2020 Şubat Anneleri

Sezaryan oldum ben doğuma endişe ile girmiştim ister istemez oluyor. Sonra oradakiler rahatlattı beni. Oğlumu görecek olmak beni çok heyecanlandırıyordu. Belime iğne yapıldı hafif irkildim sondam takıldı acı hissetmedim. Tamamen çıplak kalıyorsunuz üzerinizi kat kat örtüyorlar birinin karnınıza dokunduğunu hissediyorsunuz çok sürmeden oğlum çıktı makat olduğu için bacakları çıktı doktor hemen gösterdi çok duygulandım yan tarafta temizlediler giydirdiler yanıma getirip fotoğraf çektiler. Oğlum odaya çıktı sonra dikiş nakış işlemleri derken bende 10 dakika sonra bende çıktım. Bu kısım iyiydi mideniz bulanırsa söylüyorsunuz ilaç veriyorlar. Benim serüvenim böyle gayet güzel geçti.

Mide neden bulaniyormus canım?
Ben de hayvanları cok severim ama bahçeli bir ev de sahiplenebilirim sadece. Kıyamam hiç çoğu insandan daha değerlidir hayvanlar.

gerçekten çok kötü bir doktora denk gelinmediği sürece hiç bir doktor riske atmaz hastasını, ne gerekiyorsa onu yapar. o yüzden hep güvenebileceğimiz doktor bulmanın çok önemli olduğunu düşünürüm. onlardan iyi bilmemiz mümkün değil, güvenip teslim etmek gerek kendimizi. yoksa herkes evde doğursun :) eskiden öyleymiş derler hep ama eskiden ne kadar bebek ve anne ölümü olduğunu söylemez kimse.

üzülme sende boşver sağlıkla gelmiş evladın önemli olan o. kesisiz doğum yapan doktor çok az artık ya, bende de kesi oldu. kolay oluyor doğum ama öyle, çok uzun sürüp acı çekeceğime kessinler bence daha iyi

Bacaklarını hissediyor muydun peki ? Epidural sonrası sıfır ağrı ile mi doğum yaptın
tabiiki, yürüyordum bile. normal doğumda epidurali sadece ağrıyı hafifletecek kadar veriyorlar.
neredeyse hiç hissetmedim sancıları diyebilirim, ama kişinin bünyesine göre değişir. arkadaşım da aynı hastane ve doktorda epidural doğum yaptı ama o sancıları hissettiğini söylemişti.

daha önce de dediğim gibi kişiden kişiye değişir her işlemin etkisi.

bence genel olma canim ilki gibi olmani tavsiye ederim sorunun yoksa genelde karabatagin dedigi gibi uyanir uyanmaz aciyla uyaniosun ve bebeginle cok sonra ilgilenebiliyorsun ben oyle olmustum belden olanlar daha rahat ama ben yaptiramadim igne fobim yuzunden

Mide neden bulaniyormus canım?
Ben de hayvanları cok severim ama bahçeli bir ev de sahiplenebilirim sadece. Kıyamam hiç çoğu insandan daha değerlidir hayvanlar.
Operasyon esnasında ister istemez bulanıyor organlara dokundukları için olabilir iki kez bulandı söyledim küvet getirdiler damar yolundan ilaç verdiler. Hemen rahatlıyorsun. Beni öncesinde kuzenimin eşi korkutmuştu hiç dinlemeyin kötü hikayeleri aklınızda hep anlatılanlar kalıyor. Operasyon başlayınca rahatladım bu muymuş dedim içimden. Evladının sağlıkla doğması bence herşeye değer zaten o anda kendinizi değil onu düşünüyorsunuz. Ben hayvanlardan oldum olası korkarım.

Ben hayvanlarla kucuk cocuklarin oynamasina bayiliyorum kendi cocugumunda yapay oyuncaklar yerine canli bir oyun arkadasi oldugu icin mutluyum simdiden. Hayvanlarin kucuk cocuklarin gelisiminde katkilari var kanitlanmis olarak. Kucukken severlerse buyuyunce hayvanlara zarar veremezler goruyoruz sokaklarda insanlar tarafindan bilerek zehirlenen, itilip kakilan , eziyet edilen, öldürülen hayvanlari icim burkuluyo boylelerine ne kadar insan denirse tabii. Gonlunce oynasin yavrucak tabi gozetim altinda

Canim kesin ne kadardi kac dikis atilmisti ve ne kadar sure icerisinde tamamen iyilesti orasi ?

Canim kesin ne kadardi kac dikis atilmisti ve ne kadar sure icerisinde tamamen iyilesti orasi ?
kaç dikiş olduğunu bilmiyorum canım, içten dışa doğru dikti 10 dakika dikiş sürdü. sonrasında aynayla baktığımda dışardan sadece 3 dikiş görünüyordu.
10 gün popomun üstüne oturamadım, her gün de basit bir pansumanı vardı. dikişler kendiliğinden düştü.
10-15 gün içinde iyileşti diyebilirim.

Yeb normal doğumu kaçıncı haftada yapmistin benim doktorum 39 gibi ongoruyorum 41 e kadar bekleriz dedi

Ne guzel hemencecik iyilesmis orasi ince bir deri ya bana kesilince sanki bir daha eskisi gibi olmayacakmis gibi geliyo hep

Nasil beklicez o kadar yaa bende 38 de doguverse diyorum hep ama hiç normal doğum olup 38 de doğan olmuyor galiba
oluyor canım olmaz mı, sen duymamışsındır belki.
vallahi zor olmuştu beklemek gerçekten, insan zannediyor ki 38. haftadan itibaren hemen gelecek. ama 42 ye kadar yolu var, bunu bilmiyodum ben o zaman ama çok normalmiş. son on gün 3 günde bir kontrole gidiyordum.

Nasil beklicez o kadar yaa bende 38 de doguverse diyorum hep ama hiç normal doğum olup 38 de doğan olmuyor galiba
Olmaz olur mu tahmini doğum tarihi sadece 40.haftamızın dolduğu günü gösteriyo.
O tarihten üç hafta öncesine kadar herhangi bir günde doğması da normal sayılıyo.
40ı aşarsa yakın takiple 42.hafta bitene kadar beklenebiliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…