Gnydn nbr cnmGüNaYdIN
Bakın sizi ergenliginize götürecek bir gunaydin yazdim büyüklü küçüklü harflerle
Yutmussa sıkıntı olmaz insallah dünür şükür ki nefes borusuna falan kaçmamış yaramaz gelinciğime bak senBazı hanım kızlar yatmadan küçük lastik toka yuttu önce anlamadım sesler çıkardı öksürdü baktım 2 tokanın bi tanesi yokay ne panikledim ama yuttu valla kaka takibi başlasın bi tane mandalina suyu içirdim suda istemedi ilk onu seviyor diye sıktık içti emdi uyudu şimdi oyyy oyyy
Yaaa çok üzüldüm kendi nasıl üzülmüştür acabaBugün günümüz aymadı yengemin testi negatif
Günaydın doğum hikayelerinden bahsetmissiniz, anılar debrestimi. Bu ara pek giremedim girsemde pek okuyamadım. Bugün yemeğim var sayfaları okuyacağım. Senin doğumu okudum. Kesin zaten ekstra yumsatmissi dir. Senden dinleyince kolay gelir insanlara. Benim doğum hakkında düşüncem, normal doğum yapmadım. Yapan bir kaç kişiyi gördüm. Normal doğumun bana göre adı yanlış. En normalinin bile normal olduğunu düşünmüyorum. Hele birde düşüncesiz bir ebeye denk gelmen, kötü olmuş. O durum zaten stresli kaygılı, birde korkuları acıları arttiran bir ebe ne diyim. Ben kesin ölüyorum diye bağırırdım sanırım. Normal doğum yapanlar bana göre kahraman. Birde asım'ın kafa baya büyükmüş. Seni düşünüyorum çıtı pıtı bir kadın. Vallahi ağız dolusu seni tebrik ediyorum. Gelmiş geçmiş olsun, herşeye deydimi evet. Anasının kuzusu geldi, ay parçası geldi Maşallah Asım'a.dur ben de yazayım senin gibi GüNaYdIN
zorlukları var tabi olmaz mi, ama guzel şeyler genelde zor olanlardır. Ne demiş halk ozanimiz Haluk Levent, en güzel aşk zor olanmış(bak ergenlige götürdün de ne oldu gördün mü, şekerim parem)
bu kadar korkunçlu ürkünclu yazdım yine normal dogum mu diyorsun kuzum.
şaka bir yana Rabbim herseyin hayırlısını versin. bazen bizim şer zannettiklerimizde hayir vardir. bence hiç artik kafana takip, kendini üzme. Güzel Ali'm, de Elif'im de iyi ki doğmuşlar, yanındalar, gerisini bosver canacagizim. kocaman sarıldım sana
1 gün gecikmeyle doğum gününüz kutlu olsunKizlar Gunaydin biz bugun 1 yaşimiza girdikcok şükür bu günlere..
Yaptım canım başka düzelten olursa tekrar atarım.caaanim mühendisim minicik düzeltme yapiverecem civan 10 nisan. bu arada geçen 3000 sayfa öncesine gidip doğum anını yazdığım yeri buldum. o gün birçok kişi doğum yapmış yasakların geldiği gündü. çoğu yok şimdi okuyunca bi duygulandım. 4 saatte bitivermis bende herşey. herkes canim dünürüm umudumu sormuş. o zamanlar çok aktif değildim hatırlamıyordum ama duygulandirdi
Yaa ne güzel yazmışsın ben de öyle yapacağım kızıma. Özgür kocaman kağıtlara boyatacağım.Halk oyunlarını çok severim hep bir ekipte olmak çılgınlar gibi horon tepmek ya da yörel oyunlara merak etmişimdir. Gençlikte durmaksızın 1 saati aşkın horon teperdik sırılsıklam ter içinde kalırdık tabanlarımız şişerdi çıplak ayak olduğumuz için ama hepsi gençkendi çok güzeldi iyikiydişimdi kilolar birikince değil horon tepmek az hareket etsem tıslıyorum hemen
