- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.004
- 133
- 41
Biz de baktık o ürüne beğendik ama henüz almadıkKızlar bir şey soracağım prego travel sistem kullanan var mı? almayı düşünüyoruz bilgi sahibi olan yazabilir mi?
Sezaryan oldum ben doğuma endişe ile girmiştim ister istemez oluyor. Sonra oradakiler rahatlattı beni. Oğlumu görecek olmak beni çok heyecanlandırıyordu. Belime iğne yapıldı hafif irkildim sondam takıldı acı hissetmedim. Tamamen çıplak kalıyorsunuz üzerinizi kat kat örtüyorlar birinin karnınıza dokunduğunu hissediyorsunuz çok sürmeden oğlum çıktı makat olduğu için bacakları çıktı doktor hemen gösterdi çok duygulandım yan tarafta temizlediler giydirdiler yanıma getirip fotoğraf çektiler. Oğlum odaya çıktı sonra dikiş nakış işlemleri derken bende 10 dakika sonra bende çıktım. Bu kısım iyiydi mideniz bulanırsa söylüyorsunuz ilaç veriyorlar. Benim serüvenim böyle gayet güzel geçti.Günaydın güzel insanlar.
Doğumla şekilleriyle ilgili tecrübeler çok değerli, tabiki paylaşalım ama kötü anıları çok paylaşmazsak kimseyi korkutmamış üzmemiş oluruz.
Mesela spinal ve epiduralde baş ağrısı yan etkisine karşı ben kafein önerildiğini biliyorum. Operasyon sonrası bolca filtre kahve vs içiliyor. Tabi yeni doğum yapmış emziren biri için pek iyi bi içecek değil ama ağrıyı engellediği için çok kıymetli. Kalıcı bel ağrısından korunmak için de anesteziyi yapan doktora çokça güvenmelisiniz. Güvenmiyrsanız omurliğinizi kimseye teslim etmeyin tabi :) epidural ya da spinal düşünülüyosa anestezi ekibi iyice araştırılmalı.
Ben sağlık sorunlarından dolayı mecbur genel anestezi alıcam. Herkes epidurale uygun değil,herkes genel anesteziye uygun değil. Bunu da iyice konuşmalısınız. Bebeğin bi miktar narkoza maruz kaldığı doğru, ama seçenek yoksa can sıkmanın faydası da yok.
Bebeğe vereceği etkiyi azaltmak için olabildiğinde kısa sürede bebeği alıyolar, her şey çok çok hızlı gelişiyo.
Bu anestezi iyi bu kötü diye bişey yok, şartlar ve bedenler apayrı.
Hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşalım, ne şekilde olduğunu unutalım gitsin :)
Mide neden bulaniyormus canım?Sezaryan oldum ben doğuma endişe ile girmiştim ister istemez oluyor. Sonra oradakiler rahatlattı beni. Oğlumu görecek olmak beni çok heyecanlandırıyordu. Belime iğne yapıldı hafif irkildim sondam takıldı acı hissetmedim. Tamamen çıplak kalıyorsunuz üzerinizi kat kat örtüyorlar birinin karnınıza dokunduğunu hissediyorsunuz çok sürmeden oğlum çıktı makat olduğu için bacakları çıktı doktor hemen gösterdi çok duygulandım yan tarafta temizlediler giydirdiler yanıma getirip fotoğraf çektiler. Oğlum odaya çıktı sonra dikiş nakış işlemleri derken bende 10 dakika sonra bende çıktım. Bu kısım iyiydi mideniz bulanırsa söylüyorsunuz ilaç veriyorlar. Benim serüvenim böyle gayet güzel geçti.
gerçekten çok kötü bir doktora denk gelinmediği sürece hiç bir doktor riske atmaz hastasını, ne gerekiyorsa onu yapar. o yüzden hep güvenebileceğimiz doktor bulmanın çok önemli olduğunu düşünürüm. onlardan iyi bilmemiz mümkün değil, güvenip teslim etmek gerek kendimizi. yoksa herkes evde doğursun :) eskiden öyleymiş derler hep ama eskiden ne kadar bebek ve anne ölümü olduğunu söylemez kimse.Evet iste ben de ilk dogumda bunu deneyimledigim icin diyorum.
