2020 Şubat Anneleri

Canim buraya yaz ki seni bilelim minigin icin dua edelim gerci benim hep aklimdasin da insallah hersey en kisa zamanda yoluna girer de evinize gidersiniz Allah sabir versin sana
minik savaşçın toparlanacak ve sımsıcak kucağına alacaksın inşallah onu..allah sana da güç kuvvet versin .. yavrun sütünle şifa bulsun bir an önce..
Allah razı olsun arkadaşalr
CiĞerindeki enfeksiyonun temizlenmesi için uğraşıyoruz diyor Dr , verdikleri anne sütünü artıracaklarını söylediler ..
Dualarınıza talibim

çok şükür ki bebeğinin durumu iyi canım, sen sadece dinlen sakın kendini yorma. böyle denilip de 40 haftayı aşanlar bile var :) 2-3 hafta daha dayandın mı tamamdır zaten.
sürekli idrar gelme durumu bende de var, bebek bazen mesaneye çok baskı yapıyor sanırım, mesela tuvaletten çıkıyorum salona gidip oturmadan bir daha tuvalete gittiğim oluyor :)

sinirlere baskı olur da ağrı olur ya öyle bir şey mi canım? benim zaten bel fıtığım olduğu için yorulunca ağrıyor, o ağrıya alıştım. geçmezse daha erken git doktoruna bence de canım.

ilk doğum için 20. haftalarda sormuştum daha var onu konuşmaya demişti, 38. haftada konuşuruz demişti. doktorlar erkenden konuşmuyor doğum nasıl olabilir diye çünkü şartlar hep değişebilir.
ama bana çatı muayenesi falan yapmadı, her doktor gerek görmüyor.
sadece 38. haftada doğumu nasıl istediğimi sordu, vajinal doğum dedim tamam şu sorun yok o şekilde ilerleyelim dedi öyle oldu işte. çoğu doktorun çatı muayenesi yaptığını duydum ama.

Allah razı olsun arkadaşalr
CiĞerindeki enfeksiyonun temizlenmesi için uğraşıyoruz diyor Dr , verdikleri anne sütünü artıracaklarını söylediler ..
Dualarınıza talibim
dualarımda hep varsınız inan, allah yardımcınız olsun canım benim

37ye kadar dayansa kuzucuk ne guzel olur ama sukur ki bebisin iyi canim
İnşaAllah cnm bizde öyle ümid ediyoruz. Yavruşum acele etmese
Sağol cnm sürekli yatış olcak hiç yorulmayacaksın dedi bende yatıyorum zaten kayınvalidemde geldi yemek felanda hazırlamıyorum artık. Çok şükür bebişimiz iyi
Canım Rabbim yardımcın olsun inşallah zamanını bekler
Amin cnm inşaAllah

Son 10 yildir ozellikle ulkemizde populer oldu zaten bu muayene artik neredeyse bu muayeneyi yapmayan dr bulmak cok zor benim annem 2 dogumunu da ozelde yapmis bana dr hic oyle bir sey yapmadi direk normal doguma alindim normal dogurdum ikinizide dedi. Yani sonucta ben onun kontrolu altindayim dogumumla alakasi olmayan hemsire ve dr un bile sordugu soruyu kendi doktorumun bana sormamasi beni cok sasirtiyo

Seninle günümüz ayni sayilir.
Bence ocak sonu dogurcaz biz ikimiz

Olumlu düşunelim hep canim.
Yoksa gun icinde yaşadıklarımı ilk hamilelikte yasasaydim 2 gunde 1 hastanede olurdum kesin.
Sabirla dinlenmeyle duayla gececek haftalar inssssss.

Canım yatabıldıgın kadar hep yat ve bol su iç naçizane tavsıyem , tuvaletten tuvalete kalk , şakası yok allah korusun 2-3 hafta idare et böyle

İnşallah bekleyecek zamanını canım sen kendini üzmemeye çalış moral çok etkiliyor, bol bol konuş bebişinle sağlıkla zamanında gelsin

Geçmiş olsun canım tam vaktinde gelsin bebis bende evden çıkmıyorum elimden geldigince uzanıyorum 37 lere ulaşacağız inşallah hatta 38 gönlümüzü ferah tutmaya çalışıp Dua edip bekleyecez inşallah kuzuları

yani bilemiyorum eskiyi ama şimdi evet çatı muayenesi yapıyorlarmış. benim olmadı öyle bir şey.

niye şaşırıyorsun canım bence şaşılacak bir şey yok, hamilelikte doğum şeklini bence de 37. haftalara kadar konuşmanın bir mantığı yok :) şartlar çok değişebilir çünkü. baş aşağı duran bebek bir anda döner vs, ya da başka bir durum olur ameliyat olması gerekir falan. bende ilk doğumda daha baştan beri düşünüyordum doğum şeklini ama gerek yokmuş gerçekten. zamanı gelince doktorun sana soruyor ya da yönlendiriyor. özel hastanelerde de genellikle zaten nasıl istiyorsun diye soruyor doktorlar 38. haftalarda.

