- 11 Şubat 2008
- 7.253
- 17.432
- 773
- 41
Ayy ayy şekercim az kaldı ikisiyle ortak etkinlikler yaparsınız yakındaKızlar bazen cok yoruluyorum..mücadele edecek nefesim kalmıyor sanki.hep evdeyim..pandemi muhabbetine hic dışari çıkmiyorum..eger çıkarsam akraba konu komşu zaten pandemiyi taktıği yok deyip başlayacaklar gelmeye diye..ikisi de minik..ikisininde farkli ihtiyaclari var..birini beslerken öbüŕü kuş gibi agzini açıp bağırıyor.bir ona bir ona derken genelde ac kalkıyorum.bu iyi bi sey aslinda kilo veririm ama zaten az olan sutum ve dermanim kalmıyor.kiz kendi kendine durmayi ogrensin biraz diye ugras veriyorum..kızi uyuduğunda hemen yemek yapmaya kosuyorum ana ögun ara öğum kiz uyanıyor.besle oyna.ee oglum da oyun istiyor.sadece oyun da degil etkinlik istiyor..makasli kagitli bilmem nelidun sabah bir yandan kahvaltimi yaparken bir yandan plastik bardak ve tabakla folyolayip uzayli ve uzay gemisiyl yaptık.onlari besledim önce..blw yalan oldu..kendi kendine yemiyorlar benim sıpalar..kızim bile yemiyor..eline veriyorum bir iki agzina sokup sonra atıyor..oglan zaten bebegi kiskaniyor da agzina bekliyor.aksam oluyor ben tukeniyorum onlar tukenmiyor..bazen kus gibisiniz civildaniyorsunuz diye seviyorum bazen imdaat diyorum..biri yumurtayi doker oburu helvayi doker biri salatayi dusurur biri catali düşürür.bu ek gida beni cok yordu.sanki ikiz buyutuyorum.. hani şöyle kendime azicik vakit bulabilsem gunluk 30 dk sakin sessiz kahve icebilsem diyorum..sonra kendkme kızıyorum.sukretmeyi bilmiyorsun diyorum..bilmiyorum ruhum yorgun..kafam durgun..
Yalnız kalmıyor benimki de artık kesinlikle canım. Hatta bana gelince susuyor genelde ablalarıyla da az sakin kalıyor. Çığlık atıyor hep. Örümcek kurtarıcım oluyor yemek hazırlarken koyuyorum bir tek mutfakta dolapları açıyorum onları karıştırıyor minik elleriyleAah sekerparem sorma bugun aglayip duruyor dişten mi huy mu degstiriyor bilmiyorum 2 sk yalniz birakamiyorum. Neden boyle yapiyor anlamiyorum. Yatirirken az once bagirmamak icin ellerimle yuzumu kapattim eeee eeee diye bagiriyorum bir yandan, ayagimda ayaklariyla nasil vuruyor karnima. Yedigi mi dokundu anlamadim. Böyle olunca düşünüyorum her bebek boyle mi yoksa benimki mi boyle sonra kendime kiziyorum sagligi yerinde eli ayagi düzgün otur bak dertlenme diyorum. Sende birde 2 tane var Allah yardimcin olsun kuzum gercekten zor ama geçecek insallah cok ufaklar canlaei sagolsun saglikla büyüsünler insallah
Sağolun kızlar yaşayan herkese geçmiş olsun allah kötü sonuçlarla karşılaştırmasın. biz adanadayız bu hafta eşimin memleketine gelmiştik. Şans işte depremden aşırı korkarım orda olsaydım depremden değilse bile kalpten gidebilirdim heralde.. allah bi daha yaşatmasın..Jadesi merak ediyorum bayraklı tarafında oturuyordun oralar sıkıntılı.. umarım iyisinizdir bir haber alsak senden
Aminn...
