- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Sen zaten klitoris dedin ben burda bayılacak gibi oldumbayılırım doğum hikayelerine bir bu kadar daha olsa okurdum yani aslicigim.bence erkek bebek kafası bizim minnoş bünyemize ağır geldi. koca kafayla geliyorlar hirbolar dünyaya. bir de suni sanci fena ya, doğal sancı cok rahat. o ne deli gibi,ne ara veriyor ne dinlendiriyor. survivor gibi dogum olmus ya ondan bence rüyana girmiş
benim ki de fear factor. aciyor diyorum doktora dikiş sırasında. klitoris hassas ya acır diyor, sanki komşu teyzeye dert yaniyorum da olur öyle diyor. keskem beni de uyutalardi. gerçi benim doktor acımasız herhal. spirali de adet değilken lonk diye takti, aslinda hafif uyutuyorlarmis, adet olmayınca. onda da canim acımıştı. annemden miras ben canim aciyinca aciyor derim sadece, bir de inlerim. 3 doğumda da hic bagirmadim, gıkım çıkmadı mesela. sesim çıkmıyor diye kaktiri kaktiri veriyorlar herhalde ya. bak yine canim sıkıldı.
fear factor doktor diyeceğim artık benim doktora. hakketti çünkü. ☠☠☠
Çok sevinirim ev zaten Yasemin’in yanındaki villalar. Sahilden de giriş var sağdan tek yön GMK ya çıkan yoldan da anaokulu ile aynı bahçe çok sevinirim. Bugün göz doktoruna gidip geleceğiz Ata için 5 te evde oluruz zatenhani doğum dan sonra bunlar unutulurdu ben yazmadım valla yırtığı kesiyi dikişi. 3uncuyede niyetli degilim ama ay icim bi tuhaf oluyor hatirlayinca o anlari. sizleri okurken bile ay dedim civan 2900 arel 3170 gr dogmustu. daha minnak ama amq işte neyse sukur bugünlere
ben tozpembe sundum size kestirmeden. hızlı ve öfkeli gibiydik aslında 4 saat sürdü civan arel de 5 saat anca sürdü ama sonrası da enteresan ayaklarım hiç tutmadı hiç. bayıldım. dr epidural de bacakların uyuşması çok nadir olur dedi ikisinde de kalkamadım. şükür ya şeker parem Allah şöyle iyi anlaştıkları oynadıkları günü görmeyi de nasip eder umarım
ahhh uyusunlar ya. civan da 2 haftadır sallanıyor daha yeni başlandıhastalık huy değiştirdi işte. valla uykusuz hayat cok zor
aklimdaydiniz merak ediyordum ama cesaret edip soramadim. cok uzuldum gerçekten ne desem de sanki anlamsız gibi. inşallah Allah yüzlerine güler de nasip eder inşallah
kuzum valla bu ara çok darlandim zaten. sen de rapor almışın madem bugün yarın 5ten sonra biz geldiiiik diyebilirim
evi bilmiyorum ya tahmini artık
Oy dilzarım ben de hep Rabbimden “kuzumu anneli babalı büyütüp meslek sahibi yapmayı , evlendirip çoluğa çocuğa karıştığını görmeyi nasip et, elden ayaktan düşmeden diye” dua ediyorum. Gerçi babam Allahım rahmet etsin cümle geçmişlerimize genç baba olmuş bizi hiç göremedi. Allah’ımın takdiri . Allah çocuklarımıza hayırlı uyumlu insanları eş etsin. Dünyadaki cennet de cehennem de evlenince içine girdiğin dünya.aynen, hatta ekran görüntüsü neyim alayım, olmadi tab ettirip ayda bir bakayım ben. Allah olmayanlara versin, kimseyi aratmasın. dogumu zor da yetiştirmesi daha zor. Allah bizlere hayırlı evlat, ülkesine yararlı insan etsin.
bizden geçti artık, bundan sonra biz artık torun seveceğiz misss(ayy yerlere yatacağım gulmekten)
Yesim canim dünürüm..nesi var bu minik ogluşun boyle yaYine geriden gelsem de Şapka müthişti ellerine sağlık Aslı’cım
Çok teşekkür ederim kuzum Rapor aldım idare ediyoruz işte şükür daha iyice aman oda benim elim kolum muş vallahi çok zorlandım ata da hep kucakta babayla kudurmaya alışkın artık sokaklarda eyledim ne yapayım
Akılda kalmıyor fikirde kuzum uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan buzdolabına alakasız şeyler koyduğum oluyor benim de mutfağa iniyorum bazen inan niye indiğim unutuyorum sonra biberon alacakmışım diyorum geri çıkıyorum halam aklımıza fikrimizi korusun sağlıkla büyütelim bebelerimize
Âmin baharım yavrularımızı kimseye muhtaç etmeden büyütmeyi bizlere nasip etsin Mevlam
Akşam senin damat pic yapmıştı Dünürüm gün boyu çok az uyuduğu için dokuza doğru uyudu gece 12:30’da uyandı 2:30’a kadar kendini sallattı tam uyudu diye beşine koydum baktım kalktı oturdu yine artık çekilen aldım bizim yatağı aramıza dedim çocuğum sen anneyi uyut çok uykum var sonra vallahi ben uyumuşum o ne yaptı bilmiyorum
Y. Eşim çok güzel oynar halkoyunları, Üniversitede birkaç dönem halkoyunları dersi de almış hemen hemen her yöreyi bilir. Ben de Silifke Antep Diyarbakır iyi bilirim vallahi kanlarımız kıpır kıpır halay kanımızda var ekip çok sağlam hanıma başı çeker bizim oğlanlar da arkasından gelirler inşallah onların öyle etkinliklerini görmekte nasip olsun
O yeniköy çok iyidir ne güzel şeftalisi vardır inşallah bu yaz siz oradayken bir ziyaret ederiz belki
Ekip sağlam Asya’da giriyor Bence Nisan bebelerinin hepsi son derece ritmik hareketli esnek hepsiyle güzel bir halay ekibi kurulabilir
Amanın adaşım son durum nedir çıktı mı kakayla inşallah ya her şey ağızlarına atıyor bunlar ne zaman vazgeçecekler bilemiyorum ki
