- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
Devlete gidiyorum 12’den sonra özele devam edicem. Devletteki doktor şu gün gene gel demedi hiçBi ben çok sık gidiyorum heralde doktora.Geçen hafta devlete gittim. Haftaya kendi doktoruma gidicem. 2 li test isteyecek o yüzden obur hafta yine devlete gidicem.
Teşekkür ederim ama ağzıma hiç katı şeyler alamıyorumÖnceki halileligimde ben de çok fena ishal olmuştum. Serum takılmıştı ve enterogermina vermişti doktor. Başka bir şey veremeyiz demişti. Patates hasla muz ye çok geçmiş olsun
normal doğumda iyi bir ebe iyi bir doktor bulmak çok önemli yaaaa
Daha yakın zamanda bir kadının suyunu patlatmış ebe doğumu hızlandırmak için, doktora da söylememiş 9 aylık bebek öyle suyu gittiği için ölmüştünormal doğum yapacak hamilelerin çok iyi araştırma yapması lazım.
Arkadasim sezeryandan sonra 4 yil gecincr kizini normal dogurdu ama cok bilincliydi sancisi 5dk ya düşene kadar evde okuduğu şeylerden uygulayarak normal doğurdu ben ikizlerimi sezeryan ile doğurdum ablam ikizlerini normal doğurdu her seferinde bana normal doğumu anlatıp durdu sanki ben eksikmisim gibi bende sinirlendim mecburen sezeryan olana kimsenin tek kelime demeye hakkı yok şimdi mecbur yine sezeryan olacam ve tüplerimi baglatacam yeterli 3 çocuk yoksa normal doğum için çaba harcardimAynen öyle artık normal doğum da normal değil. Benim de büyük diye ve haftası doldu daha fazla büyücek diye sezeryana aldılar. Ama normal doğum olsaydı da en büyük korkum kesilmekti. Çünkü dediğin gibi internette çok hikaye okudum. Açılmayı saatlerce beklemek yerine dediğiniz gibi kesik atıp zorla doğurtuyorlar. Normal doğum yapmış tecrübeli kadınlar, bunu önlemek için mesela sancıyı evde çekip son raddede hastaneye gidiyor ki böyle şeyler olmasın diye. Ama ilk defa doğum yapan ya hemen doğarsa diye korkan tecrübesiz anneler napsın , sancıyı hissesince haklı olarak hastaneye koşuyorlar. Sonrası da kesik atma , suyu patlatma vsAllah herşeyin hayırlısını versin
11.haftada gel ikili test yapalım dediler,biraz öne al bence cinsiyet için gidersin 13.haftadaBenim ilk kontrolüm 8’inci haftadaydı. Bir daha 13’üncü haftada gitmeyi planlıyordum. Arayı o kadar açmayayım di mi
Hadi hayırlısı olsun,erkek miKızlar bugun 2’li test için doktordaydım ultrasonda çok şükür bir tersliğe rastlanmadı kan da versim bir hafta sonra alıcam sonucu gittiğim doktor iyi bir prof du ve %95 cinsiyetinide öğrendim Allah sağlıkla kucagımıza almayıda nasip etsin inşallah kaybı olan arkadaşlar için çok üzgünüm benim de daha önceden iki kaybım var inanıyorum ki Allah ol der ve olur en doğru zamanda en iyi şekilde inşallah
Bencede bilmediğimiz ne hastalıklar olabiliyor ki,inşallah hepimizinki normal çıkar Allah böyle şeylerle imtihan etmesin ama riski olanzaten birkaç testen geçiyor,hemen karar verilmiyorHanımlar testlere neden bu kadar karşısınız? Açıkçası aldırmak da aldırmamak da bizim kararımız, bu konuda anneden başka kimse söz sahibi olmamalı ama hazırlıklı olmanın bir zararı olmaz. Örneğin bir arkadaşımın ikizlerinde sorun çıktı ve redüksiyon yaptırdı. Eğer yaptırmasaydı diğer sağlıklı bebeğin de hayatı riske girecekti. Aranızdan biri bu kararı vermek zorunda kalabilir. Muhtemelen hayattaki en zor karardır bu. Bilinçli ve hazırlıklı olmak için bence yaptırılması daha mantıklı.