Eşimi de hemen şube çağırdı o varken biraz daha iyiydim destek alıyordum o gidince biraz sıkıldım gerçi eşime kal geldi ne yapacağını şaşırdı ben
yönettim ama yine de varlığı bile yetiyor yanik... şükür simdi annem yanımızda
Kızlar iyi haberlerinizi aldık çok şükür çok korktum inanın ki.. 2 büyük deprem geçirdim tüylerim diken diken oluyor düşündükçe bile Rabbim esirgesin yavruların meleklerin yüzü suyu hürmetine... Daha beterinden korusun bununla geçmiş olsun inş.Kızlar biz iyiyiz çok sallandık çok korktuk ama bin şükür bişey yok eşimi göreve çağırdılar gitti evdeyiz korkuyla oturuyoruz
Kalppare şekerparecim o kadar haklısın ve yaşadıkların o kadar insancıl ki. Bunu şükürsüzlük olarak düşünme 2 si de ilgi bekleyen iki küçük çocuk kendimizi unutuyoruz hatırladığımızda ise böyle ancak iç dökebildiğimizi farkediyoruz. Annelik çok zormuş gerçekten bu yaşadığın zorluklar geçici ama annelikten kaynaklı vicdan azabı hiç bitmez çocuklarını ömür boyu düşünmek bitmez. Gün gelir içersin o kahveni içerken bile o minnoşları düşünürsün koca kız koca adam olsalar bile
Ben de zeytinyaği veriyirum canim..ben de osteocare kullaniyorum kalsiyum d3 var icinde.bazen unutuyorum icmeyi o ayriSağol canım. D vitaminli Kalsiyum hapı alıyorum her gün. Tavsiye ederim, eğer kemiklerimizden kalsiyum giderse yandık vallahi. Yoğurt burnunda tütüyor, doktorun tavsiyesi 9. Ayda denemek, bakalım. Fırın tavsiyesi için teşekkürler, ben de ilk peynirli börek ile denerim.Probiyotik vermeye birinci ayda başladık. Bizimki 4-5. Ay gibi kabız olmaya başladı. O yüzden bizimkinde probiyotik kabız yaptı diyemem. Şimdi 2-3 günde bir kuru erik kaynatıp, püre yapıp azıcık yediriyorum. Hatta çok az duyundan da içiriyorum. Çok şükür günde 1-2 defa kaka yapıyor. Aklında olsun.
Yaa oyle düşününce icim ciz ediyor benim dekelin ilacı olsa hesabi. ahh sekerparem geçecek zor olsa da. hatta ozleyecegiz bu günlerini. yuvadan ucan kuş misali uçacaklar. geçen aklıma geldi, büyük kızım 11 yaşında. belki 7 sene sonra üniversiteye gitmek için şehir dışına çıkacak. 11 sene geldi geçti, 7 ne ki. bak yine duygulandım. Inşallah hayırlı evlat olurlar kuzularımız.
arada eşine bırak bir yarim saat yürüyüş yap iyi geliyor. bir de kendine kızma. insaniz yoruluyoruz. kendimize de merhamet etmemiz lazım. Inşallah geçer yorgunlugumuz.
Bensiz durmamasi beni en cok yoran durum..ya bir saniye görmezse oyle bir yaygara kopuyor ki sanarsin eline diken batmis.millet hasta mi diye soruyor telden sesini duyunca.Aah sekerparem sorma bugun aglayip duruyor dişten mi huy mu degstiriyor bilmiyorum 2 sk yalniz birakamiyorum. Neden boyle yapiyor anlamiyorum. Yatirirken az once bagirmamak icin ellerimle yuzumu kapattim eeee eeee diye bagiriyorum bir yandan, ayagimda ayaklariyla nasil vuruyor karnima. Yedigi mi dokundu anlamadim. Böyle olunca düşünüyorum her bebek boyle mi yoksa benimki mi boyle sonra kendime kiziyorum sagligi yerinde eli ayagi düzgün otur bak dertlenme diyorum. Sende birde 2 tane var Allah yardimcin olsun kuzum gercekten zor ama geçecek insallah cok ufaklar canlaei sagolsun saglikla büyüsünler insallah
Dışarı çıktığımda alt katta kv var.ona uğramam lazim.bekler yani.ona da uğradığımda gun bitiyor vallahi..birkac defa denedim.kizi illa alıyor..sen oglanla gez kız ne anlar gezmekten ben onu balkondan baktiririrm falan.hadi ozlemistir diye ses cikarmadim.bazen o anlamasa bile ben anlarim ve ihtiyacim var dedim kestirip atttiim.ama gercekten yoruyor ikisiyle gezmek.olmuyor yani..dinlenmek ne kelime daha bi yoruluyorum.esim de aksam geliyor.izin günü de hava ne alemde hic belli olmuyorAyy ayy şekercim az kaldı ikisiyle ortak etkinlikler yaparsınız yakındabugün ayak tabanlarım ağrıyor inanki sabah 7 de yataktan bir çıkıyorum gün boyu yemek zamanı oturuyorum bir tek. Bir de oğlanı uyuturken. Pestilim çıkıyor benim de. Öğlen oğlanı uyuttum saat 2 de. Koştum mutfağa, öğle yemeği bulaşıklarını topladım ocağı siliyordum hızla.bir yandan kek yapayım dedim çırpıcıya attım malzemeyi sesinden duymamışım kızlar kavga etmiş küçük kız oğlanın uyuduğu odanın yanındaki odada hüngür hüngür ağlıyor. Bağırıyor bir yandan da . Koştum baktım ki uyanmış tüm hayallerim suya düştü.hep koşuyorum evde bir o tarafa bir bu tarafa. Napalım sağlık olsun da tek yapacaz böyle böyle büyüyecekler.
