2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

lindalinda lindalinda hepimiz aynıyız😔 bazen akşam 6da birşeyler yediğim oluyor. Ağlarken bırakıp tuvalete koştuğum oluyor. Benim de annem yanımdaydı kırkı çıkınca arkasına bakmadan kaçtı sağolsun. Ev leş gibi ve o evde misafir ağırlamak zorunda kaldım. Çocuğun sağlığı için ben bu evi temizlemek zorundayım ama maalesef yerimden kalkamıyorum.Eşim elinde olmadan geç geliyor, bir suçu yok ama yine de stresten ona saldırıyorum. Dün ilk defa oğlunu yıkadı, çok hoşuna gitti ama ben saçma sapan laf çarpıtıp durdum. Çok güzel bir anı halbuki onun için. Bu gece güzel uyuyabildik de çok şükür gülümseyebiliyorum. Şimdi de "bunlar geçiyor" diyenleri dinleyelim 😔 neredeyse kayınvalidemi çağıracağım bizimle yaşaması için

Cumartesi 1 aylık kontrolümüz vardı. Bizimki de 1 kilo almış. Doktor artık emzirmek için uyandırmana gerek yok ne zaman uyanırsa o zaman besle dedi. 3 saatte bir besle bile demedi. Acıksa ağlar zaten dedi. 1 aydan sonra kan şekeri düşme durumu 6 saatlere kadar uzuyor korkmana gerek yok dedi. 3 saatten uzun uyuduğu olmuyor ama artık gece saat kurmuyorum. Ne zaman kendi uyanırsa emziriyorum. Bence sen de öyle yapabilirsin.
Aynen ben de bayadir saat kurmuyirum ama benim kerata 1.5 saatte uyanıp emip yatıyor . Boğazına düşkün bir bebek olacak galiba

Benimki de çok sık emiyor 1.5 aylık normalmiymiş bu
Normal bence, her bebek farklı oluyor. Benim ilk çocuğum abartmıyorum gece olsun gündüz olsun 45 dk dan uzun uyuduğu olmuyordu. Sürekli emmek istiyordu. Çok çok zor bir dönemdi ama geçti. Şimdi ikinci çok şükür bazen 1,5-2 saat uyuyor. Emerken de çok nazlı. 3-4 dk emip bırakıyor. Doyuyor mu emin olamadığımdan sık sık emzirmeye çalışıyorum ana kilo alımı yeterli olduğundan çok da takılmıyorum.

Çok teşekkür ederim.ama bebek uzun süre sığabiliyor içine diymi.benim bebeler zayıf oluyor zaten 😂
Dediğim gibi canım pebble ana kucağını en uzun kullananlardan biri bizizdir herhalde 2,5 yaş civarıydı hala sığıyordu ve ısrarla ona oturuyordu bizim kız ☺️☺️

Onun sadece anlık toparlayıcı etkisi var sanıyorum ki. Kalıcı incelme için latex olanlar öneriliyor. Askılı premium var bende. İlk kopçayı zor kapatmıştım şuan son kopçadayım. 74 belle başladım şuan 68. Sezaryan göbeğimin çevresini ölçmedim başta onu bilemiyorum ama o yumuşaklık löpçüklük gitti. Göbek hala var bir miktar ama sertleşti baya
Senle benim ölçüm aynı 74 için s mi almıştın m mi
Gerçi s de m de tükenmiş, indirim bitince anca stok koyarlar 😟
Günaydın kızlar moralman bitik vaziyetteyim. Psikolojim bozuldu artık. Bebeğe kendim bakamıyorum çok yoruluyorum. Annem de gitti. Eşim de yardımcı o olmasa zaten halim harap.. Dun hastaneye gittik ateşim için bebeği bırakacak kimsemiz bile yok.. Çok zorlandık hava desen buz gibi.. Annem de rahatsız gel diyemem Bi daha. Yorgun Bi haldeyim wc ye bile koştur koştur gidiyorum göğüslerim hala acıyor. Memede kızım 1 saat kalıyor süt mü gelmiyor dicem kilo alımı da iyi. Nolur gecicek hepimiz aynıyız falan deyin çok üst üste geldi😭😭
Canım benim de dün memeden ayrılmak bilmedi artık işkence oldu bana emzirmek ben çok zorlanınca alıyorum mememi, evde gezdiriyorum oyalamaya çalışıyorum vs sanki daha iyi oluyor sürekli emzirmekten. Bizim ki de uykuya emdi daldıysa oldu ama artık canı kanı arttı memeyi emip dalma olayımız bitiyor yeni bir yöntem bulmak gerek eşim evde olunca atıyorum onun kucağına gezdirerek uyuyor.
Benim annem sağolsun hepsi 2 hafta kaldı, 1. Hafta zaten bebek kuvözdeydi yani 1 hafta kaldı bebek için çok moralim bozuldu 3-4 gün ağlamaklı gezdim ana adapte oldum mecburen ki bebek o ara 1800-2000 gr fln dı. Sonuçta kendimize sözümüz geçiyor, kimseyi katmadan halletmek iyi gelecek birdüzen tutturunca sabret bak benim ilki 5,5 yaşı geçti, unuttuk bile eşimle ilk kızımızda bunu yapıyor muydu böyle miydi diye birbirimize soruyoruz 😘😇

