Aynen ben de öyle okudum anne sutunde atik cok olmuyormus. Oglum da haftada bir yapardi ikina ikina morarirdi yavrum. Lavman bile yapildi el kadarken. Ama mama aliyordu onunku sindirim sorunuyduYenidoğanın kaka yapmaması normal mi bilmiyprum ama benim oğlum yaklaşık 4 aylıkken 9 gün kaka yapmamıştıanne sütü alan bebeklerde olur dediler hiç bir müdahale yapılmadı. Makatın darlığına falan bakılmıştı sadece. Sonra kendi kendine yaptı.
Suni sancida oyle oluyor canim , kendi sancinin suni ile alakasi yok gercekten. Iyiki cok cektirmemisler. 2 gun suni sanci verdikleri oluyor. Geldi gecti cok sukur simdi ne guzel bebisin yaninda5 saat cektim ama cok sıktı sancilarim 3 dkda bir falan geliyodu hic dinlendirmiyordu
Canim sen makat gelis dogum yaptiysan normali haydi haydi yaparsinCanim bebegin ters oldugu belliydi zaten ama dr uma cok guvendim 7 cm acikligin var zaten olur bu is dedi ve deyim yerindeyse çatır çatır doğurttu:)cok sukur bebek iyi ama bir daha normal dogum ku asla:)
Gözünüz aydın sağlıkla,sıhhatle büyütün inşallah5te dogdu bebegim ikimizde iyiyiz alismaya calisiyoruz uslu bir bebek :) 3040 49 cm dogdu
Ben çişle atılıyor diye biliyorum sarılık 3-5 gün arası pik yaparmış, kontrolün bu aradaysa sıkıntı yokAynen ben de öyle okudum anne sutunde atik cok olmuyormus. Oglum da haftada bir yapardi ikina ikina morarirdi yavrum. Lavman bile yapildi el kadarken. Ama mama aliyordu onunku sindirim sorunuydu
Yenidoganda durum ne ben de bilmiyorum. Doydugunu kakali cisli bezden anlarsiniz yaziyo her yerde. Kaka yapmiyo sebebini araştırıyorum anne sutu aliyosa normal yaziyo. Doymuyo mu yoksa sut aldigindan mi nasil anliycam kafam allak bullak. Bi de bilirubin meselesi var. Bildigim kakayla atiliyo yoksa sarilik artiyo..
cisle de atilir mi ki acaba. Kafamda deli sorular
Doktor kontrolumu one cekiyim bari kafayi yemeden
Canim açılma kanamasi dediler.Canim sen makat gelis dogum yaptiysan normali haydi haydi yaparsinmasallah subhanallah. Kanama neden olmus acaba dogumdan önce ? Hic duymamistim kanama olani ?
Slm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
Bilmiyorum ben tetikledigini dusunmuyorum bence o senin sansin ya 25 inde agda planin olup 24unde dogursaydinCanim açılma kanamasi dediler.
Bu arada baska bir mevzuya daha deginmek istiyorum.ağda doğumu tetikler mi? Bunla ilgili bircok yazi fln okumustum agda ya gitmeden once.bir kesim kesinlikle etkilemez desede bir kisim da genelde bikac gin icinde dogum yaptigindan bahsediyordu.ben de 24 unde agda yaptirdim 25 sabahi dogurdum etkilemismidir yorum sizin :)
Cok fecmis olsun,tabi yogunlukta takip ,sarılıktan mi yatiyor minnoşBenim minicik kızım da halen hastanede Bugun hafif gözleri şişmişti umarım geçer yarına bi eve çıkarsaydık sıkıntı çekmedençok özledim minnoşumu
inşallah yavruna kavuşursun rabbım şifa versınBenim minicik kızım da halen hastanede Bugun hafif gözleri şişmişti umarım geçer yarına bi eve çıkarsaydık sıkıntı çekmedençok özledim minnoşumu
Ay düşünmek bile istemiyor :)Bilmiyorum ben tetikledigini dusunmuyorum bence o senin sansin ya 25 inde agda planin olup 24unde dogursaydin
Cok fecmis olsun,tabi yogunlukta takip ,sarılıktan mi yatiyor minnoş
Doyduğunu çişten anlıyoruz. Kakayı haftada bir kere de yapabilir sorun değil dedi doktorum. Çişli bez sayıyorum. Doktor 8 beslenmeden en az 6 çişli bez saymamı söyledi. 6dan az olursa çocuk doymuyordur dedi. Ona göre hesaplayabilirsin. Şimdi yeniden başladım çişli bez saymaya, sürekli memede olunca insan şüpheye düşüyor, acaba çocuk doymuyor mu endişesi yaşıyor. Aslında doyduğunu düşünüyorum, gazdan dolayı olduğuna Eminim, yne de işte..Aynen ben de öyle okudum anne sutunde atik cok olmuyormus. Oglum da haftada bir yapardi ikina ikina morarirdi yavrum. Lavman bile yapildi el kadarken. Ama mama aliyordu onunku sindirim sorunuydu
Yenidoganda durum ne ben de bilmiyorum. Doydugunu kakali cisli bezden anlarsiniz yaziyo her yerde. Kaka yapmiyo sebebini araştırıyorum anne sutu aliyosa normal yaziyo. Doymuyo mu yoksa sut aldigindan mi nasil anliycam kafam allak bullak. Bi de bilirubin meselesi var. Bildigim kakayla atiliyo yoksa sarilik artiyo..
cisle de atilir mi ki acaba. Kafamda deli sorular
Doktor kontrolumu one cekiyim bari kafayi yemeden
Cok gecis olsun insallah biran once toparlar minnoşyok düşük doğum ağırlığı yani tansiyondan ve protein atılımından bebeğim çok gelişmedi 2 ocakta 1800 gr 46 cm doğdu kuvozde tutuyorlar o yüzden
Aa super ben de illa kakaya taktim kafayi. Cisli bez saymaya devam o zamanDoyduğunu çişten anlıyoruz. Kakayı haftada bir kere de yapabilir sorun değil dedi doktorum. Çişli bez sayıyorum. Doktor 8 beslenmeden en az 6 çişli bez saymamı söyledi. 6dan az olursa çocuk doymuyordur dedi. Ona göre hesaplayabilirsin. Şimdi yeniden başladım çişli bez saymaya, sürekli memede olunca insan şüpheye düşüyor, acaba çocuk doymuyor mu endişesi yaşıyor. Aslında doyduğunu düşünüyorum, gazdan dolayı olduğuna Eminim, yne de işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?