Şekerli suyu o glikozlu serumu veriyorlarmış bebek hemşireleri söylemişti sarılık içinBen bikac kasik rezene verdim bikac gunde su veriyorum. Hatta memeti tutsun diye sekerli su bile siktik agzina
Ben ısrarla sordum sarılıktan yatarken hayır vermiyoruz dediler şaşırdım bakbizde su verdik sarılığı hemen atlatsın diye. Dr demişti zaten
İlk 3 ay hiçbir kalıcılık sağlayamazsınız. Alışkanlık edinebilecekleri, eğitilebilecekleri bir evre değil zaten. Boşuna çaba olmuş olur. Hı olsa bile çocuk en fazla ağlasam da anneme ulaşamıyorum çaresizliğiyle ağlamayı azaltır. Bunun yanında -nasıl bir uyku eğitiminden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama anladığım şekliyle ise- güvenli bağlanma açısından çok çok riskli bence bu süreçte.Eveeett kizlar biraz once baya bi kriz gecirdim feryat figan agladim bebeyi susturamayinca. Acayip caresiz hissettim. Esim kostu geldi aldi julieti 1 saattir onun kucaginda. Zaten aksam eve geldiginde ben kotuyum sen bak biraz demistim 1 saat falan oyalamisti. Simdide yine bakmaya calisiyor.
Ben demistin dun gece cok iyi gecti bugunden korkuyorum diye.. gerci bunlar hep esimin uyku egitimine baslamak istemesinden biraz da ama iste...
D Dbg burda yazmışKızlar yukarda doğum yardımı için başvuru sürecini sormuştum ama e-devletten bakıp öğrendim. Bilmeyenler için buraya yazayım. Doğum yardımı için aile sosyal politikalar il müdürlüğüne çocuğun kimliği ile birlikte gidip başvuru yapılıyormuş. 2015 sonrası doğan çocuklar için başvuru yapılabiliyormuş. Para bir sonraki ay hesaba yatıyormuş. Bilgi almak için 144 ü arayabilirmişiz. Süt parası içinse bir yere başvurmaya gerek yokmuş. E-devletten baktım hesabıma yatmış. Kendisi çalışmayanlar içinse eşin hesabına yatıyormuş.
Amin canim cumlemizin evlatlarina insAy maşallah cok duygulandım Allahım uzun mutlu ömürler versin
merhabalar. oncelikle sütüm az diye endise etmeyin stres ettikce inanin daha cok azalir. surekli emziirin gogus agrisi icin de madecasol diye bi krem var onu deneyin derim. bir de esim bana aktardan bi karisim aldi bitki cayi. onu iciyorum gunde iki bardak masallah sutum gece dolu dolu oluyor . bir de bir bardak ılık suya iki yemek kasigu dut pekmezi katip iciyorum. onun da etkisinj gördüm. bir de sık sık emzirmek sütü artırırKızlar benim sütüm gün içinde bir veya iki emzirmede evet şuan var diyeceğim gibi oluyor gece hiç yok sürekli uyuklayarak emzirip ardından mama yapıyorum.Hiç emzirmeden verebilirim mamayı hem uykumu alırım hem o da yorulmaz ama diyorum ağzına ne kadar gitse kar o da gitmiyorda iki saat emzirsem emer ağzından yavaş yavaş alıncada kıyamet kopuyor.göğüs uçlarımın ağrısı sırtıma vuruyor omurgam ağırıyor,kesi yerim ağırıyor.Mamayı göğsümde yapıyorumBu süt durumu ne olacak bilmiyorum çok canım sıkılıyor zaten içim kabarıyor ağlayasım geliyor gece ağlamaya başlayınca bende bağıra bağıra ağlamak istiyorum
Evet ben emziriyorum bide doymuyo mu diye evhamlaniyorum. Allah tan kilo alimi iyi. Ins en kisa zamanda biter su sariliklarBenim de rhtan sarılık sizin kaç günlük oldu bizde gidiyoruz sürekli kontrole 22günlük oldu. 10du en son. Ama bana da öyle geliyo aynı şekilde bazen çok iyi aa diyorum cocuk pembeleşti açsonra tekrar sarı gözükğyo ışıktan mı yoksa dalgalanıyo mu ben mi ac bıraktım diye korkuyorum biz bş de mamayla da destekli. Ama hemen öyle bişi olmaz bi kereden üzülme elimizden geleni yapıyoruz
Evet hamilelik zor gecti ama sonu muhtesem olduAaaaa çok hoş olmuş maşallaho iğnelere de değmiş
Bende bu hafta ici gidicem ama sarilik bakmazlar sanirim. Aylik kontrollerini yaparlar. Bir de yüzunde gecmeyen sivilceler var. O yüzden alerji testi yaptirmayi düsünuyormBizim de 23günlük 10lğ bişeydi en son ama kontrole çağırıyolar bakalım nolcak salı gidicez
İlk 3 ay hiçbir kalıcılık sağlayamazsınız. Alışkanlık edinebilecekleri, eğitilebilecekleri bir evre değil zaten. Boşuna çaba olmuş olur. Hı olsa bile çocuk en fazla ağlasam da anneme ulaşamıyorum çaresizliğiyle ağlamayı azaltır. Bunun yanında -nasıl bir uyku eğitiminden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama anladığım şekliyle ise- güvenli bağlanma açısından çok çok riskli bence bu süreçte.
