- 23 Temmuz 2016
- 2.092
- 6.979
- 158
Yine geriden gelsem de Şapka müthişti ellerine sağlık Aslı’cımGunaydiiiiinnnnn hepinize Nerabalar arkadaşlar15282773 kere uyandığım bir gecenin sabahından selamlar benim fenomen kızçemin bugün şapka defilesi var kreste gece 2 ye kadar onunla uğraştım el becerisi sıfır olan bir kişiye göre güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum ve kendimi tebrik ediyorum sizin de beni tebrik etmenizi istiyorum hadi gözünüz gönlünüz el işçiliği görsün
Çok teşekkür ederim kuzum Rapor aldım idare ediyoruz işte şükür daha iyice aman oda benim elim kolum muş vallahi çok zorlandım ata da hep kucakta babayla kudurmaya alışkın artık sokaklarda eyledim ne yapayımBenim oğlan da saça çok yapışıyor kızlara özellikle onlar bağırıyor bağırdıkça daha çok çekiyorama yavaştan artık yapmıyor gibi elini atıyor bakıyorum dokunup geri çekiyor kendini terbiye etmeyi öğreniyor sanırım yürüme işini çok sevdi kendini alkışlayarak yürüyor seviniyor gülüyor falan iyi baya ilerletti iki günde bakalım kolaylıklar diliyorum canım
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun
Kızzz gel beklerim her zamanne zaman düğün herkes açık havalı mekan ayarlamış artık hastalık olunca.
Çok geçmiş olsun canım ya eşin biran önce düzelir inşallah zor küçükler daha elde koldalar hep.
Akılda kalmıyor fikirde kuzum uykusuzluk bir yandan yorgunluk bir yandan buzdolabına alakasız şeyler koyduğum oluyor benim de mutfağa iniyorum bazen inan niye indiğim unutuyorum sonra biberon alacakmışım diyorum geri çıkıyorum halam aklımıza fikrimizi korusun sağlıkla büyütelim bebelerimizeYoğunluktan ne yaptığını şaşırmış bir anne bırakıyorum buraya. Bugün derslerimin en yoğun olduğu gün 10 dk aralarda koştur koştur bişeyler halletmeye çalışıyorum. Bir önceki arada ayşeciğin bezini değiştirdim yatağın üzerinde de şarz aleti vardı onuda yerine koyayım diye aldım ama bezi çekmecede şarj aletini çöpe koymuşum iyi mi eşim şarj aletini sorunca çekmecede bak dedim elinde bezle gülerek geldi senin devreler iyice yanmış diyor
Âmin baharım yavrularımızı kimseye muhtaç etmeden büyütmeyi bizlere nasip etsin MevlamAmin canim insallah yavrularimizla bir ömür mutlu oluruz. Allah onları bize bağışlasın kimseyede muhtac etmesin..