Kızlar bebeği benim gibi kısa süre emen var mı? Doktor 15-20 dk bir memeyi sonra 15-20 dk diğer memeyi ver demişti. Bırak iki memeyi tek memede 15 dk bile emmeden bırakıyor. Dün biraz uzun süre emmişti. Emerken bir kustu ama üst üste 3 kez dolu dolu çıkardı. Boşa giden sütlere üzüldüm valla. Bu durum bir kaç kez de başıma geldi. Reflü filan mı var acaba? Bebeğinde reflü olanlarda da durum benzer mi?

M Melekbebekannesi calimero17 calimero17 Emme süresinin kısalması çene kaslarının güçlenmesi yüzündenmiş. Önceden 20dakikada bitirdiği memeyi şimdi 5 dakikada bitirebiliyormuş mesela. Ben de çiş yapma sıklığına bakıyorum doymuş gibi görünüyor. Bir de memeyi bırakınca memeden hala süt geliyorsa kendi isteğiyle bıraktığını anlıyorum. Büyüdükçe emme sıklığı azalıyor demişlerdi ama tersi oldu. Rahatlamak istediğindendir o zaman dimi

lindalinda lindalinda bak mesela haslansin ayakustu kahvalti yapiyim diye yumurta koymustum ocaga. 5 dakka diye oturdum bebegi emziriyorum bi taraftan, buraya falan bakarken dalmışım 40 dakka pisti 😂 bu saat oldu açım
Daha oglum da uyanir kahvalti bekler. Kocam zaten kahvalti neydi unuttu onu saymiyorum bile
Dün emziriyorum diye hamileyken sarıp buzluğa atıp dün büyük hevesle çıkarıp pişirmeye kalktığım yaprak sarmaları yenilemeyecek seviyede yaktım 💃💃
Dediğim gibi canım pebble ana kucağını en uzun kullananlardan biri bizizdir herhalde 2,5 yaş civarıydı hala sığıyordu ve ısrarla ona oturuyordu bizim kız ☺☺

Senle benim ölçüm aynı 74 için s mi almıştın m mi
Gerçi s de m de tükenmiş, indirim bitince anca stok koyarlar 😟

Canım benim de dün memeden ayrılmak bilmedi artık işkence oldu bana emzirmek ben çok zorlanınca alıyorum mememi, evde gezdiriyorum oyalamaya çalışıyorum vs sanki daha iyi oluyor sürekli emzirmekten. Bizim ki de uykuya emdi daldıysa oldu ama artık canı kanı arttı memeyi emip dalma olayımız bitiyor yeni bir yöntem bulmak gerek eşim evde olunca atıyorum onun kucağına gezdirerek uyuyor.
Benim annem sağolsun hepsi 2 hafta kaldı, 1. Hafta zaten bebek kuvözdeydi yani 1 hafta kaldı bebek için çok moralim bozuldu 3-4 gün ağlamaklı gezdim ana adapte oldum mecburen ki bebek o ara 1800-2000 gr fln dı. Sonuçta kendimize sözümüz geçiyor, kimseyi katmadan halletmek iyi gelecek birdüzen tutturunca sabret bak benim ilki 5,5 yaşı geçti, unuttuk bile eşimle ilk kızımızda bunu yapıyor muydu böyle miydi diye birbirimize soruyoruz 😘😇
S aldım evet M beden hiç düşünme bile. Bir de ara müşteri hizmetlerini kampanyalı fiyattan stok açarlar belki telefonla siparişte. Bazen oluyor öyle şeyler.