Helincim rüyalarda buluşuyoruz Bu da güzel ama gerçek buluşsaydık vallahi Hafta sonları kapandı da hafta içi babanlarda olduğun bir zaman biz atayla gelelim kankalarımızı görelim. 7 nisanda gelebilirseniz buyurun ailecek misafirimiz olun. Değilse en yakın zamanda afette olduğunuzda geleceğiz inşallah
Ben de döndüm okumaya başladım ama çok da yüreyim kaldırmadı çok zor günlerdi çok sancılı günlerden bugünlere binlerce şükür hamdusenalar olsun Rabbim yavrularımızı bağışlasın hepimize de sağlık versin
Ah kuzum 8:buçuk ay bir fiil karından o iğneleri vuruldum Hülya resmini atmıştım karnım simsiyahtı o şekilde doğuma girdi o sayısını unuttum diğer haplar tansiyon hapları sürekli kanama sürekli kusma hiçbir şey yiyememe reflü Kaşıntı karaciğer enzimlerinin yükselmesin sonraki hastane küvez süreçleri Yasaklar hastalık bitmek bilmeyen öksürükler dikiş yerleri kimsesizlik tek başınalık ah ne zor günlerdi şimdi ya vurdun zaman krallık yaşıyorum vallahi Allah’ım canlarına sağlık versin anneli babali sağlıkla mutlulukla huzurla büyütmeyi nasip etsin Allah’ım kimseye evlatla da evlatsızlıkla sınamasın aratmasın yarabbim
Ben saklamadım kuzum yani çocuğu onlarla fotoğraf çekip onu da o sürece dahil etmek istemedim sanırım grup atıyordum vurup atıyordum canları sağ olsun bebelerimizin
Hah ah ne günlerdi verene hamdü senalar olsun
Çıkar inşallah popodan tez zamanda adaşım çok her şeyi bilmez oldular ya Allah’ım zararsız yansız büyütmeyi nasip etsin
Dil zarım senin doğumun o kadar net hatırlıyorum ki kızları arkadaşlara bırakmanı Çok zor günlerdi şükür hamdolsun bugünlere sağlıkla büyüsünler inşallah arkadaşım
Biz de seni seviyoruz güzel baharım karyamızı da çok seviyoruz
Günaydın Dünürüm
Vallahi bu sallamadan ne zaman vazgeçecekler ben de bilmiyorum bu gece yine gözlerime cam kaçmış gibiydi saatlerce salladım sağ olsun nuriye @nuriye54 Bana uyku eğitimi ile ilgili Çok güzel bilgiler paylaştı ama benim cino Fiko oğlum onu kaldırabilecek durumda değil nasıl olsa anası sallıyor saatlerce sallatıyor adam oh paşalar gibi sabah iş olmasa vallahi hiç sorun değil de işte böyle gözüne cam kaçmış gibi gitmek felaket oluyor bu sallamayı ne zaman bırakacağımızı bilen bir kardeşim paylaşsın vallahi duacısıyım
Oyyy oyyy. Rabbimin verdiğinde de vermediğinde de hayır aramalıyız bunu onlarda çok iyi biliyordur ama söylemesi kolay Kabullenmesi hiç kolay değil üstelikte sekizinci mi dokuzuncu mu denemeleriydi galiba Rabbim bağışlamışından versin 11. denemede bile tutturanlar var çok üzgünüm inan çok üzgünüm acılarına yüreğimde hissediyorum Rabbim belki de tedavisiz bıraktığı bir zamanda nasip edecek hiç belli olmaz
Ahh canım benim Allah annenin ayagına cenneti niye sersin yoksa..zor evet ama su hayattaki en en en guzel duygu en guzel gorev annelikZor olmuş ya seninki de kıyamam göz yaşlarınane güzel bak o minik bedeni büyüttün Allah bağışlasın tüm aksiliklere rağmen güzel diyoruz ya ah bu annelik
Ahh canım benim bi hos oldum okurken..içim buruk olduÇok zor bol kanamalı hastanede yatmalı sürekli raporlu bir hamilelik geçirdim. Tansiyon önce 28. Hafta hedeflendi ciğer geliştiriciler vs. Doktorum 36 dolunca alırız diyordu. Son haftalar mide bulantısı kaşıntı tavan yapmıştı. 35 in sonları. Doktorum 8 Nisan da alalım 36 hafta olacak senin kaşıntılar sıkıntı dedi. Bir de reflü . 3 yastığı üst üste koyup oturarak uyumaya çalışıyordum. Çantam 2 ay önceden arabadaydı. Son gece midem o kadar kötüydü ki indim eşim rahatsız olmasın diye aşağıya kalbim sıkıştı her yanım ağrıyor boyuna dua edip okuyordum. Ezan vakti eşim uyandı dedim ben iyi değilim ölecem kalbim sıkışıyor. Atladık hastaneye. Ebe geldi dedim ben sezaryen doğum yapacam yok dedi bskacam 2 cm açıklık vardı. Hoca yatışını yapın geliyorum demiş. Çocukluk arkadaşım yanımda kalkacaktı onu arıyorum duyuramıyorum. Yine can bir bacım arkadaşım işi de yoğun onu da aradık. Eşimle helalleştim. Çocuk önce gelecek dikkat et çalmasınlar demişim. Annemi ne çok aradım yazarken de akıyor şimdi gözümden. Zaten bşrşey yiyemediğim için sabah aldılar . Benim boyuna midem bulanıyor ameliyat masasında. Bulantı kesici iğne yapıldı. O yüksek tansiyon birden çok düştü. Ata 9 da doğdu. Hoca fotosunu çekti giydirip gönderdiler aşağıya. Benimle çok uğraşmış normalden daha fazla kalmışım ameliyathanede 10 a doğru indirdiler. Öyle kanlar içindeymişim ki üzerimi giydirmişler heryer kan. Ben nasıl üşüyorum anlatamam dişerim birbirine vuruyor. Atacım küçüçük 2.400 . Saat 3 e kadar uyuşukluğum azaldı. Dedim iyi olmak zorundayım tuvalete tek gittim yürüdüm. Acıktım. Susadım. Süt gelmedi. Akşam eşimi gönderdim Eve. Dinlensin sonra o bakacak bize diye.arkadaşımla kaldık. Sabaha kadar uyumadık sohbet muhabbet. Kandildi. Berat kandili. Ağrım çoktu üşütmüşüm 40 gün öksürdüm. Hepsi geçti gitti . Dünyanın en güzel ödülü şu an yanımda uyuyor. Rabbim nerde isteyen varsa.Zeyay1420 ın yengesine de tezzz zamanda nasip etsin. Çok uzun oldu. Ama Doğum da hiçmiş. Tek başına bebek bakmak daha da zormuş
Hamd olsungözlerim dolu dolu okudum.neler yaşadık ama sonrasında miss kokulu bebelerimiz oldu. şükür yaratan Rabbime.
