- 21 Nisan 2019
- 755
- 2.084
- 33
- 41
Selam kızlar, hepimize hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun diyorum. Ne zor şeymiş! Annemin değerini anladım bu süreçte.
Detaylı ultrasona girdim, değerlerin hepsi ortalama çıktı. Rahime kan akışı da normalmiş. Sevindim ve şaşırdım. Gebeliğin başından beri Yok dış gebelik Yok rahim yırtıldı yırtılacak, sürekli tekrarlayan kanamalar.. kesin erken Doğum 28. Haftada hazır ol, ameliyatta rahimi alırız.. vs derken perinatolog 38. Haftayı görürsün herhalde dedi. O kadar şaşırdım ki! 38-2 olmamalı ama dedi, yalancı Doğum sancıları başlamadan alınmalıymış. Rahimin ince yerinde koruyucu bir doku oluşmuş az da olsa. Çok şükür. 36 haftaya da şükredeceğim, mucize gibi bir şey olur.
Pıhtılaşmayla ilgili yazdıklarınız korkuttu beni biraz. Tansiyonum genelde düşük, kan akışı da normal dedi ama bu haftalarda ortaya çıkabiliyormuş. Bi de şimdiye kadar hiç idrar tahlili vermedim ben. Her ay kanda AFP ve toxoplazma virüsü bakılıyor. Toxoplazma korkusundan yeşillik yemiyorum doğru dürüst. Etleri nerdeyse yanana kadar pişiriyorum. Protein kaçağı konusunda hiçbir fikrim yoktu. Bu hafta şeker yüklemesiyle birlikte ayrıntılı tahlil yapılacak, kanda ve idrarda bir sürü şeye bakılacak. İnş bir şey çıkmaz. Zaten çok zor geçti şimdiye kadar, 20 gündür iyiyim ama endişem geçmiyor bir türlü. Doğduktan sonra da hayat boyu sürecek annelik endişesi başlayacakmış. Sağlıkla bir doğursak şu minnakları.. rahim de alınırsa alınsın diyorum artık ne yapayım.
Bizimde bebeğimizin beyninde tek taraflı kist görünüyor ama tek taraflı kistler bişey ifade etmez dedi Dr. 24. Haftada yok olması beklenir dedi bekleyip göreceğiz. Devlet hastanesi doktoru kendisi her ne kadar çok detaylı olmasa da baya inceledi ayrıca detaylıya gitmeyi düşünmüyorum şimdilik ikinci olmasının verdiği bir rehavet var sanırımKensi doktoruna gittiğinde sor sizin ultrasonda böyle birşey anlaşılmıyor mu diye benımde tüp bebek ayrıntılı ultrasonda beyünde iki adet kist denildi doğuma kadar geçiyormuş vs bende takip olduğum hastane de doktora siz göremiyor musunuz diye sordum sonucta sadece baktıkları şey boy kilo vs olmamalı onlar dikkatli bakacak ki bır sıkıntı görürse perinatologa yönlendirecekler vs ben söyleyince beynine de baktı parmaklarına da olması gereken oydu sende gittiğinde ölçümler normal değl miydi neden geride cıktı dıye sormaya hakkın var rabbim meleklerimize sağlık versin
Çok çok sevindimCanım ben dün cinsiyeti öğrendim, sizede yazayım dedim. Kızımız olacakmış nasipsenasıl sevindim anlatamamm, Rabbim sağlıcakla kavuşmayı da nasip etsin inşallah :))
Dördüncü gebeliğim hiç biri 10 dakikayı geçmedi belki üçüncü 15 dk olmuştur ama belkiMerhaba arkadaslari detayliya girenler var bizde girdik sukur bi sorun yok dedi ama 10 dk bile surmedi sizin gibi cok fazla ayrintili bsyle4 demedi kalp beyn fln bakti tedirgnm baska yerede mi gtsekkibide isim konusunda kararsizz cok kerem ve yagiz ismini begeniyoroz ikinci isim olarak onerebilcegnz isimler varmi
Maşallah allah bağışlasın sorması ayıpDördüncü gebeliğim hiç biri 10 dakikayı geçmedi belki üçüncü 15 dk olmuştur ama belki
Üçünü isteyerek yaptım dördüncü hiç niyetimde yoktu kapatmıştım çocuk defterini kariyer yapacaktım güyaaMaşallah allah bağışlasın sorması ayıpisteyerek mi oldu? Çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor
Ya herkes cok uzun flan dio o zamab icimw bi suphe dustu nie bizimki bakmadimiki dedmDördüncü gebeliğim hiç biri 10 dakikayı geçmedi belki üçüncü 15 dk olmuştur ama belki
Toxo beni çok korkutuyor, pimpirikli davranıyorum. Nasıl negatif çıktı hala şaşırıyorum, kedilerle iç içe büyüdüm, sokak kedilerini ciğerime sokuyorum severken, yıllarca yeşillikleri yıkamadan bahçeden topladığım gibi yedim. Hayret bir şey.Aft ve tokso neden heray yapiliyor onu merak ettim. Yanana kadar pisirmenize gerek yok guzel pissin yeter.. islenmis ette yemeyin sosis salam falan gibi. Yesillikleride pismis ve evde kendinizin yikadigi salatalari rahatlikla yiyebilirisniz.. tokso negatif benimde ama her ay bakmiyor bikere bakti sadece. Bide benim kedilerim var sokaktada besleme yapiyorum.. aft ye de 16. Haftada bakti sadece.