Picasso nun çok sevdiğim bir sözü vardır "Her çocuk bir sanatçıdır, sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabileceğimizdir.”en sevdiğim gruptur okul öncesi çocuklar ama bizim sistemimiz öyle sınırlayıcı ki herşeye olduğu gibi burada da kalıplara sokuyoruz özgür beyinleri boyama sayfaları ile sınırlayarak. Arel de henüz yeni yeni karalama evresinde verebileceğim en güzel tavsiye özgür bırak büyük kağıtlar büyük fırçalar ve boyalar gerisini onlar halleder
Yaa gözlerim doldu çook güzel bir manzara@Jadesi teklif etmişti, dogum hikayelerini yazalım 1 yas hatırası diye, herkesler doğurduğunu göre tüm ürpertici ayrıntılarıyla yazabilirim..henuz dogum yapmamış korsan takipçiler varsa mesaji okumayı bırakabilirler. sonra ahan da doğumdan korktum, ahh vahhh demeyin. şaka şaka cok degil az ürpertici yazacağım. (Erol Taş kahkahasi)
bildiğiniz gibi ben 30. haftadan itibaren aman da paşam erken dogmasin diye yatistaydim. ilacla sunla bunla Asim efendiyi icerde kalmaya ikna etmeye calisiyorduk. yatmak ama ne yatmak, o zaman sıkılıyordum tabi ama ne dinlenmisim be. 5 hafta sadece yemek ve diğer ihtiyaçlar için kalktım. tabi gebelik şekeri sebebiyle diyette son gaz devam. taze ekmek kokunca gözlerim doluyordu hey gidimin heyy..
neyse uzatmayayim. 35 olunca doktor artık kalkabilirilsin, bebek büyüdü dedi. ben de günlük hafif islere başladım. iki hafta sonra 22 Mart akşamı foto çekindim ablamlara attım doguma 21 gün var diye. sabah da doktor randevumuz var, doktor hazırlıkli gelin dedi, ama biz hep hazırlıkliyiz erkenci kus yuzunden. sabah evden çıktık, kizlar uyuyor, bu arada akşamdan da tavuk suyuna corba yaptim ne olur ne olmaz diye, bir de komposto kaynatip şişelere kapattım. önceki gün de iki kalıp kek yapmistim, dondurucuya atmıştım. dogum olursa hazir olsun diye.
23 mart sabahi doktora geldik,nstden önce muayene edecek, önceki hafta 3 cm açıklık vardi, 3. doğum olabilir demişti. 1 hafta boyunca da benim ust bacağımın içleri agriyor ama dönemiyorum ağrıdan. ama dogum sancisi gibi de değil, çürük gibi ya da spor yapmis da hamlamis gibi bir ağrı. yattım doktor demesin mj 6 cm açıklık. fyyyy o ne ki öyle, benim sancim yok ki dohtor hanim, ben eve gitsem de sancim gelince gelsem ( 3 dogumun ucunde de eve gitmek istedim de salmadilar ya) yooook kattiyyen olmaz, bu açıklıkla enfeksiyon riski olur bla Bla. ama ben suni sanci istemiyorum diyorum, doktor suniye gerek yok. keseyi patlatacagiz sanci gelecek diyor. dediği gibi de oldu, kese delinince, basladi sancılar. önceleri tabi tatli tatli geliyor gidiyor, nefes egzersizleri derken derken sağdan sağdan gelmeye başladılar mi, olmus tam açıklık. tabi, aldılar beni dogumhaneye, bacaklarım titriyor neyse ikin sikin, yok gelmiyor, doktor çook guzel vs diyor ama ebe gıcık.. ay bacağını kapadın, ay sunu ettin. tut daha bacağımı mümkünse, tansiyonum düşmüş bilmem kaca, bacaklarım titriyor tutamıyorum diyorum. tabi bunlar dogum sonrasi düşüncelerim o an dedim ki nasil cesaret ettin eyyy dilzar 3. ye, kafayı peynir ekmekle mi yedin, nasil unuttun bu dogum anını.
sonra bu işin gidişatı baktim iyi değil, ebe de gıcık ikinmiyorsun diyor Allah ne güç verdiyse ikindim ve doğdu paşam.