Dusunsene normal dogurcam diye dolaniyorsun aylarca yürüyüş merdiven cikma kesi olmasin diye masaj vs herseyi arastiriyorsun uyguluyorsun sonra 38+2 ye kadar geliyorsun ve cati muayenesi sonrasi zorda olsa suni ile normali denemis olmak adina tamam diyorsun ama suprizzz. Sezeryan fikri hic yoktu bende ve hic hazmedemeden pat diye oluverdim. Bebegin saglikla gelmesi ennn onemlisi, normal veya sezeryan diye diretmemek gerek. Buda tecrubeyle oluyor. Bizim bi akraba var normal dogum diye diretmisler kv ozellikle, maalesef dogum kaynakli cocuk problemli. Biri de sezeryan sonrasi normal dogurcam diye dr un özellikle ebenin tum uyarilarina ragmen normal denemis ve bebek suan yogun bakimda beyin hasarlibu iki hikaye ve benzer hikayeler insani etkiliyor aman saglikla gelsin de nasil gelirse gelsin diyorsun. Keske hersey mukemmel ilerlese de normali yasamak herkese nasip olsa hemde kesisiz. Benim büyük hayalimdi valla :)))
Bugun kahvalti..
2 dilim ekmek
1 yumurta
Domates
Peynir
Tereyag
1.saat 172 cikti
2.saat 138 cikti.
Onceden olsa aglardim uzuntuden moral bozuklugundan suradim duserdi, ama gram takmiyorum cunku bebegin yuksek seker degeri olmadikca etkilenmedigini artik biliyorum 140 dolaylariyla.
Dr um da dun zaten dedi sekere dair etkilenme yok suyunda kilosunda.
Kahvaltida 2 yerine 1 dilim yesem bu kadar yuksek cikmaz ama yeminle bıktım ac ac kalkmaktan doymak gibisi yok, zaten tatli yiyemiyorum
tabiiki, yürüyordum bile. normal doğumda epidurali sadece ağrıyı hafifletecek kadar veriyorlar.Bacaklarını hissediyor muydun peki ? Epidural sonrası sıfır ağrı ile mi doğum yaptın
bence genel olma canim ilki gibi olmani tavsiye ederim sorunun yoksa genelde karabatagin dedigi gibi uyanir uyanmaz aciyla uyaniosun ve bebeginle cok sonra ilgilenebiliyorsun ben oyle olmustum belden olanlar daha rahat ama ben yaptiramadim igne fobim yuzundenSeZeryanda ayıldıgında cok agrı cektınmı ? Ne dezavantajları oldu genel anestezı almanın?
Ben ılkını epidural yaptım oyuzden aksama kadar belden asagım uyusuk oldugu ıcın agrı yaşamadım rahattım ama sımdı genel anestezi olucak ve uyanır uyanmaz acaba cok agrı çekermıyım diye dusunuyorum , bır öncekı sezeryan yerının biraz üstünden yapıcakmıs busefer ama netıcede aynı yerden 2 defa amelıyat olucam gibi bişey
Benım doktorumda genel anestezı ıle sezeryanı tavsıye edıyor
Operasyon esnasında ister istemez bulanıyor organlara dokundukları için olabilir iki kez bulandı söyledim küvet getirdiler damar yolundan ilaç verdiler. Hemen rahatlıyorsun. Beni öncesinde kuzenimin eşi korkutmuştu hiç dinlemeyin kötü hikayeleri aklınızda hep anlatılanlar kalıyor. Operasyon başlayınca rahatladım bu muymuş dedim içimden. Evladının sağlıkla doğması bence herşeye değer zaten o anda kendinizi değil onu düşünüyorsunuz. Ben hayvanlardan oldum olası korkarım.Mide neden bulaniyormus canım?
Ben de hayvanları cok severim ama bahçeli bir ev de sahiplenebilirim sadece. Kıyamam hiç çoğu insandan daha değerlidir hayvanlar.
Ben hayvanlarla kucuk cocuklarin oynamasina bayiliyorumKızlar doğayı severim hayvanları uzaktan severim . Ama doğa hayatından nasıl uzaklaşmak istiyorum anlatamam. Kv. Evinde Bir sürü inek köpek kedi vardı oğlan deli gibi oynadı. Şimdi eşimin dayısına geldik adamın 3 kedisi ve 3 köpeği var. Burda da çocuk çıldırıyor. Akşam erkek kardeşime gideceğiz onunda kedisi var ama çok agresif adamı tırmalıyor. Artık ablama gittiğimde kurtulmuş olacağım.ben hiç dokunamıyorum acayip korkuyorum.
Canim kesin ne kadardi kac dikis atilmisti ve ne kadar sure icerisinde tamamen iyilesti orasi ?gerçekten çok kötü bir doktora denk gelinmediği sürece hiç bir doktor riske atmaz hastasını, ne gerekiyorsa onu yapar. o yüzden hep güvenebileceğimiz doktor bulmanın çok önemli olduğunu düşünürüm. onlardan iyi bilmemiz mümkün değil, güvenip teslim etmek gerek kendimizi. yoksa herkes evde doğursun :) eskiden öyleymiş derler hep ama eskiden ne kadar bebek ve anne ölümü olduğunu söylemez kimse.