İnsanlar sanırım sadece down sendromunun teşhis edilebildiğini sanıyorlar. Oysa teşhis edilebilen yada doktorunuzun şüphelenebileceği birçok sendrom yada anomali de oluyor ki zaten ben de şahsen yaşayacak bir bebeği sadece anomalili diye aldırmayı asla düşünmem. Bu tabiki herkesin şahsi fikri.. ama asıl önemli olan ne olursa olsun bilinmesi ve buna bağlı önlemlerin alınması. Ennn ennn basidinden down sendromlu olma ihtimali yüksek çıktı diyelim ve bu durum amniyosentezle kesinleşti ( Allah korusun tabi hepimizin evlatlarını) ve bebeği aldırmayı düşünmüyorsunuz. Peki sorum şu; down sendromlu bir bebek ilk doğduğunda normal bebeklerden farklı olarak nelere ihtiyaç duyabilir? Ben bir özel eğitim öğretmeni ( zihin engelliler öğretmeni) olarak mesela bu soruya gönül rahatlığı ile şu cevabı verebilirim ki doğar doğmaz belli masajlarla başlayan eğitimler, vücut farkındalık çalışmaları vb. Sağlığı açısından da ihtiyaç duyabilmesi muhtemel olan birçok şey olabilir. Anne buna dair kendini 9 ay boyunca hazırlayıp grliştirip gerekli kurslar ve belki eğitimler alsa ve en önemli olan çağda daha bebeklik çağında bebek desteklense ömrü için nasıl farklar yaratıyor bir bilseniz..bu konuda yapılan araştırmalar ve edinilen sonuçları bil bilseniz... bu sadece bir örnek.. tabiii yine de karar sizlerin. Bu testler öcü değil ama gerçekten ufak bi bilgilendirme yapmak istedimHerkese günaydınlar. Ikili test yaptırmayı istemeyen arkadaşlar siz bilirsiniz tabi de T TTKA ayrıntılı bir şekilde açıklamıştı bu durumu. Bebekte farklı problemler olabilir yaşamasına engel ve allah korusun anneye zararı da dokunabilir. Test sonucunda her sey kabulunuzse yaptirmaktan neden çekiniyorsunuz? Yine de karar sizin tabi...
Geçmiş olsun canım ben de genetik incelemeden aynı sonucu aldım ikinci kaybımda turner çıktı. Eşim ve benim sonuçlar temiz çıktı çok şükür. Umarım sen de güzel haberler alırsın. Bu arada bir sonraki ay ilk adetimle hamile kaldım@chloen ve @hasbeee Oncelikle gecmis olsun. Ben biraz tecrubelerimden bahsetmek istiyorum.
Bir kimyasal gecirdim silik cikan hamile sonucumda cok sevinmistim. Koyulasma takibi yapmadim ne yalan soyliyim bilmiyodum bile koyulasma takibini. Kan bile veremeden kanamam basladi. Kimyasal dediler.
Bir ay ara verdim ve birdaha hamile kaldim koyulasmada harika gidiyordu. Kalp atisini duyduk ve ikili test icin gittigimizde bebegin kalp atisini alamadilar ve 9. haftada durdugunu soylediler.
Ben yurtdisinda oldugum icin belki bilmiyorum burada bana bekle istersen kendi dussun yada ilac verelim yada kurtaj edelim dediler.
Ben kurtaja biraz soguk baktigim icin ilac dedim doktor kontrlunde verdiler biraz sancili gecti tabi dusen parcayida genetige gondermek istedi doktorum keza oyle oldu ve sonuc anormal turner sendromu cikti.Zorlu bir surec hic kolay degil.
Doktor bana bunlar olabilir kendini iyi ve hazir hissettiginde calismalara baslayabilirsin dedi ama biz kromozom analizi istedik ( Esim ve benim icin) hayirlisiyla sonuclar iyi cikar insallah beklemedeyiz.
