Merhaba.bende bi kaç haftadır çok net hissetmeme rağmen arada bir iki gün hissetmediğim zamanlar oluyo mesela dün hiç hissetmedim insan haliyle merak ediyo dün göbeğime tık tıkladım yine hareket hissetmedim :) bugün temizlik yaptım epey yoruldum dinlenmek için oturduğumda kıpır kıpırdı ben yorulduğum zaman daha çok hareketleniyo genelde
Benim de ikili normal üçlü riskli çıktı bhcg yüksekti ama ense kalınlığı iyi burun kemiği oluşmuştu ultrason iyi ikili tarama iyi olunca ben de amniyosentez testi yaptırmayı reddettim .Olursa da Allahtan dedim.Ama etrafımda çok kişinin riskli çıkmış ve çocukları sağlıklı içini ferah tut.Bunlar sadece ihtimal hesabı tanı değil.Tarama testi iyi çıksa bile yine de yüzde yüz sağlıklı anlamına gelmiyor herkeste risk var.
Benimde ultrason iyi burun ve ense ama ikili testteki diger degerlerde normal sadece serbest bhcg yuksek cikmis üniversite hastanesindeki prof yapalim amniyosentez dedi bende kararsizim ama yaptirmazsam da surekli aklimda kalacak
Benimde ultrason iyi burun ve ense ama ikili testteki diger degerlerde normal sadece serbest bhcg yuksek cikmis üniversite hastanesindeki prof yapalim amniyosentez dedi bende kararsizim ama yaptirmazsam da surekli aklimda kalacak
Doktorlar yaptırma taraftarı ama kararı sana bırakıyorlar karar vermek çok zor haklısın.İki farklı doktorla görüştüm ikisi de şunu söyledi eğer ki bir sıkıntı çıktığı halde doğuracağım diyorsa hiç bu testlerle uğraşma.Eğer ki aldırmayı düşünüyorsan bu testi yapmanı öneririz dediler.Ben de diyemem sana yaptır ya da yaptırma diye iyice bir araştır etrafına sor soruştur sonra eşinle otur konuş kararınızı ona göre verin.İnşallah bebişilerimiz sağlıklıdır
Kızlar ocak ayı erkek ayı diyorduk da, happymom uygulaması var biliyorsunuzdur. Onun forum sayfasındaki 2020 ocak annelerinde kız fazla galiba, burda çoğunluk erkek anneleri toplanmış demek ki :)
Ben sabahları uyanınca hamile değilim akşam 6 aylığım :'( normalde de zayıf ama göbekliyim ve gün içinde aşırı şişkinliğim oluyordu şu anda da aynı. Sabah aç karna evde tartıldığım kilomu dikkate alıyorum 1 kilogram almışım. İlk gebeliğimde 20 kg almış biri olarak fazla kilo almayı hiç istemiyorum :-/
Arkadaşlar Avrupa yakasında detaylı ultrason yapan eğitim ve araştırma hastanesi bilen var mı? Ve detaylı talep etmeleri için riskli grupta mı olmak gerekiyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Arkadaşlar Avrupa yakasında detaylı ultrason yapan eğitim ve araştırma hastanesi bilen var mı? Ve detaylı talep etmeleri için riskli grupta mı olmak gerekiyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Bundan sonra daha da hızlı alınıyor. Çok dikkat etmemiz gerekecek. Benim ikinci hamileliğim. İlkinde 15 kilo almıştım. Bunda hedefim 12 kiloydu ama olmayacak gibi görünüyor artık
Ne güzelmiş :) Benim bulantılarım akşamları aşırı artıyordu. Hatta son 1 haftadır filan azaldı diyebilirim. Öncesinde her akşam kusma oluyordu ama yine de 4 kiloyu nasıl aldım bilmiyorum
Ben sabahları uyanınca hamile değilim akşam 6 aylığım :'( normalde de zayıf ama göbekliyim ve gün içinde aşırı şişkinliğim oluyordu şu anda da aynı. Sabah aç karna evde tartıldığım kilomu dikkate alıyorum 1 kilogram almışım. İlk gebeliğimde 20 kg almış biri olarak fazla kilo almayı hiç istemiyorum :-/
Merhaba ben 19.haftadayım şuan.İlk üç buçuk ayımda düşük tansiyon sorunu yaşadığım için sürekli bir şeyler atıştırıp yatıyordum ve karnım çok çabuk belirginleşti hatta 2 buçuk aylıkken hamile olduğumu anlıyorlardı.Şuanda 8 kilo aldım toplamda tüm kilom karnımda sadece Allahtan şişmanlamadım sadece karın bölgem şişti.Karnımın büyümesi ve kilo almam durdu son 1 Aydır çünkü düzene girdi tansiyonum vs.Merak etme bazıları başta hızlı kilo alıyor bazıları sonlarda hızlı kilo alıyor bu bünyeye göre değişiyor.Zayıf olanlar daha hızlı kilo alıyor.Minnoşlar sağlıklı sıhhatli olsun da geri veririz inşallah.
Merhaba. Bebeğin hareketlerini gecen hafta sabahlari az az hissediyordum. Memlekete geldim bu arada yolla mi ilgili bilmiyorum haftasonundan beri hissetmiyorum. Sirf bunun icin acile gidip ultrasona girmek de istemiyorum. Evham yaptim. Ayni durumda olan var mi
Bence hiç telaş yapma. Bu haftalarda çok düzenli hissedilmiyor zaten. Hatta ben ilk hamileliğimde 18-19. haftadan sonra yavaş yavaş hissetmeye başlamıştım. Bunda da daha 1 haftadır filan hissediyorum. İnşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız :)
Bence hiç telaş yapma. Bu haftalarda çok düzenli hissedilmiyor zaten. Hatta ben ilk hamileliğimde 18-19. haftadan sonra yavaş yavaş hissetmeye başlamıştım. Bunda da daha 1 haftadır filan hissediyorum. İnşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız :)
Ne güzelmiş :) Benim bulantılarım akşamları aşırı artıyordu. Hatta son 1 haftadır filan azaldı diyebilirim. Öncesinde her akşam kusma oluyordu ama yine de 4 kiloyu nasıl aldım bilmiyorum