ohhh canimm hamilelik sürecini cok iyi hatırlıyorum. çok zor günler geçirdin. Şükur ki gecti, iyi ki de geldi güler yüzlü Atacigim.Çok zor bol kanamalı hastanede yatmalı sürekli raporlu bir hamilelik geçirdim. Tansiyon önce 28. Hafta hedeflendi ciğer geliştiriciler vs. Doktorum 36 dolunca alırız diyordu. Son haftalar mide bulantısı kaşıntı tavan yapmıştı. 35 in sonları. Doktorum 8 Nisan da alalım 36 hafta olacak senin kaşıntılar sıkıntı dedi. Bir de reflü . 3 yastığı üst üste koyup oturarak uyumaya çalışıyordum. Çantam 2 ay önceden arabadaydı. Son gece midem o kadar kötüydü ki indim eşim rahatsız olmasın diye aşağıya kalbim sıkıştı her yanım ağrıyor boyuna dua edip okuyordum. Ezan vakti eşim uyandı dedim ben iyi değilim ölecem kalbim sıkışıyor. Atladık hastaneye. Ebe geldi dedim ben sezaryen doğum yapacam yok dedi bskacam 2 cm açıklık vardı. Hoca yatışını yapın geliyorum demiş. Çocukluk arkadaşım yanımda kalkacaktı onu arıyorum duyuramıyorum. Yine can bir bacım arkadaşım işi de yoğun onu da aradık. Eşimle helalleştim. Çocuk önce gelecek dikkat et çalmasınlar demişim. Annemi ne çok aradım yazarken de akıyor şimdi gözümden. Zaten bşrşey yiyemediğim için sabah aldılar . Benim boyuna midem bulanıyor ameliyat masasında. Bulantı kesici iğne yapıldı. O yüksek tansiyon birden çok düştü. Ata 9 da doğdu. Hoca fotosunu çekti giydirip gönderdiler aşağıya. Benimle çok uğraşmış normalden daha fazla kalmışım ameliyathanede 10 a doğru indirdiler. Öyle kanlar içindeymişim ki üzerimi giydirmişler heryer kan. Ben nasıl üşüyorum anlatamam dişerim birbirine vuruyor. Atacım küçüçük 2.400 . Saat 3 e kadar uyuşukluğum azaldı. Dedim iyi olmak zorundayım tuvalete tek gittim yürüdüm. Acıktım. Susadım. Süt gelmedi. Akşam eşimi gönderdim Eve. Dinlensin sonra o bakacak bize diye.arkadaşımla kaldık. Sabaha kadar uyumadık sohbet muhabbet. Kandildi. Berat kandili. Ağrım çoktu üşütmüşüm 40 gün öksürdüm. Hepsi geçti gitti . Dünyanın en güzel ödülü şu an yanımda uyuyor. Rabbim nerde isteyen varsa.Zeyay1420 ın yengesine de tezzz zamanda nasip etsin. Çok uzun oldu. Ama Doğum da hiçmiş. Tek başına bebek bakmak daha da zormuş
Dinlencem dedim ya uzun sürmedi..kv aradı..tansiyonu 15 olmuş korkmuş..simdi gidiyorum..Dün cok yoğun birgundu.. eksi mayali ekmek yapmaya basladim kizlar..ve dun hem ekmek gunu hem çamaşır gunu hem yogurt gunu çakıştıhem ev de süpürüp toz vs aldim.oglanin odasini topladık oyuncaklari va biraz düzenledik..yemek vs derken onkadar yoruldum ki..bugum is yapasim yok.oturdum butaya bakıyorum ama kalkayım da daha yemek yapilacak
Bende gece Helin in dediği gibi kendi mesajlarımı geriye dönük okudum annemin zamanına gelince dondum kaldım yüreğim kaldırmadı okumayıAaa kıskandım bende bulucam
Bob Ross çocukluğumuzun kahramanı bende çok severek izler ve yapmaya çalışırdımAllahımm enn bi sevdiğimçocukluğum Bob Ross karşısında gecti diyebilirim..belki surda küçük mutlu bir ağaç vardır şurada sakinn narin bir dere surda canı sıkılmış bir dal parçasi anlatırken bile heyecanlandım Aliye de izleteyim azcik sevklensin
Resim bir çocuk için çok önemli ya..tabi siz çoğunlukla işin sanat tarafındasınızbiz de biraz psikoloji tarafında
Kendiside çok kötü tel açmıyor konuşmuyor artık bu son şanslarıydı başka da denemezler 8 oldu buYaaa çok üzüldüm kendi nasıl üzülmüştür acaba. Vakti gelmemiş daha demek ki. Hayırlısı böyle imiş tekrar denerlee artık. Çok zor şeyler. Allah yardımcıları olsun. Kucakları dolsun inşallah en kısa zamanda
Evet ipekciğe de ne yakışır diş buğdayında palet seçmiş bir sanatçı adayı o1 gün gecikmeyle doğum gününüz kutlu olsun
Nice nice sağlıklı mutlu huzurlu yılları olsun
Yaptım canım başka düzelten olursa tekrar atarım.
Yaa ne güzel yazmışsın ben de öyle yapacağım kızıma. Özgür kocaman kağıtlara boyatacağım.
