2020 Şubat Anneleri

Kendi kızınıda genel anestezı ile dogurtmus , çokta güvenıyorum doktoruma cok acık anlatır herseyı , busefer öyle olucak benım tüpleride baglatıcam

Iyıkı yapmamıs canım pek hoş bişey degıl
Ela 7 aylık dogmaya kalkınca bana mecbur yaptı vajinal oluyor elıyle yapıyor , çatının girişindeydı tam kafası oyuzden 2 ay sadece yatmıstım ,
ayy bilmiyodum yaa neden erken gelmeye kalktı Ela hanım? sonra kaçıncı haftanda doğdu peki?

Cnm sana bişey soracam doktorla ilgili normal doğum yaptırma oranı hakkında hiç bilgin varmı?

Olmaz canım ınsallah, 1 aydır fln ıcıyorum bende corasprın cok sukur kılosu boyu normal

ayy bilmiyodum yaa neden erken gelmeye kalktı Ela hanım? sonra kaçıncı haftanda doğdu peki?

37+4 te dogdu canım , ozamanlar bankada bütüngün masabaşı otur otur stres sıkıntı çok vardı , ben onlara baglıyorum ,
Hakkatende sabırsız bir cocuk karakterıde öyle oldu

Aslında benımkıler misafir sayılmaz , kızkardeşimle eşi geldi akşamüstü , maç bitince gittiler , deli gibide yagmur yagıyor burda ,
Senle yakın sayılırız, burda da deli gibi yağıyor ve resmen apartta bekliyorum. Gök gürültüsü çok sesli oluyor Bahar korkarak uyanırsa fırlayıp gitmek için.
Cnm sana bişey soracam doktorla ilgili normal doğum yaptırma oranı hakkında hiç bilgin varmı?
Oran hakkında bilgim yok ama şunu çok rahat söyleyebilirim.
Gebeliği normal ilerleyen birine ve çatı muayenesinde normal doğuma engel bı basiklik vs olmadığı taktirde asla sezeryana onermez. Benim suyum kritik seviyenin altına indiği için bana söz hakkı düşmedi o yüzden anı sezerysnla aldı bebegimi yoksa suni sancı ile yine de denicektim normali, çünkü bana artışını eksisini anlatmıştı.
Umarım anlatabilmisimdir. . Sen bu gidişinde bu konuyu konuş istersen. Soru işareti gider kafandan bence :)

Hahah senı cok iyi anlıyorum şekerim bende tetikteyim gökgürlediği zaman ela uyanırmı diye alıcılarım hep açık

Ben sezeryan epidural hepsinden çok korkuyorum. Eşimede sanırım işyerinde çok bahsetmişler özeller normal ilerlesede son dakka para için sezeryan yaptırıyolar vs diye . Şimdi bana söyleniyor iyi araştırdınmı doktoru hastaneden doğum oranlarını isteyelim devlet hastanesindemi doğursan acaba vs diye :s

Ben bu konuyu cok arastirdim yurt disinda yapilmayan ama bizim ulkemizde farzmis gibi yapilan bi uygulama bu cati muayenesi ozellikle son zamanlarda daha da artmis durumda ozellikle ozel hastanelerde sezaryeni secsinler ekstradan para alalim mantigiyla cati yi one surup anne adaylari korkutulup normal doguma musaitken sezaryen olan insanlar oluyo etrafimda bu sekilde korkutularak dogum yapmis insanlarda var sezaryen ile. Yurt disinda eger bebekte ve hamilelikte bir sıkıntı yoksa, bebegin durusu dogum pozisyonundaysa direk vajinal doguma aliniyo ama bizim ulkemizde oyle degil maalesef

Cati muayenesine kadar gebeligin normal ilerlerse ve cati muayenesinde normal deneyebilirsin derse ok. Aksi hali olursa devlete de gidersin oradada cati muayenesi olursun ve esinde boylelikle ikna olmus olur. Normal dogum yapabilecekken sezeryani tercih edenlere de bazi dr larin israrla normali dene dediklerini de okuduk burda. Yani aslinda tamamen şans isi bu.
Kim nasil kavuşmak istiyorsa oyle dogursun insallah. Sezeryan de vajinal de bisekilde olup bitiyor saglikla gelsinler kuzular.

Genelde de şpinal de de Ağrıda fark olmuyor canım genelde Boğaz ağrısı öksürük çok oluyor öksürünce de dikişler acıyor spinalde de baş ağrısı oluyor bende çok olmadı ama

Genelde de şpinal de de Ağrıda fark olmuyor canım genelde Boğaz ağrısı öksürük çok oluyor öksürünce de dikişler acıyor spinalde de baş ağrısı oluyor bende çok olmadı ama
Sen yazinca hatirladim, öksürmek hapsurmek abowwwwww. Ah analik ah ana olmak diyorum ve uyuyorum artik.

Herkese hayırlı geceler, renkli ruyalar

Sen yazinca hatirladim, öksürmek hapsurmek abowwwwww. Ah analik ah ana olmak diyorum ve uyuyorum artik.

Herkese hayırlı geceler, renkli ruyalar
Ben genel mi spinal mi kararını hastaneye bırakma taraftarıyım hangisini iyi yapacaklarsa onu yapsınlar bu sefer hiç sormadım nasıl olacak diye bünye alıştı sanırım

@KARABATAK_ ın bir önceki mesajında dediği gibi canım, şans işi bu bizim ülkemizde. ve gerçekten kesinlikle böyle yapıyorlar diyemeyeceğimiz kadar çok hassas bir konu.

doktor çatı muayeneni yapar ve gerçekten normal doğuma müsait olmadığın çıkar ortaya mesela, ama özel hastanelerin tuzağı dersin inanmazsın. ama ya doğruysa, bilemezsinki. o yüzden doktoruna güvenmek çok önemli. yani daha doğrusu sana her şeyi doğrusuyla anlatan ve uygulayan doktoru bulmak çok önemli ve bu biraz şans işi.

cidden bir şekilde doğuyor bebekler, sağlıkla gelsinler yeterki. sezaryen de o kadar korkulacak bir şey değil, kafaya çok takmamak gerek illa vajinal olsun diye. bebek ve annenin riske atılmayacağı her doğum şekli aslında normal doğumdur bence.

Olmaz canım ınsallah, 1 aydır fln ıcıyorum bende corasprın cok sukur kılosu boyu normal
sen neden corasprin kullanıyorsun canın ben orayı kaçırdım sanırım.
ay inşallah ya şu zaman bi geçse de kucağımıza alsak sağlıkla.
37+4 te dogdu canım , ozamanlar bankada bütüngün masabaşı otur otur stres sıkıntı çok vardı , ben onlara baglıyorum ,
Hakkatende sabırsız bir cocuk karakterıde öyle oldu
olabilir tatlım banka personellerinin işi cidden stresli.
sabırsız tez canlı oldu yani gerçekten

Benim doktorum da epidural öneririm dedi. Ben de genel isterim dedim. Anesteziyle görüşürüz onu ama sen nasıl istersen öyle yaparız dedi. Epidural, spinal, fark bilen var mı acabası. Geneli kızımdan biliyorum da.

Kızlar iki gündür göbeğimin alt kısmı yani tam çatlayacağımız yerler :)) inanılmaz kaşınıyor. muhtemelen çoğumuza olacak, aman kaşımayın, bol bol yağlanın. o kaşımalar çatlakları daha da beter eder. öyle tatlı kaşınıyor ki zor tutuyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…