suyu patlatma vs Allah herşeyin hayırlısını versin

Allah herşeyin hayırlısını versin. Şöyle düşünün normal doğum diye diretip bebeğinizin başına yada sizin başınıza birşey gelseydi. Allah göstermesin.
Hayırlısı böyleymiş. Çok şükür ikinizin de sağlığı yerinde. Bence üzülmeyin. Bebeğiniz sağlıkla doğduğu için sevinmeniz lazım. Gerisini hiç düşünmeyin.

çok şükür evet çok teşekkür ederim size

evet benim iş yerinden arkadaşım 5 ay önce normal doğum yaptı.Dün diyor keşke bende sezeryan olsaydım geceden sabaha beklettiler açılmam olmadı doktor odasına gitti uyudu sonra 5 cm açılma olmuş,koş koş diyor ban çatala kimse yoktu yanıma kimseyi almadılar dedi yanında başka bir doğuran kadın varmış hemşire çok kötü bağırmış,azarlamış,arkadaiımda korkudan bişey diyememiş sonra çok dikişle normal doğurmuş 20 gün kalkamadım diyor emziremedim çok zorlanmış.Sezerynda aynı gün ayağa kalkıyorsun 10 günde düzeliyorsun filan dedi pişman özetle bu yüzden

5 cm açılmayla çatala mı almışlar yuh.

5 cm açılmayla çatala mı almışlar yuh.
ve diyor ki koş koş diyor nasıl koşayım ben kızcağız onunda ilk bebeğiydi karnına basmaktan kaç hafta kaburgalarım ağrıdı dedi öyle çöküyormarmış bide

Benim hiç kanamam olmamisti. Hatta kanama olmasi için ilaç verdi yine bişey olmadi. Hiç bir belirtisi de yoktu. Kontrolde öğrenmiştik.

Kesinlikle öyle. Ya bir de test yaptırmamak daha çok strese sokmaz mi insanı? Ya bir sıkıntı varsa diye dusunmez mi insan? Ve bebekten daha da önemlisi annenin hayatı. Kendinizi de riske atmayın hanımlar. Modern tıbbın nimetlerinden faydalanın

Kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var dün akşamdan beri çok kötüyüm çok aferdisiniz ishal kusma mide bulantısı acillik oldum gece sadece serum taktılar. Bugün bütün eklemlerim agriyo çok kötü üşütmüşüm 9+4 luk gebeyim ağrılar yatirmiyo oturtmuyo ne öneririsiniz doğal yollarla ne yapabilirim Doktoru mu aradim parol al sadece ağrıların için d3di ama mümkün değil durulmuyor

Önceki halileligimde ben de çok fena ishal olmuştum. Serum takılmıştı ve enterogermina vermişti doktor. Başka bir şey veremeyiz demişti. Patates hasla muz ye çok geçmiş olsun

Benim ilk kontrolüm 8’inci haftadaydı. Bir daha 13’üncü haftada gitmeyi planlıyordum. Arayı o kadar açmayayım di mi
Bi ben çok sık gidiyorum heralde doktora. Geçen hafta devlete gittim. Haftaya kendi doktoruma gidicem. 2 li test isteyecek o yüzden obur hafta yine devlete gidicem.

Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun ya bir de şu bağırma mevzuu var tabi. Bana mı sordun çocuk yaparken, yaparken iyiydi ya diye bağıran hemşire bile duydum. Böylelerini Allah ıslah etsin

ve diyor ki koş koş diyor nasıl koşayım ben kızcağız onunda ilk bebeğiydi karnına basmaktan kaç hafta kaburgalarım ağrıdı dedi öyle çöküyormarmış bide

normal doğumda iyi bir ebe iyi bir doktor bulmak çok önemli yaaaa
Daha yakın zamanda bir kadının suyunu patlatmış ebe doğumu hızlandırmak için, doktora da söylememiş 9 aylık bebek öyle suyu gittiği için ölmüştü normal doğum yapacak hamilelerin çok iyi araştırma yapması lazım.

Bende hem özele hem devlete gidiyorum. Özeldeki 2 haftada bir çağırıyor devletteki ayda bir ama zaman geçmiyo.
Şu üç ayı bir atlatsak sonra bu kadar sık gidilmez zaten. Ben ilk kontrole 5. Haftada gittim 5 gün sonra devlete gittim testlerimi yaptırmaya. Bi 5 gün sonra midem neden bulanmiyo diye kendi doktoruma tekrar gittim ınsallah sağlıkla kucağımıza aliriz bebislerimizi. beklemek zor hakkaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…