pasa doğdu da anasının çilesi bitti mi, hayirrr. tabi ben ikinamadin diyen ebeye inat, yırtar gibi ikininca hakikaten yırtmışim. tabi bunda 37 cmlik koca kafalı usagimin da katkısı olabilir (ablalari 33 cm kafayla gayet rahat doğduydu) hem kesim var, hem de hiç alakası olmayan klitoriste yırtık. cok damarlı bir bölge oldugu icin kanamam da cok, neyse 1 saate yakın dikiş yapildi. ama ben dikişleri hissetmeme rağmen nasil bulutların üstündeyim. doğdu iste, şükür doğdu diyorum. bundan sonra dikisim de olsa giderek iyileşecegim. çirkin ördek yavruma bakıyorum, 20li bir rakam yazıyor yattığı yerin üstünde 2 kilo mi diyorum. yok 3300 diyor doktor, meger o dereceymis,1 saatin sonunda odaya gidince alıyorum hemen emzirmeye, şükür emmede bir problem yaşamıyoruz. ertesi sabah da evimize çıkıyoruz.
(tabi simdi kizlar noooooldu diyebilirsiniz. sancılar siklasmadan arkadaşı arayıp kızları almasını söyledik, onların da çantaları hazırdı. tembihlemistim. çantalarınız bunlar, acil bir durum olursa diye. iki kızımın da yaşıt arkadaşları olduğu için gayet güzel vakit geçirmişler. hep beraber yatmislar vs. )
bu da böyle bir dogum anısıdır, iste. her dogum özelmis onu gayet iyi anladım. ilk kizimda suni sancıyla dogum yaptim, sancisi zor, doğumu kolaydi. ikinci çiçeğim kizim doğumunda beni hiç yormadi, sancisi da dogumu da kolaydı. Asimcik da sancida birsey anlamadim. 2 saatte ya sürdü ya sürmedi ama doğum ani zordu,annemin Allah kimseyi o darda bırakmasın derken neyi kastettiğini anladim.
çooook uzun olmuş, aslında daha bile uzundu ama tatsiz bir kaç ayrıntıyı atladım. bir sene önce dünyadan haberi olmayan bir minnak katıldı aramıza. simdi buyudu de annesini öpüyor, Harmancık oynatinca kıkır kıkır gülüyor. zaman cok hızlı geçiyor
Eki Görüntüle 2814488
ablasının yakasına sıkı sıkıya sarılmış bir kuzucuk, elinin minikligine bakar misiniz? yüreğim eriyor bu eli gördükce
Bugün günümüz aymadı yengemin testi negatif
YaaaBugün günümüz aymadı yengemin testi negatif
Yaa çok tatlısin ben de kocaman sarıldım sanadur ben de yazayım senin gibi GüNaYdIN
zorlukları var tabi olmaz mi, ama guzel şeyler genelde zor olanlardır. Ne demiş halk ozanimiz Haluk Levent, en güzel aşk zor olanmış(bak ergenlige götürdün de ne oldu gördün mü, şekerim parem)
bu kadar korkunçlu ürkünclu yazdım yine normal dogum mu diyorsun kuzum.
şaka bir yana Rabbim herseyin hayırlısını versin. bazen bizim şer zannettiklerimizde hayir vardir. bence hiç artik kafana takip, kendini üzme. Güzel Ali'm, de Elif'im de iyi ki doğmuşlar, yanındalar, gerisini bosver canacagizim. kocaman sarıldım sana
Cok üzüldüm yaBugün günümüz aymadı yengemin testi negatif
Iym sndn nbr :)))))Gnydn nbr cnm
İyi bende :dIym sndn nbr :)))))
Nasil bir insansın sen yaa bi yandan gözüm yaşarıyor bi yandan gülüyorumErkeklerin askerlik kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş yaben de anlatayım.. Seneeee 2019 2020 hamilelik düşünmüyorum kpss çalışıp atancam derken Allah'ım o da neeyy her sabah midem bulaniyo basım dönüyo yumurta kokusu her zerreme işliyo inceden inceden komşu kızlarla acaba mi falan diyoruz ama kocam bey kişisi yok ya yok eminim diyo (bıyık altından da gülüyordu hain kostok) neyse daha adet günüme de var diye emin olamiyorum derken arkadaşımın ısrarıyla kan verdik sonra sonucu almaya gittigimizde arkadaşımın sevinç çığlıkları ve benim yıkılışım hain kostok eve geldiğinde bu ne buuu diye kan sonucunu eline tutusturdum