Akşam senin damat pic yapmıştı Dünürüm gün boyu çok az uyuduğu için dokuza doğru uyudu gece 12:30’da uyandı 2:30’a kadar kendini sallattı tam uyudu diye beşine koydum baktım kalktı oturdu yine artık çekilen aldım bizim yatağı aramıza dedim çocuğum sen anneyi uyut çok uykum var sonra vallahi ben uyumuşum o ne yaptı bilmiyorumYaa dünürüm ne tatlışsın
Evet ya bu kız biraz sakar ve heyecanlıyürürken bodoslama gidiyor hayir babasi da arkasindaydi hemen
Tutamadim dedi..biraz kavga etmis olabilirim
Çogu düşmeler babasina bıraktığımda oluyor..elif'i de ali gibi büyük sanıyor
Oo geçmiş olsun dünür enistemizeay cok zor bel ağrısı ya
Sen de cok yoruluyorsun haliyle simdi..insAllah çabucak iyilesir canım.. damadima sevgiler..kv tembihledi anneni üzme yorma dedi de
Y. Eşim çok güzel oynar halkoyunları, Üniversitede birkaç dönem halkoyunları dersi de almış hemen hemen her yöreyi bilir. Ben de Silifke Antep Diyarbakır iyi bilirim vallahi kanlarımız kıpır kıpır halay kanımızda var ekip çok sağlam hanıma başı çeker bizim oğlanlar da arkasından gelirler inşallah onların öyle etkinliklerini görmekte nasip olsunSorma ya Tam halaycıçekeriz canım beraber Zara başı alır atayı da Tutar elinden başlar halaya
Halay başı lazımsa söyleyin Kızlar yollayayım
Zaten hanımağamın yapacağı dans halay olurduhalk oyunlarına yönlendiririm büyünce bende çok severim
O yeniköy çok iyidir ne güzel şeftalisi vardır inşallah bu yaz siz oradayken bir ziyaret ederiz belkiamin canım benim. inşallah arkadaş olduklarını da görmek nasip olur
yeniköyde canim ama namrun da var bi evimiz kv lere ait. uzak geliyor orasi bi de yeni koy sakin ve cok acik etrafi. bir gun birlikte gidelim
caaanim mühendisim minicik düzeltme yapiverecem civan 10 nisan. bu arada geçen 3000 sayfa öncesine gidip doğum anını yazdığım yeri buldum. o gün birçok kişi doğum yapmış yasakların geldiği gündü. çoğu yok şimdi okuyunca bi duygulandım. 4 saatte bitivermis bende herşey. herkes canim dünürüm umudumu sormuş. o zamanlar çok aktif değildim hatırlamıyordum ama duygulandirdi
oyyy oyyy güzeller güzeli karyam prensesim iyi ki doğmuşsun annene yoldaş olmuşsun. annesi ayrı kendi ayrı güzel güçlü kadınlar bir ömür birlikte huzurlu mutlu sağlıklı olun ❤❤❤
yaaaa çok güldüm valla ama iyi geldi sagolasin
sen ne güzelsin ya. bende ali ve erva ya yapmak istemiştim ama buraya nasıl yükleniyor beceremediydim
ben niye göremedim ya. zara çok uzakta değilsin. adana dibimiz. civan da masallah her ritm var. sen ara civan bir ekip kuralım
Ekip sağlam Asya’da giriyor Bence Nisan bebelerinin hepsi son derece ritmik hareketli esnek hepsiyle güzel bir halay ekibi kurulabilirUrfa’dan başlayacaz aslında çaki ve haydoyu alacaz Antep’te biz ordan Adana da bir kebap Mersin’de ata ve civan-arel Li alıp ekipi kuruyoruz
Amanın adaşım son durum nedir çıktı mı kakayla inşallah ya her şey ağızlarına atıyor bunlar ne zaman vazgeçecekler bilemiyorum kiBazı hanım kızlar yatmadan küçük lastik toka yuttu önce anlamadım sesler çıkardı öksürdü baktım 2 tokanın bi tanesi yokay ne panikledim ama yuttu valla kaka takibi başlasın bi tane mandalina suyu içirdim suda istemedi ilk onu seviyor diye sıktık içti emdi uyudu şimdi oyyy oyyy
