- 29 Temmuz 2018
- 807
- 997
- 33
Insallah en yakin zamanda kavusursunz birnirinize benm dogum gunm de dogdu oglunuz bende 7 aylik dogmusum sukur herseye sizde saglikla cikicaksnz insallahBenım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
Güçlü anne kızSelam arkadaşlar, hepimize geçmiş olsun. Benim yüzümden çok endişelendiniz, hepiniz stres oldunuz. Ama benim başından beri dış gebeliğim vardı, bu kadar erken yırtılma beklemiyorduk ama sonuçta beklenen bir şeydi. Ne kadar engel olmaya çalışsak da olacağı varmış, olmuş. Allah korumuş, hayattayız. Bir veya iki gün önce yazmıştım zaten ilk ben doğururum diye:) ama yani Kasım’da beklemiyordum, Aralık başında bekliyordum. Yay olacak, oğlak olmayacak diye sevinirken akrep oldu:)
Riskli gebeliği olanlar, lütfen vücudunuzu tanıyın, doktorunuzu dinleyin, sıra dışı bir ağrıyı fark edebilin. (Doktorum bana rahim yırtılırsa anlarsın diyordu. Anlamama rağmen hala Yok ya gaz sancısıdır diye kendimi kandırmaya çalıştım. Hayatımın en büyük acısıydı oysa. ). Aman gözünüzü seveyim son aylar, iZin kullanın, evde yalnız kalmayın. Ne var eşimin iş yeri 2. Dk’lık mesafede diyordum, yan odaya sesimi duyuramadım. Telefon edemedim. Konuşamadım. Bunun dışında çantaymış, kıyafetmiş, gecelikmiş.. hepsi halloluyor. Kızım aldığım hiçbir şeyi giyemedi, prematüre bebek kıyafeti aradılar fellik fellik. Çantam hazırdı, bi gece önce hurçalara yerleştireceğim diye her şeyi çıkarmıştım çantadan. Hastane terliğiymiş! Eşimin ev terliğiyle acile gittim hala da o terliği giyiyorum, kapı süsüm Yok, hediye Yok. Nooldu yani. yeter ki bebişler sağlıklı olsun. Bebişlerin sağlıklı olması için önce biz sağlıklı olmak zorundayız. Boş yere de telaş etmeyin. Benim durumum ekstra riskliydi. Hayatta kalma ihtimalim yüzde 3 iken devam etmiş gebelik. Şimdi aklım başıma geldi, idrak edememişim evvelden. Ekstra dikkat etmesi gereken arkadaşlar doktor her şeyi söylüyor zaten. Lütfen dikkatli dinleyin. Şimdi bakıyorum da doktorumun söylediği risklerin farkına varamamışım. Ama ezberlemişim uterusum yırtılabilir diye. Hemşireler beni nts’ye bağlamak istediğimde bas bas bağırdım benim uterusum yırtıldı diye. Öyle zor bir şey atlamışız ki hastanede çok popüleriz. Mucize diyorlar kızımla bana. Bambaşka bir hastanede Doğum yapmak zorunda kaldım. Her an doktorunuza ulaşamayabilrsiniz. Ona göre riskler bilin ve en yakın hastanede Doğum yapma ihtimalinize karışı dikkatli olun. Benimki tamamen şansmış. Gündüz vakti olması, hastanede o an Prof bulunması, Prof.un ameliyatta olmaması.. Ama dediğim gibi benim durumum çok nadir görülen bir durum, rahim incelmesi değil tam olarak, daha ileri bir aşaması. Hep söylüyorlardı şurada bi ağrı hissettiğinde 1 saat içinde müdahale edilmezse ölürsün diye, yemin ederim abartıyorlar sanıyordum. Sancıyla ameliyata girmem arasına 40 dk var, yine de zor atlattık. Demek ki doktoru dinlemek ve ciddiye almak lazımmış. Hepinize dua ediyorum. İnş hepiniz Doğum yaptığınız gibi sağlıklı bebişleri emzirmeye çalışırsınız. Emzirmek zor işmiş :) süt sağarken telef oldum.
Şimdi gelelim haberlere, benim ufaklık hastanede çok meşhur olmuş. Mucize bebek diye hemşireler üstüne titriyor. Yoğun bakım hemşirelerine hayran kaldım, tüm bebeklerle o kadar ilgili ve sevgi dolular ki! Gözüm arkada değil. Sütümüzü başka bir prematüre annesi veriyor, henüz tanışmadım, eşimle hemşire konuşurken duymuş ve hemen sütünü vermeyi teklif etmiş. Allah bin kere razı olsun. Çok tatlı minnacık bir süt kardeşimiz oldu, ufaklıkla tanıştım, 27 hafta doğmuş, şimdi 32 haftada. Maşallah sağlıklı. Benim sütüm damla damla geliyor. Birkaç gün içinde çoğalır dediler, inş çoğalır. Çirkin bir kızım var kedi yavrusu gibi, gördüm, konuştum, okşadım, ağladım. Çirkin kızım benim. Kucağıma alacağım günü iple çekiyorum. Allah size en rahat en kolay Doğumu nasip etsin, en sağlıklı bebişler sizin olsun. Bak gene duygulandım:). Erken Doğum da olacaksa oluyor işte, 6 aylık bebek varmış yoğun bakımda, şimdi taburcu oluyor, maşallah canavar gibi. Tedbiri elden bırakmayın ve dua edin, olacak olan oluyor bir şekilde. Hepinizin güzel haberlerini bekliyorum. Destan yazdım ama çok duygusalım, idare edin.
