Sağlıkla al kucağına inşallahBeni de yatırdı doktor suyumuz azalmış. Sabaha kadar bakacaklar yarın alabiliriz dedi.
Bende seni dusunuyordum canim, hadi gozun aydin , gecmis olsun. Rabbim anali babali buyutsunsezaryen aldilar mi ?
Sagolun kizlar evet sezeryan oldu normal dogum ilerlemediHaydi gözün aydın bitti gitti artık annesinsütün bol olsun bebeğin uslu olsun inşallah
Cok sanci cektin mi ? En azindan denemedim diye uzulmezsin canimSagolun kizlar evet sezeryan oldu normal dogum ilerlemedi
Ay bu nasil birsey , nasil merakla okudum . Gozun aydin , Rabbim anali babali buyutsunSlm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
Gecmis olsun , gözün aydin canim benimKızlar doğumdan 1de çıktım ama çok uykuluydum gün içinde uyuyorum hep içim geçiyorBebiş de ben de iyiyiz. Rahat bir doğum
2700 kg 49 cm doğdu☺☺
Canim bebegin ters oldugu belliydi zaten ama dr uma cok guvendim 7 cm acikligin var zaten olur bu is dedi ve deyim yerindeyse çatır çatır doğurttu:)cok sukur bebek iyi ama bir daha normal dogum ku asla:)Ay bu nasil birsey , nasil merakla okudum . Gozun aydin , Rabbim anali babali buyutsunyani sonuc olarak yine ameliyat yaptilar , kaderde ne varsa onu yasiyorsun mecbur iste. Makat dogum ve saglikli olmasi cok guzel. Senin adina cok sevindim. Sen o zamana kadar bilmiyor muydun bebegin ters oldugunu? Birde ilk bebegin mi?
Öncelikle çok geçmiş olsun plasenta neden ayrılmadı onu anlayamadımSlm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
5 saat cektim ama cok sıktı sancilarim 3 dkda bir falan geliyodu hic dinlendirmiyorduCok sanci cektin mi ? En azindan denemedim diye uzulmezsin canim
Çooook geçmiş olsunSlm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
sağlıkla güzel günlerde büyüt bebişi sütün bol olsunKızlar doğumdan 1de çıktım ama çok uykuluydum gün içinde uyuyorum hep içim geçiyorBebiş de ben de iyiyiz. Rahat bir doğum
2700 kg 49 cm doğdu
Benimki de son bir iki gündür böyle sürekli emmek istiyor önceden emzirirken ağzı süt dolardı şimdi hiç süt olmuyor da doymuyor gibi.Bugün sağlık ocağında ebeye sordum öyle düşünme dedi midesi genişliyor bazen açıldığında bazen anneyi istediğinden bazen gazı olduğundan emmek ister ve bu olumlu bir şey doymuyor mu diye düşünme doyuyordur ve her istediğinde emzirmeye devam et dedi.Uyku ve emme duzeni de surekli değişirmiş.Ben de senin gibi evham yaptim ama ebe rahatlattı tam gaz emzirmeye devamBenim bebek 20 dakkada bir tek mememi emip uyuyor. Yerinde koyuyorum 20 dakka maks yarim saat sonra tekrar. Memede 10-15 dk kalıyor.
Normal mi bu kadar sık olmasi
Sifir uyku ya
Doymuyor desem 30 ml mama yapiyorum 10-15 ml iciyo onun da bi kismini kusuyo
Oglumda sutum olmadi mama verdim gece boyu 2-3 kere uyaniyordum saatleri bile belliydi alarm kuruyordum o uyanmadan mamasini hazirlayim diye. Mamanin sindirimi zor tabi ki sut gibi olmaz ama bu kadar da olmamali sanki
Sizde durumlar nasil?? Sütüm yagsiz mi acaba belki tok tutmuyordur. Ayh bilemedim
5te dogdu bebegim ikimizde iyiyiz alismaya calisiyoruz uslu bir bebek :) 3040 49 cm dogdu
Slm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
Kızlar hayırlı olsun bebişlerinizKızlar doğumdan 1de çıktım ama çok uykuluydum gün içinde uyuyorum hep içim geçiyorBebiş de ben de iyiyiz. Rahat bir doğum
2700 kg 49 cm doğdu☺☺
Bende de gebelik şekeri vardı ama insülin filan kullanmadım dikkat etme ile kontrol altına alınmıştı benim bebiş makat gelişti 39+2 de sezeryan ile doğum yaptım.Belki normal gelişte olsaydı sancıyı beklerlerdi.Sanırim anneye ve bebeğe göre durum değişiyor.Kızlar birşey sorucam geçmiş sayfalarda okumuştum bazı arkadaşların gebelik sekerinden dolayı doktorları 38. Haftayı gecirmemeye çalışıyordu adaçayı falan onermislerdi galiba adaçayı dogumumu hızlandırıyor birde neden 38 haftayı gecirmemeleri gerekiyor riskli durum nedir bende de gebeliğin başından beri gebelik şekeri var insülin kullanıyorum ozaman benimde mi 38 i gecirmemem gerekiyor