Ama hergün çıkıp hava almanızı tavsiye ederim. Açık havada bir bahaneyle yürüyüş yapın. Ben hava serin de olsa çıkarıyorum oğlanı alışsın diye. Hem de gelince güzel uyuyor.
Çok şükür annemler güç oldu ama onların burda olmasınasebep olmak bile geçti aklımdan deprem anında yeğenim çok ağladı çok üzüldüm iyi ki bir şey olmadı napardım yoksa ben çok yüksekte oturuyorum inememde aşağıJadesi ay açtım açtım baktım akşam gördüm içim rahatladı şimdi yazabiliyorum, şükür ki iyisiniz ve yalnız değilsin annenler var Allahım herkesin yardımcısı olsun. Artçılar da biter inşallah. Çok geçmiş olsun canım
asysss çok şükür siz de iyisiniz öyle geçmiş olsun tekrarı olmasın inşallah.
@yagmur1212 Adanada olman ne iyi olmuş yaşamamış oldun şükür baya sallanmış. Sağlıkla dönün evinize siz, de inşallah
çok şükür çok geçmiş olsun canimKızlar biz iyiyiz çok sallandık çok korktuk ama bin şükür bişey yok eşimi göreve çağırdılar gitti evdeyiz korkuyla oturuyoruz
Allah yardımcınız olsun canim. okuyunca bile kötü oldum. tekrar yasatmasin Allahım.Kuzular çok sağolsun benim melek arkadaşlarımannem eşim ben Asya salondaydık ablam ve yeğenim mutfaktaydı kitaplık falan devriliyor Du eşim tuttu çok kötüydü beterinden korusun Rabbim aşağı indik durunca ama tam sahile gittik eşimi çağırdılar mecbur eve geldik artılar devam ediyor ara ara izmirde ki arkadaşlarım geçmişler olsun hepimize yeğenim çok ağladı ben asyayı bağrıma bastım dua ettim kaldım öylece ağlayamadım bile korkmasın diye inşallah devam etmez
ne iyi denk gelmiş canimSağolun kızlar yaşayan herkese geçmiş olsun allah kötü sonuçlarla karşılaştırmasın. biz adanadayız bu hafta eşimin memleketine gelmiştik. Şans işte depremden aşırı korkarım orda olsaydım depremden değilse bile kalpten gidebilirdim heralde.. allah bi daha yaşatmasın..Jadesi merak ediyorum bayraklı tarafında oturuyordun oralar sıkıntılı.. umarım iyisinizdir bir haber alsak senden
çok şükür. çok çok geçmiş olsun. dualarimiz sizlerle.Sagolun kızlar bi anda oldu çok sallandik çocuklar da çok korktu hangi birini kucağıma alacağımı şaşırdım allah beterinden korudu çok şükür
annelik işte. en korktuğun yerde yavrun icin en guclu oluverirsin. son olsun bu. tekrar olmasin. korkmasin yavrucaklar.Kuzular çok sağolsun benim melek arkadaşlarımannem eşim ben Asya salondaydık ablam ve yeğenim mutfaktaydı kitaplık falan devriliyor Du eşim tuttu çok kötüydü beterinden korusun Rabbim aşağı indik durunca ama tam sahile gittik eşimi çağırdılar mecbur eve geldik artılar devam ediyor ara ara izmirde ki arkadaşlarım geçmişler olsun hepimize yeğenim çok ağladı ben asyayı bağrıma bastım dua ettim kaldım öylece ağlayamadım bile korkmasın diye inşallah devam etmez
canim siz nerdeydiniz? cok gecmis olsun sizedeCok gecmis olsun.
Rabbim beterinden korusun.
