Benim başta hiç olmadı 6.ayda başladı ve her sabah kusuyorum ilaç içmezsemKızlar sanki hamileliğin başındaymışım gibi yeniden mide bulantım başladı. Benim gibi olan var mı?
aman okumayin oyle olumsuz tecrubeleri sekerim ,bence insanlar birazda abartarak yaziyor buraya,birkac defa yazdim buraya yasadiklarimi,,tabiki herkesin farklidir ama atla deve degil herkes dogum yapiyor,Lohusa şikayetleri normal geldi bana
Ben kendimden korkuyorum en dipte yaşayabilirim bu durumu kv annesin gelmesinden bahsetmişler falan bende hiç kimseyi istemiyorum kendi annemide ama bi o kadarda baş edemem diyede korkuyorum,
Eşimde 1 seneyi biraz geçti evleneli çok rahat bi hayatım vardı ilk zamanlar çok zorlanıcam bunun farkındayım, bide ben çok sinirli bi insanım tahammül diye bişey yok etmem yani etmek zorunda değilim biri bişey dese kendimi tutatamam annemde olsa cevabını veririm yani kendimi biliyorum inşallah kalp kırmam
Ocak annelernde bi bayanın kv gelmiş gitmiyo bi çok şeyine şahit olmuş kadının faydasıda yokmuş gelmiş kp kv başına lohusa lohusa kız derdini yazdıkça ben çıldırırdım yani ben olsam evden kovmaya kadar giderdi diyorum insanlarda iyi sabır var falan heralde ben bu düşüncelerle zor geçiricem
Bu arada eşim Çok anlayışlı Allah ondan razı olsun asla üzücek bişey yapmaz inşallah bebek oluncada böyle devam eder hamileliğimde en çok destekçim o bi dediğimi 2 etmedi hiç bişey yaptırmadı 8 ay olmuş ben 2 kere ev süpürmedim hep o yaptı o anlarda anlar beni heralde
bakalım bizi neler beklicek alışmak zor olucak ilk bebekleri olanlar için ama alışıcaz akıllı uslu bi bebek olur inşallah bebeklerimiz
Çok uzun destan oldu yaaa kusura bakmayın ama deli huylu olduğumu biliyorumkorkuyodum lohusa psikolojisinden dayanamadım
bana da o yazilar biraz garip geldi bu kadar mi ya aglamalar dikisler fln dedim evde hickimseyi istememeler benm iki annemde hergun bende olcak insalalh o pskolojiue girmem kimse olmasij evde pskolojisine.Canim bende okudum sen yazinca ordakilerin piskolojik sorunlari var evet zor.bi dönem ama asla sikayet etmedim evet.normali de sezeryanida acı veriyor ama bunun baska sekli yok onlar cookk sacmalamis ya inan ben dogum yaptigim halde korktum uykusuzluk zor evet cocuk aglamasi devamli onunla mesgul olmak wc ye gitmek de.luks kabul ama oda bir adrenalin inan bunasimdi oglum.buyudu o gunleri ozluyorum rahat rahat banyo yapip islerimi goruyorum ve her seyi bastan geri yasayacagim vede oglumla beraber 3 cocukla yola devam eden var artik sen düşün gerisini inan bana duzen oturunca o cocuklu yaşama alisiyorsub oraya girme sen bi daha herkesin yasama sekli kendine özgü simdiden senin zaten destekci 2 annen var daha ne olsun
Sabahin 9unda ciktim 1bucuk saat yurudum geldimm iki simit yedim allah affetsinYine de çok değil bence 1.hamileliğimde ben de 16 kilo almistim
seninle bircok seyi ayni yasamisiz kuzum kolikten tut yanliz kalinca afallamasina kadarLohusalık çok acayip bir dönem ya, insana her şey batıyor bu bir gerçek. çok normal çünkü hormonlar kafayı yiyor, vücudumuzdan bir canlı çıkıyor ya düşünmesi bile tuhaf
sanırım her kadının ortak sorunu kayınvalideonların da torunu oluyor, gelip görmek istiyorlar. biraz da müdahaleci bir tipse zaten sinirlenmeye yer arayan yeni anne iyice fıttırıyor
ama şunu anladım ki eğer bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız her şeyi boşverin. insanlar yoğun bakım kapılarında bebeklerini beklerken keşke evde ve sağlıklı olsak da kayınvalideme sinirlensem diye dua ediyordur. her zaman o minik meleklerin sağlıkla kucağımızda olmasının değerini bilirsek her olumsuzluğu çok kolay atlatırız.
zaten emin olun etrafınızdaki büyüklerin niyeti aslında hep size yardımcı olmak, biraz kuşak çatışması yaşanıyor ama eninde sonunda herkes evine gidiyor ve siz ailecek yalnız kalıyorsunuz.
annem 1 ay yanımda kalmıştı, bir dediğimi iki etmedi, bunalıma girmeyeyim diye gözümün içine bakıyordu kadınher şey için yardımcı oluyordu ama işte o yeni annelik duygusuyla bebeğimle ilgili her şeyi kendim yapmak istiyordum. sonradan hata yaptığımı anladım.
tavsiyem bırakın yardım eden varsa yapsın. zaten o bebek sizin, annesi sizsiniz. hep siz yapacaksınız her şeyi. ilk zamanlar yanınızda biri varken uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, dinlenin, enerji toplayın. bebeğinizi sadece emzirin ve sevin ☺ 1 ay sonra annem gidip de yalnız kaldığımda sudan çıkmış balığa dönmüştüm, işte ilk o zaman ağlamıştım. bir de kızım kolik bebekti. saatlerce susmadan ağlardı.