MuhteşemmişSlm kizlar anca firsat vuluyorum yazmak icin.25 aralik gece 1 gibi aniden kanamam oldu dr ve hastane ile iletişime geçtim ve ardindan hmn hastaneye gittik.muayene yapildi nst ye bağlandik fln sancim hic yoktu dolayisiyla eve geri geldik.neyse yatip uyuduk esimle.sonra sabah ezanibda voyle adet sancisi gibi sancilar hissederek uyandim ana ojadar yorgundumki resmen uyanamadim sonra virden denk etti bu sanirim dogum sancisi deyip firladim yataktak tabi esimde uyandi dedim sancim var neyse tam tuvalete gittim tekrar cokca miktarda kanamam oldu sancimda cogalinca esine dedim hastaneye giselim dakika tuttuk 3 dak.bir sanci gelneye basladi.cok komikti o sanci esnasinda hala evin icinde biseyler yapmaya calisiyordum.sanci gelip durup kivranarak bekliyordum gecince evin icinde kosturuyordum :)neyse tam kapidan cikacaktik esime dedim dur 3 dk olmak uzere neyse bekledik saniye sasmiyor sancim geldi kivranarak cektim sonra esime dedim koş 3 dk dolmadan asagiya inelim neyse indik hastaneye kadar 2 dk ya dustu sanci suresi.hastaneye varinca hmn sanci odasina aldilar nsh fln bagladilar 6 cm acilma vardi ama bebek makat gelis dediler dr u bekliycez dediler.bu arada sanci cekmeye dvm ediyordum tabi.esimde yanimdaydi.sonra virden sanci siddetlendi ve suyum geldi tabi hmn ebeler fln geldi herhalde artik sezeryana alinirsiniz deyip hazirliklara basladilar onamlari fln imzaladik derken dr um geldi usg ile bakti bebek makat gelis dedi bu arada ben o gece 1 den sonra kan sulandirici ignemi yapmistim onu soyledim 7 cm de aciklik vardi dr hayir dedi normal doguma alcaz cok korktum aglamaya basladim fln hadi sen yapabilirsin dedi neyse dogumhaneye aldilar.sancilar agrilar derken bebis sonunda geldii.dr eline aldi gozleri acik etrafa bakiyor e neden aglamiyor dedim etrafi izliyor suanda annesi birazdan aglatiriz dedi.neyse bebisi alip goturduler,o sirada tabi dikislerim fln atiliyordu derken plansenta gelmiyor dedi dr bayagi ugrastilar suni sanci fln verdiler yok gelmedi.dr dediki mecbur ameliyathaneye alcaz genel anestezi altinda alinacak orda apartopar ameliyata aldilar bebiside bebek odasina 3 saat sonra kendime geldim odaya aldilar.sonrasi malum...maşallah kuzum 13 gunluk oldu bile tek sikayetimiz yalnizlik.misafir cok gelip gidiyor ama sabit yanimizda kimse kalmiyor,o yuzden cok yorgunum hissediyorum kendimi.
Ben de ara ara olumsuz moda giriyorum sonra geri toparlayip emzirmeye devam ediyorum. Oyle sut dolmuyo agzi ama yetiyordur insallah.Benimki de son bir iki gündür böyle sürekli emmek istiyor önceden emzirirken ağzı süt dolardı şimdi hiç süt olmuyor da doymuyor gibi.Bugün sağlık ocağında ebeye sordum öyle düşünme dedi midesi genişliyor bazen açıldığında bazen anneyi istediğinden bazen gazı olduğundan emmek ister ve bu olumlu bir şey doymuyor mu diye düşünme doyuyordur ve her istediğinde emzirmeye devam et dedi.Uyku ve emme duzeni de surekli değişirmiş.Ben de senin gibi evham yaptim ama ebe rahatlattı tam gaz emzirmeye devam
Yenidoğanın kaka yapmaması normal mi bilmiyprum ama benim oğlum yaklaşık 4 aylıkken 9 gün kaka yapmamıştıBen de ara ara olumsuz moda giriyorum sonra geri toparlayip emzirmeye devam ediyorum. Oyle sut dolmuyo agzi ama yetiyordur insallah.
Bi de cis yapiyo ama dun geceden beri kaka yapmadi. Geri evham yaptim. Anne sutu alan bebekte olurmus. Hafif sariligi da var. Elim mamaya bi gidiyo sonra geri kendimi motive ediyorum. Dengeyi kurmak cok zormus.
Bi atlatsaydik su donemleri hayirlisiyla. Oglumda cok yipranmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?