Sasiriyorum cunku dogumumu yaptiracak olan doktor fikrimi sormuyo asm deki hemsire soruyo, detayliyi yapan doktor soruyo yani onunla dogumumun hicbir ilgisi yok ve erkek olmasina ragmen sordu bi aksilik cikmazsa normal dedim aferim devam dedi destek cikti anlattigin olay tabikide oyle aktif dogum baslayana kadar kimse hangi sekilde dogum yapacagini bilemez o ayri bir konu ben o kisimdan bahsetmiyorum 8. Aya girmeme gunler kaldi insan takibini yaptigi gebenin onceden fikrini alir ya da ne bileyim destekleyici bir konusma falan yapar ilk dogumum sonucta konusmasini beklerdim en azindan ben doktor olsam konusurdum yani gebelerimle onceden dusunce ve fikirlerini alirdim destek olurdum vs vs istanbulda dogum yapan arkadasima doktoru o kadar cok destek oldu ki genelde ozeller daha fazla para icin sezaryen yanlisi olurlar ama ona doktoru hem yasin genc seni sezaryene alip ameliyat yapmak istemiyorum hemde ilk dogumun dedi guzelce her seyini anlatti vajinal doguma tesvik etti ve arkasinda durdu motive etti onu ve dogumu o sekilde gerceklesti bence ilk dogumunu yapacak olan kisilere bu sekilde destek verilmesi takibi altinda oldugu doktor tarafindan konusulup bilgilendirilmesi gerek oldugunu dusunuyorum 2. 3. Dogumum olsa sorup konusmasini bende beklemem ama ilk sonucta ya ne bileyim

sen fazla şey bekliyorsun bizim ülkede bence :)) her doktor öyle olmayabilir, bazısı daha çok konuşur motive eder vs. sen demek benim doktoruma gelsen bu nasıl doktor tek kelime muhabbet etmiyor benle diye kaçarsın ama bölgenin en iyi doktoru, çevre illerden adama geliyorlar. yıllarca bebek özlemi çekenler onun sayesinde bebek sahibi olmuş, adamın instagram hesabını görsen insanlar nasıl dua ediyor. bende doktorumun reklamını yapmış gibi oldum ama yani demek istediğim bir doktor işinde çok iyi olsun benim için yeter. motive edici konuşmalar yapan hatta canım cicim diye hitab eden bir doktorla başlamıştım kızımın hamileliğinde, bana ikinci kontrolde kalbi atmıyor dedi. iki saat sonra şimdiki doktoruma gittim her şey yolundaydı.

şimdi bir de artık anneler bilinçli, doğuma hazırlık kursları var, internette bu konuda bilgi sahibi olabileceğin onlarca makale var vs. ısrarla sorduğun sorulara cevap vermiyorsa tabii insan rahatsız olur. ama durduk yere de her doktor hastasını motive etmiyor ne yazıkki :)

Canım yatabıldıgın kadar hep yat ve bol su iç naçizane tavsıyem , tuvaletten tuvalete kalk , şakası yok allah korusun 2-3 hafta idare et böyle
İnşallah bekleyecek zamanını canım sen kendini üzmemeye çalış moral çok etkiliyor, bol bol konuş bebişinle sağlıkla zamanında gelsin

Allah razı olsun kızlar valla son düzlükteyiz şu 2 haftayı özellikle biatlattıkmı sorası için daha rahat geçicek. Rabbim zamanında zahmetsiz sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eylesin. Hasta kardeşlerimede acil şifalar versin

Cnm benim doktorumda doğuma kadr alttan muayene yapmıyor. Sakıncaları da var bu durumun erken doğuma sebep oluyor. Belki bilmediğimiz durumlarda vardır.