anlayamadı ne diyo videosu da var hahshhaha tabi o sevinç kıyamet oleyler hoplamalar zıplamalarla Afrika kabile dansı eşliğinde sevinirken ben girişmiş vuruyorum ona hani yoktu hani emindin derken işte kazadır olmuş dedik kabullendim sonrası bol kusmali zayiflamali geçti tabi zamanla camis gibi istahlandigim bı hamilelik geçirdim.. Beni takip eden doktorum çok iyiydi sonra bir gün demesin mi başka doktorla devam et hamileyim diye kaldım mi ortada öylece.. pandemi var doğumda virüs kapar miyiz soruları kafamdaydi bir de yeni doğan bebeklerde virüs çıkmış haberleri okuyorum falan psikolojik olarak çöktüm neyse sonunda 39+6 da bir pazar günü sabaha karşı 4 civarı sancılarım sıklaştı çaki kızımı komşuya bıraktım ama nasıl buruk bı his gözlerim doldu onu ardımda bırakınca bı yavrumu almaya giderken diğeri yanımda olamadı diye arabada çok ağladım
Buradaki hastaneye önce gittim gerçekten doğum başlamış mi diye ebe baktı 4 cm açıklık çabuk hiç bı yere uğramadan gidin dedi tabi şehir merkezine gidicem 1 buçuk saat yol sokağa çıkma yasağı var bizi aldı bir telaş yollar bomboş polisler jandarmalar uygulama yapiyo durudurp izin belgesi soracaklar diye stres oldum iyice eşim bir bastı gidiyoruz yardira yardirasancılarım tavan nefesim kesiliyo polisler durdurmaya calisiyo eşim el kol yapıp polis kimliğini gösterip hızlıca geciyo derken geldik hastaneye nst ye bağladılar nefesimi kesen sancılarım gitti mi Allah'ım sancı manci kalmadı pamuk gibi oldum açıklığa bakıyorlar 3 4 cm arası ama bebek yukarda bekle Allah bekle sancı yok en son dayadilar suni sanciyi ikinci doğum kolay olur diyenlere içimden saygılar!! gönderiyodum öldüm öldüm dirildim suyum patladı ağlamaktan sesim kısıldı eşim tek yanımda yapayalniziz o bı yandan destek olmaya calisiyo ellerini sıkmisim tırnaklarımı gecirmisim -ki haketti- tam 15 saat sonra bir doğdu ki Allah'ım akça pakça bütün çektiğim acilar bitti her şey toz pembe koynuma koydular sıcacık çok şükür çok şükür diye diye bitirdim kesi atıldı bu minnoş vücudum 3580 doğan minnakimi doğururken zorlandi tabi dikiş sırasında uyuttular beni uyandığımda ebe başımda sacmalamisim Survivor gördüm rüyamda demişim sonrası müthiş çıkar çıkmaz kızımı görüntülü aradım kardeşini gösterdim nasıl güzel tombiş yanaklı pespembe ahh ah gittim o güne ya bu arada iyi ki dogurmusum beee kocamı da boş yere dövdüm iyi mi nasıl da uzun yazdım sonuna kadar okuyan bordo berelidir
Yaa ne güzel eğlenceli eğlenceli yazmışsın film izler gibi oldumErkeklerin askerlik kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş yaben de anlatayım.. Seneeee 2019 2020 hamilelik düşünmüyorum kpss çalışıp atancam derken Allah'ım o da neeyy her sabah midem bulaniyo basım dönüyo yumurta kokusu her zerreme işliyo inceden inceden komşu kızlarla acaba mi falan diyoruz ama kocam bey kişisi yok ya yok eminim diyo (bıyık altından da gülüyordu hain kostok) neyse daha adet günüme de var diye emin olamiyorum derken arkadaşımın ısrarıyla kan verdik sonra sonucu almaya gittigimizde arkadaşımın sevinç çığlıkları ve benim yıkılışım hain kostok eve geldiğinde bu ne buuu diye kan sonucunu eline tutusturdum anlayamadı ne diyo videosu da var hahshhaha tabi o sevinç kıyamet oleyler hoplamalar zıplamalarla Afrika kabile dansı eşliğinde sevinirken ben girişmiş vuruyorum ona hani yoktu hani emindin derken işte kazadır olmuş dedik kabullendim sonrası bol kusmali zayiflamali geçti tabi zamanla camis gibi