Cok kotu durum ya
Biz de hisseetik burda baya surdu, orayi dusunemiyorum.
Allaha emanet olun hepiniz
Amin insallah devam etmez.
şekerparem harfiharfine ayniyiz hele o kafadaki yapılacaklar listesi yok mu off. bi uyunca rahat ama işte o da kısmet olursa. dün büyüğüne 2yasindaki oğluma yaniKızlar bazen cok yoruluyorum..mücadele edecek nefesim kalmıyor sanki.hep evdeyim..pandemi muhabbetine hic dışari çıkmiyorum..eger çıkarsam akraba konu komşu zaten pandemiyi taktıği yok deyip başlayacaklar gelmeye diye..ikisi de minik..ikisininde farkli ihtiyaclari var..birini beslerken öbüŕü kuş gibi agzini açıp bağırıyor.bir ona bir ona derken genelde ac kalkıyorum.bu iyi bi sey aslinda kilo veririm ama zaten az olan sutum ve dermanim kalmıyor.kiz kendi kendine durmayi ogrensin biraz diye ugras veriyorum..kızi uyuduğunda hemen yemek yapmaya kosuyorum ana ögun ara öğum kiz uyanıyor.besle oyna.ee oglum da oyun istiyor.sadece oyun da degil etkinlik istiyor..makasli kagitli bilmem nelidun sabah bir yandan kahvaltimi yaparken bir yandan plastik bardak ve tabakla folyolayip uzayli ve uzay gemisiyl yaptık.onlari besledim önce..blw yalan oldu..kendi kendine yemiyorlar benim sıpalar..kızim bile yemiyor..eline veriyorum bir iki agzina sokup sonra atıyor..oglan zaten bebegi kiskaniyor da agzina bekliyor.aksam oluyor ben tukeniyorum onlar tukenmiyor..bazen kus gibisiniz civildaniyorsunuz diye seviyorum bazen imdaat diyorum..biri yumurtayi doker oburu helvayi doker biri salatayi dusurur biri catali düşürür.bu ek gida beni cok yordu.sanki ikiz buyutuyorum.. hani şöyle kendime azicik vakit bulabilsem gunluk 30 dk sakin sessiz kahve icebilsem diyorum..sonra kendkme kızıyorum.sukretmeyi bilmiyorsun diyorum..bilmiyorum ruhum yorgun..kafam durgun..
Çocuklar uyudu ben oturuyorum.ictim bir rezene..biraz sakinlestir hem diye..oglan hoplamak zıplamak istiyor..ama evde bu pek mümkün degil.dusunuyor dusunuyor isin icinden çıkamıyorum...heryer bina bulunduğum yerde..yakinda park yok..sahil park dolu ama araçsız gidemem..en yakin parka yuruyerek gidip gelsem yoruluyorum cidden..koronadan korkuya markete vs de cikaramiyorum.şu pandemi olmasa kucuk yas sinifina yollardım kesinlikle.artik seneye insAllah.hatta belki yaz okulundan baslariz.buyuduklerinde rahat ederiz diye dusunup mutlu oluyorum Helincimçok şükür çok geçmiş olsun canim
Allah yardımcınız olsun canim. okuyunca bile kötü oldum. tekrar yasatmasin Allahım.
ne iyi denk gelmiş canim
çok şükür. çok çok geçmiş olsun. dualarimiz sizlerle.
annelik işte. en korktuğun yerde yavrun icin en guclu oluverirsin. son olsun bu. tekrar olmasin. korkmasin yavrucaklar.
