2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ayy ayy şekercim az kaldı ikisiyle ortak etkinlikler yaparsınız yakında bugün ayak tabanlarım ağrıyor inanki sabah 7 de yataktan bir çıkıyorum gün boyu yemek zamanı oturuyorum bir tek. Bir de oğlanı uyuturken. Pestilim çıkıyor benim de. Öğlen oğlanı uyuttum saat 2 de. Koştum mutfağa, öğle yemeği bulaşıklarını topladım ocağı siliyordum hızla.bir yandan kek yapayım dedim çırpıcıya attım malzemeyi sesinden duymamışım kızlar kavga etmiş küçük kız oğlanın uyuduğu odanın yanındaki odada hüngür hüngür ağlıyor. Bağırıyor bir yandan da. Koştum baktım ki uyanmış tüm hayallerim suya düştü.hep koşuyorum evde bir o tarafa bir bu tarafa. Napalım sağlık olsun da tek yapacaz böyle böyle büyüyecekler.
Ama hergün çıkıp hava almanızı tavsiye ederim. Açık havada bir bahaneyle yürüyüş yapın. Ben hava serin de olsa çıkarıyorum oğlanı alışsın diye. Hem de gelince güzel uyuyor.

Yalnız kalmıyor benimki de artık kesinlikle canım. Hatta bana gelince susuyor genelde ablalarıyla da az sakin kalıyor. Çığlık atıyor hep. Örümcek kurtarıcım oluyor yemek hazırlarken koyuyorum bir tek mutfakta dolapları açıyorum onları karıştırıyor minik elleriyle o sıkılana kadar işim bitiyor benim de. Daha kaç huy değiştirecekler bakalım bunlar

Kızlar biz iyiyiz çok sallandık çok korktuk ama bin şükür bişey yok eşimi göreve çağırdılar gitti evdeyiz korkuyla oturuyoruz
Kızlar iyi haberlerinizi aldık çok şükür çok korktum inanın ki.. 2 büyük deprem geçirdim tüylerim diken diken oluyor düşündükçe bile Rabbim esirgesin yavruların meleklerin yüzü suyu hürmetine... Daha beterinden korusun bununla geçmiş olsun inş.

Kalppare şekerparecim o kadar haklısın ve yaşadıkların o kadar insancıl ki. Bunu şükürsüzlük olarak düşünme 2 si de ilgi bekleyen iki küçük çocuk kendimizi unutuyoruz hatırladığımızda ise böyle ancak iç dökebildiğimizi farkediyoruz. Annelik çok zormuş gerçekten bu yaşadığın zorluklar geçici ama annelikten kaynaklı vicdan azabı hiç bitmez çocuklarını ömür boyu düşünmek bitmez. Gün gelir içersin o kahveni içerken bile o minnoşları düşünürsün koca kız koca adam olsalar bile

Nasıl da güzel dedin..biliyorum ben de ama duymak iyi geliyor galiba.. mesele kahve degil de yani kafami toplarsam daha verimli gecer zaman diye düşünüyorum.bazen dururken bile yoruluyorum sanki.çünku kafamın içinde yapılacak isler listesi var ve sürekli alarm veriyor..birgun büyüyecekler ve ben bugunler icin icimde hic pismanlik kalmasin istiyorum..ondan bu telasim galiba......
Ben de zeytinyaği veriyirum canim..ben de osteocare kullaniyorum kalsiyum d3 var icinde.bazen unutuyorum icmeyi o ayri
Yaa oyle düşününce icim ciz ediyor benim de kimbilir nerede okuyacaklar nerede calişacaklar..hayırlı evlat olsunlar hep insAllah..derdim tasam bu..bu Vatana hayirli evlat yetistirmek..guzel dusunen guzel goren bireyler olsunlar istiyorum...