ya sizin analar iyi yine valla. Ben 4.gün yalnızdım 😅

Kızlar bebeği benim gibi kısa süre emen var mı? Doktor 15-20 dk bir memeyi sonra 15-20 dk diğer memeyi ver demişti. Bırak iki memeyi tek memede 15 dk bile emmeden bırakıyor. Dün biraz uzun süre emmişti. Emerken bir kustu ama üst üste 3 kez dolu dolu çıkardı. Boşa giden sütlere üzüldüm valla. Bu durum bir kaç kez de başıma geldi. Reflü filan mı var acaba? Bebeğinde reflü olanlarda da durum benzer mi?
Bence sutun cok ve tazyikli. Mide kapasitesinin ustune çıkıyor iki memeyi emince.
Eger yagli sutr gecemedigini düşünüyorsan bir sonraki emzirmede yine ayni memeyi ver. Sonra digerine gec onu iki kere ver.

Dün emziriyorum diye hamileyken sarıp buzluğa atıp dün büyük hevesle çıkarıp pişirmeye kalktığım yaprak sarmaları yenilemeyecek seviyede yaktım 💃💃
Of yumurta neyse de sarmaya benim bilr icim yandi
Velhasil görüldüğü uzere bebegr değil kendimize bilr bakamıyoruz aslinda.
Hadi sarilalim :KK19:

Sütün çok geliyor olabilir bebeğinde güçlü emiyorsa 5 dakika 10 dakika yetiyor demek ki bebeğine güven bence ben ne zaman inatlaşsam bi sıkıntı oluyor bebeğin istediği gibi beslemek gerekiyor bence

Benim de boğazım acıyor ve hapşırdım gece baya, sabahta.minnak kızım hapşurdu 5-6 kez inşallah ağır birşey kapmamışızdır pazartesi aşı için sağlık ocağına gitmiştik 😭

Benim kızımda en fazla 10 dakika daha iki memeyi aynı emme de emzirdigim olmadı. Ama ilk ay 2 kilo almış çok şaşırdım . Sütüm de çok yağlı değil demek ki yetiyor ve aynı sizin gibi çok emince her yerimizi batıracak kadar kusuyor

M Melekbebekannesi calimero17 calimero17 Emme süresinin kısalması çene kaslarının güçlenmesi yüzündenmiş. Önceden 20dakikada bitirdiği memeyi şimdi 5 dakikada bitirebiliyormuş mesela. Ben de çiş yapma sıklığına bakıyorum doymuş gibi görünüyor. Bir de memeyi bırakınca memeden hala süt geliyorsa kendi isteğiyle bıraktığını anlıyorum. Büyüdükçe emme sıklığı azalıyor demişlerdi ama tersi oldu. Rahatlamak istediğindendir o zaman dimi
Benimki doğduğundan beri öyle. Hep kısa kısa emiyor. Ben artık reflü olduğundan şüpheleniyorum. Sürekli ağzının kenarından süt çıkarıyor. Biraz fazla emzirmişsem baya dolu dolu kusuyor. Yatağı zaten reflü yatağı şeklinde baş kısmı yukarı doğru eğik ama yatmadığı zamanlarda da kusması sık oluyor. Bebeklerdeki reflünün ne gibi belirtileri oluyor acaba?

Bu uyum sağlayamama meselesi hepimizde var. Benim eşim evde olmasına rağmen bizim kahvaltı yapmamız 3 ü falan buluyor o da zaten uyanıp beyim hazırlarsa.. uyanalı 2 saat olacak çok acıktım ama hala oğlumla uğraşıyorum ve onunla işim biterse misafir geleceği için onunla ilgili bri şeyler yapacağım. Ha kayınavlidem geldi bir süre, anneminse gelmeye hiç niyeti yok... son 15 gündür de yalnızız, biz de yaşadığı yerde akrabası vs olmayangillerdeniz. Bazen kimse yok diye sallamıyırum işleri ama artık çocuk var diye de daha iyi yapılmalı diye düşünüp kendimi strese sokuyorum. Mesele biraz bizim düşünce yapımız, mükemmelliyetçiliğimiz. Önce şunu sormak gerekiyor: benim önceliğim ne? Sorgusuz sualsiZ hepimiz için yavrularımız. Madem öyle ondan kalan vakte artık ne sığarsa. Öyle veya böyle bu vakitlerde tatlı bir anı olarak kalacak. Ama şu sıralar kocasına gıcık olanlar kulübünde ben de Varım 👋 Bizden daha zor adapte oluyorlar. Bizim yaşadıklarımızı yaşasalar ne yaparlardı kim bilir...

