2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Insallah bebek biraz bekler sonrasinda saglicakla kucagina alirsin.
Zorda olsa evde biraz egzersiz yapmayi dene iyi geliyor kaslarin aciliyor agrilar azda olsa hafifler.

Selam arkadaşlar, hepimize geçmiş olsun. Benim yüzümden çok endişelendiniz, hepiniz stres oldunuz. Ama benim başından beri dış gebeliğim vardı, bu kadar erken yırtılma beklemiyorduk ama sonuçta beklenen bir şeydi. Ne kadar engel olmaya çalışsak da olacağı varmış, olmuş. Allah korumuş, hayattayız. Bir veya iki gün önce yazmıştım zaten ilk ben doğururum diye:) ama yani Kasım’da beklemiyordum, Aralık başında bekliyordum. Yay olacak, oğlak olmayacak diye sevinirken akrep oldu:)
Riskli gebeliği olanlar, lütfen vücudunuzu tanıyın, doktorunuzu dinleyin, sıra dışı bir ağrıyı fark edebilin. (Doktorum bana rahim yırtılırsa anlarsın diyordu. Anlamama rağmen hala Yok ya gaz sancısıdır diye kendimi kandırmaya çalıştım. Hayatımın en büyük acısıydı oysa. ). Aman gözünüzü seveyim son aylar, iZin kullanın, evde yalnız kalmayın. Ne var eşimin iş yeri 2. Dk’lık mesafede diyordum, yan odaya sesimi duyuramadım. Telefon edemedim. Konuşamadım. Bunun dışında çantaymış, kıyafetmiş, gecelikmiş.. hepsi halloluyor. Kızım aldığım hiçbir şeyi giyemedi, prematüre bebek kıyafeti aradılar fellik fellik. Çantam hazırdı, bi gece önce hurçalara yerleştireceğim diye her şeyi çıkarmıştım çantadan. Hastane terliğiymiş! Eşimin ev terliğiyle acile gittim hala da o terliği giyiyorum, kapı süsüm Yok, hediye Yok. Nooldu yani. yeter ki bebişler sağlıklı olsun. Bebişlerin sağlıklı olması için önce biz sağlıklı olmak zorundayız. Boş yere de telaş etmeyin. Benim durumum ekstra riskliydi. Hayatta kalma ihtimalim yüzde 3 iken devam etmiş gebelik. Şimdi aklım başıma geldi, idrak edememişim evvelden. Ekstra dikkat etmesi gereken arkadaşlar doktor her şeyi söylüyor zaten. Lütfen dikkatli dinleyin. Şimdi bakıyorum da doktorumun söylediği risklerin farkına varamamışım. Ama ezberlemişim uterusum yırtılabilir diye. Hemşireler beni nts’ye bağlamak istediğimde bas bas bağırdım benim uterusum yırtıldı diye. Öyle zor bir şey atlamışız ki hastanede çok popüleriz. Mucize diyorlar kızımla bana. Bambaşka bir hastanede Doğum yapmak zorunda kaldım. Her an doktorunuza ulaşamayabilrsiniz. Ona göre riskler bilin ve en yakın hastanede Doğum yapma ihtimalinize karışı dikkatli olun. Benimki tamamen şansmış. Gündüz vakti olması, hastanede o an Prof bulunması, Prof.un ameliyatta olmaması.. Ama dediğim gibi benim durumum çok nadir görülen bir durum, rahim incelmesi değil tam olarak, daha ileri bir aşaması. Hep söylüyorlardı şurada bi ağrı hissettiğinde 1 saat içinde müdahale edilmezse ölürsün diye, yemin ederim abartıyorlar sanıyordum. Sancıyla ameliyata girmem arasına 40 dk var, yine de zor atlattık. Demek ki doktoru dinlemek ve ciddiye almak lazımmış. Hepinize dua ediyorum. İnş hepiniz Doğum yaptığınız gibi sağlıklı bebişleri emzirmeye çalışırsınız. Emzirmek zor işmiş :) süt sağarken telef oldum.

Şimdi gelelim haberlere, benim ufaklık hastanede çok meşhur olmuş. Mucize bebek diye hemşireler üstüne titriyor. Yoğun bakım hemşirelerine hayran kaldım, tüm bebeklerle o kadar ilgili ve sevgi dolular ki! Gözüm arkada değil. Sütümüzü başka bir prematüre annesi veriyor, henüz tanışmadım, eşimle hemşire konuşurken duymuş ve hemen sütünü vermeyi teklif etmiş. Allah bin kere razı olsun. Çok tatlı minnacık bir süt kardeşimiz oldu, ufaklıkla tanıştım, 27 hafta doğmuş, şimdi 32 haftada. Maşallah sağlıklı. Benim sütüm damla damla geliyor. Birkaç gün içinde çoğalır dediler, inş çoğalır. Çirkin bir kızım var kedi yavrusu gibi, gördüm, konuştum, okşadım, ağladım. Çirkin kızım benim. Kucağıma alacağım günü iple çekiyorum. Allah size en rahat en kolay Doğumu nasip etsin, en sağlıklı bebişler sizin olsun. Bak gene duygulandım:). Erken Doğum da olacaksa oluyor işte, 6 aylık bebek varmış yoğun bakımda, şimdi taburcu oluyor, maşallah canavar gibi. Tedbiri elden bırakmayın ve dua edin, olacak olan oluyor bir şekilde. Hepinizin güzel haberlerini bekliyorum. Destan yazdım ama çok duygusalım, idare edin.

