2020 Şubat Anneleri

Ben çok takıyorum galiba
Açlık şekerimde yüksek cıkıyorya.
En iyisi 1 hafta falan ölçmemek hergün ölçmek strese sokuyor

Haklisin canim ben her istedigimi yiyebildigim halde mesela kalkip yapmaya usendigim icin canimin cekmesiyle kaliyorum mesela illa tatli olmasina gerek yok diger seyler icinde gecerli
Herkesin kolayca ulaşabileceği ve sağlıklı olan bişeyi konuşmakta zarar yok ama kimse de lahana yemiyo ki baklavalar filan havada uçuşuyo gerçi lahanayı da tiroidi olan yiyemez, en iyisi hiiç bahsetmemek.
Sadece tatlı değil mesela bazılarımız hem tatlı hem tuzlu yiyemiyoruz, zaten geri de pek yiycek bişey kalmıyo.

Cok yakin arkadasim seker hastasi insulin kullaniyo (kendisi bekar) sekeri cok ciktiginda dusmesi icin ceviz , kabak cekirdegi , tarcinli sut ya da yogurt , dogal maden suyu iciyo kizlar aklinizda bulunsun gebelik sekeri cikan arkadaslarin olcumleriniz yuksek ciktiginda bunlarla dengeleyebilirsiniz

Benim bugun mesela canim cok kisir cekti ama usendigim icin kalkip yapip yiyemedim ki bayilirim o nimete canimin cektigiylede kaldim ama ozellikle tatli yiyemeyen arkadaslari cok daha iyi anliyorum onlarda insaAllah bebisler dogduktan sonra yiyecekler

Ben çok takıyorum galiba
Açlık şekerimde yüksek cıkıyorya.
En iyisi 1 hafta falan ölçmemek hergün ölçmek strese sokuyor

Canım böyle dediğime bakma, bende çok takıyorum, yükseldiğinden beri hiç tatlı yemedim mesela. Patateside bayadır yemiyordum, gebelik ilerleyip şeker olayı dengesizleşmeden hadi onu da deneyim dedim ve bu sonuçtan sonra bir daha diyetime sokmayacağım, belki dışarıdaysam 1-2 tane masadan otlanırım 70 güncük birşey kalmış yemeyivereyim de, doğurduktan sonra kocana şöyle gebelikte istediğin herşeyin bir listesini diziver, moralini yüksek tut :) Benimde en büyük korkum şuan asıl diyette yediklerimde dengesizleşme durumu Aç kalmadan nasıl durumu yöneteceğimi çözmeye çalışıyorum şuan

Hakkını helal et canım valla hiç aklıma gelmedi kısırın can çekileceği

Yapıverseydin 10 dakikanı alır, üzme kırmızı pabucu :)

Evet doktor ileriki haftalarda şeker cok dengesizleşiyor dedi banada.
Neyse biz elimizden geleni yapıcaz gerisi allahtan
Bende bidaha patates yemicem sinirim bozuldu cok .
Bide hergün ölçüm yapmıycam.
Diyetime uyup haftada 1 ölçcem cidden stres oluyormuş insan
Senin bi sonraki doktor randevun ne zaman sana ne dicek doktor bakalım bebek ne durumdaa falan
İnşallah sağ salim alırız hepimiz kucagımıza

tarcınlı süt bende deniyorum iki gündür tesekkurler.

Tabi canım aktarırım söylediklerini ama anladığım kadarıyla endokrincinin ne diyeceği daha önemli, umarım en kısa sürede randevu alabilirim o bölüme. Şeker ölçümü içinde diyetisyenim şöyle önermişti, haftanın 2 günü (mesela pztsi ve perşembe) 3 ana öğünden önceki açlık ve 1 saat sonraki tokluğunu ölçüp yaz demişti. Koşuşturmacadan gerçi 2 ana öğün yapıp yazabildim şimdiye kadar 2 günümü, birde işte patates yediğimde ve dışarıda kahvaltı yaptığımda ölçtüm ek olarak diyet dışına çıktığım için. Diyet dışına çıkmak yaramıyormuş gerçi onuda gördüm :) Gerçekten çok zor dengede tutmak..

Asıl bebişler dogunca yiyemicez
Herşey gaz yapıyor herşey , ben birgün dayanamayıp gittigimiz bir misafirlikte kısırdan cok az yemiştim gaz sancısından sabahı sabah etmiştik ,
Şerbetli tatlıdan bişey olmaz ama
Rezene çayı flnda hikaye , içmesigim şey kalmamıstı ya ilk kızım kolikti 8 ay çektik gaz sancısı , nezaman emzırmeyı bıraktım ondan 2 ay sonra tamamen kurtulduk

Gerçektenmi cumaya gelmesi kötü oldu tahlilin, doktorumda haftaiçi çalışıyor sadece haftasonu çalışan bir kadın doğumcu bulmam lazım antibiyotik yazdırmak için, çok teşekkürler canım.
Canim yanlis bilgi paylasip seni paniklettirmeyim diye o zamanki degerlerimi paylasmak istedim.
Aynen su sekildeymis

Tahlilde
4-5 lökosit
8-10 epidel hucresi yaziyor,

Dr da bana
Aksef 500mg Antibiyotik
Monurol toz içecek vermis notuma göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…