2020 Şubat Anneleri

Beni 32 de çağırdı 32 bitmesi mi lazım yoksa 32 bitmeden mi rapor alacağız acaba

Ben de onu merak ediyorum

Beni doktorum 32 artı 1 de çağırdı. Ben de açıkçası içimden 32 yi biraz daha geçse kılıfına uydurulsa mi diyordum malum çalışamaz alacağım için doğum sonrası çok önemli olacak. Ama öyle deyince bir şey diyemedim. Demek ki öyle oluyor. Bence 31 artı 0 da gitme 1 haftan yanacak. Doktoruna ulaşma ihtimalin varsa telefon ile sor tekrar.

Ben de öyle düşündüm açıkçası ama sistem üzerinde görünüyor galiba sonrasına veremiyorlar..Ben izin için arayayım doktoru o zaman bir haftam boşa gitmesin

Çok sevindim canım iyi geçmesine, ne tatlı doktorun varmış :) Doktorunmu önerdi sezaryeni, senin seçimin mi?
Benim ilkim zorunlu sezeryandi.
Bunu normal denemek istediğimi söyledim olmaz dedi, çatin müsait değil zaten dedi. Birde 5saniye dahi çok önemli oksijen açısından deyince zaten Dr una da çok güveniyorum sildim attım bu düşünceyi aklımdan. Ama Allah biliyor ya normali denemeyi gerçekten isterdim. Bebekler için sezeryan öneren Dr karın hepsi kâr amacı gutmuyor aslında. Benim Dr um en azından öyle değil. Senin ilk zaten, çatı muayenesinde belli olur gidişat.

benim doktorum bana hiç çatı muayenesi yapmadı ama normal doğum yaptım, şart mı bu çatı muayenesi acaba 38. haftamdaki kontrolümde doğumu nasıl istiyorsun diye sordu, normal dedim. şu an için bir sorun görünmüyor demişti, o şekilde ilerledik. çatı muayenesi vajinal oluyor değil mi?

Evet vajinal, nasıl olduğunu özellikle yazmıyorum ki ilk hamileligi olan arkadaşlar adına.
Sana yapılmamış olmasına çok şaşırdım, önemli bi muayene bu çünkü. Çatı kemikleri yassı basik olduğunda hem bebek hem anne için zor bı doğum oluyor ki bazı doğumlar o yüzden sezeryana dönebiliyor. Yani ben de bunları ilk hamilelikte öğrendim tecrübeli annelerden.

Bu arada benim karnım yine kasılıyor yaa
Bu normal mi ki hep uyusa uslu uslu bu defa da hareket etmiyor deriz.

bilemiyorum canım ama yapmadı yani, her doktor yapmıyor belki de inan bi fikrim yok

kasılma derken acaba bebek bir yere toplanıp karnını mı sertleştiriyor? hani son haftalarda olur ya çok öyle bir şey olmasın?

Kendi kardeşi olsa emin ol okadar oynatmaz
Evde herseyıne ortak olan ve hep onlarla kalan kardeşe pek de sıcak yaklasmıyorlar benim gözlemledıgım
Benım arkadasın ılk cocugu 7 yasında suan resmen küçük kardesını görmezden gelıyor yokmuş gibi varsayıyor , cocukların psıkolojılerı cok ılgınc , benımde mısafırım yenı gıttı , elayı uyuttum , şimdi dinlenme vakti

Sende corasprın ıcıyosun dımı canım

bilemiyorum canım ama yapmadı yani, her doktor yapmıyor belki de inan bi fikrim yok

kasılma derken acaba bebek bir yere toplanıp karnını mı sertleştiriyor? hani son haftalarda olur ya çok öyle bir şey olmasın?
Yaa işte bunu Dr a söylediğimde o da sık olursa hemen gel dedi ve benim 2 . Hamilelik olmasına rağmen bu konuda bilgisizim. Karıştırıyor muyum diye sordum burda, birkaç arkadaş benimde oyleoluyor demişti için rahatlamıştı aslında.
Şuan mesela nasıl gerim gerim oluyor hareket ediyor . Baharda son haftalarda böyle oluyor diye hatırladığım için biraz kafam karıştı.

SeZeryanda ayıldıgında cok agrı cektınmı ? Ne dezavantajları oldu genel anestezı almanın?
Ben ılkını epidural yaptım oyuzden aksama kadar belden asagım uyusuk oldugu ıcın agrı yaşamadım rahattım ama sımdı genel anestezi olucak ve uyanır uyanmaz acaba cok agrı çekermıyım diye dusunuyorum , bır öncekı sezeryan yerının biraz üstünden yapıcakmıs busefer ama netıcede aynı yerden 2 defa amelıyat olucam gibi bişey
Benım doktorumda genel anestezı ıle sezeryanı tavsıye edıyor

Senin misafirler akşam mi geldiler
Bayağı geç gitmislerde :)
Benimkiler oglende geldiler.
Ve çok yorgunummm kesin sende yorgunsun.

Iyıkı yapmamıs canım pek hoş bişey degıl
Ela 7 aylık dogmaya kalkınca bana mecbur yaptı vajinal oluyor elıyle yapıyor , çatının girişindeydı tam kafası oyuzden 2 ay sadece yatmıstım ,

Nasıl geneli öneriyor ki?
Bebek için geneli asla önermiyorlar istersen araştır sebeplerini. Ben kendim için geneli seçmiştim Bahar da. Spinal epidural de zaten senin dediğin gibi oluyormuş. Yavaş yavaş uyuşukluk geçtiği için acıyı kademeli yaşadığın için genelde ki gibi birden acı ile karsilasmiyormussun. Tüm bunları da ikisini de deneyimliyen kişilerden öğrendim.

Sende corasprın ıcıyosun dımı canım
yok canım benim diğer kızlar gibi değil problemim. benim kordonumda bir damar eksik. normalde iki arter bir ven damarı olur, bende iki arterden biri yok. gelişim geriliği, erken doğum riski olabiliyor ama şu ana kadar şükür bir sıkıntı olmadı, inşallah da olmaz.

bence sen karıştırıyorsun canım. son haftalar o kadar sık olurdu ki bu durum ben hatırlıyorum. ama doktorun öyle dediyse sen takip et, düzenli şekilde çok sık oluyorsa git bir nst’ye gir için rahatlasın.

Senin misafirler akşam mi geldiler
Bayağı geç gitmislerde :)
Benimkiler oglende geldiler.
Ve çok yorgunummm kesin sende yorgunsun.

Aslında benımkıler misafir sayılmaz , kızkardeşimle eşi geldi akşamüstü , maç bitince gittiler , deli gibide yagmur yagıyor burda ,

Ayildigimda direk acıyla uyandım tabii.
Dezavantajı ödemler çok oldu bende davul gibi.
Meğer ben zor ayilmisim ve uzun sürdüğü için de zor atmisim. Ama genelin en güzel tarafı kesinlikle hiç bişey hatırlamak ameliyathaneyle alakalı.
Sen neden genel olacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…