Ben de 1 sene kadar kursa gittim önce karakalem sonra yağlı boya yaptık. Evde asılı 2 tablom varyıllarca yağlı boyaya heves etmiştim sonunda oldu ama sonra evlendim başka bir semte taşındım bıraktım burda da başlamadım salak gibi kaldı öyle. İnsan orda atölye ortamında çalışıyor evde olmuyor halbuki şövalem boyalarım herşeyim vardı ama hiç yapmadım şimdi zaten imkansız belki kızım başlayınca beraber yaparız
Halk oyunlarını ben de çok severim. Ünide halk bilimi klübüne gitmiştim. Kırklareli ve aydın yörelerini oynadım. Birinde 9/8 lik ritimlerle coştuk diğerinde zeybek kızı olarak süzüldük. Çook güzel günlerdi
Yaa gözlerim doldu çook güzel bir manzara
Hikayen çok güzel dilzar. Kendim de normal doğurmama rağmen yırtığın boyutunu ve yerini duyunca istemsiz bacaklarımı kapatıp kastım
Gelmiş geçmiş şimdi 3.kuzunun da büyümesini izliyorsun bak 1 yaşını geçti bile
Aynen kolumuz kanadımız düştü bugün çok üzgünüz çokkYaa çok üzüldüm güzel haberi belkiyordum dört gözle
Amin canımYaaaüzüldüm canım Allah hayırlısını versin zamanı var daha demek ki
Amin amin aminCok üzüldüm yaaz önce sezaryen yerimden dert yanıyordum..utandım şu an Allah güzel bir evlat nasip etsin insAllah
Diyecek de yapacak ta hiç bişey yok ne yazık ki en son 6 yıl önce Zeynebe 3 aylık hamileyken yaptırdıkları tutmuştu 8.haftada kalbi durdu o üzüntüyle abim kalp krizi geçirdi o zaman 2 kere anjio oldu ve stent takıldı annemden sonra zaten çok kötü olmuştu şimdi üstüne Bi de bu korkuyorumçok üzüldüm canim, ne diyeceğimi bilemedim. Rabbim yengene abine dayanma gücü versin. Allah yardımcıları olsun.
Öyle zor ki söylenecek hiç bir şey yok onları teselli etmeye çok şükür inançlı insanlarız vardır bir hayır diyoruz Rabbim den gelene razıyız ama gel de bunu o yangın yüreklere anlat burada ezanlar okunuyor şu mübarek günlerde ezanlar hürmetine hayırlısıyla kucaklarını doldursun gönüllerinde olanı haklarında hayırlı etsin haklarında hayırlı olana gönüllerini razı etsin inşYine geriden gelsem de Şapka müthişti ellerine sağlık Aslı’cım
Çok teşekkür ederim kuzum Rapor aldım idare ediyoruz işte şükür daha iyice aman oda benim elim kolum muş vallahi çok zorlandım ata da hep kucakta babayla kudurmaya alışkın artık sokaklarda eyledim ne yapayım
Akılda kalmıyor fikirde kuzum uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan buzdolabına alakasız şeyler koyduğum oluyor benim de mutfağa iniyorum bazen inan niye indiğim unutuyorum sonra biberon alacakmışım diyorum geri çıkıyorum halam aklımıza fikrimizi korusun sağlıkla büyütelim bebelerimize
Âmin baharım yavrularımızı kimseye muhtaç etmeden büyütmeyi bizlere nasip etsin Mevlam
Akşam senin damat pic yapmıştı Dünürüm gün boyu çok az uyuduğu için dokuza doğru uyudu gece 12:30’da uyandı 2:30’a kadar kendini sallattı tam uyudu diye beşine koydum baktım kalktı oturdu yine artık çekilen aldım bizim yatağı aramıza dedim çocuğum sen anneyi uyut çok uykum var sonra vallahi ben uyumuşum o ne yaptı bilmiyorum
Y. Eşim çok güzel oynar halkoyunları, Üniversitede birkaç dönem halkoyunları dersi de almış hemen hemen her yöreyi bilir. Ben de Silifke Antep Diyarbakır iyi bilirim vallahi kanlarımız kıpır kıpır halay kanımızda var ekip çok sağlam hanıma başı çeker bizim oğlanlar da arkasından gelirler inşallah onların öyle etkinliklerini görmekte nasip olsun
O yeniköy çok iyidir ne güzel şeftalisi vardır inşallah bu yaz siz oradayken bir ziyaret ederiz belki
Ekip sağlam Asya’da giriyor Bence Nisan bebelerinin hepsi son derece ritmik hareketli esnek hepsiyle güzel bir halay ekibi kurulabilir
Amanın adaşım son durum nedir çıktı mı kakayla inşallah ya her şey ağızlarına atıyor bunlar ne zaman vazgeçecekler bilemiyorum ki
Helincim rüyalarda buluşuyoruz Bu da güzel ama gerçek buluşsaydık vallahi Hafta sonları kapandı da hafta içi babanlarda olduğun bir zaman biz atayla gelelim kankalarımızı görelim. 7 nisanda gelebilirseniz buyurun ailecek misafirimiz olun. Değilse en yakın zamanda afette olduğunuzda geleceğiz inşallah
Ben de döndüm okumaya başladım ama çok da yüreyim kaldırmadı çok zor günlerdi çok sancılı günlerden bugünlere binlerce şükür hamdusenalar olsun Rabbim yavrularımızı bağışlasın hepimize de sağlık versin
Ah kuzum 8:buçuk ay bir fiil karından o iğneleri vuruldum Hülya resmini atmıştım karnım simsiyahtı o şekilde doğuma girdi o sayısını unuttum diğer haplar tansiyon hapları sürekli kanama sürekli kusma hiçbir şey yiyememe reflü Kaşıntı karaciğer enzimlerinin yükselmesin sonraki hastane küvez süreçleri Yasaklar hastalık bitmek bilmeyen öksürükler dikiş yerleri kimsesizlik tek başınalık ah ne zor günlerdi şimdi ya vurdun zaman krallık yaşıyorum vallahi Allah’ım canlarına sağlık versin anneli babali sağlıkla mutlulukla huzurla büyütmeyi nasip etsin Allah’ım kimseye evlatla da evlatsızlıkla sınamasın aratmasın yarabbim