istahlandigim bı hamilelik geçirdim.. Beni takip eden doktorum çok iyiydi sonra bir gün demesin mi başka doktorla devam et hamileyim diye kaldım mi ortada öylece.. pandemi var doğumda virüs kapar miyiz soruları kafamdaydi bir de yeni doğan bebeklerde virüs çıkmış haberleri okuyorum falan psikolojik olarak çöktüm neyse sonunda 39+6 da bir pazar günü sabaha karşı 4 civarı sancılarım sıklaştı çaki kızımı komşuya bıraktım ama nasıl buruk bı his gözlerim doldu onu ardımda bırakınca bı yavrumu almaya giderken diğeri yanımda olamadı diye arabada çok ağladım
Buradaki hastaneye önce gittim gerçekten doğum başlamış mi diye ebe baktı 4 cm açıklık çabuk hiç bı yere uğramadan gidin dedi tabi şehir merkezine gidicem 1 buçuk saat yol sokağa çıkma yasağı var bizi aldı bir telaş yollar bomboş polisler jandarmalar uygulama yapiyo durudurp izin belgesi soracaklar diye stres oldum iyice eşim bir bastı gidiyoruz yardira yardirasancılarım tavan nefesim kesiliyo polisler durdurmaya calisiyo eşim el kol yapıp polis kimliğini gösterip hızlıca geciyo derken geldik hastaneye nst ye bağladılar nefesimi kesen sancılarım gitti mi Allah'ım sancı manci kalmadı pamuk gibi oldum açıklığa bakıyorlar 3 4 cm arası ama bebek yukarda bekle Allah bekle sancı yok en son dayadilar suni sanciyi ikinci doğum kolay olur diyenlere içimden saygılar!! gönderiyodum öldüm öldüm dirildim suyum patladı ağlamaktan sesim kısıldı eşim tek yanımda yapayalniziz o bı yandan destek olmaya calisiyo ellerini sıkmisim tırnaklarımı gecirmisim -ki haketti- tam 15 saat sonra bir doğdu ki Allah'ım akça pakça bütün çektiğim acilar bitti her şey toz pembe koynuma koydular sıcacık çok şükür çok şükür diye diye bitirdim kesi atıldı bu minnoş vücudum 3580 doğan minnakimi doğururken zorlandi tabi dikiş sırasında uyuttular beni uyandığımda ebe başımda sacmalamisim Survivor gördüm rüyamda demişim sonrası müthiş çıkar çıkmaz kızımı görüntülü aradım kardeşini gösterdim nasıl güzel tombiş yanaklı pespembe ahh ah gittim o güne ya bu arada iyi ki dogurmusum beee kocamı da boş yere dövdüm iyi mi nasıl da uzun yazdım sonuna kadar okuyan bordo berelidir
bayılırım doğum hikayelerine bir bu kadar daha olsa okurdum yani aslicigim.Erkeklerin askerlik kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş yaben de anlatayım.. Seneeee 2019 2020 hamilelik düşünmüyorum kpss çalışıp atancam derken Allah'ım o da neeyy her sabah midem bulaniyo basım dönüyo yumurta kokusu her zerreme işliyo inceden inceden komşu kızlarla acaba mi falan diyoruz ama kocam bey kişisi yok ya yok eminim diyo (bıyık altından da gülüyordu hain kostok) neyse daha adet günüme de var diye emin olamiyorum derken arkadaşımın ısrarıyla kan verdik sonra sonucu almaya gittigimizde arkadaşımın sevinç çığlıkları ve benim yıkılışım hain kostok eve geldiğinde bu ne buuu diye kan sonucunu eline tutusturdum anlayamadı ne diyo videosu da var hahshhaha tabi o sevinç kıyamet oleyler hoplamalar zıplamalarla Afrika kabile dansı eşliğinde sevinirken ben girişmiş vuruyorum ona hani yoktu hani emindin derken işte kazadır olmuş dedik kabullendim sonrası bol kusmali zayiflamali geçti tabi zamanla camis gibi istahlandigim bı hamilelik geçirdim.. Beni takip eden doktorum çok iyiydi sonra bir gün demesin mi başka doktorla devam et hamileyim diye kaldım mi ortada öylece.. pandemi var doğumda virüs kapar miyiz soruları kafamdaydi bir de yeni doğan bebeklerde virüs çıkmış haberleri okuyorum falan psikolojik olarak çöktüm neyse sonunda 39+6 da bir pazar günü sabaha karşı 4 civarı sancılarım sıklaştı çaki kızımı komşuya bıraktım ama nasıl buruk bı his gözlerim doldu onu ardımda bırakınca bı yavrumu almaya giderken diğeri yanımda olamadı diye arabada çok ağladım