Benım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
[/QUOTE
Gecmis olsun canim benim , ikinizinde iyi olmasina sevindim. Insallah solunumuda duzene girer kucagina alirsin oglunu bu arada sende toparlanmis olursun :)
Ay sorma bende hicbirsey hazirlamadim gozum korktu suan. Ama refikanin da dedigi gibi onemli olan saglik , hepsi halledilir hazir olmasa bile . Yinede tedbirli olmak lazim tabiAa hadi hayırlı uğurlu olsun. Tez zamanda evinize çıkın inşallah.
Ocak anaları kasımda doğuruyor. En iyisi şu valizi bi hazırlayayım ben
Benım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
Hem geçmiş olsun hem gözün aydın bir an önce bebişinle eve geçmek nasip olur inşallahBenım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
bende öyle canm ama doktorların farkedemeği bir gelişim geriliği varmış sebepten kordondaki damarlardaymış artık kan akışı yok deenecek kadar azalmış şans eseri baska bır hastanede öğrendim hemen yatış yapıldı bugünde doğum olduAaaasenin bu kadar çabuk doğuracağını tahmin etmiyordum canımm ne oldu sebep son olarak doğuma girerken, hayırlı uğurlu olsun tez zamanda toparlasın bebecik dualarım sizinle.
BEBeğim kız canımAltın küpe görmüşsünüz rüyada cinsiyetiniz kız mı erkek mi? :)
maşallah Allah bağışlasın analı babalı büyütsün bebeğin kaç haftalık doğdu canım neyseki ikiniz de iyisiniz acil şifalar çok geçmiş olsunBenım oğlumda doğdu hanımlar ben odadayım bebeğim küvezde solunum için burnundan hortum taktılar serumda takılı benim az sancılarım var çok şükür ikimizre iyiyiz
geçmiş olsun canım şaştım kaldım valla Allah yar ve yardımcımız olsun ne belirtilerle gittin hastaneye nasıl öyle dedilerSelam kizlar beni de dun hastaneye yatirdilar once kalp krizi dediler sonra emboli dediler ama birsey cikmadi neyseki suan evdeyim hepimize birseyler olmaya basladi
Tansiyon yüksekliği nabiz 135 gogus sirt kol agrisi vardi canimgeçmiş olsun canım şaştım kaldım valla Allah yar ve yardımcımız olsun ne belirtilerle gittin hastaneye nasıl öyle dediler
Selam kizlar beni de dun hastaneye yatirdilar once kalp krizi dediler sonra emboli dediler ama birsey cikmadi neyseki suan evdeyim hepimize birseyler olmaya basladi
sezaryenle mi oldu doğumun canım . Allahkorumuş çitlembiğibende öyle canm ama doktorların farkedemeği bir gelişim geriliği varmış sebepten kordondaki damarlardaymış artık kan akışı yok deenecek kadar azalmış şans eseri baska bır hastanede öğrendim hemen yatış yapıldı bugünde doğum oldu
Tansiyonum yukseldi nabiz 135 oldu gogus sirt ve omuz agrisi vardi bende baya korktum ama tetkiklerde bisey cikmadi panik atak olabilir dediler ama kesin bisey diyemedilerHayydaaaa. Ne oldu agri falan mi vardi.... bende bugun gittim konustum doktorla tekrar endoskopik bir operasyon gerekebilir dediler. Ama saniri. Dogumdan once bisey yapmazlar artik.. kan verdim bakalim ne cikacak. Bir suru sey olabilir diyolar. Kanalda tas kalmis olabilirmis, yada pankreatit olabilirmis. Daha once kan degerlerim hic oynamadigi icin simdide ne yapacaklarini onlarda bilemiyor. Zamana biraktik. Valla su 2 gun evde yalnizim esim nobetci.. tirsmiyor degilim
Canım yaa gözlerim doldu okurken..çok duygulandim küçük telâşlara kapılıp büyük heyecanı unutuyoruz cok haklısın aslında sen bize gerçeği göstermiş oldun..Selam arkadaşlar, hepimize geçmiş olsun. Benim yüzümden çok endişelendiniz, hepiniz stres oldunuz. Ama benim başından beri dış gebeliğim vardı, bu kadar erken yırtılma beklemiyorduk ama sonuçta beklenen bir şeydi. Ne kadar engel olmaya çalışsak da olacağı varmış, olmuş. Allah korumuş, hayattayız. Bir veya iki gün önce yazmıştım zaten ilk ben doğururum diye:) ama yani Kasım’da beklemiyordum, Aralık başında bekliyordum. Yay olacak, oğlak olmayacak diye sevinirken akrep oldu:)
