Desene aynı gruptanmışız bir başka mayısta olmayalım yineAmin inşallah canım evet vardım çalıştığım için çok yazamıyorum o zaman da yazamıyorum şimdi oğlum telefon dahi aldırmıyor elime
Sağol canımYokoOno ve diğer hasta arkadaşlarım hepinize geçmişolsun diliyorum, hasta tüm çocuklarımız hemencik iyi olsunlar inşallah
Hiç üzme kendini cnm 3 hafta geri ve 3 hafta ileri olması normal. Minicik bir kızcedir sağlıkla gelsin inşallah. Muz, yumurta, makarna ve yeni duydum bulgur yulaf kilo aldırırmış bebeğe.Kızlar merhaba, bugün kontrolüm vardı biraz moralim bozuldu. Minik kızım 24+5 haftalık ve 580 grdoktorum çok geriden geliyor dedi. Böyle olup da sonradan normale dönem oldu mu? Tavsiyeleriniz nedir?
Amin inşallah teşekkür ederim . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun . Aynı zamanda tiroit ilacı kan sulandırıcı ve kasılma önleyici bir sürü ilaç kullanıyorum . Kendi doktorum çok yoğundu laf arasında öyle bi hafta sonra yaptırırsın geçti. Bugun yarın ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gideceğim . Riskli gebelikler sayfasında soruya cevap yazanların yorumlarından 28. Haftada yaptırmaya karar verdim hepsi geç yaptırmış yada yaptırmamış . Aynı durumda olan bir kaç kişiye de danıştım. Cumartesi kontrolüm var doktora tekrar soracağım o ne derse artık onu uygularımÖncelikle Allah yardımcınız olsun. Bende riskli gebelik kategorisindeyim 2. Gebeliğim olduğu için tek doz yaptırsam yetiyormuş aşıyı ama hala korkudan gidip de yaptırmadım. Doktorumla da bu hafta içi randevum ona da soramadım ne zaman yaptiriyim diye. 28. Haftadan sonra yaptırmayı sağlık ocağındakiler mi önerdi ? Biz ebeye durumumu söylediğimizde bir bilgi vermedi ısrar da etmedi yapalım diye.
Kötü deneyim olunca gittiğin doktorlara da güvenemiyorsun çünkü başta gittiğim doktor mol gebelik dedi . Daha sonra başka doktora gidiyorsun normal bişey yok diyor. Ben de internetten ağrıma göre teşhis koymadım . Dikişli kişilerin aşı yaptırıp yaptırmadıklarını araştırdım aynı burası gibi gerçek kişiler yazıyor yaşadıklarını . Ve o deneyimlerden yola çıkarak çoğu doğru bilgiye ulaşılabiliyor . Dönüşü olmuyor rahim ağzı yetmezliği olan kişilerde keşke yapmasaydım keşke yapsaydım gibi şeyler maalesef geriye döndürülmüyorKaybınız için çok üzgünüm, Allah kimseye yaşatmasın tabii. İşte tam da bu sebeple güvenip gittiğimiz doktora güvenmek çok önemli. Benim geçen hafta inanılmaz sancılarım vardı forumlarda okuduğum kadarıyla erken doğum yapıyordum eşimin okuduğu kadarıyla da karın içi enfeksiyonu geçiyordum ve 2 günlük ömrüm kalmıştı. Bence lütfen takibiniz için güvenip gittiğiniz doktorunuzu dinleyin yalnızca.
Amin InşaAllahBen de haftaya cumartesi gidicem canım hayırlı haberlerle geliriz inşallah
valla bir deli cesaretiyle sünnetini yaptırdım hatta yapan doktor dediki ya ben buna nasıl kıyıcam azıcık büyütüp getirseydiniz demişti:) ama hiç anlamadı bile 3. günde dikişleri düştü. sadece iyileşme sürecinde kaşıntı oldu sanırım 1 2 gün bacağını topladı ama huzursuzluk ağlama vs olmamıştı şükürHmm peki iyilesme sureci nasl gecti cabuk toparladimi kucucuk yavruya kiyabilecekmiym onu dusunuyorm
Yaaa arkadaşım yine ben. Bugün 20 gün oldu hala gelişme yok yüz felcinde yaaaa ne zaman geçecek kaç gün sürecek salı günü emg çekilcekçok mutsuzum
Lütfen dua et benim için olur mu
Ben hamile kalmadan önce implant tedavisine başlamıstım 7 diş için şu an yaptıramıyorum doktorum izin vermedi diğer bi doktor izin verdi ama benim de içim asla rahat etmedi yaptırmaya dayanabildiğim kadar dayanıyorum çok zor..Arkadaşlar kabızlık sorunu yaşayanlar nasıl bir çözüm buldu yardımcı olabilir misiniz ?