çok üzüldüm canim, ne diyeceğimi bilemedim. Rabbim yengene abine dayanma gücü versin. Allah yardımcıları olsun.Bugün günümüz aymadı yengemin testi negatif
gözlerim dolu dolu okudum.Kızlar hadi ben de başlayayım
Pandemiden dolayı erkene alındi doğum..epey paniklemiştim vaktinden önce bile bile doğuma girecegim icin..aslinda cok degildi 37+4 tü ama bana sanki 30 haftalik gibi geliyordu sürekli ağlıyordumo sabah Alimi babasi babaannesine uykuda indirdi.ne oldugunu anlamadan gittik.ama nasil icim ezildi..ya bakamazsalar diye korkuyla gittim.iceri girdim evrak vs isleri bitti.aldim başımı doktorun odasina çıktım elimde de puset.ama nasil sarilmisim..sekreter yoksa doğurdun mu dedi.yoo dedim..ayy oyle gulerek pusete sarilarak gelince dogdu sandim dedi nedense aldi beni bi gülme..Aliyi cok aglayarak doğurdum bunda aglanayayim belki daha güleç olur dedim. Herseye inat gülüyordum sürekli neyse odaya gittik.tabi önceden hazırlamisim camasir sulu spreyler sirekli karbonatli sulu spreyler sanki doguma degil de hastaneyi temizlge gidiyorum ee odaya girdik oda tertemzi ama benim kafa kırık esime dedim git tuvalate heryere sik bunlari ben de dedim yatagin basini falan kolonyalacagaim ki cocuk mikrop kapmasin malum korona derken geldi hemsire yakaladi beni hemen yat ameliyat olacaksin dinlen dedi bagladi nstye ay gitti benim gulmelerim..basladim.mi aglamaya ya ben sezaryenden korkmuyorum ama ya bi sıkıntı olursa ya yavrularıma bakamazsam diye agla agla icim çıktı..geldiler goturuyorlar ameliyata..agliyorum hala..ameliyathane kapısına geldik..demesinler mi hoca nerde diye.. bi kalkmisim sedyeden neeee nerde benim doktorumm asla baska doktora ameliyat olmam diye herkes kırıldı gülmekten..ama bi tanesi valla o zaman kalk yuru git ne yapalim doktorun yok diyor meger saka yapmislar ben ağlıyorum diye.bu sefer aglama yerini gulmeye birakti.oturdum igne yaptilar..ve evet kendini goruyorsun o lambadan.tam kesiyorlardi ki bagirdim goruyorum kapatin sunu bisi yapin diye.o an cok kötüydü o kadar caresizsin ki bi yandan cocukla ilgili korkular bi yandan kendinle ilgili sonra erva elif doğdu ve minnoş kızımı gördüm ve aşik oldum. .hemen sarıp yanima koydular elini agzima soktu aglamasi bitti bi ic gecirdi sustu sonra götürdüler..sonrasi basladilar dikmeye..fenalasmisim..kalp ignesi vurdular. Derken genel anesteziye alerjim olabilecegini masada dahil kalabilecegimi soylediler bu da korkunc bisey..yani simdi korkuyorum..ameliyatlik bir durum olsa ölebilirim
Sonra 1. Ameliyatimin cok kötü gectigini icimin berbat oldugunu soyledielr tabi ben sok.çikarken ameliyathaneye baktim tertemiz ama 1. De heryer kan olmustu.. her turlu 2. Dogum cok daha guzeldi. 1. Dogum epey sıkıntılıydı benim..
Neyse o gece bi ayaklandim butun gece ervaya baktim gezdirdim pusete koydum o hastane pusetine ayakli hani. B3n de tutundum turladim odayi. Tabi esim de destek oldusabaha eve koyulduk. Giderken ogluma hediye aldik.kardesinden hediye dedik. Cok mutlu oldu. O an kamerada..Allahim dedim yok ben buna bakamam nnedense panikledim.ama büyüdü 1 yasina geldi..esim de ben de inanmiyoruzz
Uzun oldu uzun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?