Canim cicim demesin zaten onu istemem oyle lacka olmasin isini yapsin yeter bende bu dr u bulana kadar 3 dr degistirdim bence benim bekledigim seyi ilk gebeligi olan her anne bekler diye dusunuyorum ki sende ilk gebeliginde sormussun doktora insan ister istemez ilk oldugu icin kendi doktorundan da bir seyler duymak istiyor. Kurslar, bilgiler vs her yerde artik ve gidiyorum da ama onemli olan benimle doguma girecek olan doktor sonucta bana kurs anlatan kisiyle ben dogumumu gerceklestirmeyecegim yani bu tarz takibini yaptigi gebeyi bilgilendiren,destek cikan doktorlar da var hic yok degil keske hepsi boyle duyarli olsa insan etrafindan duyunca ister istemez benim doktorum neden yapmiyo diye soruyo ya da dogumumla alakasi olmayan insanlar soruyoken o niye sormuyo diye dusunuyo

Cnm benim doktorumda doğuma kadr alttan muayene yapmıyor. Sakıncaları da var bu durumun erken doğuma sebep oluyor. Belki bilmediğimiz durumlarda vardır.
Bana kalsa yapmasinlar zaten canim dogum baslayana kadar gerek olmadikca. Cati muayenesi tipki tarama testleri gibi kesinligi olmayan sadece olasilik bildiren bir muayene. Catinin asil durumu sancilarin basladiginda ortaya cikiyo eger sancilarin duzenli ve sıksa dogumun basladiysa eger o zaman catin da bir acilma genisleme olmazsa o zaman sezaryen denir gebeye ama suanda boyle degil dogum baslamadan once muayene ediliyo ve darsa sanci kismina bakmadan direk sezaryen deniliyo ve gun veriliyo kuzenimede ayni seyi yapti dr u 38. Haftaya kadar her sey normal dedi normal dogurursun dedi hic bir sıkıntı yok dedi sonra birden sezaryene dondu cati muayenesi yapip catin dar cocuk kakasini yer vs vs bir dunya sey saydi kiza yani dogum denenmeden direk bu muayene yuzunden cogu dr sezaryeni seciyo artik umarim hepimiz saglicakla aliriz yavrulari kucagimiza artik cok az kaldi zamanimiz

sen sordun da bir şey mi demedi anlamadım ben
ben sadece tecrübesizliğimden çok erken sordum normal doğum yapabilir miyim diye o da bunu konuşmak için erken dedi. 38. haftadan itibaren de normal doğum isteğime göre beni hep yönlendirdi, 40. haftayı geçmeme rağmen her şey yolundaysa 42ye kadar bekleyebiliriz dedi, hemen sezaryene alalım da diyebilirdi. ama demek istediğim ben sormadan da bana doğumu nasıl düşünüyorsun diye sormadı yani 38den önce.

bu kadar aklına takıldıysa bence sor ve paylaş bu durumu doktorunla.

Kızlae nabersiniz günlerdir yazamadım kız kardeşimin nişanı var bugun bir haftadır hazırlıklar falan mahvolduk
Gelinin kız kardeşi olmak zor gelinin hamile kız kardeşi olmak dahada zor
Neyseki herşey bitti sadece birazdan süslenip makyajımızı yapıp oğluşumla gidicez

Canan_Ela evinize hırsız girmiş cok geçmiş olsun canım kitli kapıdan girmelerine şok oldum allah fırsat vermesin bu ne ya

G GULCIN_87 sende haasstanedeymişsin inşallah bebişin bi kaç hafta daha dayanır gününü bekler canım cok geçmiş olsun

YEKTA61 erken doğum riskin devam ediyor sanırım inşallah seninkide en azından 37 i falan bekler canım ya.
Beyazıd beyimizin acelesi var gelmek istiyor

Bizde 35+3 te gideceğiz bi daha doktorumuza daha 2 hafta var
Ne durumda acaba bende cok meraktayım .
Şaka maka günlerimiz yaklaşıyor kızlartakvimde 34 yazdıgına inanamıyorum

P.tesi gittigimde konusacagim zaten tekrardan. Dogum konusunu kadin hic acmiyo 38. Hafta diyo, cati muayenesi diyo o kadar sen ne dusunuyosun veya suan pozisyon uygun normal dusunulebilir ama son durumu suan bilemeyiz falan olumlu ya da olumsuz hic birsey soylemiyo ihtimalden dahi bahsetmiyo ne biliyim sona yaklastikca insanda merak ediyo iyi kotu bir sey duymak istiyo haliyle ihtimalde olsa

sen pzt gittiğinde düşüncelerini ayrıntılı olarak anlat bence, doktoruna her şeyi sorabilmelisin sonuçta. o da bence seni aydınlatır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…