2-3 güne doktora mı gidiyorsun ölçtürmek için benim hiç ölçmediler ben bu hafta takip edip not edip doktora göstereyim bari bir önlem alır belki.Bir de arada bir yükselmesi çok etkiler mi acaba yoksa sürekli yüksek olması hiç düşmemesi mi sorun teşkil ediyor acaba
Ciddi yükselmeler olmadan da gebelik zehirlenmesi geçirenler duydum, ödem varsa şüpheleniyosanız strip testle takip etmek en iyisi herhalde.2-3 güne doktora mı gidiyorsun ölçtürmek için benim hiç ölçmediler ben bu hafta takip edip not edip doktora göstereyim bari bir önlem alır belki.Bir de arada bir yükselmesi çok etkiler mi acaba yoksa sürekli yüksek olması hiç düşmemesi mi sorun teşkil ediyor acaba
Geçmiş olsun valla son aylara gelince de hepimizde bir şeyler olmaya başladı Allah yardımcımız olsunŞaka gibi ama benimde safra kesesi yerim agrimaya basladi tekrar. Yarin gidicem buyuk ihtimalle kanalda tas kalmismi bakicaklar. Valla ay yay burcunda gerilemesi mi merkur retrosu mu bizim bu ara elimizi attigimiz hersey ters
Yok ben laboquick test aldım evde kendim ölçüyorum basit bi işlem. Tabi Dr a her gidişimde veriyorum tahlil benim ilk preeklampsi geçirdiğim idrarda proteinden anlaşılmıştı ilk gebeliğimde. Tabi tansiyonda yüksek seyrediyordu ama 14/10 u son günlere doğru gördük. Dengesiz olması da sorunlara yol açabilir sanki ama sürekli yüksek olursa Yatırırlar hastaneye takip için
Ay kızlar cevabınız için teşekkür ederim.Ben söyledim de doktorlara yükeliyor diye 14ü geçerse acile gel dediler.Acile de gittim her şey normal görünüyor tansiyon normal bir tek idrara bakmadılar işte.Ödem oluşmadı bende sadece kafam ağırlaşınca anlıyorum yükseldiğiniCiddi yükselmeler olmadan da gebelik zehirlenmesi geçirenler duydum, ödem varsa şüpheleniyosanız strip testle takip etmek en iyisi herhalde.
Beslenmene dikkat ettiğin halde mi yükseliyor?Ay kızlar cevabınız için teşekkür ederim.Ben söyledim de doktorlara yükeliyor diye 14ü geçerse acile gel dediler.Acile de gittim her şey normal görünüyor tansiyon normal bir tek idrara bakmadılar işte.Ödem oluşmadı bende sadece kafam ağırlaşınca anlıyorum yükseldiğini
Normalde de tuzlu yemem yemeklere az tuz atarım ama sıfır tuzlu yemedim hiç dün kahvaltıdan sonra yükseldi kahvaltıda kaşar domates salatalık yumurta biraz ekmek yedim o kadar meselaBeslenmene dikkat ettiğin halde mi yükseliyor?
Aslında acilde bakarlar idrar direkt. Ödem yok bende de şu an ona güveniyorum, çünkü diğer sefer aşırı ödem olmuştu vücudum hastayım diye bağırmış zaten ama annem fln bende de olurdu ödem vs dediği için ödemi önemsememiştim düşün ayak numaram bi numara büyümüştü yüzüklerimi haftalardır takamıyordum.Ay kızlar cevabınız için teşekkür ederim.Ben söyledim de doktorlara yükeliyor diye 14ü geçerse acile gel dediler.Acile de gittim her şey normal görünüyor tansiyon normal bir tek idrara bakmadılar işte.Ödem oluşmadı bende sadece kafam ağırlaşınca anlıyorum yükseldiğini
Asıl kahvaltıya dikkat etmeli, çünkü bizim kahvaltı kültürümüzde çeşit var çoğu da tuzlu, ekmeği de biraz fazla yiyince sınırlar aşıldı demektir.Normalde de tuzlu yemem yemeklere az tuz atarım ama sıfır tuzlu yemedim hiç dün kahvaltıdan sonra yükseldi kahvaltıda kaşar domates salatalık yumurta biraz ekmek yedim o kadar mesela
Ayy iyice tedirgin oldum neyse bir dahaki kontrolde doktor bakmazsa kendim isteyeyim idrar testini Allah korusun inşallahAslında acilde bakarlar idrar direkt. Ödem yok bende de şu an ona güveniyorum, çünkü diğer sefer aşırı ödem olmuştu vücudum hastayım diye bağırmış zaten ama annem fln bende de olurdu ödem vs dediği için ödemi önemsememiştim düşün ayak numaram bi numara büyümüştü yüzüklerimi haftalardır takamıyordum.
Doğru söylüyorsun bir de bende şeker çıktı çoğu şey yasak ne yiyeceğimi şaşırdım inan.Çok sıkı diyet yapmıştım diyetisyenin verdiği şekilde ama bebek az kilo aldı geriye düştü şimdi çok seçmiyorum yine de dikkat etmeye çalışıyorumAsıl kahvaltıya dikkat etmeli, çünkü bizim kahvaltı kültürümüzde çeşit var çoğu da tuzlu, ekmeği de biraz fazla yiyince sınırlar aşıldı demektir.