Ben saklamadım kuzum yani çocuğu onlarla fotoğraf çekip onu da o sürece dahil etmek istemedim sanırım grup atıyordum vurup atıyordum canları sağ olsun bebelerimizin
Hah ah ne günlerdi verene hamdü senalar olsun
Çıkar inşallah popodan tez zamanda adaşım çok her şeyi bilmez oldular ya Allah’ım zararsız yansız büyütmeyi nasip etsin
Dil zarım senin doğumun o kadar net hatırlıyorum ki kızları arkadaşlara bırakmanı Çok zor günlerdi şükür hamdolsun bugünlere sağlıkla büyüsünler inşallah arkadaşım
Biz de seni seviyoruz güzel baharım karyamızı da çok seviyoruz
Günaydın Dünürüm
Vallahi bu sallamadan ne zaman vazgeçecekler ben de bilmiyorum bu gece yine gözlerime cam kaçmış gibiydi saatlerce salladım sağ olsun nuriye @nuriye54 Bana uyku eğitimi ile ilgili Çok güzel bilgiler paylaştı ama benim cino Fiko oğlum onu kaldırabilecek durumda değil nasıl olsa anası sallıyor saatlerce sallatıyor adam oh paşalar gibi sabah iş olmasa vallahi hiç sorun değil de işte böyle gözüne cam kaçmış gibi gitmek felaket oluyor bu sallamayı ne zaman bırakacağımızı bilen bir kardeşim paylaşsın vallahi duacısıyım
Oyyy oyyy. Rabbimin verdiğinde de vermediğinde de hayır aramalıyız bunu onlarda çok iyi biliyordur ama söylemesi kolay Kabullenmesi hiç kolay değil üstelikte sekizinci mi dokuzuncu mu denemeleriydi galiba Rabbim bağışlamışından versin 11. denemede bile tutturanlar var çok üzgünüm inan çok üzgünüm acılarına yüreğimde hissediyorum Rabbim belki de tedavisiz bıraktığı bir zamanda nasip edecek hiç belli olmaz
Çok üzüldüm Allah dayanma gücü versin. Tez zamanda Allah gönlündeki yaşatsın. Bu arada Yaşları kaç abin ile yengenin.Öyle zor ki söylenecek hiç bir şey yok onları teselli etmeye çok şükür inançlı insanlarız vardır bir hayır diyoruz Rabbim den gelene razıyız ama gel de bunu o yangın yüreklere anlat burada ezanlar okunuyor şu mübarek günlerde ezanlar hürmetine hayırlısıyla kucaklarını doldursun gönüllerinde olanı haklarında hayırlı etsin haklarında hayırlı olana gönüllerini razı etsin inş
Abim 48 yengem 42 yaşında 21 yıllık evliler ve 19 yıldır tüp bebek ile evlat sahibi olabilmek için uğraşıyorlarÇok üzüldüm Allah dayanma gücü versin. Tez zamanda Allah gönlündeki yaşatsın. Bu arada Yaşları kaç abin ile yengenin.
normalde emerek uyurdu kucakta ya da uyurdu. ama ateş-i oluyor ve burnu tıkalı olunca kucakta meme de kesmedi. şimdi emerek uyuyor baktım memede cıvıtıyor sallamaya başlıyorum. arel 2 yasina kadar sallandi sonra valla egitim felan bıraktık hala da kendi uyur 6 aydir. ben yaninda beklerim uyuyayana kadar o kadar.Niye başladın sallamaya diğer türlü nasıl uyutuyordun ki. Bu sallama olayının azaltması da yok. Az bi yavaşlarım durayım hemen açıyor gözleri
adres tamamdir. civan çok zorladı bugünÇok sevinirim ev zaten Yasemin’in yanındaki villalar. Sahilden de giriş var sağdan tek yön GMK ya çıkan yoldan da anaokulu ile aynı bahçe çok sevinirim. Bugün göz doktoruna gidip geleceğiz Ata için 5 te evde oluruz zaten
Oy dilzarım ben de hep Rabbimden “kuzumu anneli babalı büyütüp meslek sahibi yapmayı , evlendirip çoluğa çocuğa karıştığını görmeyi nasip et, elden ayaktan düşmeden diye” dua ediyorum. Gerçi babam Allahım rahmet etsin cümle geçmişlerimize genç baba olmuş bizi hiç göremedi. Allah’ımın takdiri . Allah çocuklarımıza hayırlı uyumlu insanları eş etsin. Dünyadaki cennet de cehennem de evlenince içine girdiğin dünya.
ilk bi kızdım annene sonra ebene sevindim sonrada şükür sağlıklı bir doğum yapmış olmana sevinerek mutlu son dedim ❤Bende doğum anımı anlatmak istiyorum40+0 da annemin baskılarına dayanamayarak doğuma gitmiştim suni sancıyla annem yanıma erken gelmişti ve pandemi de vardı önümüz ramazandı falan sıkıldı. Ramazanda yanımda kalmak istemedi kardeşlerim babam ne yer içermiş falan filan sanki aç kalacaklar neyse bana sürekli sen doğuracak gibi değilsin karnın aşağı inmedi diyip durdu 40 haftaya kadar. Doktorla konusup 40+0 da suni sancıyla doğum yapmak istediğimi söyledim pek yanaşmasa da benim ısrarımla tamam dedi.
22 Nisan sabahı saat 8de hastaneye geldim hala unutmuyorum o anımı sanki kurbanlık koyun gibi gittin9da suni sancımı fitil yoluyla yerleştirdi. Saat 1 oldu bende tık yok gülüp oynuyorum falan saat 3e doğru sancıları geldi doğuyorum sanıyorum nstye bir girdim 30-40 cıkmasın mı orda bi panikledim 40a dayanamayan ben 100de geberirim diye açılmam da 1cmmiş meğer bende açıldı doğuruyorum sanıyorum ah ah