Helincim rüyalarda buluşuyoruz Bu da güzel ama gerçek buluşsaydık vallahi Hafta sonları kapandı da hafta içi babanlarda olduğun bir zaman biz atayla gelelim kankalarımızı görelim. 7 nisanda gelebilirseniz buyurun ailecek misafirimiz olun. Değilse en yakın zamanda afette olduğunuzda geleceğiz inşallahoooo ekip sağlam oldu ya. vala ben bugün yine yeşimi rüyamda gördüm bi görüşemedik ya dert oldu bana. sürpriz yapmıştım sonra foto çekilip sizlere atıyorduknzh99
ya evet silinmiuormus. geçen dedim çocukların resmini kaldırayım izin vermedi. onlarda kaldi burda
yetenekli ve renklisin masallh sana. ben her yoreye uyarım. folklor geçmişim var silifke antep diyarbakır. ama diyarbakirli biri olarak ruhen de halayi severim. eş tarafi malatyali olunca oyun havaları da tamam.bende. e horonu da sizden ogreneyim. çok keyifli gözüküyor zaten
oy dilzarim o ne demek. helal olsun bi hak varsa ama o ara zaten çoğumuz şimdiki gibi aktif degildik bi de su an bile su tempoyla kacar gözden. senin canin sagolsun canim.benim
tesekkurler bilginicin
ahahhh arel resim delisiii ve araba gulen yuz felan ciziyor ❤
çocuk ve resimle ilgili tavsiyen var mıdır bize? arel çok ilgili de
ay çok geçmiş olsun. civan kağıt yiyo paso. çikan da yok ya. valla yetişemeyiz canim Allaha emanetler
Ben de döndüm okumaya başladım ama çok da yüreyim kaldırmadı çok zor günlerdi çok sancılı günlerden bugünlere binlerce şükür hamdusenalar olsun Rabbim yavrularımızı bağışlasın hepimize de sağlık versinÇok şükür bin şükür verene . O günlere döndüm tekrar . Çocuğu kabullenememiştim ben baya bir süre . Nasıl bir psikoloji iseYeğenimi sevdiğim için sürekli senoşa ilk günler teyzeeeem diye seslendim hep
Magnesie calcine içiyordum ben ama gerçekten çok zorlamıştı . Bir gün ben de ağlayarak eşimi okuldan dersten çağırmıştık eve
Ah kuzum 8:buçuk ay bir fiil karından o iğneleri vuruldum Hülya resmini atmıştım karnım simsiyahtı o şekilde doğuma girdi o sayısını unuttum diğer haplar tansiyon hapları sürekli kanama sürekli kusma hiçbir şey yiyememe reflü Kaşıntı karaciğer enzimlerinin yükselmesin sonraki hastane küvez süreçleri Yasaklar hastalık bitmek bilmeyen öksürükler dikiş yerleri kimsesizlik tek başınalık ah ne zor günlerdi şimdi ya vurdun zaman krallık yaşıyorum vallahi Allah’ım canlarına sağlık versin anneli babali sağlıkla mutlulukla huzurla büyütmeyi nasip etsin Allah’ım kimseye evlatla da evlatsızlıkla sınamasın aratmasın yarabbimHatırlamak bile ürpertiyor beni ben çok çok zorlandım hamilelikte oksapar -kabızlık-gebelik şekeri - boğaz enfeksiyonu-7 ve 24. Haftada kanama. Oooo ne dersen vardı ha birde öncesinde iki düşük yüksek çıkan tarama testleri nipty testi yaptım birde O zamanlar çok ağır geliyordu şimdi aklıma bile gelmiyor Hoş hamımağam akılda bırakmıyor zaten
Ben saklamadım kuzum yani çocuğu onlarla fotoğraf çekip onu da o sürece dahil etmek istemedim sanırım grup atıyordum vurup atıyordum canları sağ olsun bebelerimizinOksaparları saklıyordum foto çekerim diye ama sonradan vazgeçmiştim . Geçenlerde elime geçti bir koca kutu . Ne diye saklıyorsam halaSerklajlıydım ya ben ona korkuyordum hep , üstüne bir de kabızlık epey endişelendiriyordu ama geçti gitti hepsi . Valla hatırlamak bile istemiyorum . Kuzulara bakınca hiç yaşamamış gibi oluyor zaten insan