Demem o ki parcayi gonderebilirseniz genetige sizin icin daha iyi olur. Birde kromozom analizi oneririm.
Hamileler ve hamile kalmak isteyenler surecleriniz saglikla ilerlesin insallah. Benim icinde dua edin lutfen.
Olmuyor canım kanama olmadan 2 haftadan fazla zaman geçti kontrolde anladım. Ne kanama ne leke ne ağrı ne de hamilelik belirtilerinin durması. Hiçbiri olmadı bendeBebeğin kalbi durduğunda hiç bir belirtiniz olmuyor mu daha önce tecrübe edenler merak ediyorum. Biz doktor kontrolüne gidene kadar kalbi duran bebek anneye zarar vermiyor mu
Bende baglaticam bu dogumumla.Arkadasim sezeryandan sonra 4 yil gecincr kizini normal dogurdu ama cok bilincliydi sancisi 5dk ya düşene kadar evde okuduğu şeylerden uygulayarak normal doğurdu ben ikizlerimi sezeryan ile doğurdum ablam ikizlerini normal doğurdu her seferinde bana normal doğumu anlatıp durdu sanki ben eksikmisim gibi bende sinirlendim mecburen sezeryan olana kimsenin tek kelime demeye hakkı yok şimdi mecbur yine sezeryan olacam ve tüplerimi baglatacam yeterli 3 çocuk yoksa normal doğum için çaba harcardim
Umarım hiçbir sorun çıkmaz sağlıcakla alırsın kucağına :)Kızlar bugun 2’li test için doktordaydım ultrasonda çok şükür bir tersliğe rastlanmadı kan da versim bir hafta sonra alıcam sonucu gittiğim doktor iyi bir prof du ve %95 cinsiyetinide öğrendim Allah sağlıkla kucagımıza almayıda nasip etsin inşallah kaybı olan arkadaşlar için çok üzgünüm benim de daha önceden iki kaybım var inanıyorum ki Allah ol der ve olur en doğru zamanda en iyi şekilde inşallah
Doktorum 11-13 hafta arasında dedi ki bebeğim birkaç gün önde gidiyor bu yuzden 12 haftam bitmiş oldu cinsiyet öğrenmeyi beklemiyordum o yüzden şok oldum çok farklı bir duygu Allahım hepimize yaşatsın kucagımıza da almayı inşallahUmarım hiçbir sorun çıkmaz sağlıcakla alırsın kucağına :)
11 hafta ikili test için uygun zaman mi? Bana doktorum 12-13 gibi gel dedi :/
Cinsiyeti öğrendiğinde heyecanlandım mi :) cinsiyet icinde erken geldi :)
Tek başına oynamayı seviyor ama yakınında durmam şartı ile uykusu da iyi beni korkutan diğeri uyanır ağlarsa bu kez oğlumda uyanırsa falan.... Elimden geldiğince ondan ilgimi kesmemeye çalışıcam yoksa vicdandan ölürümmalesef öyle ama doğunca tam tersi olacak
bebek hep ilgi istediği için büyüğü biraz daha ilgisiz bırakmak zorunda kalacağız
Gözün aydın canım bakalım ilk bebişimiz kız mı erkek mi. Ben de ikili testte öğrenmiştim oğlumda.Doktorum 11-13 hafta arasında dedi ki bebeğim birkaç gün önde gidiyor bu yuzden 12 haftam bitmiş oldu cinsiyet öğrenmeyi beklemiyordum o yüzden şok oldum çok farklı bir duygu Allahım hepimize yaşatsın kucagımıza da almayı inşallah
Neden?Burada okuduklarım beni çok üzmeye ve sürekli tedirgin olmama basladı
Malesef keske olsa ne kanama ne ağrı ne bişey rutin kontrole bi gttm kalbi durmuşBebeğin kalbi durduğunda hiç bir belirtiniz olmuyor mu daha önce tecrübe edenler merak ediyorum. Biz doktor kontrolüne gidene kadar kalbi duran bebek anneye zarar vermiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?