Nasıl sevindim anlatamam hayırlı uğurlu olsun ikinizde iyisiniz çok şükür gece uyanınca bir giriyim forumda dedim iyi ki girmişim sağlıkla evinize dönmeniz dileğiyle

Ayyy refika ağladım, güldüm, sevindim karmakarışık oldum. Gücüne hayran kaldım. Tam bir annesin. Kızın çok şanslı bir bebek. Allahım tez zamanda şifa nasil etsin. Kandilde Allah seni aklıma düşürdü senin için de dua ettim. rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Zaman akıp gidiyor bir bakmışsın yanında yürüyor, koşuyor... Daha güzel haberlerini alalım inşallah R refikaaydin

Bebeği doğan arkadaşımız geçmiş olsun Allah şifa versin sana da inşaAllah... Dua bekleyen arkadaşımız Allâh yardımcın olsun inşallah...Rabbim beterinden korusun cümlemizi.

R refikaaydin sizin adınıza çok sevindim,mutluluktan ağladım. İyisiniz ya,tek önemli olan buydu. Ağrılar,sızılar da biran önce bitsin. Sizle ve diğer tüm hastalarla içten ilgilenen tüm sağlık çalışanlarından ve miniğin süt annesinden allah razı olsun.
Hepsi çok güzel şeyler, kızın şansla,güzelliklerle doğdu; güzel insanlarla karşılaştı. Hayatı hep böyle geçsin.

Canım çok duygulandım okurken seni Allah korumuş cidden maaşallah bebeğinde sende atlattınız şimdi bakım zamanı ve dediğin gibi Yenidoğan ekibi çok önemli işini iyi yaparsa bebek toplayacaktır sütünde çoğalır bir kaç güne sağmaya devam et.. Sevgi ve dua ile canım..

okurken gözlerim doldu bebeğin iyi sen iyisin çok şükür terlik süs yerin dibine sağlık herşeyin başı Allah yar ve yardımcın olsun sütünü veren kadıncağızdan da Allah azı olsun ne güzel süt kardeş olmuş bu kızın çok şanslı olacak bizi de unutma böyle ara ara güzel haberlerini ver çok mutlu oluyoruz eşime anlattım senin durumunu o bile dua etti

Tekrar geçmiş olsun. İyi olmanıza bir daha sevindik. Her şeyi. Çok güzel anlatmışsın. Allahım bol bol süt versin miniğe de çabucak toparlasin inşallah. Hangi hastanede doğum yaptın?

Annesi kedi yavrun çok güzel büyüyecek, ikinizi de Allah esirgemiş acil şifalar diliyorum

Altın küpe görmüşsünüz rüyada cinsiyetiniz kız mı erkek mi? :)

Refika hanım Allah yardımcınız olsun tez zamanda bebeğinizi sağlıkla kucaklarsınız inşallah. Aynen size katılıyorum herşeyin başı sağlık diğer hazırlıklar birşekilde yapılır hangi hastanedesiniz avrupa yakasındasınız diye hatırlıyorum

Ay ben duygusal degilimdir ben bile duygulandim valla.. cok cok cok gecmis olsun. Hersey yoluna girer yeterki saglik olsun. Bana yakin hastanede dogum yapicaktin, akrep olmasin yay olsun diyodun kadere bak. Kul kurar kader gülermis tam olarak bu iste. hangi hastanede dogum yaptin.

Nasıl güzel uzun uzun anlatmışsın..hem çok sevindim hemde okurken ağlamaya başladım sanki o anlarını görmüş tanık olmuş gibi yaşadıkların gözümün önünde canlandı..
Allah seni yavruna yavrunuda sana bağışlamış daha güzeli yok..dediğin gibi hediyelikler süslemeler boşmuş.önemli olan sağlık..sağlıkla kavuşmak
İnşallah bi an önce toparlarsın sütün zamanla gelir stres yapma çok şükür sağlığınız yerinde ve çok güzel bi şey süt kardeş sahibi oldu minik mucize benimde oğlumun süt kardeşi var yedikleri içtikleri ayrı gitmez iyi olmanıza çok sevindim.uzun uzun yazıp aktardığın kendi adımada çok teşekkür ederim tekrardan hayırlı olsun ilk bebişimiz

Cok gecmis olsun. Ben de daha once dis gebelik gecirmis ve ic kanamayla ameliyataalinmistim, yasadiginiz acıyı tahmin edebiliyorum.. Bebeginizle beraber saglikli bir sekilde taburcu olursunuz insallah.
Ben şunu sormak istiyorum; rahminiz tekrar dikildi mi yoksa alindi mi?

Benım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz

Aa hadi hayırlı uğurlu olsun. Tez zamanda evinize çıkın inşallah.

Ocak anaları kasımda doğuruyor. En iyisi şu valizi bi hazırlayayım ben

Benım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
Aaaa senin bu kadar çabuk doğuracağını tahmin etmiyordum canımm ne oldu sebep son olarak doğuma girerken, hayırlı uğurlu olsun tez zamanda toparlasın bebecik dualarım sizinle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…