Ben de öyle düşünüyorum canım, en azından şartlar zorlanmalı. Acıya katlanma düşüncem var da dr daha baştan kasıyorsun ilerleyemiyorum kalsın, sezaryen düşün diynce ben de bir garip oldum. Kendimi sancı zamanına bırakıyorum ama önden karar almayacağım. O zaman gerekiyorsa yine sezaryene dönsün ama şimdiden istemiyorum. Hem belki o sancıyla gözüm bir şey görmez, yaptırırıveri
Sezaryen olunca psikolojik olarak ve vicdanen rahat edemeyeceğimi biliyorum. Ama kendimi ikisini de şartlandırmamaya çalışıyorum, hayırlısı neyse o olsun. Vajinal doğumda ciddi travma sebebi olabilir
Ya aşırı acıyacak gibi bir düşüncem olmadı sanki genel olarak beni dışarıdan müdahale düşüncesi gerdi gibi sanki.
Ama ben şeyi merak ediyorum dr istese zorlayıp yine yapabilir miydi? Sonuçta oraya bir müdahale oluyor, kasılmayan kadın var mıdır ki? Bence benimkisi çok rahat vazgeçti, çok da idealist değil bu konuda. Zihnimin bir köşesine de gel Sezaryen planlayalımı soktu. Milletin doktoru öncesinde korku oluşmasın, normal olanı zorlansın diye çatıyı son ana bırakıyormuş benimkisi yok ben ilerleyemiyorum diyip bıraktı.
Hanımlar, doktor çatı muayenesinde ben kassam bile muayenesini tamamlayabilir mi? Benim kendimi tamamen kasıp oraya kapatma ihtimalim var mı?
[/QUOT
vajinada ki kasların çok güçlü olduğunu biliyorum vajinusmus tedavisi görmüş biri olarak bunu çok iyi biliyorum.Doktor jelle içeri giriyorsa alttan kontrol gibi kasılmaya kadar çıkıyor bitiyor ama çatı uzun sürüyorsa bilmem.Sezeryan olmak neden çocuğa haksızlık olsun ki sancıyı iliklerine kadar hisseden insan mı annelik görevini yapmış sayılacak anlamadım.Hazır olmadığınız bir durum içine sırf millet normal yapmamış diyecek diye ya da sancı çekmedim normal doğmadım gibi bana göre saçma düşünceler ile kendinizi mutsuz etmeniz bence anlamsız.Mutlu anne mutlu bebek bebeğinizi mutlu edebilecek tek insan sizsiniz doğumun nasıl olduğu önemli değil önemli olan psikolojiniz