Riskli gebeliği olanlar, lütfen vücudunuzu tanıyın, doktorunuzu dinleyin, sıra dışı bir ağrıyı fark edebilin. (Doktorum bana rahim yırtılırsa anlarsın diyordu. Anlamama rağmen hala Yok ya gaz sancısıdır diye kendimi kandırmaya çalıştım. Hayatımın en büyük acısıydı oysa. ). Aman gözünüzü seveyim son aylar, iZin kullanın, evde yalnız kalmayın. Ne var eşimin iş yeri 2. Dk’lık mesafede diyordum, yan odaya sesimi duyuramadım. Telefon edemedim. Konuşamadım. Bunun dışında çantaymış, kıyafetmiş, gecelikmiş.. hepsi halloluyor. Kızım aldığım hiçbir şeyi giyemedi, prematüre bebek kıyafeti aradılar fellik fellik. Çantam hazırdı, bi gece önce hurçalara yerleştireceğim diye her şeyi çıkarmıştım çantadan. Hastane terliğiymiş! Eşimin ev terliğiyle acile gittim hala da o terliği giyiyorum, kapı süsüm Yok, hediye Yok. Nooldu yani. yeter ki bebişler sağlıklı olsun. Bebişlerin sağlıklı olması için önce biz sağlıklı olmak zorundayız. Boş yere de telaş etmeyin. Benim durumum ekstra riskliydi. Hayatta kalma ihtimalim yüzde 3 iken devam etmiş gebelik. Şimdi aklım başıma geldi, idrak edememişim evvelden. Ekstra dikkat etmesi gereken arkadaşlar doktor her şeyi söylüyor zaten. Lütfen dikkatli dinleyin. Şimdi bakıyorum da doktorumun söylediği risklerin farkına varamamışım. Ama ezberlemişim uterusum yırtılabilir diye. Hemşireler beni nts’ye bağlamak istediğimde bas bas bağırdım benim uterusum yırtıldı diye. Öyle zor bir şey atlamışız ki hastanede çok popüleriz. Mucize diyorlar kızımla bana. Bambaşka bir hastanede Doğum yapmak zorunda kaldım. Her an doktorunuza ulaşamayabilrsiniz. Ona göre riskler bilin ve en yakın hastanede Doğum yapma ihtimalinize karışı dikkatli olun. Benimki tamamen şansmış. Gündüz vakti olması, hastanede o an Prof bulunması, Prof.un ameliyatta olmaması.. Ama dediğim gibi benim durumum çok nadir görülen bir durum, rahim incelmesi değil tam olarak, daha ileri bir aşaması. Hep söylüyorlardı şurada bi ağrı hissettiğinde 1 saat içinde müdahale edilmezse ölürsün diye, yemin ederim abartıyorlar sanıyordum. Sancıyla ameliyata girmem arasına 40 dk var, yine de zor atlattık. Demek ki doktoru dinlemek ve ciddiye almak lazımmış. Hepinize dua ediyorum. İnş hepiniz Doğum yaptığınız gibi sağlıklı bebişleri emzirmeye çalışırsınız. Emzirmek zor işmiş :) süt sağarken telef oldum.
Şimdi gelelim haberlere, benim ufaklık hastanede çok meşhur olmuş. Mucize bebek diye hemşireler üstüne titriyor. Yoğun bakım hemşirelerine hayran kaldım, tüm bebeklerle o kadar ilgili ve sevgi dolular ki! Gözüm arkada değil. Sütümüzü başka bir prematüre annesi veriyor, henüz tanışmadım, eşimle hemşire konuşurken duymuş ve hemen sütünü vermeyi teklif etmiş. Allah bin kere razı olsun. Çok tatlı minnacık bir süt kardeşimiz oldu, ufaklıkla tanıştım, 27 hafta doğmuş, şimdi 32 haftada. Maşallah sağlıklı. Benim sütüm damla damla geliyor. Birkaç gün içinde çoğalır dediler, inş çoğalır. Çirkin bir kızım var kedi yavrusu gibi, gördüm, konuştum, okşadım, ağladım. Çirkin kızım benim. Kucağıma alacağım günü iple çekiyorum. Allah size en rahat en kolay Doğumu nasip etsin, en sağlıklı bebişler sizin olsun. Bak gene duygulandım:). Erken Doğum da olacaksa oluyor işte, 6 aylık bebek varmış yoğun bakımda, şimdi taburcu oluyor, maşallah canavar gibi. Tedbiri elden bırakmayın ve dua edin, olacak olan oluyor bir şekilde. Hepinizin güzel haberlerini bekliyorum. Destan yazdım ama çok duygusalım, idare edin.
normalde 30+2 canım ama 28 haftayla uyumlu gelişimi 1180 gr bebişim çok sağol Allah razı olsunmaşallah Allah bağışlasın analı babalı büyütsün bebeğin kaç haftalık doğdu canım neyseki ikiniz de iyisiniz acil şifalar çok geçmiş olsun ❤
benım oğlumun adı Mert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?