2020 Şubat Anneleri

epiduralde omurilik zarının etrafına veriyorlar ilacı, daha yavaş şekilde uyuşuyorsun. spinalde zarın içine tek seferde veriyorlar, hemen uyuşuyorsun. yani genel olarak böyle biliyorum ama daha ayrıntılı anlatımı vardır tabii.
mesela acil ameliyata girmen gerektiğinde spinal uygulanır genelde.

ama kesin bir gerçek var ki her iki yöntem de aslında genel anesteziye göre çok daha güvenli ve sağlıklı. uyuyup hiç bişey hissetmemek insana daha güvenli geldiği için ona yönelebiliyoruz ama vücuda narkoz almak çok da iyi bir şey değil zorunlu kalmadıkça.

Sezaryen korkulcak bir sey degil tabikide eger gercekten gerekliyse ama dedigim gibi pisi pisine de olmak bence insana koyar ya yani en azindan sahsim adima konusayim sirf doktor daha fazla para alacak diye ben neden kendimi kestireyim ki durumum vajinal doguma musaitken gercekten dediginizde haklisiniz bizim ulkemizde bu tarz seyler maalesef ki sans meselesi. Umarim hepimiz saglicakla bebeklerimizi en kolay ve en guzel sekliyle kucaklarimiza aliriz 2,3 ay sonra tek tek mutluluk sevinclerimizi buradan yine birbirimizle paylasiriz

Bende genel anestezi ile dogumda annenin vucuduna verilen narkozun bebegede gectigini izlemistim o yuzden pek onerilmiyodu bir doktor tarafindan

Evet anladım da. Tam da dediğin sebeple genel olsun ne yaparlarsa yapsınlar modundaydım. Ne kadar acı hissetmesende orada senle uğraştıklarını bilmek rahatsız edici geliyordu. Doktorum epidural yapacağız deseydi. Peki diyebilirdim belki. Ama bana bırakınca genel derim gibi. Hayırlısı bakalım sağlıkla gelsinler de.
Teşekkür ederim açıklama için. Sen nasıl tercih edeceksin?

Genelde de şpinal de de Ağrıda fark olmuyor canım genelde Boğaz ağrısı öksürük çok oluyor öksürünce de dikişler acıyor spinalde de baş ağrısı oluyor bende çok olmadı ama

Evet başagrısı ihtımalı varmıs spınaldede epıduraldede ,cok sukur bende yasamadım öyle bısey,

Bendede direnc cıktıya canım , ılkındede vardı bundada cıktı tek tarafta , oyuzden corasprın kullanıyorum

Bendede direnc cıktıya canım , ılkındede vardı bundada cıktı tek tarafta , oyuzden corasprın kullanıyorum
ay kuzum inan ben orayı kaçırmışım anlamadım nasıl denk gelmedim bu muhabbete selozy ve karabatağı biliyodum da seninkini kaçırmışım.
inşallah bunlar hiç birimize sorun yaratmadan atlatırız sürecimizi

tabiiki herkes tercih ettiği gibi doğurmak ister, işte onu diyorum ya ne yazık ki ülkemizde biraz şans işi bu.
ben o yüzden doktoruma çok güveniyorum ve çok yoğun olmasına rağmen yine ona gidiyorum.
inşallah canım, hepimiz en sağlıklı şekilde alalım kucağımıza evlatlarımızı

sanırım sakinleştirici hafif ilaçlar verebiliyorlar, bende heyecanlanırım diye düşünüyorum ama mutlaka bir çaresi vardır. tam o an annenin heyecandan tansiyonunun düşmesini ya da çıkmasını doktorlar da istemez bence, mutlaka önlemini alıyorlardır.

ben ilkini epidural normal doğurdum, bunda da bir aksilik olmazsa öyle tercih etmek istiyorum canım.

Hee normal doğurdunn süper... inşallah çıkmasın canım. Sağlıkla gelsinler.. amiin.

