Bende 21. Haftadan beri kullanıyorum sabah akşam dışarda kalmadığı sürece etkili merak etme dr doğuma kadar kullanacaksın dedi benimde erken doğum rıskı olduğu içinKızlar ben hamileliğimin başında Progestan kullanmıştım kanama alanı oluştuğu için geçince bıraktık.Şimdi iki haftadır yine kullanmaya başladım hem erken doğum riski var diye hemde nst de sancı çıktı diye sabah akşam kullan dedi doktorum ama ben alttan kullandığım için çatı muayenesinde sancı başlayanları falan okuyunca korktumdaha ilk hafta ileriye ittiriyordum bu hafta yapmıyorum dolayısıyla da ilaç ne kadar etki ediyor ne kadarı gidiyor bilemiyorum.aranızda kullanan var mı? Bugün 34+6 olduk
Geçmiş olsun canımBizde bebeğimle hastanedeyiz bugün tıkandı 1 dk kadar nefes alamadı ambulans çağırdık gelene kadar düzeldi acildeyiz şimdi hava veriyorlar bir iki kere burda da tıkandıröntgen çekildik ona da çok üzüldüm ya radyasyon bilemedim iyi mi ettik kötü mü şimdi ikinciyi istediler ciğerlerine süt kaçmış mı diye kuzum yutamıyor yaa ilk zamanlar böyle sıkıntısı yoktu sonradsn oldu
kalbinde üfürüm gördü doktor saturasyonn düşüyor dedi ciğerlerinde bırsey yok hastaneye yatış yapıldıCanım geçmiş olsun benim koca ayaklıma ne olmuş öyle balgamdan tıkanmıştır belki tez zamanda şifa diliyorum
tıkanıklıkla ilgili serum dedıgın gıbı ama kalpte üfürüm dedi kanda oksijen miktarı düşüyordu kansızlık varmış takip edilecek tıkanma diye geldik ne dıye yatıyoruz anlamadm valla burda da doktor baksn bakalmBir gelişme var mı? Nasıl oldu mert?
Serum fizyolojik kullanman lazım, izotonik su var içinde, burnuna tazyikli sıkarsan hem yumuşuyor, sonra aspiratörle çekiyorsun, hem de burun içi nemleniyor. Günde 10-12 kere sıksan bile bir şey olmaz, yutmasında da sorun olmuyor, birazını yutuyor genelde.
inşallah bakalım şimdi tarttılar 2060 olmuşuz ben bakarken sıkıntı etmiyorum ama keşke şu yutma tıkanma sorunu olmasaydıN narantikibi geçmiş olsun canım sebebini bulsunlar da radyasyonu düşünme hiç. Minik bebekler daha zor büyüyor ama merak etme 3/3,5 kilodan sonra keyifle büyüteceksin biraz daha sabır
sağlığına etki etmesin zaten minnacık bebek olacaklar ondan endişemN narantikibi gecmis olsun canim benim. tez zamanda saglikla cikarsiniz insallah. yeter ki iyi olsun, radyasyona takma şu anda canim
Üfürünün sebebine bakarlar canım daha kötüsü olmadan çare bulunur en azından böyle düşünkalbinde üfürüm gördü doktor saturasyonn düşüyor dedi ciğerlerinde bırsey yok hastaneye yatış yapıldı
tıkanıklıkla ilgili serum dedıgın gıbı ama kalpte üfürüm dedi kanda oksijen miktarı düşüyordu kansızlık varmış takip edilecek tıkanma diye geldik ne dıye yatıyoruz anlamadm valla burda da doktor baksn bakalm
inşallah bakalım şimdi tarttılar 2060 olmuşuz ben bakarken sıkıntı etmiyorum ama keşke şu yutma tıkanma sorunu olmasaydı
sağlığına etki etmesin zaten minnacık bebek olacaklar ondan endişem
Doktorum sabah 6 da yatış yap ilk sezeryan seni alcam dedi çok heycanlıyım düşündükçe ağlayasım geliyor duygulanıyprum bende ağırlaştım iyice sancılarım da oluyor inşallah gününü beklerHerseyimiz hazir ama ben cok zorlaniyorum artik iyice agirlastim saat kacta alacakmis seni doktorun
Doktorum sabah 6 da yatış yap ilk sezeryan seni alcam dedi çok heycanlıyım düşündükçe ağlayasım geliyor duygulanıyprum bende ağırlaştım iyice sancılarım da oluyor inşallah gününü beklerseni saat kaçta alacak doktorun
[/QUOTE
aslında yogun bakımdayken tedavisini yapmışlar ama konustum yogun bakım sorumlusuyla birşey tetiklediyse genişlemiştir dedi bakalım 1 saate doktor gelir ne diyecekN narantikibi doktorlar takip etsin biraz anlarlar ne olup bittigini. Kalpten dolayida tikanmis olabilir. Ufurum bi sure sonra geciyor. Tedavisi olan bi durum.
R refikaaydin o damar inatci biraz erken dogumlarda ama kapaniyor bi sonrakine bisey kalmaz bence
sende hiç tıkanma oldu mu resmen morarıyorN narantikibi deniz’in kalbinde de üfürüm görmüşlerdi, bu bahsettiğim damar sebep olmuş. Çok küçük olduğu için uzun zamanda iyileşiyor ama iyileşiyor. EKG çekilince anlaşılır. Çabucak sağlığına kavuşsun minik.
Chek gelişim geriliğinin sebebi nedir? Direnç mi var damarda? İnş bu kontrolde düzelmiş olur. Sağlıkla gelir. Öyle olmasa bile haftası güzel, 32 haftadan sonra nerdeyse hiç risk kalmıyor.
2 2kedi_1deli 2 kilonun üstündeki çocuklarda kendiliğinden kapanma ihtimali daha yüksekmiş. E şimdi bizimki tosun oldu, inş kapanır. 1 yıl süre verdi. Kalbinde de delik varmış, her bebekte oluyormuş, deniz’inki bayağı büyükmüş. Kalp olunca insan endişeleniyor. N narantikibi ’nin endişesini o kadar iyi anlıyorum ki!
Evet oluyordu. Hastanedeydi o zaman. Mosmor oluyordu. O tıkanmalar bitmeden taburcu etmediler. Tıkanınca hemşireler biraz bekliyordu, kendiliğinden nefes alamazsa müdahale etmeye hazır şekilde duruyorlardı yanında. Biraz nefessiz kalıp düzeliyordu ama tehlikeli bir şey tabi. Nefes alamayabilirdi de. Şayet damar açıklığından oluyorsa yeniden tedaviye başlarlar, 3 günlük bir tedavi. Kuzucuk ya, çabucak toparlasın.sende hiç tıkanma oldu mu resmen morarıyor
Doktor konuyla ilgili endişelenmediyse veya riskli olduğu konusunda bilgilendirmediyse endişe etme. İlginç bir durum tabi. Herhangi bir sorun olmadan yalnızca göbek çevresi geri kalıyor.Sanırım sebebi yok canım çünkü bir sebep söylemedi kızımda da şimdiki bebekte de
Damarlar, suyu normal ama karnı gelişmemiş. Bu haftaya kadar normaldi her şey.
Bana da çok bir şey demedi az büyümüş kızda da bu haftalarda gerilemeye başlamıştı dedi
Sonra rapora baktım AC %5 Persentil yazmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?