Benimki doğduğundan beri öyle. Hep kısa kısa emiyor. Ben artık reflü olduğundan şüpheleniyorum. Sürekli ağzının kenarından süt çıkarıyor. Biraz fazla emzirmişsem baya dolu dolu kusuyor. Yatağı zaten reflü yatağı şeklinde baş kısmı yukarı doğru eğik ama yatmadığı zamanlarda da kusması sık oluyor. Bebeklerdeki reflünün ne gibi belirtileri oluyor acaba?
Refluden şüpheleneyorsan ger emzirmede mutlaka ama mutlaka ağızdan gazini çıkar ce gaz çıktıktan sonra 10 dakika yatırma ayakta tut sonra yatır. Kussa bile çok az kusar

Bugün 40 olduk.. Emzirdikten sonra uyutamiyorum. Yatağa koyunca istemiyor kucak istiyor hep onda da az duruyor. Hep memede kalmak istiyor ama sütüm kalamıyor ki surekli memede olunca. Yemek falan yapmıyorum zaten. Sadece akşama kadar bebekle ilgileniyorum o uyursa uyuyorum. Emzik desen onu da hiç sevmedi. Mamayla takviye mi etsem acaba geceleri rahat uyusun diye.
çok normal yaşadıkların hepimizinki aynı kucakta memede beşiğe koysan durmuyor falan ama kendini sıkma sürekli kötü şeyler düşünme benım bebeğim gündüz sadece 1 kere falan uzun uyuyor uzun derken 2 saat😂
diğer zamanlarda emiyor 5 dk sonra kucaktan inmiyor gaz fln tekrar emmek istiyor kucakta uyusa beşiğe koyduğunda max 20 dk uyuyor ağlayarak uyanıyor bunlar olası şeyler normal olduğunu düşünürek kendini motive et ben uyuduğunda küçük küçük işlerimi hallediyorm yemek ne zaman uzun uyursa o zaman yapıyorm bunaltma kendini.kilo alması iyiyse mama verme bence benmkıde geceleri çok sık kalkıyor 1.5 saati geçmez yani uyanması sürekli uyanıyor😊 bu süreç geçici kendine zindan etme bu zamanları emin ol sen kendini sıkmazsan keyif alacaksın keyif aldıkça yoluna girecek herşeyini düzenli yapar evinide toplar bebeğinede bakarsn merak etme😍

Emzirme konusunda benim de bir sıkıntım var. Sütüm aza yakın ortalama bir değerde. arada azalabiliyor da bu sebeple. 35 günlük olduk bugün. Sarılık olduğu için 3. Günden beri mama veriyoruz İlk 15 gün, günde 7-8 kez mama veriyorduk. Sonraki 10 gün 4-6 verdik. Sonra 4, son 4-5 gündür de günde 3 tü, 2 gündür 2 ye indirmeye başladk. 5. Gün kilo ölçümğ ile 33. Gün kilo ölçümü arasında 1100 gram fark vardı. Mama ile ancak bir kilo olduğu için mamayı kesmeye de korkuyorum. Bunun dışında asıl sorunum oğlum memede saçmalıyor birkaç gündür. Normalde emme süresi 12-18 dk arasıydı. İlk 10 dk fena emmiyordu. Şimdi emme süresi uykulu haliyle 10 dk ya indi. Onda da 4-5 dk da sonra memeyi bırakıp bırakp ağlama moduna giriyor neden anlamadm. Kendi bırakıyor sonra basıyor yaygarayı, memeyi ağzına sokuyorum 20-30 sn emmeden tekrar bırakıp yine basıyor ağlamayı. Arkaya fön sesi açıyorum o zamanda 1,2 dk sonra uyuyor. Emdiği toplam süre 7-8 dk falan. BU bırakıp bırakp ağlamalar neden sizce? Bir de bu emme süresi işe gece 4 saat falan uyudu. 4 saat normal mi yoksa sarılık etkisi mi endişeliyim ya 😕😭

Back
X