Nasıl geneli öneriyor ki?
Bebek için geneli asla önermiyorlar istersen araştır sebeplerini. Ben kendim için geneli seçmiştim Bahar da. Spinal epidural de zaten senin dediğin gibi oluyormuş. Yavaş yavaş uyuşukluk geçtiği için acıyı kademeli yaşadığın için genelde ki gibi birden acı ile karsilasmiyormussun. Tüm bunları da ikisini de deneyimliyen kişilerden öğrendim.
ayy bilmiyodum yaa neden erken gelmeye kalktı Ela hanım? sonra kaçıncı haftanda doğdu peki?Iyıkı yapmamıs canım pek hoş bişey degıl
Ela 7 aylık dogmaya kalkınca bana mecbur yaptı vajinal oluyor elıyle yapıyor , çatının girişindeydı tam kafası oyuzden 2 ay sadece yatmıstım ,
Cnm sana bişey soracam doktorla ilgili normal doğum yaptırma oranı hakkında hiç bilgin varmı?Inşallah canim hepberaber
Seni de 2 haftada 1 çağırır artik :)
Artik nts li olacak canim muayenelerimiz bol bol dinlersin pıt pıtlari
Saolll canimmmm
Herkes sismiyordur sanirim.
Narkozu atmam uzun sürdü, 10 gun surdu ayaklarimdaki ödemler. Ki ben hamilelik boyunca gram odem yasamamistim.
spinalde olmuyormus bakalim ama daha tam kararimi vermedim
Insallah be canim insallah.
Seninde sali gunu randevun boyle gececek ve gule gule cikacaksin odadan
yok canım benim diğer kızlar gibi değil problemim. benim kordonumda bir damar eksik. normalde iki arter bir ven damarı olur, bende iki arterden biri yok. gelişim geriliği, erken doğum riski olabiliyor ama şu ana kadar şükür bir sıkıntı olmadı, inşallah da olmaz.
bence sen karıştırıyorsun canım. son haftalar o kadar sık olurdu ki bu durum ben hatırlıyorum. ama doktorun öyle dediyse sen takip et, düzenli şekilde çok sık oluyorsa git bir nst’ye gir için rahatlasın.
Bana hiç nst den bahsetmedi cnmBende o hafta gideceğim güzel haberlerle inşallahönce nst ye girmek gerek demi
ayy bilmiyodum yaa neden erken gelmeye kalktı Ela hanım? sonra kaçıncı haftanda doğdu peki?
Senle yakın sayılırız, burda da deli gibi yağıyor ve resmen apartta bekliyorum. Gök gürültüsü çok sesli oluyor Bahar korkarak uyanırsa fırlayıp gitmek için.Aslında benımkıler misafir sayılmaz , kızkardeşimle eşi geldi akşamüstü , maç bitince gittiler , deli gibide yagmur yagıyor burda ,
Oran hakkında bilgim yok ama şunu çok rahat söyleyebilirim.Cnm sana bişey soracam doktorla ilgili normal doğum yaptırma oranı hakkında hiç bilgin varmı?
Senle yakın sayılırız, burda da deli gibi yağıyor ve resmen apartta bekliyorum. Gök gürültüsü çok sesli oluyor Bahar korkarak uyanırsa fırlayıp gitmek için.
Oran hakkında bilgim yok ama şunu çok rahat söyleyebilirim.
Gebeliği normal ilerleyen birine ve çatı muayenesinde normal doğuma engel bı basiklik vs olmadığı taktirde asla sezeryana onermez. Benim suyum kritik seviyenin altına indiği için bana söz hakkı düşmedi o yüzden anı sezerysnla aldı bebegimi yoksa suni sancı ile yine de denicektim normali, çünkü bana artışını eksisini anlatmıştı.
Umarım anlatabilmisimdir. . Sen bu gidişinde bu konuyu konuş istersen. Soru işareti gider kafandan bence :)
Nts zaten 30 dan sonra oluyor canım, eğer bı sorun yoksa yani. Bahsetmemesi normal yani, bu gidişinde zaten sana da der :)Bana hiç nst den bahsetmedi cnm
Ben sezeryan epidural hepsinden çok korkuyorum. Eşimede sanırım işyerinde çok bahsetmişler özeller normal ilerlesede son dakka para için sezeryan yaptırıyolar vs diye . Şimdi bana söyleniyor iyi araştırdınmı doktoru hastaneden doğum oranlarını isteyelim devlet hastanesindemi doğursan acaba vs diye :sSenle yakın sayılırız, burda da deli gibi yağıyor ve resmen apartta bekliyorum. Gök gürültüsü çok sesli oluyor Bahar korkarak uyanırsa fırlayıp gitmek için.
Oran hakkında bilgim yok ama şunu çok rahat söyleyebilirim.
Gebeliği normal ilerleyen birine ve çatı muayenesinde normal doğuma engel bı basiklik vs olmadığı taktirde asla sezeryana onermez. Benim suyum kritik seviyenin altına indiği için bana söz hakkı düşmedi o yüzden anı sezerysnla aldı bebegimi yoksa suni sancı ile yine de denicektim normali, çünkü bana artışını eksisini anlatmıştı.
