Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Anladım Allah korusun ama seninde dediğin gibi enfeksiyon riski daha ciddi ve ağrı halinde de bebeğe stres yaşatıyorsun. Eşinle beraber karar ver bence sadece ve dr un öneriyorsa yaptır ya yazık günah çekilir mi o kadar. Ben de şu an yğz felcine çok ğzüldüğüm için bebeğime stres yaşatıyorum çok vicdan azabı çekiyorum

Yani sende haklısın ama bence bu kadar stres yapma tedavi süreci uzun diye biliyorum normalde bi arkadaşım fizik tedavi ile 2-3 ayda geçirebilmişti .

Canım serklajlısın tetanoz aşını oldun mu merak ettim

Yok daha olmadım doktor 1 hafta sonra dedi ama ben 28 den önce olmak istemiyorum . Tehlikeliymiş
Ben de o kadar arada kaldım ki. İlk dozu 19. Haftamda yaptırmıştım yarın ikinci dozumun günü. Ama rahim ağzı kısalığı kasılma gibi problemlerim var açıkçası korkuyorum okuduklarımdan dolayı. Doktorum ve sağlık ocağındaki ebe bi alakası olmadığını yaptırmam gerektiğini söylediler daha geç bir haftada olayım dedim ilk dozla arasında bir ay olması gerekiyomuş Yarından itibaren 23. Haftaya giriyorum

Sakız çiğniyorum gün içinde. Bir de geceden bir bardağın içine 3 kayısı atıyorum. Sonra sabah suyunu içiyorum kayısıları da yiyorum. Günde en az 2 lt su içiyorum. Benim hamilelik öncesi de hep sorundu. Şimdi zaten bebek sıkıştırdığı için daha çok ağrı çekmeyeyim diye dikkat ediyorum

Yani herkeste aynı etkiyi yapmaz sonuçta iğneler . Ama riskli gebeliklerde çoğu kişi ya tek doz yaptırmış yada hiç yaptırmamış . Yaptıranlarda geç haftalarda yaptırmış . Benim doktorumda yaptırabilirsin dedi en son kontrolde ama sağlık ocağı falan aramadı beni . İlk gebeliğimde de 22. Haftada vururuz demişti sonra bebeğini kaybedince sisteme girmişler herhalde bu gebelikte aramadılar aşı için . Aile hekimime 20. Haftada gitmiştim o da doktorun yaptır derse yaptırırsın demişti . Erken doğuma sebebiyet verdiği açılma yaptığı kasılmalara neden olduğu da yazıyor. İlk dozu olduysanız doktorunuz durumunuzda bi risk görürse yaptırma falan derdi . Gerçi artık kime neye inacağımızı da bilmiyoruz ama .! Bi doktor tehlikeli derken diğeri değil diyor

Sakızı burada okumuştum deneyim derken dişimi kaybettim
Kayısı arada bir yiyorum bakayım her gün düzenli yiyeyim inşallah faydalı olur

Yok daha olmadım doktor 1 hafta sonra dedi ama ben 28 den önce olmak istemiyorum . Tehlikeliymiş
Bir şey merak ettim, doktorunuz 1 hafta sonra tetanoz aşısını yaptırın dedi siz de diyorsunuz ki 28den önce yaptırmam tehlikeli. Tehlikeli olduğunu kimden duydunuz, bu kişinin mesleği ne ki doktorunuzdan daha çok güveniyorsunuz? Yanlış anlamayın buradaki herkes 20. haftasında yaptırdı ilk aşısını, hani bildiğiniz bir şey varsa bize de söyleyin de insanlığa bir faydası olsun

Forumda erken doğumla bebeğini kaybedenler konusu var ayrıca riskli gebelikler sayfasını da takip ediyorum orada okudum. Benim gibi serklajlı ilk bebeğini kaybetmiş kişiler yazmış . Ayrıca yukarıda da yazdım herkeste aynı sonucu gösterecek değil aşı ve ilaçlar . Sizde aynı şeyleri yaşasaydınız emin olun her denilenleri uygulamadan önce iyice araştırırdınız. Benim rahimimde dikiş var ve aile hekimimde yaptırmamın sakıncalı olduğunu söylemişti bende araştırdım aldığım cevaplar bunlar. Benim durumumda olan kişiler yaptırmamış yaptıranlarda geç haftalarda yaptırmış . Erken yaptırıp erken Doğum yapanları da okudum ayrıca . Tedbir almam gerektiğini düşünüyorum sonuçta neler yaşadığımı ben ve benim gibiler en iyi biliyor . Bir doktor sakınca yok derken diğeri sakıncalı görebiliyor ve insan haliyle ne yapacağını şaşırıyor .

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bende riskli gebelik kategorisindeyim 2. Gebeliğim olduğu için tek doz yaptırsam yetiyormuş aşıyı ama hala korkudan gidip de yaptırmadım. Doktorumla da bu hafta içi randevum ona da soramadım ne zaman yaptiriyim diye. 28. Haftadan sonra yaptırmayı sağlık ocağındakiler mi önerdi ? Biz ebeye durumumu söylediğimizde bir bilgi vermedi ısrar da etmedi yapalım diye.

Tavsiye olarak değil ama Duyduğumu paylaşıyım muz anne karnında bebeğe çok kilo aldırıyormuş
aynen ceviz bal sut muzlu sut oh misss ama iki uc gunde bir yapin annede kilo aliyor
Masallah size yaa
Daha nice güzel yıllarınız olur ins
❤sagol cnm sizinde insallah
sagol cnm
Rabbim 38 i gormeyj nasip etsin zamaninda gelsin kuzucuk

Hayilirli geceler kuzucuklar ve guzel annelerbugun pilim bitti cok kalabalik misafirim vardi cok yorulduk ama degdi sevdigin insanlar hepside bende e bebekten kizima 4 tane alt usttakim aldim yelek aldim coj guzel seyler var ozellikle yazliklar indirimde tekrar gidip almam lazim .

Kaybınız için çok üzgünüm, Allah kimseye yaşatmasın tabii. İşte tam da bu sebeple güvenip gittiğimiz doktora güvenmek çok önemli. Benim geçen hafta inanılmaz sancılarım vardı forumlarda okuduğum kadarıyla erken doğum yapıyordum eşimin okuduğu kadarıyla da karın içi enfeksiyonu geçiyordum ve 2 günlük ömrüm kalmıştı. Bence lütfen takibiniz için güvenip gittiğiniz doktorunuzu dinleyin yalnızca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…