Hah ah ne günlerdi verene hamdü senalar olsunAynen bende çok zor bir hamilelik geçirdim ama şimdi o gülen gözlerin içinde eriyip kayboluyorum aklıma bile gelmiyor çok şükür binlerce şükür varlıklarına
Çıkar inşallah popodan tez zamanda adaşım çok her şeyi bilmez oldular ya Allah’ım zararsız yansız büyütmeyi nasip etsinAh sorma mideye gitti mi çıkarda mideye gitme aşaması beni azcık panikletti
Dil zarım senin doğumun o kadar net hatırlıyorum ki kızları arkadaşlara bırakmanı Çok zor günlerdi şükür hamdolsun bugünlere sağlıkla büyüsünler inşallah arkadaşımJadesi teklif etmişti, dogum hikayelerini yazalım 1 yas hatırası diye, herkesler doğurduğunu göre tüm ürpertici ayrıntılarıyla yazabilirim.. henuz dogum yapmamış korsan takipçiler varsa mesaji okumayı bırakabilirler. sonra ahan da doğumdan korktum, ahh vahhh demeyin. şaka şaka cok degil az ürpertici yazacağım. (Erol Taş kahkahasi)
bildiğiniz gibi ben 30. haftadan itibaren aman da paşam erken dogmasin diye yatistaydim. ilacla sunla bunla Asim efendiyi icerde kalmaya ikna etmeye calisiyorduk. yatmak ama ne yatmak, o zaman sıkılıyordum tabi ama ne dinlenmisim be. 5 hafta sadece yemek ve diğer ihtiyaçlar için kalktım. tabi gebelik şekeri sebebiyle diyette son gaz devam. taze ekmek kokunca gözlerim doluyordu hey gidimin heyy..
neyse uzatmayayim. 35 olunca doktor artık kalkabilirilsin, bebek büyüdü dedi. ben de günlük hafif islere başladım. iki hafta sonra 22 Mart akşamı foto çekindim ablamlara attım doguma 21 gün var diye. sabah da doktor randevumuz var, doktor hazırlıkli gelin dedi, ama biz hep hazırlıkliyiz erkenci kus yuzunden. sabah evden çıktık, kizlar uyuyor, bu arada akşamdan da tavuk suyuna corba yaptim ne olur ne olmaz diye, bir de komposto kaynatip şişelere kapattım. önceki gün de iki kalıp kek yapmistim, dondurucuya atmıştım. dogum olursa hazir olsun diye.
23 mart sabahi doktora geldik,nstden önce muayene edecek, önceki hafta 3 cm açıklık vardi, 3. doğum olabilir demişti. 1 hafta boyunca da benim ust bacağımın içleri agriyor ama dönemiyorum ağrıdan. ama dogum sancisi gibi de değil, çürük gibi ya da spor yapmis da hamlamis gibi bir ağrı. yattım doktor demesin mj 6 cm açıklık. fyyyy o ne ki öyle, benim sancim yok ki dohtor hanim, ben eve gitsem de sancim gelince gelsem ( 3 dogumun ucunde de eve gitmek istedim de salmadilar ya) yooook kattiyyen olmaz, bu açıklıkla enfeksiyon riski olur bla Bla. ama ben suni sanci istemiyorum diyorum, doktor suniye gerek yok. keseyi patlatacagiz sanci gelecek diyor. dediği gibi de oldu, kese delinince, basladi sancılar. önceleri tabi tatli tatli geliyor gidiyor, nefes egzersizleri derken derken sağdan sağdan gelmeye başladılar mi, olmus tam açıklık. tabi, aldılar beni dogumhaneye, bacaklarım titriyor neyse ikin sikin, yok gelmiyor, doktor çook guzel vs diyor ama ebe gıcık.. ay bacağını kapadın, ay sunu ettin. tut daha bacağımı mümkünse, tansiyonum düşmüş bilmem kaca, bacaklarım titriyor tutamıyorum diyorum. tabi bunlar dogum sonrasi düşüncelerim o an dedim ki nasil cesaret ettin eyyy dilzar 3. ye, kafayı peynir ekmekle mi yedin, nasil unuttun bu dogum anını.
sonra bu işin gidişatı baktim iyi değil, ebe de gıcık ikinmiyorsun diyor Allah ne güç verdiyse ikindim ve doğdu paşam.