Umarım anlatabilmisimdir. . Sen bu gidişinde bu konuyu konuş istersen. Soru işareti gider kafandan bence :)
Ben bu konuyu cok arastirdim yurt disinda yapilmayan ama bizim ulkemizde farzmis gibi yapilan bi uygulama bu cati muayenesi ozellikle son zamanlarda daha da artmis durumda ozellikle ozel hastanelerde sezaryeni secsinler ekstradan para alalim mantigiyla cati yi one surup anne adaylari korkutulup normal doguma musaitken sezaryen olan insanlar oluyo etrafimda bu sekilde korkutularak dogum yapmis insanlarda var sezaryen ile. Yurt disinda eger bebekte ve hamilelikte bir sıkıntı yoksa, bebegin durusu dogum pozisyonundaysa direk vajinal doguma aliniyo ama bizim ulkemizde oyle degil maalesefbenim doktorum bana hiç çatı muayenesi yapmadı ama normal doğum yaptım, şart mı bu çatı muayenesi acaba38. haftamdaki kontrolümde doğumu nasıl istiyorsun diye sordu, normal dedim. şu an için bir sorun görünmüyor demişti, o şekilde ilerledik. çatı muayenesi vajinal oluyor değil mi?
Cati muayenesine kadar gebeligin normal ilerlerse ve cati muayenesinde normal deneyebilirsin derse ok. Aksi hali olursa devlete de gidersin oradada cati muayenesi olursun ve esinde boylelikle ikna olmus olur. Normal dogum yapabilecekken sezeryani tercih edenlere de bazi dr larin israrla normali dene dediklerini de okuduk burda. Yani aslinda tamamen şans isi bu.Ben sezeryan epidural hepsinden çok korkuyorum. Eşimede sanırım işyerinde çok bahsetmişler özeller normal ilerlesede son dakka para için sezeryan yaptırıyolar vs diye . Şimdi bana söyleniyor iyi araştırdınmı doktoru hastaneden doğum oranlarını isteyelim devlet hastanesindemi doğursan acaba vs diye :s
Genelde de şpinal de de Ağrıda fark olmuyor canım genelde Boğaz ağrısı öksürük çok oluyor öksürünce de dikişler acıyor spinalde de baş ağrısı oluyor bende çok olmadı amaSeZeryanda ayıldıgında cok agrı cektınmı ? Ne dezavantajları oldu genel anestezı almanın?
Ben ılkını epidural yaptım oyuzden aksama kadar belden asagım uyusuk oldugu ıcın agrı yaşamadım rahattım ama sımdı genel anestezi olucak ve uyanır uyanmaz acaba cok agrı çekermıyım diye dusunuyorum , bır öncekı sezeryan yerının biraz üstünden yapıcakmıs busefer ama netıcede aynı yerden 2 defa amelıyat olucam gibi bişey
Benım doktorumda genel anestezı ıle sezeryanı tavsıye edıyor
Sen yazinca hatirladim, öksürmek hapsurmek abowwwwww. Ah analik ah ana olmak diyorum ve uyuyorum artik.Genelde de şpinal de de Ağrıda fark olmuyor canım genelde Boğaz ağrısı öksürük çok oluyor öksürünce de dikişler acıyor spinalde de baş ağrısı oluyor bende çok olmadı ama
Ben genel mi spinal mi kararını hastaneye bırakma taraftarıyım hangisini iyi yapacaklarsa onu yapsınlar bu sefer hiç sormadım nasıl olacak diye bünye alıştı sanırımSen yazinca hatirladim, öksürmek hapsurmek abowwwwww. Ah analik ah ana olmak diyorum ve uyuyorum artik.
Herkese hayırlı geceler, renkli ruyalar
@KARABATAK_ ın bir önceki mesajında dediği gibi canım, şans işi bu bizim ülkemizde. ve gerçekten kesinlikle böyle yapıyorlar diyemeyeceğimiz kadar çok hassas bir konu.Ben bu konuyu cok arastirdim yurt disinda yapilmayan ama bizim ulkemizde farzmis gibi yapilan bi uygulama bu cati muayenesi ozellikle son zamanlarda daha da artmis durumda ozellikle ozel hastanelerde sezaryeni secsinler ekstradan para alalim mantigiyla cati yi one surup anne adaylari korkutulup normal doguma musaitken sezaryen olan insanlar oluyo etrafimda bu sekilde korkutularak dogum yapmis insanlarda var sezaryen ile. Yurt disinda eger bebekte ve hamilelikte bir sıkıntı yoksa, bebegin durusu dogum pozisyonundaysa direk vajinal doguma aliniyo ama bizim ulkemizde oyle degil maalesef
sen neden corasprin kullanıyorsun canın ben orayı kaçırdım sanırım.Olmaz canım ınsallah, 1 aydır fln ıcıyorum bende corasprın cok sukur kılosu boyu normal
olabilir tatlım banka personellerinin işi cidden stresli.37+4 te dogdu canım , ozamanlar bankada bütüngün masabaşı otur otur stres sıkıntı çok vardı , ben onlara baglıyorum ,
Hakkatende sabırsız bir cocukkarakterıde öyle oldu
Evet tam 32. Haftaydı. İkinci de de 32. Haftamda Çalışamaz raporu alacağım. Bir haftam kaldı.32+ da yani değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?