Annem başladı sen dayanamayacaksın sezeryan ol demeye ben ah uh yaptıkça ağlıyor yanımda kadınbi taraftan iyiyim bişeyim yok diyorum bi taraftan sancımı çekiyorum. Saat 16da ebe geldi beni doğumhaneye götürdü ve dedi ki sen normal doğum yapmak istiyomusun eğer istiyorsan ben seni 2-3 saat içinde doğurtucam bana güven dedi Ben de tamam dedim serumla kas gevşetici verdi bana odama geri döndüm. Saat 17.30 ben dayanamıyorum bi çığlık atıyorum doğuracagımı anladım ebe geldi nstye girdim sancım 140 olmus saniyeler içinde doğumhaneye gittim. Meğer bizim kızın kafası gözüküyormuş
Yalnız doğurmak konusunda çok beceriksizdim doğru ıkınmaları yapamadım bir türlüebe vajinal masaj yapıyor yağlar bişiler sıkıyor ıkın diyor. Kesi atmak istemiyorum sen doğurursun diyor veriyor gazı ben artık sadece bagırıyorum ıkınamıyoorum ki doktora yalvardım kesin alın Allah askına içimde kalacak diye sonra 18.10 da doğurmayı başardım zor şer yırtıla yırtıla
Sonra doğumhanedekilerden özür diliyorum çok bağırdım çok utanıyorum diye
Doğumhanede ki temizlikçi kadında gitmiş dışarda annemle eşime yıktı ortalığı o sizin kızınızmıydı diyomuş ağlayan kadınaZaten doğumdan çıkınca bagırmaktan sesim kısılmış sanki maça gittim
kuzum ben üstesinden gelemiyorum. gerçekten psikolojim bazı gunler beni bırakıyor. 7 kardeşiz biz bilirim ama yok bu bunye öyle yetistirmemis ki kendini. bak herkes yalnizliktan dertlenmis ben utandim valla arelde kimseye haber vermedim kalabalil olur stres olurum diye gece oldu zaten civan da da yine hih dedm yasak var kalabalik olmasin ama hic yalniz dw kalmadim. ablam kv esim yegenim ne bilim kalabalik aileyiz. hala da hic yalniz kalmiyorum. iki gun kv geliyor 3 gun yegenim(her hafta biri gelir) haftasonu babamlara gideroz cogunlukla ama kapasite meselesi sanirim ben olmamisimHelinnnnn canim zaten anladım toz pembe anlattığını..hangi doğum sancısız toz pembe olmuş ki Allah Arelle Civanini size bagislasin..ama madem normal oluyor yap 3 numara derim.. ben sezeryan olmama ragmen düşünüyorum hatta su göbekteki agrı olmasa 3. U geciktirmezdim de biraz toparlanmaya ihtiyacım var sanırım kalabalik olurlar ne guzel.. ikisi küsse üçüncüsü barıştırır..ara bulunur..kiskanclik azalir gibime geliyor benim..hem de büyük kardesler sorumluluk bilinci ile büyüdüğü icin genelde toparlayıcı oluyor büyüyünce de..anneye babaya destek..küçük olanlar saygi duymayi öğreniyor..şefkat duygusu epey pekişiyor..ne bileyim bana cok sıcak geliyor
evet canim ilkte de oldu. kalple ilgili ilac da veriliyor ne olur olmqz diye kucuk bi sikintim var ama yukarida da yazdim bir kizim olsun cok isterdim ama bugunume sukur arel olsun diue 2 sene bekledim ben l.Helinnnnn ekleme yapıyorum..arel de de olmus muydu o uyusma hali?
Bu biraz kötü olmuş.eğer oyleyse dokunuyorsa hic ugrasma 3. Yapma.bi de yan etki falan olur Allah korusun
ahh kiyamam ya neler yasamissin ben bilmiuordum hic bunlari. kimseyi de hatirlamiyorum bi blup bi jade biraz ismen aklimda kalmislar. icim kotu oldu okurken. bugunler de gececek komsum bak arelim 2 bucuk yasina girecek. zaman geçiyor. Allah saglikli ömür nasip etsinÇok zor bol kanamalı hastanede yatmalı sürekli raporlu bir hamilelik geçirdim. Tansiyon önce 28. Hafta hedeflendi ciğer geliştiriciler vs. Doktorum 36 dolunca alırız diyordu. Son haftalar mide bulantısı kaşıntı tavan yapmıştı. 35 in sonları. Doktorum 8 Nisan da alalım 36 hafta olacak senin kaşıntılar sıkıntı dedi. Bir de reflü . 3 yastığı üst üste koyup oturarak uyumaya çalışıyordum. Çantam 2 ay önceden arabadaydı. Son gece midem o kadar kötüydü ki indim eşim rahatsız olmasın diye aşağıya kalbim sıkıştı her yanım ağrıyor boyuna dua edip okuyordum. Ezan vakti eşim uyandı dedim ben iyi değilim ölecem kalbim sıkışıyor. Atladık hastaneye. Ebe geldi dedim ben sezaryen doğum yapacam yok dedi bskacam 2 cm açıklık vardı. Hoca yatışını yapın geliyorum demiş. Çocukluk arkadaşım yanımda kalkacaktı onu arıyorum duyuramıyorum. Yine can bir bacım arkadaşım işi de yoğun onu da aradık. Eşimle helalleştim. Çocuk önce gelecek dikkat et çalmasınlar demişim. Annemi ne çok aradım yazarken de akıyor şimdi gözümden. Zaten bşrşey yiyemediğim için sabah aldılar . Benim boyuna midem bulanıyor ameliyat masasında. Bulantı kesici iğne yapıldı. O yüksek tansiyon birden çok düştü. Ata 9 da doğdu. Hoca fotosunu çekti giydirip gönderdiler aşağıya. Benimle çok uğraşmış normalden daha fazla kalmışım ameliyathanede 10 a doğru indirdiler. Öyle kanlar içindeymişim ki üzerimi giydirmişler heryer kan. Ben nasıl üşüyorum anlatamam dişerim birbirine vuruyor. Atacım küçüçük 2.400 . Saat 3 e kadar uyuşukluğum azaldı. Dedim iyi olmak zorundayım tuvalete tek gittim yürüdüm. Acıktım. Susadım. Süt gelmedi. Akşam eşimi gönderdim Eve. Dinlensin sonra o bakacak bize diye.arkadaşımla kaldık. Sabaha kadar uyumadık sohbet muhabbet. Kandildi. Berat kandili. Ağrım çoktu üşütmüşüm 40 gün öksürdüm. Hepsi geçti gitti . Dünyanın en güzel ödülü şu an yanımda uyuyor. Rabbim nerde isteyen varsa.Zeyay1420 ın yengesine de tezzz zamanda nasip etsin. Çok uzun oldu. Ama Doğum da hiçmiş. Tek başına bebek bakmak daha da zormuş