üzülme sende boşver sağlıkla gelmiş evladın önemli olan o. kesisiz doğum yapan doktor çok az artık ya, bende de kesi oldu. kolay oluyor doğum ama öyle, çok uzun sürüp acı çekeceğime kessinler bence daha iyi
tabiiki, yürüyordum bile. normal doğumda epidurali sadece ağrıyı hafifletecek kadar veriyorlar.
neredeyse hiç hissetmedim sancıları diyebilirim, ama kişinin bünyesine göre değişir. arkadaşım da aynı hastane ve doktorda epidural doğum yaptı ama o sancıları hissettiğini söylemişti.
daha önce de dediğim gibi kişiden kişiye değişir her işlemin etkisi.
kaç dikiş olduğunu bilmiyorum canım, içten dışa doğru dikti 10 dakika dikiş sürdü. sonrasında aynayla baktığımda dışardan sadece 3 dikiş görünüyordu.Canim kesin ne kadardi kac dikis atilmisti ve ne kadar sure icerisinde tamamen iyilesti orasi ?
Yeb normal doğumu kaçıncı haftada yapmistin benim doktorum 39 gibi ongoruyorum 41 e kadar bekleriz dediay kuzum inan ben orayı kaçırmışım anlamadım nasıl denk gelmedim bu muhabbeteselozy ve karabatağı biliyodum da seninkini kaçırmışım.
inşallah bunlar hiç birimize sorun yaratmadan atlatırız sürecimizi
tabiiki herkes tercih ettiği gibi doğurmak ister, işte onu diyorum ya ne yazık ki ülkemizde biraz şans işi bu.
ben o yüzden doktoruma çok güveniyorum ve çok yoğun olmasına rağmen yine ona gidiyorum.
inşallah canım, hepimiz en sağlıklı şekilde alalım kucağımıza evlatlarımızı ❤
sanırım sakinleştirici hafif ilaçlar verebiliyorlar, bende heyecanlanırım diye düşünüyorum ama mutlaka bir çaresi vardır. tam o an annenin heyecandan tansiyonunun düşmesini ya da çıkmasını doktorlar da istemez bence, mutlaka önlemini alıyorlardır.
ben ilkini epidural normal doğurdum, bunda da bir aksilik olmazsa öyle tercih etmek istiyorum canım.
Ne guzel hemencecik iyilesmiskaç dikiş olduğunu bilmiyorum canım, içten dışa doğru dikti 10 dakika dikiş sürdü. sonrasında aynayla baktığımda dışardan sadece 3 dikiş görünüyordu.
10 gün popomun üstüne oturamadım, her gün de basit bir pansumanı vardı. dikişler kendiliğinden düştü.
10-15 gün içinde iyileşti diyebilirim.
Alan arkadaşım var benim de ama henüz kullanmadılar kullanan vardır diye yazmak istedim.Biz de baktık o ürüne beğendik ama henüz almadık
41+2 de yaptım canımYeb normal doğumu kaçıncı haftada yapmistin benim doktorum 39 gibi ongoruyorum 41 e kadar bekleriz dedi
yok yok merak etme eskisi gibi oluyorNe guzel hemencecik iyilesmisorasi ince bir deri ya bana kesilince sanki bir daha eskisi gibi olmayacakmis gibi geliyo hep
oluyor canım olmaz mı, sen duymamışsındır belki.Nasil beklicez o kadar yaa bende 38 de doguverse diyorum hep ama hiç normal doğum olup 38 de doğan olmuyor galiba
Olmaz olur mu tahmini doğum tarihi sadece 40.haftamızın dolduğu günü gösteriyo.Nasil beklicez o kadar yaa bende 38 de doguverse diyorum hep ama hiç normal doğum olup 38 de doğan olmuyor galiba
Ben ilk sezeryanımı bile 40+2 de yaptımNasil beklicez o kadar yaa bende 38 de doguverse diyorum hep ama hiç normal doğum olup 38 de doğan olmuyor galiba
Benim de 40+1 de oldu. Epiduralle normal doğum diye başlayıp spinal sezeryanla doğdu tosunumBen ilk sezeryanımı bile 40+2 de yaptım
Neye niyet neye kısmetBenim de 40+1 de oldu. Epiduralle normal doğum diye başlayıp spinal sezeryanla doğdu tosunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?