2020 Şubat Anneleri

Kızlar meraktan bende okudum Aralık analarını. Keşke okumasaydım. Tamam lohusalıkta günahtır ya bu kadar isyan. Yok hayatım ne rahattı ne gerek vardı bebeğe yok üstüm başım ter süt kokuyo. Yok zırlama sesinden bıktım. Şok oldum yazılanlara. Bide birbirlerine intizar ediyorlar. İnşallah sende kınadığın yerden sınanırsın. Yok öbür tarafta iki elim yakanda. Ki kızcağız kibar Bi dille böyle isyankar negatif şeyler yazma diye uyarmış. Abovvv ne beddualar. Ben şokkk

Lohusalık çok acayip bir dönem ya, insana her şey batıyor bu bir gerçek. çok normal çünkü hormonlar kafayı yiyor, vücudumuzdan bir canlı çıkıyor ya düşünmesi bile tuhaf

sanırım her kadının ortak sorunu kayınvalide onların da torunu oluyor, gelip görmek istiyorlar. biraz da müdahaleci bir tipse zaten sinirlenmeye yer arayan yeni anne iyice fıttırıyor

ama şunu anladım ki eğer bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıysanız her şeyi boşverin. insanlar yoğun bakım kapılarında bebeklerini beklerken keşke evde ve sağlıklı olsak da kayınvalideme sinirlensem diye dua ediyordur. her zaman o minik meleklerin sağlıkla kucağımızda olmasının değerini bilirsek her olumsuzluğu çok kolay atlatırız.

zaten emin olun etrafınızdaki büyüklerin niyeti aslında hep size yardımcı olmak, biraz kuşak çatışması yaşanıyor ama eninde sonunda herkes evine gidiyor ve siz ailecek yalnız kalıyorsunuz.

annem 1 ay yanımda kalmıştı, bir dediğimi iki etmedi, bunalıma girmeyeyim diye gözümün içine bakıyordu kadın her şey için yardımcı oluyordu ama işte o yeni annelik duygusuyla bebeğimle ilgili her şeyi kendim yapmak istiyordum. sonradan hata yaptığımı anladım.

tavsiyem bırakın yardım eden varsa yapsın. zaten o bebek sizin, annesi sizsiniz. hep siz yapacaksınız her şeyi. ilk zamanlar yanınızda biri varken uyuyabildiğiniz kadar uyuyun, dinlenin, enerji toplayın. bebeğinizi sadece emzirin ve sevin ☺ 1 ay sonra annem gidip de yalnız kaldığımda sudan çıkmış balığa dönmüştüm, işte ilk o zaman ağlamıştım. bir de kızım kolik bebekti. saatlerce susmadan ağlardı.

şimdi düşünüyorum da boş yere ne kadar çok şeyi dert etmişim kendime.
şimdiki doğumumda tek düşüncem sağlıkla kucağıma almak. annem de kayınvalidem de gelsin napıyolarsa yapsınlar, hatta hiç bişey yapmadan tüm işleri onlara yıkmayı düşünüyorum kızımla ve oğlumla ilgilensem yeter. kayınvalidem yakın oturuyor zaten gün içinde gelir gider. ama her şey yolunda giderse niyetim dinlenebildiğim kadar dinlenmek, o eksik şu eksik diye kafama takmamak, hayatta muhtemelen son kez yaşayacağım o duyguların tadını çıkarmak

Lohusayken evi akışına bırakıp geçip köşeye yattım kızımda
Annem kayınvalidem falan ev kalabalıktı yine aynı olacak
Hiçbir şeye müdahale etmedim canımı sıkmadım ne isterse yaptılar sadece çocuğu alıp emzirip yattım 18 gün böyle sürdü mutsuz etmedim kendimi keyfini çıkarmaya çalıştım
Sonrasında eşim ben ve kızım kaldık
Bende oldukç toparlandım zaten sonrasında büyük bir temizlik yaptırıp kendi düzenimi kurdum çok da hakimiyet kurmaya çalışmamak umursamamak lazım

aman okumayin oyle olumsuz tecrubeleri sekerim ,bence insanlar birazda abartarak yaziyor buraya,birkac defa yazdim buraya yasadiklarimi,,tabiki herkesin farklidir ama atla deve degil herkes dogum yapiyor,
ki ben kayinvalidemle ayni apartmanda oturuyorum kendisiyle cokta iyi anlasamam ama ilk kizim dogduktan sonra cok yardimi oldu nankorluk edemem, ama ortami ben olusturdum hep,
herseyi tek basina ustlenmeye calisma bence cok yipratici oluyor varsa etrafinda anane babanne yardimini istemekten cekinme ,o donem sanki artik butun hayatin boyle pijamalarla bakimsiz ve sisman gecicekmis gibi hissediyosun ama oyle olmuyor tabi ,ev insan doluyken tuvalete girip aglamisligim coktur,en yorucu sey uykusuzluk oluyor tabi,
benim tek tavsiyem yardim alma firsatiniz varsa alin ve lohusalik doneminde kendinize hep vakit ayirin her anlamda iyi geliyor,hicbisey yapamiyosaniz gidin fon cektirin ,esinizle veya arkadasinizla cikin bikac saatligine biyerlere gidin, butun o misafirler gidipte cocukla basbasa kalinca ben cok sikilmistim ,bekliyodum biri gelsede iki cift sohbet etsem diye

