2020 Şubat Anneleri

Korkma canım birşey yok spinal de öyle kesilip biçildiğini de ne görüyorsun ne anlıyorsun bir bakıyorsun bebek çıkmış

Papatyaaa kilodan haber ver kilodan noldu bizim iddia

O kadar guzeldiki yazin..
Bu mesaji okumadan gecmez umarim kimse
teşekkür ederim canım benim, kendimi bilir kişi gibi hissettim öyle değil tabiiki, sadece bu hamileliğimde doğum şeklinden çok anne ve bebeğin sağlığının ilk planda olması gerektiğini daha iyi anladım. bi şekilde doğururuz ya yeterki sağlıkla gelsinler

Bende bebek dogum pozisyonunda olursa epidural normal istiyorum nasil kolay mi yeb4
yani ben kolay ve güzel bir doğum geçirdim canım ama kişiden kişiye değişir. gerçekten bazısı normal doğumda zorlanır, bazısı sezaryen doğumu çok kolay atlatır. bunlar kişinin bünyesine göre değişir. ne desem boş yani

herkesin doğum hikayesi çok farklı, başkalarının yaşadığı şeyleri sen çok farklı yaşayabilirsin. o yüzden boşverin dinlemeyin kimseyi, bir şekilde doğuyorlar gerçekten

tabii insan sağlıklı olanı ister, ama kafaya da çok takmamak lazım illa öyle doğurucam diye. senin için değil herkes için dedim bunu, doğumu düşünüp düşünüp kendinizi strese sokmayın, her şey çok güzel olacak

Evet iste ben de ilk dogumda bunu deneyimledigim icin diyorum.
Dusunsene normal dogurcam diye dolaniyorsun aylarca yürüyüş merdiven cikma kesi olmasin diye masaj vs herseyi arastiriyorsun uyguluyorsun sonra 38+2 ye kadar geliyorsun ve cati muayenesi sonrasi zorda olsa suni ile normali denemis olmak adina tamam diyorsun ama suprizzz. Sezeryan fikri hic yoktu bende ve hic hazmedemeden pat diye oluverdim. Bebegin saglikla gelmesi ennn onemlisi, normal veya sezeryan diye diretmemek gerek. Buda tecrubeyle oluyor. Bizim bi akraba var normal dogum diye diretmisler kv ozellikle, maalesef dogum kaynakli cocuk problemli. Biri de sezeryan sonrasi normal dogurcam diye dr un özellikle ebenin tum uyarilarina ragmen normal denemis ve bebek suan yogun bakimda beyin hasarli bu iki hikaye ve benzer hikayeler insani etkiliyor aman saglikla gelsin de nasil gelirse gelsin diyorsun. Keske hersey mukemmel ilerlese de normali yasamak herkese nasip olsa hemde kesisiz. Benim büyük hayalimdi valla :)))
Bugun kahvalti..
2 dilim ekmek
1 yumurta
Domates
Peynir
Tereyag

1.saat 172 cikti
2.saat 138 cikti.

Onceden olsa aglardim uzuntuden moral bozuklugundan suradim duserdi, ama gram takmiyorum cunku bebegin yuksek seker degeri olmadikca etkilenmedigini artik biliyorum 140 dolaylariyla.
Dr um da dun zaten dedi sekere dair etkilenme yok suyunda kilosunda.
Kahvaltida 2 yerine 1 dilim yesem bu kadar yuksek cikmaz ama yeminle bıktım ac ac kalkmaktan doymak gibisi yok, zaten tatli yiyemiyorum

Günaydın güzel insanlar.
Doğumla şekilleriyle ilgili tecrübeler çok değerli, tabiki paylaşalım ama kötü anıları çok paylaşmazsak kimseyi korkutmamış üzmemiş oluruz.
Mesela spinal ve epiduralde baş ağrısı yan etkisine karşı ben kafein önerildiğini biliyorum. Operasyon sonrası bolca filtre kahve vs içiliyor. Tabi yeni doğum yapmış emziren biri için pek iyi bi içecek değil ama ağrıyı engellediği için çok kıymetli. Kalıcı bel ağrısından korunmak için de anesteziyi yapan doktora çokça güvenmelisiniz. Güvenmiyrsanız omurliğinizi kimseye teslim etmeyin tabi :) epidural ya da spinal düşünülüyosa anestezi ekibi iyice araştırılmalı.
Ben sağlık sorunlarından dolayı mecbur genel anestezi alıcam. Herkes epidurale uygun değil,herkes genel anesteziye uygun değil. Bunu da iyice konuşmalısınız. Bebeğin bi miktar narkoza maruz kaldığı doğru, ama seçenek yoksa can sıkmanın faydası da yok.
Bebeğe vereceği etkiyi azaltmak için olabildiğinde kısa sürede bebeği alıyolar, her şey çok çok hızlı gelişiyo.
Bu anestezi iyi bu kötü diye bişey yok, şartlar ve bedenler apayrı.
Hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşalım, ne şekilde olduğunu unutalım gitsin :)

Bende iki dilimyiyorum canım 1 dilime doymak imkansız cok şükür inşallah bebişler hiç etkilenmeden tamamlarz şu iki ayı

Epidural mi aldınız normal doğumda

Kızlar bir şey soracağım prego travel sistem kullanan var mı? almayı düşünüyoruz bilgi sahibi olan yazabilir mi?

Kızlar doğayı severim hayvanları uzaktan severim . Ama doğa hayatından nasıl uzaklaşmak istiyorum anlatamam. Kv. Evinde Bir sürü inek köpek kedi vardı oğlan deli gibi oynadı. Şimdi eşimin dayısına geldik adamın 3 kedisi ve 3 köpeği var. Burda da çocuk çıldırıyor. Akşam erkek kardeşime gideceğiz onunda kedisi var ama çok agresif adamı tırmalıyor. Artık ablama gittiğimde kurtulmuş olacağım. ben hiç dokunamıyorum acayip korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…