pasa doğdu da anasının çilesi bitti mi, hayirrr. tabi ben ikinamadin diyen ebeye inat, yırtar gibi ikininca hakikaten yırtmışim. tabi bunda 37 cmlik koca kafalı usagimin da katkısı olabilir (ablalari 33 cm kafayla gayet rahat doğduydu) hem kesim var, hem de hiç alakası olmayan klitoriste yırtık. cok damarlı bir bölge oldugu icin kanamam da cok, neyse 1 saate yakın dikiş yapildi. ama ben dikişleri hissetmeme rağmen nasil bulutların üstündeyim. doğdu iste, şükür doğdu diyorum. bundan sonra dikisim de olsa giderek iyileşecegim. çirkin ördek yavruma bakıyorum, 20li bir rakam yazıyor yattığı yerin üstünde 2 kilo mi diyorum. yok 3300 diyor doktor, meger o dereceymis,1 saatin sonunda odaya gidince alıyorum hemen emzirmeye, şükür emmede bir problem yaşamıyoruz. ertesi sabah da evimize çıkıyoruz.
(tabi simdi kizlar noooooldu diyebilirsiniz. sancılar siklasmadan arkadaşı arayıp kızları almasını söyledik, onların da çantaları hazırdı. tembihlemistim. çantalarınız bunlar, acil bir durum olursa diye. iki kızımın da yaşıt arkadaşları olduğu için gayet güzel vakit geçirmişler. hep beraber yatmislar vs. )
bu da böyle bir dogum anısıdır, iste. her dogum özelmis onu gayet iyi anladım. ilk kizimda suni sancıyla dogum yaptim, sancisi zor, doğumu kolaydi. ikinci çiçeğim kizim doğumunda beni hiç yormadi, sancisi da dogumu da kolaydı. Asimcik da sancida birsey anlamadim. 2 saatte ya sürdü ya sürmedi ama doğum ani zordu,annemin Allah kimseyi o darda bırakmasın derken neyi kastettiğini anladim.
çooook uzun olmuş, aslında daha bile uzundu ama tatsiz bir kaç ayrıntıyı atladım. bir sene önce dünyadan haberi olmayan bir minnak katıldı aramıza. simdi buyudu de annesini öpüyor, Harmancık oynatinca kıkır kıkır gülüyor. zaman cok hızlı geçiyor
Eki Görüntüle 2814488
ablasının yakasına sıkı sıkıya sarılmış bir kuzucuk, elinin minikligine bakar misiniz? yüreğim eriyor bu eli gördükce
Biz de seni seviyoruz güzel baharım karyamızı da çok seviyoruzHerbirinize ayri ayri tesekkur ederim canlarim. Hep yanimda oldunuz güzel annelersizleri seviyorum
Günaydın DünürümGüNaYdIN
Bakın sizi ergenliginize götürecek bir gunaydin yazdim büyüklü küçüklü harflerle
Vallahi bu sallamadan ne zaman vazgeçecekler ben de bilmiyorum bu gece yine gözlerime cam kaçmış gibiydi saatlerce salladım sağ olsun nuriyeUzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar güzel uyuduk diyebilirim 3 kez beşiğinde dokundum salladım uyudu hemen. bir kez de ayağımdaiyi halimiz bu. Sallamayı bırakmadan rahat edemeyeceğim heralde nasıl bırakır ki sallanma. Bi iki denedim uyku eğitimi olayını ama yok beşikten atacak kendini almazsam
Oyyy oyyy. Rabbimin verdiğinde de vermediğinde de hayır aramalıyız bunu onlarda çok iyi biliyordur ama söylemesi kolay Kabullenmesi hiç kolay değil üstelikte sekizinci mi dokuzuncu mu denemeleriydi galiba Rabbim bağışlamışından versin 11. denemede bile tutturanlar var çok üzgünüm inan çok üzgünüm acılarına yüreğimde hissediyorum Rabbim belki de tedavisiz bıraktığı bir zamanda nasip edecek hiç belli olmazBugün günümüz aymadı yengemin testi negatif