Bensiz durmamasi beni en cok yoran durum..ya bir saniye görmezse oyle bir yaygara kopuyor ki sanarsin eline diken batmis.millet hasta mi diye soruyor telden sesini duyunca. bugun yeter artik dayanamiyorum been diye kendi kendime soylendim.ikisi de anlik durdu bana baktı.sonra gene aynı oyle haklisin ki ben de kendime kiziyorum..sukret sekerpare sukret diyorum..
Dışarı çıktığımda alt katta kv var.ona uğramam lazim.bekler yani.ona da uğradığımda gun bitiyor vallahi..birkac defa denedim.kizi illa alıyor..sen oglanla gez kız ne anlar gezmekten ben onu balkondan baktiririrm falan.hadi ozlemistir diye ses cikarmadim.bazen o anlamasa bile ben anlarim ve ihtiyacim var dedim kestirip atttiim.ama gercekten yoruyor ikisiyle gezmek.olmuyor yani..dinlenmek ne kelime daha bi yoruluyorum.esim de aksam geliyor.izin günü de hava ne alemde hic belli olmuyor bir de o durum var bizim..sana soracaktim.oglan gec uyuyor..gunduz uykusu da yok.ama nerdeyse oglene kadar uyuyor
Ben de dokunmuyorum.acaba iyi mi yapiyorum diyorum.eger sabah kaldirirsan oglen uyumuyor direniyor ama cok sinirli oluyor.o uyuyor diye ben de cok is yapamiyorum hadi ses olmasin diye.acaba tinlamayip ses yapsam mi bilemedim kızlarin kavgasi bitmez..biz de kiz kardesimle cok kavga ederdik aahh anacım nasıl dayanmiş

Çok şükür annemler güç oldu ama onların burda olmasınasebep olmak bile geçti aklımdan deprem anında yeğenim çok ağladı çok üzüldüm iyi ki bir şey olmadı napardım yoksa ben çok yüksekte oturuyorum inememde aşağı

Haberleri izlemeyi yüreğim kaldirmiyo bi kaç ay önce yaşadığım elazığ depremi geliyo gözümün önüne haydoya hamileydim deprem şiddetlenince o koca gobegimle iki kiloluk poşet taşıyamayan ben kızımı nasıl kucaklayıp sarıp sarmalayıp yalın ayak dışarı çıkmıştım o buz gibi havada Allah yardımcıları olsun deprem yasamak gerçekten büyük travma atlatması çok zor

Kızlar biz iyiyiz çok sallandık çok korktuk ama bin şükür bişey yok eşimi göreve çağırdılar gitti evdeyiz korkuyla oturuyoruz
çok şükür çok geçmiş olsun canim
Allah yardımcınız olsun canim. okuyunca bile kötü oldum. tekrar yasatmasin Allahım.
ne iyi denk gelmiş canim
Sagolun kızlar bi anda oldu çok sallandik çocuklar da çok korktu hangi birini kucağıma alacağımı şaşırdım allah beterinden korudu çok şükür
çok şükür. çok çok geçmiş olsun. dualarimiz sizlerle.
annelik işte. en korktuğun yerde yavrun icin en guclu oluverirsin. son olsun bu. tekrar olmasin. korkmasin yavrucaklar.
Cok gecmis olsun.
Rabbim beterinden korusun.
Cok kotu durum ya
Biz de hisseetik burda baya surdu, orayi dusunemiyorum.
Allaha emanet olun hepiniz
Amin insallah devam etmez.
canim siz nerdeydiniz? cok gecmis olsun sizede
şekerparem harfiharfine ayniyiz hele o kafadaki yapılacaklar listesi yok mu off. bi uyunca rahat ama işte o da kısmet olursa. dün büyüğüne 2yasindaki oğluma yani uyku eğitimine başladım bi de Allahım sabır diyorum başka birşey demiyorum. küçüğe ek gıda blw herşey yalan Allahtan emiyor ama yine de hakkına giriyormuşum gibi geliyor ama yetişemiyorum. ne çok ama dedim değil mi. seni çok iyi anlıyorum canim. çözümüm de tesellim de yok açıkçası. geçer diyorum dayan diyorum sabir enerji diliyorum canim sana bize

Çocuklar uyudu ben oturuyorum.ictim bir rezene..biraz sakinlestir hem diye..oglan hoplamak zıplamak istiyor..ama evde bu pek mümkün degil.dusunuyor dusunuyor isin icinden çıkamıyorum...heryer bina bulunduğum yerde..yakinda park yok..sahil park dolu ama araçsız gidemem..en yakin parka yuruyerek gidip gelsem yoruluyorum cidden..koronadan korkuya markete vs de cikaramiyorum.şu pandemi olmasa kucuk yas sinifina yollardım kesinlikle.artik seneye insAllah.hatta belki yaz okulundan baslariz.buyuduklerinde rahat ederiz diye dusunup mutlu oluyorum Helincim ne yapalim zahmetsiz rahmet olmazmiş..her zorlukta bir kolaylik varmış.Rabbim kolaylaştırsın islerimizi.❤