Ayrıca 22. Haftada diş yaptıran oldu mu ? Doktorum yaptırabilirsin dedi ama ben korkuyorum ağrısından da durulmuyor . Kaplama dişim düştü doktor yapışmaz dedi dolgu yapılacak ama ben yaptırmadım
Bu tarz şeyler hiç almadım ben şampuan ilk aylar kullanmam diye düşünüyorum, biberon da emzirirsem ilk zamanlar gerek kalmaz inşallah. İl zamanlar poposuna saf zeytinyağı süreceğim inşallah bana annem hep öyle yapmış bütün kuzenler bebekkken zeytinyağı süre süre büyümüşler popolarına. Hatta babam kardeşinin poposuna kullanılan zeytinyağı ile yanlışlıkla yumurta pişirmişim diye anlatır hala güler :)Ayyy kızlar parça parça yavaş yavaş alıyordum miniğin eksiklerini ama asıl çok fazla tutanları hep bu aya bırakmışım resmenBiberonlar şampuanı vücut losyonu pişim kremi yağı falan ne kadar pahalıymış
Forumda erken doğumla bebeğini kaybedenler konusu var ayrıca riskli gebelikler sayfasını da takip ediyorum orada okudum. Benim gibi serklajlı ilk bebeğini kaybetmiş kişiler yazmış . Ayrıca yukarıda da yazdım herkeste aynı sonucu gösterecek değil aşı ve ilaçlar . Sizde aynı şeyleri yaşasaydınız emin olun her denilenleri uygulamadan önce iyice araştırırdınız. Benim rahimimde dikiş var ve aile hekimimde yaptırmamın sakıncalı olduğunu söylemişti bende araştırdım aldığım cevaplar bunlar. Benim durumumda olan kişiler yaptırmamış yaptıranlarda geç haftalarda yaptırmış . Erken yaptırıp erken Doğum yapanları da okudum ayrıca . Tedbir almam gerektiğini düşünüyorum sonuçta neler yaşadığımı ben ve benim gibiler en iyi biliyor . Bir doktor sakınca yok derken diğeri sakıncalı görebiliyor ve insan haliyle ne yapacağını şaşırıyor .
Benim ilk gebeliğim bir kaybım yok ama doktorların biri durumumu riskli gördü diğeri görmedi benimde kendimce ağrım sancım var kasılmalarım var rahim ağzı kısalığını araştırırken bu aşı mevzusunu okudum bu yüzdenn sordum. İlk dozun bi koruyuculuğu yokmuş çevremde de yakın zamanda doğum yapan birçok kişi var hepsi tetanoz aşısını oldu bi risk yaşamadı zamanında doğurdu o sebeple bugün bende olacağım sanırım bugün ikinci dozu.. iyi düşünmek istiyorum ilk gebeliğim rabbim acılı günler yaşatmasınÖncelikle Allah yardımcınız olsun. Bende riskli gebelik kategorisindeyim 2. Gebeliğim olduğu için tek doz yaptırsam yetiyormuş aşıyı ama hala korkudan gidip de yaptırmadım. Doktorumla da bu hafta içi randevum ona da soramadım ne zaman yaptiriyim diye. 28. Haftadan sonra yaptırmayı sağlık ocağındakiler mi önerdi ? Biz ebeye durumumu söylediğimizde bir bilgi vermedi ısrar da etmedi yapalım diye.
Canım bizim haftalarımız aynı ben 15-16. Haftalarda demir hapını kullanmaya başladım 12de d vitamini damlası magnezyum da kullanıyorum bir de omega içeren multivitamine de başladım kan değerlerin iyiyse kendini iyi hissediyorsan gerekmeyebilirKızlar size bisi sorcam simdi 23.haftamdayim.
Dr. bana vitamin falan vermedi.
arkadasim 17.haftada kalsiyuma basladi.
Bana dr. ne magnezyum,ne kalsiyum ne omg hic bisi yazmadi
Böyle takviye almadan nekadar yeter ki yediklerimle bebege diye dusunmeye basladim.
Sizce napsam?.
Siz neler kullaniyorsunuz?
Bana da sağlık ocağında ilerleyen haftalarda yapmıyoruz tehlikeli dediler. Kafam karıştı valla. Bana geç yapmak tehlikeli dedi yani sağlık ocağıBir şey merak ettim, doktorunuz 1 hafta sonra tetanoz aşısını yaptırın dedi siz de diyorsunuz ki 28den önce yaptırmam tehlikeli. Tehlikeli olduğunu kimden duydunuz, bu kişinin mesleği ne ki doktorunuzdan daha çok güveniyorsunuz? Yanlış anlamayın buradaki herkes 20. haftasında yaptırdı ilk aşısını, hani bildiğiniz bir şey varsa bize de söyleyin de insanlığa bir faydası olsun
Karışmak gibi olmasın ama sağlık ocağı bana hamileliğin belli bi haftasından sonra tetanoz aşısı yapmıyoruz, ilerleyen haftalarda tehlikeli dedi. Kaçıncı haftayı kastetti bilmiyorum. Araştırmışsınız ama böyle olunca benim de kafam karıştı. Üstümde kalmasın söylemiş olayım. İsterseniz bu açıdan da bir bakın, geç bir haftada aşı yaptırıp zarar görmeyin.Kötü deneyim olunca gittiğin doktorlara da güvenemiyorsun çünkü başta gittiğim doktor mol gebelik dedi . Daha sonra başka doktora gidiyorsun normal bişey yok diyor. Ben de internetten ağrıma göre teşhis koymadım . Dikişli kişilerin aşı yaptırıp yaptırmadıklarını araştırdım aynı burası gibi gerçek kişiler yazıyor yaşadıklarını . Ve o deneyimlerden yola çıkarak çoğu doğru bilgiye ulaşılabiliyor . Dönüşü olmuyor rahim ağzı yetmezliği olan kişilerde keşke yapmasaydım keşke yapsaydım gibi şeyler maalesef geriye döndürülmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?