Onun disinda benimde bu kontrolde birsuru tetkikim var yaptirdim hepsini. Carsamba goturucem doktoruma o da ayrica kültur alicak alttan muayene var bu hafta
Benim 1.5 saat sürdü. Bebek yaramazlık yapmasaydı 15-20 dk sürerdi herhalde. Neresine bakmaya kalksak orasını gizledi, arkasını döndü vs. Haliyle uzun sürdü.Ya herkes cok uzun flan dio o zamab icimw bi suphe dustu nie bizimki bakmadimiki dedm
Benim de negatif. Dışarda da çok yeşillik yedim ki iyi yıkandığından emin olamayız. Evde iki kediyle yaşıyorum ama negatif.Toxo beni çok korkutuyor, pimpirikli davranıyorum. Nasıl negatif çıktı hala şaşırıyorum, kedilerle iç içe büyüdüm, sokak kedilerini ciğerime sokuyorum severken, yıllarca yeşillikleri yıkamadan bahçeden topladığım gibi yedim. Hayret bir şey.
Neden her ay AFP ve toxoplazma baktığını bilmiyorum ama baksın, içim rahat ediyor☺ İdrara da baksın, sorun yok desin de bir hafta daha içim rahat olayımanalık zormuş be ya!
Toxo beni çok korkutuyor, pimpirikli davranıyorum. Nasıl negatif çıktı hala şaşırıyorum, kedilerle iç içe büyüdüm, sokak kedilerini ciğerime sokuyorum severken, yıllarca yeşillikleri yıkamadan bahçeden topladığım gibi yedim. Hayret bir şey.
Neden her ay AFP ve toxoplazma baktığını bilmiyorum ama baksın, içim rahat ediyor☺ İdrara da baksın, sorun yok desin de bir hafta daha içim rahat olayımanalık zormuş be ya!
Anladimm aman iyi olsunlarda baska bi sey istemiyoruz Allahim hepimizin kucahnda gormeyi nasip etsin❣Benim 1.5 saat sürdü. Bebek yaramazlık yapmasaydı 15-20 dk sürerdi herhalde. Neresine bakmaya kalksak orasını gizledi, arkasını döndü vs. Haliyle uzun sürdü.
evet tek tarafta benım ancak iki tane bakalım birdahaki kontrolüm 26 haftalıkken inşallah kaybolmuş olur hoş geçen gittiğimde de göremedi doktor ama daha dikkatli bakmasını rica edicem. sağlıkla kucağımıza alalımBizimde bebeğimizin beyninde tek taraflı kist görünüyor ama tek taraflı kistler bişey ifade etmez dedi Dr. 24. Haftada yok olması beklenir dedi bekleyip göreceğiz. Devlet hastanesi doktoru kendisi her ne kadar çok detaylı olmasa da baya inceledi ayrıca detaylıya gitmeyi düşünmüyorum şimdilik ikinci olmasının verdiği bir rehavet var sanırımAllah A emanet bebeklerimiz inşallah...
İkis özelde ikisi devlette oldu dörtdü de ayrı doktordu hepsi kısa baktı hiç bi sorun yok kalkabilirsin dediler stres yapıp tatlı canını sıkma yaniYa herkes cok uzun flan dio o zamab icimw bi suphe dustu nie bizimki bakmadimiki dedm
Cok tesekkur ederm yarn kontrolumz var merakla bekliom minigimizi gormeyiİkis özelde ikisi devlette oldu dörtdü de ayrı doktordu hepsi kısa baktı hiç bi sorun yok kalkabilirsin dediler stres yapıp tatlı canını sıkma yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?