eşim doğumda bi ara ebeligimi bile yaptı diyebilirimAhh canım benim bi hos oldum okurken..içim buruk oldune zor yalnızlık hepimiz yalnizdik ama inan..ben de esimleydim.. ben de çalmasınlar bak diye tembihlediydim esim bakamiyordu.. ikinciye baba olmasina ragmen basaramadi..ben de doğruldum baktim napayim..birinci dogum sonrasi benim de heryanim titredi..asiri kan kaybindan demek ki yesimim..ah senin sonrasi da zordu..imtihanlar icinde yüzdün ama öyle güzel bir hediye ki sanırım degdi..esim der ki bi insan bazen bir olayin basinda bazen ortasinda bazen sonunda imtihan olurmuş... sen de herseyin basinda biraz zorlandin..imtihann oldun..Allah evladınla imtihanını bununla sınırlı tutsun bir daha zorluk yasamayin jnsAllah guzel yürekli arkadaskm
annenBende gece Helin in dediği gibi kendi mesajlarımı geriye dönük okudum annemin zamanına gelince dondum kaldım yüreğim kaldırmadı okumayı
Bob Ross çocukluğumuzun kahramanı bende çok severek izler ve yapmaya çalışırdım
Kendiside çok kötü tel açmıyor konuşmuyor artık bu son şanslarıydı başka da denemezler 8 oldu bu
Evet ipekciğe de ne yakışır diş buğdayında palet seçmiş bir sanatçı adayı o
Aynen kolumuz kanadımız düştü bugün çok üzgünüz çokk
Amin canım
Amin amin amin
Diyecek de yapacak ta hiç bişey yok ne yazık ki en son 6 yıl önce Zeynebe 3 aylık hamileyken yaptırdıkları tutmuştu 8.haftada kalbi durdu o üzüntüyle abim kalp krizi geçirdi o zaman 2 kere anjio oldu ve stent takıldı annemden sonra zaten çok kötü olmuştu şimdi üstüne Bi de bu korkuyorum
evlat edinmeyi istemezler miAbim 48 yengem 42 yaşında 21 yıllık evliler ve 19 yıldır tüp bebek ile evlat sahibi olabilmek için uğraşıyorlar
İnsan Kucağına alınca tüm sıkıntılarından arınıyor bir anda iyiki doğmuş Durucuk anneli babali musmutlu büyüsün inşallahBende doğum anımı anlatmak istiyorum40+0 da annemin baskılarına dayanamayarak doğuma gitmiştim suni sancıyla annem yanıma erken gelmişti ve pandemi de vardı önümüz ramazandı falan sıkıldı. Ramazanda yanımda kalmak istemedi kardeşlerim babam ne yer içermiş falan filan sanki aç kalacaklar neyse bana sürekli sen doğuracak gibi değilsin karnın aşağı inmedi diyip durdu 40 haftaya kadar. Doktorla konusup 40+0 da suni sancıyla doğum yapmak istediğimi söyledim pek yanaşmasa da benim ısrarımla tamam dedi.
22 Nisan sabahı saat 8de hastaneye geldim hala unutmuyorum o anımı sanki kurbanlık koyun gibi gittin9da suni sancımı fitil yoluyla yerleştirdi. Saat 1 oldu bende tık yok gülüp oynuyorum falan saat 3e doğru sancıları geldi doğuyorum sanıyorum nstye bir girdim 30-40 cıkmasın mı orda bi panikledim 40a dayanamayan ben 100de geberirim diye açılmam da 1cmmiş meğer bende açıldı doğuruyorum sanıyorum ah ah
Annem başladı sen dayanamayacaksın sezeryan ol demeye ben ah uh yaptıkça ağlıyor yanımda kadınbi taraftan iyiyim bişeyim yok diyorum bi taraftan sancımı çekiyorum. Saat 16da ebe geldi beni doğumhaneye götürdü ve dedi ki sen normal doğum yapmak istiyomusun eğer istiyorsan ben seni 2-3 saat içinde doğurtucam bana güven dedi Ben de tamam dedim serumla kas gevşetici verdi bana odama geri döndüm. Saat 17.30 ben dayanamıyorum bi çığlık atıyorum doğuracagımı anladım ebe geldi nstye girdim sancım 140 olmus saniyeler içinde doğumhaneye gittim. Meğer bizim kızın kafası gözüküyormuş
Yalnız doğurmak konusunda çok beceriksizdim doğru ıkınmaları yapamadım bir türlüebe vajinal masaj yapıyor yağlar bişiler sıkıyor ıkın diyor. Kesi atmak istemiyorum sen doğurursun diyor veriyor gazı ben artık sadece bagırıyorum ıkınamıyoorum ki doktora yalvardım kesin alın Allah askına içimde kalacak diye sonra 18.10 da doğurmayı başardım zor şer yırtıla yırtıla
Sonra doğumhanedekilerden özür diliyorum çok bağırdım çok utanıyorum diye
Doğumhanede ki temizlikçi kadında gitmiş dışarda annemle eşime yıktı ortalığı o sizin kızınızmıydı diyomuş ağlayan kadınaZaten doğumdan çıkınca bagırmaktan sesim kısılmış sanki maça gittim
Oğlanın bir şey yok da canı oyun istiyor gecenin bir yarısı ya aslında inan sabah işe gitme derdi olmasa kalkıp oynamak istiyorum bu günler bir daha geri gelmeyecek çünkü sallıyorum sallıyorum yüzüme bakıyor öpüp koklayıp uyandırıyorum daha beter oluyor bu sefer yoksa dün gece gayette iyiydi yani ne dişti ne bir şeyYesim canim dünürüm..nesi var bu minik ogluşun boyle yadis ki derdi alışkanlik mi? Salla bırak teknigini uygula istersen..sallayip anlik durup o kimildaninca gene devam..zamanla alisiyor az sallanmaya diyorlar ama tabi her zaman ise yaramiyor..bizim kiz da asiri düşkün bana surekli tepemde..sallama olayi bizde de gündüz çok cok fazla..is yapamiyoruz ya bazen gunduz uykusunu ayagimda geçiriyor öyle diyim..