Öyle durumlarda çocuğu birinin kucağına atmak önemli gerçekten.Ben bırakıp ya başka odada uyuyorum ya da dışarı çıkıyorum. Benim o şekilde sistem kendini kapadığında ağlama kriziyle eşimi işten eve getirtmişliğim var, hepimize oluyor, kolay bir şey değil. Deşarj olabilmek için de biraz yalnız kalmak gerekiyor. Bir de aspiratör sesi ağlamasını kesiyor bizimkinin. Hiç olmuyorsa saatlerce aspiratörün başında dikiliyorum. Gerçi aspiratör sesiyle sakinleşince bebeğim anne karnını özlüyor diye içime dokunup ben başlıyorum ağlamaya, o ayrı. Hakikaten delilik
Günaydın kızlar. Siz bebeklerinizi tuzladınız mı? Bizim oğlan terlediğinde kokmaya başlıyor. Eşim de tuzlamadığımızdan diyor. Ben pek inanmam ama böyle şeylere. Sizin de fikrinizi almak istedim
Kötü kokmuyor aslında canım. Terliyor ama bebek kokusu. Eşim çok abartıyor. Şimdi de tuzlasak mı diye tutturdu.Kesinlikle cok zararli bir islem sakin.. kokma olayi olmamasi lazim bi arastir. Terler ama belli bi yasa kadar kokmaz
Kötü kokmuyor aslında canım. Terliyor ama bebek kokusu. Eşim çok abartıyor. Şimdi de tuzlasak mı diye tutturdu.
Rutinden bahsediyorsunuz anladığım kadarı ile o konuda haklısınız aslında. Bende istiyorum onu oturtmak ama. Benimki henüz bugün 1 aylık oldu ve memeye çok düşkün. Kucakta falan uyuyor o dereceBenim kanamam 20 gun surmustu simdide hastalanicam sandim ama leke leke geliyor anlamiyorum.
Bide bi arkadas sormus bebis ne kadarlik diye 2 aylik. Daha egitim icin erken biliyorum ama azda olsa bi duzun kurmaya calisiyorum iste.
Rezene içiyorum canım multium aldım içiyorum doktorumuzda bir damla önerdi onu da alacağız bizim buradaki eczanelerde bulamadı eşimRezene denedin mi canım bide doktoruna danış süt arttıran tamamen bitkisel ilaçlar var ben de işe yaradıklar
Haklısın canımTuzlamak gercekten cok sakincali. Nette bununla ilgili yazilar var. Esine yolla bence. Ee bize yaptilar diycektir. Ama her bebek farkli malum. Amaaaan kokusunu yesin o onun . Heeeec
Normal bence benim 22 günlük daha ama arkadaşımın kırk günden sonra devam etmişti pelte pelte düşüyordu ama ona ilişki 3 ay yasak dedi doktoru bence doktoruna git korkulacak bişey yoktur ama belki yapman yada yapmaman gerekeni söylerSezeryan ile doğum yapalı 45 gün oldu ama hala kanamam devam ediyor akıntı şeklinde sizce normal mi yoksa endişe etmeli miyim ?
Ben baya ayrı odada tek başına uyumasını sağlayacak olan aşamalı uygulanan uyku eğitimini algıladım, pardon. Ay iki gündür ben de deniyorum karanlık oda uyku saati olayını, hiç değilse gece uykusuna erken geçsin o saatte salgılanan hormonlardan muaf olmasın diyorum ama yok, en son yine evin içinde turlayarak, kucaktan kucağa al biraz da sen dene diye fırlatarak saati 12-1 ediyoruz. Sonra da amaaan deyip koynuma alıyorum zaten. Eme eme uyuyor, hiç bozmuyorumUyku egitiminden kastim belli bir saatte onunla yatak odasina gitmek karanlikta onu oyalamak emzirmk uyku saatinin geldigini anlatmak kitap okumak beyaz gurultu sesleri falan. Yani kesinlikle aglayarak egitime karsiyim. Tabi uyku arasinda kisa aglamalar oluyor onlara mudahale etmiyorum onlar ram gecisleri. Ama bakiyorum uzamaya basliyor hemen burdayim diye dokunuyorum. Rahatlamazsa kucagima aliyorum. Ama du gece karanlik odaya gectik ve kucagimdayken memedeyken bile katilarak agladi. Doymadi sanip sut cikardim icmedi fazla geldi. Mamayi da icmedi. Gaz damlalarini kesmeye calisiyorum muhtemelen o yuzden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?