bana da o yazilar biraz garip geldi bu kadar mi ya aglamalar dikisler fln dedim evde hickimseyi istememeler benm iki annemde hergun bende olcak insalalh o pskolojiue girmem kimse olmasij evde pskolojisine.

seninle bircok seyi ayni yasamisiz kuzum kolikten tut yanliz kalinca afallamasina kadar
yazdiklarinin hepsine katiliyorun

Valla ben ikincinde deneyimli olup öyle yaptım yedim içtim bebekle ilgilendim dinlendim hiç bir şeye elimi dahi sürmedim

Canım ne kadar güzel şeyler yazmışsın ben okumadım aralık annelerini moralimi bozmaya hiç niyetim yok. Ama ben bebişimi 16 ay bekledim, 16 ay boyunca o çift çizgiyi görmek için ne dualar ettim ne gözyaşları döktüm ben biliyorum. Bebeklerimiz gerçekten birer mucize Allahın bize emaneti tabiki lohusalık da zordur ama çok kötü şeyler yazacak kadar olmadığını düşünüyorum
Benim kayınvalimde de çok evhamlıdır temizlik konusunda falan çok konuşur karışır ama o dönemde bebeğime konsantre olucam ve onu kafama takmıycam. İnş o da abartmaz tabi abartırsa da gereken cevabı veririm vallahi napıyım içime atayım da bana mı dert olsun

Ah bu kayinvalidelerben oğlumda zaten ilk diye evhamliydim ama herşeyi kendim yapmak istiyordum o ise herşeye karışirdi. Annem yanımda kalıyordu zaten gelmesine gerek yoktu ama 1 ay boyunca her gün sabah gelip akşam gitti çok sinir oldum o dönemde ve sanırım yine aynısını yapacak

Ben umuyorum ki P Prensescann ve Gülçin iyiler eve çıktı fırsat bulamıyor yazmaya diye düşünüyorum
Kizlar birde karşıma sürekli bebek ilk doğduğunda gazı tamamen çıkarılmış bir kaşık maden suyu verdik hiç gaz sorunu yaşamadık diye yazanlar çıkıyor hiç deneyimleyen varmı ne olurki denesek ne kaybederiz diye düşündüm doktoru onerenler varmış

kızlar bide bi şey danisacagim size benim evim dogalgaz ve bütün odalar açık kızıma bere ve atkı yapayım dedim annemde bebek küçük olur dışarı çıkmazsın lazım olmaz,çıkarsan da normal zibinlarin icinde kulah var onu takarsin battaniyeye sararsin dedi.Siz ne düşünüyorsunuz yapsam mi 10 15 taneye yakın külah var zıbın aldım onların icinde

görümcem hemşire ve dün dedi ki emzirmeden 1 çay kaşığı sade maden suyu ver gazı olmaz sende iç gazını çıkarman kolay olur dedi ben deneyecegim çantama alıp koyacağım. Çünkü oğlum gazlı bi bebekti ve 3 ay çok zorlanmistim.Bide 1 çay bardağı su içerisine 1 kaşık kimyon ve 1 kaşık rezene atıp kaynatıp bebeğe 1 çay kaşığı verebilirsiniz bunu denedim ve ise yarıyor.
Ve doğum yaptığınızda ilk gogsunuzden sarı süt gelir onu bazı kadınlar döküyor sakın dökmeyin kızlar o süt bi panzehir kadar değerli onu emzirin o süt bebeği hastalıklara karşı koruyor.
bide sezaryen olacaklara bi tavsiye de bulunayim eve geldikten sonra düzenli bi şekilde 3 öğün yaramı tendirtiyot ile silip 2 dk açık bıraktım ve 5.gün ayaklandım çok sukur yaram iyileşti carcabuk

Selam kızlar nasılsınız umarım hepiniz iyisinizdir.

Dün idrar tahlilinde + protein çıktı oldukça canım skıldı tahlili tekrr ettk ama dr um da biri poztf biri negatf çkmasını gvenilir bulamadı , 24 saatlik idrar toplama tahlili yaptıracağız, byle olan var mı idrarın da az da olsa protein çıkan nasıl bir yol izlednz varsa ? Ya da böyle sorunu olup sorunsuz devam eden yakınlarınız oldu mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…