Yurt dışında normal doğum destekleniyor ama normal doğumu destekleyen bir kadın doğumcu, yurtdışında normal doğum üstüne çok ısrar edildiği için oluşan komplikasyon sayısının da fazla olduğunu açıklamıştı. Açıkçası sağlık sistemimize ben yurtdışındakilerden daha çok güveniyorum, çoğu doktor için hiç riske atmamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum

Herkesin dusuncesi farkli saygi duyuyorum canim ama ben bu konuda ulkemizi ileride gormuyorum maalesef bizde para daha once geliyo bence izledigim yabanci dogumlarda bile gebeyle o kadar guzel ilgileniyolar ki hemsireler gebeyle birlikte dusa giriyo bi yandan beline su tutup bi yandan beline sanci sirasinda uygulanacak masajlari yapiyolar bizde boyle bir sey yok maalesef ve insanlar orda ikiz ucuz gebelikleri bile normal dogumla hemde kesisiz yapabiliyo 2. Sinir oldugum konuda vajinal dogumda gerek olsun olmasin bastan kesi yapilmasi onlar yapabiliyosa biz neden yapamayalim ya da madem bu kadar gerekli tum tip okuyanlar ayni uygulamayi yapsin bilemiyorum ya nasip kismet yasayip gorecegiz bizde kendimizi insaAllah hepimiz icin en guzeli olur cogu gitti azi kaldi hepimiz icin bundan sonrasi heyecanli bekleyis artik

Doktorunun kafandaki soru işaretlerini silerek açıklaması en doğrusu canım, en önemliside bu zaten, bebeğin sağlıklı bir şekilde doğması. Banada aynı şekilde derse senin için doğrusu bu diye, kabul ederim senin gibi. Peki zorunlu olduğu için doğumu kaçıncı haftada yapmayı önerdi?

Beni 32 de çağırdı 32 bitmesi mi lazım yoksa 32 bitmeden mi rapor alacağız acaba
Ben de onu merak ediyorum
Beni tam 32+0da çağırdı doktorum, hemen randevuyu aldım raporda sıkıntı olmasın diye o güne, çünkü çalışabilir raporunda sıkıntı olursa doğum izninde de sıkıntı olabiliyormuş diye duymuştum riske atmak istemedim

Ah o epizyon kesisi konusunda sana sonuna kadar hak veriyorum. Arkadaşla konuşuyoruz, perine masajı, kegel egzersizi falan yapacağım diye, sen naparsan yap o kesiyi atıyorlar dedi ne anladım ben bu işten.. gerçi yırtılması daha kötü diyende var. Kafam çok karışık bu konuda :)

O da sans arkadasimin ikizi 2 kere normal dogum yapti ozel bir hastanede kesmeyin istemiyorum demis kestirmemis ve hicte yirtigi olmamis darisi normal yapacaklarin basina diyelim keske tek bir uygulama olsa ve butun doktorlar ona uysa ya boyle olunca insan ikilemde kaliyo tedirgin oluyo herkes kafasina gore bir seyler yapiyo sen yine de yap canim masajlari egzersizleri bende yapicam ve dogumun basinda soyleyecegim gercekten gerekmiyosa o kesiyi atmayin bastan diye insaAllah beni de dinlerler

Ben genel mi spinal mi kararını hastaneye bırakma taraftarıyım hangisini iyi yapacaklarsa onu yapsınlar bu sefer hiç sormadım nasıl olacak diye bünye alıştı sanırım
Bana dogum oncesi sorularin oldugu bi kagitla geldi uzman. Sonrasinda dedi ki, hepsi size uyuyor hangi yontemi istersiniz? Bende ayni sen gibi dusundugum icin genel dedim direk:) ama simdi daha bilincliyim ve o yuzden kendimi spinale hazirlamaya **çalışıyorum**
O kadar guzeldiki yazin..
Bu mesaji okumadan gecmez umarim kimse
Sezeryan istemeyip normal dogumu tercih eden sen ve senin gibi dusunen arkadaslar kesinlikle o dönem geldiginde dr un kararina inanmak adina dahi olsa baska bi hastanede cati muayenesi olsun ve teyit etsinler ki içleri rahat etsin. Ben olsam boyle yapardim cunku. Sinek ufaktir mide bulandirir misali kafan net olursun sezeryan derlerse de en azindan ✔
Bu bilgiyi bende okumuştum.
Bem normal kontrolde alindim acil sezeryana.
Normalde cati musait degildiysede dr um suni verip normali denersin eger istiyorsun demisti cunku cati muayensinde. Ama sonraki kontrolde su kritik seviye altina inince doplere yolladi rapor cikti ve acil alindim. Bebek icin cok riskli bu riski goze alamam soz hakkı tanımıyorum dedi ve iyki de boyle olmus, aksi bi durumda vicdan azabi cekerdim omur boyu.

Oyle yapmayi dusunuyorum canim bende

Canım sen nerdesin ben de Bergama dayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…