Benm damarlarım dirençli, şimdiye kadar bikere 12/8 üstünü gördüm, o da aşırı özendiğim bi haftasonu kahvaltısı sonrasydı. Valla artık korkudan ekmeği bile tuzsuz alıyorum. 2 aycık yediklerinden ödün ver rahat edersin.
Peynir zeytini suda beklet. Hazır hiçbişey yeme her şey çok tuzlu,yerken anlamıyor da insan
Evet şimdi günümüz yaklaştıkça tedirgin oluyoruz bu günler de geçecek inşallah ama güzellikle geçsin inşallahKizlar grubumuza nazar degdi galiba , aralik derken kasimda dogumlar basladi . Rabbim hepinize ayri ayri şifalar versin , insallah bebisler gunlerini doldurana kadar beklerler ve dogan bebislerde saglicakla dunyaya gelirler . Annelerde bebekler hepimiz saglicakla vu süreci tamamlariz insallah. Bende korkmaya basladim hic hazirligim yok gecen aksam bende ölüyorum sandim cok kotuydum ama gecti hamdolsun. Geceleri zaten hic uyuyamiyrm yanmaktan. Gecer insallah bu gunlerde :)
Takip yapıyo musun? Şekerin normal mi?Doğru söylüyorsun bir de bende şeker çıktı çoğu şey yasak ne yiyeceğimi şaşırdım inan.Çok sıkı diyet yapmıştım diyetisyenin verdiği şekilde ama bebek az kilo aldı geriye düştü şimdi çok seçmiyorum yine de dikkat etmeye çalışıyorum
Tansiyon + protein bulununca direkt sevk ettiler Kuvez ve yenidoğan yoğun bakım olan bir hastaneye. Orada da 4 gece bekleyebildik bebeğin kalp atışları düzensizleşti ve Dr daha fazla beklemenin anlamı yok İkinizden birini kaybedebiliriz dedi, sezeryana aldılar. Yazmıştım burda kızım 30 haftalık 29 uyumluydu, 1070 gr 36 cm’di. 52 gün kaldı kuvözde... ufak tefek sıkıntı oldu ama kilo çok yavaş alıyordu 1700 lerde taburcu oldu şimdi 5 yaşını geçti çok şükürAyy iyice tedirgin oldum neyse bir dahaki kontrolde doktor bakmazsa kendim isteyeyim idrar testini Allah korusun inşallahilk hamileliğinde yüksek tansiyon yaşadın peki bir sorun oldu mu sende veya bebişte nasıl önlem aldınız.
Diyeti bozduğum halde şekerim hiç yüksek çıkmadı çok şükür 15 güne bir kontrolüm oluyor açlık tokluk kanıma bakılıyor normal çıkıyor çok şükür ben de yiyorum açıkcası gebelik şekerinde bebek iri olur dediler dikkat etmezsem ama benimki haftası ile uyumlu diyete çok uymadığım haldeTakip yapıyo musun? Şekerin normal mi?
Evet karbonhidrat tamamen kesilirse bebek gelişmiyor , kaç kişi aynısını yaşadı diyeti bıraktı.
Denge kurmak çok zor haklısın :/
Yaa zor bir süreç geçirmişsin maşallah kızına büyümüş kocaman olmuş ömrü güzel olsunTansiyon + protein bulununca direkt sevk ettiler Kuvez ve yenidoğan yoğun bakım olan bir hastaneye. Orada da 4 gece bekleyebildik bebeğin kalp atışları düzensizleşti ve Dr daha fazla beklemenin anlamı yok İkinizden birini kaybedebiliriz dedi, sezeryana aldılar. Yazmıştım burda kızım 30 haftalık 29 uyumluydu, 1070 gr 36 cm’di. 52 gün kaldı kuvözde... ufak tefek sıkıntı oldu ama kilo çok yavaş alıyordu 1700 lerde taburcu oldu şimdi 5 yaşını geçti çok şükür
Diyeti bozduğum halde şekerim hiç yüksek çıkmadı çok şükür 15 güne bir kontrolüm oluyor açlık tokluk kanıma bakılıyor normal çıkıyor çok şükür ben de yiyorum açıkcası gebelik şekerinde bebek iri olur dediler dikkat etmezsem ama benimki haftası ile uyumlu diyete çok uymadığım halde
[/QUOTE
Korkmana gerek yok ama tahlilleri aksatma en önemlisi sıkı takip tabi nasip bir deYaa zor bir süreç geçirmişsin maşallah kızına büyümüş kocaman olmuş ömrü güzel olsunŞu an acile gidip gitmemek arasında kararsız kaldım korktum bu hikayeyi duyunca.
Hayırlısıyla sağlıkla taburcu olun inşallahKızlar ben doğum yaptım. Rahim yırtıldı, hayatımın en büyük acısını yaşadım. Filmlerdeki gibi ameliyata aldılar, şimdi çıktım. Bebek küvezde, iyi dediler
50 likte 148 çıkmıştıSanıldığı kadar şeker problemin yok muhtemelen, yüklemede 1.saat değerin kaç çıkmıştı ki? Değerlerin iyiyse ye tabiki, ama tuzu her şartta kısmalısın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?