2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar merhabalar uzun zamandır bu sıteyı uzaktan uzaga takıp ederdım. ancak ben de artık bir ocak annesi olacağım için yeni üye oldum. mesajlar çok fazla yazılmıs gözümden kactıysa kusuruma bakmayın. Ben travel sıstem bebek arabası almayı dusunuyorum ancak ablamın 6 aydan sonra kullanılan kraft baston arabası var. o yuzden travel sısteme cok fazla para vermek ıstemıyorum. cunku kalıtelı bır bebek arabam zaten oldu ablamdadan dolayı. sizler hangı markaları tavsıye edersınız ? 800 lıraya kadar almayı dusunuyorum. aslında pierre cardın alacaktım 1200 cıvarında ama suan gereksız gelıyor baa. tavsıyelerınnızı beklıyorum

Güzel isimler ablasına ismi uyuyor ben henüz kızıma isim bulamadım inşallah bir an önce ben de karar veririm

Hoşgeldin Ablanın verdiği arabayı kullanacaksan 6 ay için masraf yapma bence zaten kış çocukları olacaklar çok fazla kullanma imkanı olmaz sanırım bebeğini rahat taşımak için kanguru tipi bir şey alabilirsin diye düşünüyorum.

Kızlar merhaba , ocakta oğluşum doğacak Allah izin verirse. İlk bebeğim olduğu için çok acemiyim. Alış veriş yapıcam, neler almalıyım ya da almamalıyım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Benim de kalbimde sıkışma, çarpıntım vardı doktorum kardiyolojiye gönderdi.
Anormal bir şey çıkmadı şükür.

O bende de var ya aritmim oluyor ama esim surekli kontrol ediyor kayda deger bisey yok diyo peki diyorum hatta esim diyor ki refluden mide rahatsizligindan da kaynakli olabilir mide ilaclarini ic diyo. Ne alaka yaaaa diyorum ama icince geciyor. ona soylemedim ama gectigini belki denk.geliyodur yani bana gore hala ne alakaaa

Kızlar merhaba , ocakta oğluşum doğacak Allah izin verirse. İlk bebeğim olduğu için çok acemiyim. Alış veriş yapıcam, neler almalıyım ya da almamalıyım? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Benim de ilk bebeğim olacak ben de acemiyim biraz internetten baktım biraz tecrübelilere sordum ara ara farklı bebek mağazaları gezdim fikir edinmeye çalıştım İnternetten lazım olacaklar şeyleri indirimden almaya çalışıyorum aldığım şeyler de oldu ben az buçuk sana yazayım fikrin olsun.
10lu ve 5li hastane çıkışı
5 tane yarım kollu 5 tane uzun kollu zıbın
Pijama takımı ( henüz kaç tane olması gerek bilemedim)
Dışarıda giyebileceği bir kaç takım
Ben bornoz takımı değil de sadece havlu aldım
Müslin bezi biraz büyükçe olanlardan çok amaçlı
Ağız bezi
Banyo için araç gereç(şampuan,bebekyağı,küvet vs)
Çorap,eldiven,yelek
150ml biberon( ihtiyaç olamaya da bilir)
Tırnak bakım seti,ateş ölçer
Battaniye
Emzirme sütyeni,göğüs ucu kremi ve pedi
Hastane için kendine loğusa pijaması(2 adet diyorlar ben henüz almadım)
Anne bebek bakım çantası
Hemen oda yapmayı düşünmüyorum zaten bebişler bizimle uyuyacak şimdilik gardırop ve beşik alacağım.Şimdilik bunlar aklıma geldi benim.Kıyafet çok doldurmayın diyorlar bebek hangi kiloda olacak belli değil ve çabuk büyüyorlarmış.

Bir sorun görmedi doktor bende de, hamilelikten olabilir dedi:)
Neyse az kaldı 4 aycık daha.

Canım teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Ben de 8 tane zıbın aldım şimdilik. Dediğin gibi çok almayın diyorlar. Bi de cok cabuk büyüyorlarmış . Ama işte görünce duramıyoruz alasımız geliyor. Biz diğer ay inşallah toplu bi alışveriş yapıcaz. O zamana kadar tecrübeli annelere soracağım :))

Kızım doğduğunda az kıyafeti vardı prematüre olduğu için hastane çıkışları bile büyük geliyordu zar zor birkaç tane prematüre kıyafeti bulmuştuk
Az kıyafet de zor oluyor zaten uyku, emzirme, bez değiştirme arasında döngüde oluyorsun bir günde 3-4 kıyafet değiştirdiğin bile oluyor bir bakmışsın kıyafet yıkaman lazım ya azalıyor ya kurumuyor stres oluyorsun.
Bir de kızımda ilk üç ay ayaklı tulumlarla çok rahat etmiştim alt üst pijama yerine
3 aydan sonra alt üst takım giydirmeye başlamıştım.

Beni hala hic bisey almamis olmam ) ben anca mobilya boyayayim falan. O degilde eve esya almam lazim odalarda degisiklikler olucak malum. Beni bebek malzemelerinden daha cok dusunduruyor.

Bide temizlik icin bi yardimci ariyorum bu ara iki haftada bir sonrasinda haftalik yarim gun gelmesini istiyorum malum kedilerde var ama bulamadim kimseyi

Canım ayaklı tulumun üzerinden bişey giydiriliyor mu

Kızlar bi şey daha sorucam. Ben gebeliğimin 23. Haftasındayım. Bebeğimin cok güçlü hareketleri yok. Kıpırdıyo karnım inip kalkıyor ama rahatsız edecek şekilde değil. Bu normal mi sizce

Bana da uteres arterde direnç var dedi. Ben de kafama taktım. Bana da çok önemli değil dendi ama işte elde değil insan takıyor
evet canim ya. haftaya gidicem muayeneye. geldiğinde detayli anlatirim dedi. 24. haftaya kadar olabiliyormuş sanirim bu direnç sonra düzeliyor sanırım

Bana da çok alma diyorlar ben de düşünüyorum nasıl az kıyafetle yetiştiriyorlar senin dediğin gibi lazım olur benim elim hiç aza gitmez zaten yedekli almakta fayda var sanırım kış bebekleri olacaklar ayaklı tulumlar yeterli oluyor mu biraz da onlara bakayım.Nasıl giydireceğimi bilmiyorum

Sen de ufaktan kızın çeyizine başla sıkıştırma son zamanlara Hangi şehirdesin yardımcı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…