Aahh dünürüm ahh O mor hatta mosmor göbeği hatırlıyorum benahh ne üzülmüştüm ahh ne cilelerle dogum oldu..birkac kisi vardı daha böyle olan..serklajli olanlar..kanamali olanlar..benim gibi cok asiri bulanti yasayanlar.. ben de 7. Ayda bile nerdeyse haftada 5 6 istifra ediyordum.son 2 ay haftada bir iki baslamisti da rahatlamistim.dogumdan onceki gece bile istifra ettiydim.her bebek illa ki zorluyor bir yerden..hangi dogum kolay hani
Ama D dilzar ın da dedigi gibi..yyine ceker misin deseler bin defa.. evlat bambaska Allah isteyene nasip etsin insAllah..bize de büyütmek nasip etsin
Ahh canım benim Allah annenin ayagına cenneti niye sersin yoksa..zor evet ama su hayattaki en en en guzel duygu en guzel gorev annelikAllah bagislasin yavrularimizi veren Rabbime hamd olsun
Sevgili Dünürüm ben ataya ulaşana kadar o kadar çok badireler atlattım ki inan olsun Allaha hamd etmediğim bir gün yok bazen günde yüzlerce kez hamd ettiğimi bilirim o kadar zor günler o kadar acı günlerden sonra Rabbim önce eşimi sonra oğlumu çıkardı. Hamdü sena ağlar olsun Rabbime Allah’ım kimseye evlatla da evlatsızlıkla da sınamasınAhh canım benim bi hos oldum okurken..içim buruk oldune zor yalnızlık hepimiz yalnizdik ama inan..ben de esimleydim.. ben de çalmasınlar bak diye tembihlediydim esim bakamiyordu.. ikinciye baba olmasina ragmen basaramadi..ben de doğruldum baktim napayim..birinci dogum sonrasi benim de heryanim titredi..asiri kan kaybindan demek ki yesimim..ah senin sonrasi da zordu..imtihanlar icinde yüzdün ama öyle güzel bir hediye ki sanırım degdi..esim der ki bi insan bazen bir olayin basinda bazen ortasinda bazen sonunda imtihan olurmuş... sen de herseyin basinda biraz zorlandin..imtihann oldun..Allah evladınla imtihanını bununla sınırlı tutsun bir daha zorluk yasamayin jnsAllah guzel yürekli arkadaskm
Dil zarım inan dualarınızı hep üzerimde hissettim hastaneden yazardım bir bakardım hepiniz dua ediyorsunuz nasıl can olduk burada birbirimize hepinizden Allah razı olsunohhh canimm hamilelik sürecini cok iyi hatırlıyorum. çok zor günler geçirdin. Şükur ki gecti, iyi ki de geldi güler yüzlü Atacigim.
Biliyorum sözün bittiği yer ne desek onları teselli etmez bu süreçte ama Allah’ın o kadar güzel mucizeleri var ki bir bakmışsınız geli vermiş mucizeleriBende gece Helin in dediği gibi kendi mesajlarımı geriye dönük okudum annemin zamanına gelince dondum kaldım yüreğim kaldırmadı okumayı
Bob Ross çocukluğumuzun kahramanı bende çok severek izler ve yapmaya çalışırdım
Kendiside çok kötü tel açmıyor konuşmuyor artık bu son şanslarıydı başka da denemezler 8 oldu bu
Evet ipekciğe de ne yakışır diş buğdayında palet seçmiş bir sanatçı adayı o
Aynen kolumuz kanadımız düştü bugün çok üzgünüz çokk
Amin canım
Amin amin amin
Diyecek de yapacak ta hiç bişey yok ne yazık ki en son 6 yıl önce Zeynebe 3 aylık hamileyken yaptırdıkları tutmuştu 8.haftada kalbi durdu o üzüntüyle abim kalp krizi geçirdi o zaman 2 kere anjio oldu ve stent takıldı annemden sonra zaten çok kötü olmuştu şimdi üstüne Bi de bu korkuyorum
Amin. Kuzum çokça âminÖyle zor ki söylenecek hiç bir şey yok onları teselli etmeye çok şükür inançlı insanlarız vardır bir hayır diyoruz Rabbim den gelene razıyız ama gel de bunu o yangın yüreklere anlat burada ezanlar okunuyor şu mübarek günlerde ezanlar hürmetine hayırlısıyla kucaklarını doldursun gönüllerinde olanı haklarında hayırlı etsin haklarında hayırlı olana gönüllerini razı etsin inş
41 yaşında atayı kucağıma aldım Rabbim ol desin çok daha ileri yaşta anne olanlar da var Rabbim istesinAbim 48 yengem 42 yaşında 21 yıllık evliler ve 19 yıldır tüp bebek ile evlat sahibi olabilmek için uğraşıyorlar
Her zaman beklerim buralardan geçerken mutlaka alo de uğra işte bile olsam ben çıka veririm sıkıntı olmaz bir adımlık yer zatennormalde emerek uyurdu kucakta ya da uyurdu. ama ateş-i oluyor ve burnu tıkalı olunca kucakta meme de kesmedi. şimdi emerek uyuyor baktım memede cıvıtıyor sallamaya başlıyorum. arel 2 yasina kadar sallandi sonra valla egitim felan bıraktık hala da kendi uyur 6 aydir. ben yaninda beklerim uyuyayana kadar o kadar.
adres tamamdir. civan çok zorladı bugün
eşim de gelemedi hala. halbuki kaç kez niyetlendim ya olur kısmet herhal
ilk bi kızdım annene sonra ebene sevindim sonrada şükür sağlıklı bir doğum yapmış olmana sevinerek mutlu son dedim ❤
kuzum ben üstesinden gelemiyorum. gerçekten psikolojim bazı gunler beni bırakıyor. 7 kardeşiz biz bilirim ama yok bu bunye öyle yetistirmemis ki kendini. bak herkes yalnizliktan dertlenmis ben utandim valla arelde kimseye haber vermedim kalabalil olur stres olurum diye gece oldu zaten civan da da yine hih dedm yasak var kalabalik olmasin ama hic yalniz dw kalmadim. ablam kv esim yegenim ne bilim kalabalik aileyiz. hala da hic yalniz kalmiyorum. iki gun kv geliyor 3 gun yegenim(her hafta biri gelir) haftasonu babamlara gideroz cogunlukla ama kapasite meselesi sanirim ben olmamisim
evet canim ilkte de oldu. kalple ilgili ilac da veriliyor ne olur olmqz diye kucuk bi sikintim var ama yukarida da yazdim bir kizim olsun cok isterdim ama bugunume sukur arel olsun diue 2 sene bekledim ben l.
ahh kiyamam ya neler yasamissin ben bilmiuordum hic bunlari. kimseyi de hatirlamiyorum bi blup bi jade biraz ismen aklimda kalmislar. icim kotu oldu okurken. bugunler de gececek komsum bak arelim 2 bucuk yasina girecek. zaman geçiyor. Allah saglikli ömür nasip etsin
eşim doğumda bi ara ebeligimi bile yaptı diyebilirimaynı anda doğum olunca doktor bi bana bi diğerine koşturuyordu bi an bi baktım eşimle yalnız kalmışız neyse çok sakindi ve civan doğunca bi heyecan bi sevinç dersin ilk bebesi ilkinde suyumu dr patlamıştı ve su kirli gelince eşimi dogumhaneye nerdeyse sonunda aldı ama.civanda hep yanımdaydı sagolsun
annenmekanı cennet olsun. ayşecik iyi ki var yüreğine derman oldu bu süreçte.
evlat edinmeyi istemezler mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?