canim siz nerdeydiniz? cok gecmis olsun sizede
şekerparem harfiharfine ayniyiz hele o kafadaki yapılacaklar listesi yok mu off. bi uyunca rahat ama işte o da kısmet olursa. dün büyüğüne 2yasindaki oğluma yaniuyku eğitimine başladım bi de Allahım sabır diyorum başka birşey demiyorum. küçüğe ek gıda blw herşey yalan Allahtan emiyor ama yine de hakkına giriyormuşum gibi geliyor ama yetişemiyorum. ne çok ama dedim değil mi. seni çok iyi anlıyorum canim. çözümüm de tesellim de yok açıkçası. geçer diyorum dayan diyorum sabir enerji diliyorum canim sana bize
Hic sorma haberi kapatip yatmam lazim ama kendimi alamiyorum..belki biri daha sag kurtulur diye... 99 depremini yasadim..evimiz hasar almisti..deprem hep ürpertir beni..iki gece önce babami gördüm ruyamda rahmetli.. bana dedi ki kızım Allah bana gorev verdi ben insanlarin evlerini saglamlastiriyorum dedi..insaat iscisi gibi bi hali vardi.bana korkma kizim uzulme dedi 2 defa.ben de hic anlamamistim bu ruyayi..megerse deprem olacakmis.burda da hissedilmis ama ben hissetmedim..izmire 100 km uzaktan yıkmış deprem ve 6.6 siddet 6.9 buyukluk(siddet ve buyukluk baska seylermis)Haberleri izlemeyi yüreğim kaldirmiyo bi kaç ay önce yaşadığım elazığ depremi geliyo gözümün önüne haydoya hamileydim deprem şiddetlenince o koca gobegimle iki kiloluk poşet taşıyamayan ben kızımı nasıl kucaklayıp sarıp sarmalayıp yalın ayak dışarı çıkmıştım o buz gibi havada Allah yardımcıları olsun deprem yasamak gerçekten büyük travma atlatması çok zor
Günaydın şekerim
Ne yapalım dediğin gibi yazmak da içinden gelmiyor bu tür felaketler olunca insana herşey boş geliyor. Bir de fırsat yok ki hiç minnoş zır zır kimsede durmuyor sağolsun anasını istiyoraldım uyuttum şimdi eşim de ev süpürüyor siliyor söylene söylene ne çok kirleniyor bu ev diye kirlenmez mi kaç kişi sürekli evde olunca
Canım benim kız sabah ishal oldu sabahtan bu yana 3 kere su gibi cıktı. Ne verebilirim ne yapabilirim. Gittim pirinç unu aldım muz ezdim, biraz yedi begenmedi. Başka ne yapabilirim.Günaydın şekerim
Ne yapalım dediğin gibi yazmak da içinden gelmiyor bu tür felaketler olunca insana herşey boş geliyor. Bir de fırsat yok ki hiç minnoş zır zır kimsede durmuyor sağolsun anasını istiyoraldım uyuttum şimdi eşim de ev süpürüyor siliyor söylene söylene ne çok kirleniyor bu ev diye kirlenmez mi kaç kişi sürekli evde olunca
Patates denedin mi? Eger ilerlerse sekerli tuzlu karbonatli su hazırla kasik kasik icse yeter.vucudundaki dengeyi saglar ve ishali kesiyor eger gecmezse doktora gitmekte fayda var.atesi kontrol et canim.Canım benim kız sabah ishal oldu sabahtan bu yana 3 kere su gibi cıktı. Ne verebilirim ne yapabilirim. Gittim pirinç unu aldım muz ezdim, biraz yedi begenmedi. Başka ne yapabilirim.
Geçmiş olsun canım ishale prebiyotik tozlar var eczanede. Maflor gibi. Onlardan alıp yoğurda karıştırıp yediririm ben kızlarda olduğu zaman şıp diye geçirir. Düzenler. Aktif prebiyotik olduğundan etkisini hemen gösteriyor.Canım benim kız sabah ishal oldu sabahtan bu yana 3 kere su gibi cıktı. Ne verebilirim ne yapabilirim. Gittim pirinç unu aldım muz ezdim, biraz yedi begenmedi. Başka ne yapabilirim.
Ya aslinda uyurlar da esimin is temposu boyle etkiliyor uyku duzenini.bazi geceler gec geliyor..babami görmeden uyumam diyor..bu da duzeni bozuyorSabah okudum bir de oğlun geç yatıp geç kalkıyormuş. Öğlen uykusuna yatmıyorsa böyle olması daha iyi sanki. Okula başlayınca sabahçı yazdırırsan düzene girer. Benim çocukların hepsi erken kalkar nasıl beceriyorsam öyle oluyor benimkilerin modeli. Akşam erken yatarlar 9 gibi sabah 6-7 uyanma saati. Oğlanı biraz 10 gibi uyutayım diyorum yok tövbe çıldırıyor 9 da uyumuş oluyor çoğu zaman. Bir yandan iyi akşam kafa dinliyoruz.
Sabah 10 dk 10 dk erken kaldırarak uyku saatini düzene sokmayı öneriyor uyku eğitimcileri. 7 gibi kalkış 2 yaştan sonra öğlen 1 gibi öğle uykusu 2 saat akşam 9 gibi yatış şeklinde tavsiye ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?