şimdi düşünüyorum da boş yere ne kadar çok şeyi dert etmişim kendime.
şimdiki doğumumda tek düşüncem sağlıkla kucağıma almak. annem de kayınvalidem de gelsin napıyolarsa yapsınlar, hatta hiç bişey yapmadan tüm işleri onlara yıkmayı düşünüyorumkızımla ve oğlumla ilgilensem yeter. kayınvalidem yakın oturuyor zaten gün içinde gelir gider. ama her şey yolunda giderse niyetim dinlenebildiğim kadar dinlenmek, o eksik şu eksik diye kafama takmamak, hayatta muhtemelen son kez yaşayacağım o duyguların tadını çıkarmak
of merve yaSabahin 9unda ciktim 1bucuk saat yurudum geldimm iki simit yedim allah affetsin
Valla ben ikincinde deneyimli olup öyle yaptım yedim içtim bebekle ilgilendim dinlendim hiç bir şeye elimi dahi sürmedimLohusalık çok acayip bir dönem ya, insana her şey batıyor bu bir gerçek. çok normal çünkü hormonlar kafayı yiyor, vücudumuzdan bir canlı çıkıyor ya düşünmesi bile tuhaf
sanırım her kadının ortak sorunu kayınvalideonların da torunu oluyor, gelip görmek istiyorlar. biraz da müdahaleci bir tipse zaten sinirlenmeye yer arayan yeni anne iyice fıttırıyor
ama şunu anladım ki eğer bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız her şeyi boşverin. insanlar yoğun bakım kapılarında bebeklerini beklerken keşke evde ve sağlıklı olsak da kayınvalideme sinirlensem diye dua ediyordur. her zaman o minik meleklerin sağlıkla kucağımızda olmasının değerini bilirsek her olumsuzluğu çok kolay atlatırız.
zaten emin olun etrafınızdaki büyüklerin niyeti aslında hep size yardımcı olmak, biraz kuşak çatışması yaşanıyor ama eninde sonunda herkes evine gidiyor ve siz ailecek yalnız kalıyorsunuz.
annem 1 ay yanımda kalmıştı, bir dediğimi iki etmedi, bunalıma girmeyeyim diye gözümün içine bakıyordu kadınher şey için yardımcı oluyordu ama işte o yeni annelik duygusuyla bebeğimle ilgili her şeyi kendim yapmak istiyordum. sonradan hata yaptığımı anladım.
tavsiyem bırakın yardım eden varsa yapsın. zaten o bebek sizin, annesi sizsiniz. hep siz yapacaksınız her şeyi. ilk zamanlar yanınızda biri varken uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, dinlenin, enerji toplayın. bebeğinizi sadece emzirin ve sevin ☺ 1 ay sonra annem gidip de yalnız kaldığımda sudan çıkmış balığa dönmüştüm, işte ilk o zaman ağlamıştım. bir de kızım kolik bebekti. saatlerce susmadan ağlardı.
şimdiki doğumumda tek düşüncem sağlıkla kucağıma almak. annem de kayınvalidem de gelsin napıyolarsa yapsınlar, hatta hiç bişey yapmadan tüm işleri onlara yıkmayı düşünüyorumkızımla ve oğlumla ilgilensem yeter. kayınvalidem yakın oturuyor zaten gün içinde gelir gider. ama her şey yolunda giderse niyetim dinlenebildiğim kadar dinlenmek, o eksik şu eksik diye kafama takmamak, hayatta muhtemelen son kez yaşayacağım o duyguların tadını çıkarmak
Canım ne kadar güzel şeyler yazmışsınLohusalık çok acayip bir dönem ya, insana her şey batıyor bu bir gerçek. çok normal çünkü hormonlar kafayı yiyor, vücudumuzdan bir canlı çıkıyor ya düşünmesi bile tuhaf
görümcem hemşire ve dün dedi ki emzirmeden 1 çay kaşığı sade maden suyu ver gazı olmaz sende iç gazını çıkarman kolay olur dedi ben deneyecegim çantama alıp koyacağım. Çünkü oğlum gazlı bi bebekti ve 3 ay çok zorlanmistim.Bide 1 çay bardağı su içerisine 1 kaşık kimyon ve 1 kaşık rezene atıp kaynatıp bebeğe 1 çay kaşığı verebilirsiniz bunu denedim ve ise yarıyor.Ben umuyorum ki P Prensescann ve Gülçin iyiler eve çıktı fırsat bulamıyor yazmaya diye düşünüyorum
Kizlar birde karşıma sürekli bebek ilk doğduğunda gazı tamamen çıkarılmış bir kaşık maden suyu verdik hiç gaz sorunu yaşamadık diye yazanlar çıkıyor hiç deneyimleyen varmı ne olurki denesek ne kaybederiz diye düşündüm doktoru onerenler varmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?