Hic sorma haberi kapatip yatmam lazim ama kendimi alamiyorum..belki biri daha sag kurtulur diye... 99 depremini yasadim..evimiz hasar almisti..deprem hep ürpertir beni..iki gece önce babami gördüm ruyamda rahmetli.. bana dedi ki kızım Allah bana gorev verdi ben insanlarin evlerini saglamlastiriyorum dedi..insaat iscisi gibi bi hali vardi.bana korkma kizim uzulme dedi 2 defa.ben de hic anlamamistim bu ruyayi..megerse deprem olacakmis.burda da hissedilmis ama ben hissetmedim..izmire 100 km uzaktan yıkmış deprem ve 6.6 siddet 6.9 buyukluk(siddet ve buyukluk baska seylermis)
Ben ise beklenen marmara fay hattina yaklasik 15 20 km uzağındayım ve beklenen 7.2... muhtemelen tuzla buz olacak sehirde.. korkuyorum dusundukce ama ecel birdir degismez..Allah yavrularimizin hurmetine hepimzii korusun yavrularimizi da ❤

Günaydın şekerim
Ne yapalım dediğin gibi yazmak da içinden gelmiyor bu tür felaketler olunca insana herşey boş geliyor. Bir de fırsat yok ki hiç minnoş zır zır kimsede durmuyor sağolsun anasını istiyor aldım uyuttum şimdi eşim de ev süpürüyor siliyor söylene söylene ne çok kirleniyor bu ev diye kirlenmez mi kaç kişi sürekli evde olunca

Günaydın balim..ben de kızı uyuturken yazdim zaten toz aldim kahvalti yaptim.katladigim camasirlari dizdim.ama daha camasir toplayacagim makinaya atacagim.mutfaga da el atacagim..yemek yapacagim..is biter mi..amaan saglik olsun

Canım benim kız sabah ishal oldu sabahtan bu yana 3 kere su gibi cıktı. Ne verebilirim ne yapabilirim. Gittim pirinç unu aldım muz ezdim, biraz yedi begenmedi. Başka ne yapabilirim.

Sabah okudum bir de oğlun geç yatıp geç kalkıyormuş. Öğlen uykusuna yatmıyorsa böyle olması daha iyi sanki. Okula başlayınca sabahçı yazdırırsan düzene girer. Benim çocukların hepsi erken kalkar nasıl beceriyorsam öyle oluyor benimkilerin modeli. Akşam erken yatarlar 9 gibi sabah 6-7 uyanma saati. Oğlanı biraz 10 gibi uyutayım diyorum yok tövbe çıldırıyor 9 da uyumuş oluyor çoğu zaman. Bir yandan iyi akşam kafa dinliyoruz.
Sabah 10 dk 10 dk erken kaldırarak uyku saatini düzene sokmayı öneriyor uyku eğitimcileri. 7 gibi kalkış 2 yaştan sonra öğlen 1 gibi öğle uykusu 2 saat akşam 9 gibi yatış şeklinde tavsiye ediliyor.

Canım benim kız sabah ishal oldu sabahtan bu yana 3 kere su gibi cıktı. Ne verebilirim ne yapabilirim. Gittim pirinç unu aldım muz ezdim, biraz yedi begenmedi. Başka ne yapabilirim.
Patates denedin mi? Eger ilerlerse sekerli tuzlu karbonatli su hazırla kasik kasik icse yeter.vucudundaki dengeyi saglar ve ishali kesiyor eger gecmezse doktora gitmekte fayda var.atesi kontrol et canim.
Bak alintiladim memorial siteden

Geçmiş olsun canım ishale prebiyotik tozlar var eczanede. Maflor gibi. Onlardan alıp yoğurda karıştırıp yediririm ben kızlarda olduğu zaman şıp diye geçirir. Düzenler. Aktif prebiyotik olduğundan etkisini hemen gösteriyor.
Pirinci suda haşlayıp lapa şeklinde yoğurtla da yedirebilirsin. Yoğurt da düzenler bağırsakları.

Ya aslinda uyurlar da esimin is temposu boyle etkiliyor uyku duzenini.bazi geceler gec geliyor..babami görmeden uyumam diyor..bu da duzeni bozuyor mesela kizi 9 bucukta uyutuyorum.o daha anlamiyor babami bekliycem demiyor ama baba 11de gelince ne kadar dikkat de etsek uyaniyor sese..oglan da eger uyursa erken gece 2 3 dinlemez kalkar baba geldin mi der kaldirir adami uykudan ben doğuruyorum bunlar babacı oluyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…