2020 Şubat Anneleri

Ben aralık annelerini takip etmedim ama ocak annesi olacağım için orayı baştan beri ettim, 1.5 kilo civarı doğan üç bebek oldu bikaç tane daha erken doğan oldu, annelerinin hiç şikayet ettiğini duymadım. Hep de pozitif, eğlenceli yorumlar yazdılar hala da aktif yazıyolar ve çok mutlular, allah bozmasın. Bebeğinin canını hatta kendi canını son anda kurtaran insanların şımaracak durumu da olmuyodur diye düşünüyorum.
Tabiki lohusalık sendromu var bunu küçümsemiyorum ama bunu yaşayan belki yüzde iki üç,kalanı şımarıklık.
Benim arkadaşım aylarca hevesle beklediği bebeğini kucağına dahi almadı okadar direndi ki istemedi emzirmedi bakmadı, lohusalık sendromu budur. O bile geçiyo hepsi geçiyo. Önemli olan sağ salim kavuşmak, bunu idrak edebilen biri her şeyi de daha kolay atlatır.

Lohusalığı boşverin size mutlu bişey söyliyim. Bu kız artık gerçekten de içerlere sığamıyo,hep günlüğümde amniyotik sıvının oranı artık azalıyo hareketleri netleşecek diyodu öyle de oldu. Aha poposu aha bu dirsek diyebiliyosun. Çak bile yapıyoruz yani
İnşallah iyi kilo alıyodur, bugün görücem

Aliyodur annesi neden almasin

Çak mı yapıyorsunuz bizim de abis kafa atıyor ona ufak olan abi o da içerden abiye tekmeyle karşılık veriyor çok da güzel anlaşıyorlar şimdiden şiddet

Ben de okudum, ameliyat acısı ağrısı geçici bir şey, hep kendinizi bir 10 -15 gün sonra unutup gideceğiz bu ağrıları diye tembihleyin doğumdan sonra. Ağlamaktan da çekinmeyin ve kendinizi suçlamayın, ağlamak en güzel ağrı kesicilerden bir tanesi (bilimsel olarak kanıtlanmış).
Uykusuzluk konusunu da kendim için mimarlıktan deneyimledim diye düşünüyorum, final ayları hep günlük 2-3 saatlik uykularla geçerdi
Bir tek lohusalığın verdiği hormon dengesizliği konusunda tecrübem yok. Tek istediğim üzücü olayların yaşanmaması ve beni üzebilecek kişilerin etrafımda bulunmaması..
Kendimi şuna şartladım ama, ‘seni sağlıkla kucağıma aldım ya, gerisi önemli değil’ diyeceğim minnakıma

Yani canim inanin gecio 2 haftaya felann birseyimiz kalmaz yani en azindan kendi hayatina bakmaya baslarsin ufak ufak evet ben aglamisdm ilk gece lavaboya gidemedim diye ablam da dur daha yeni ameliyatlisin hemrn herseyi yapamazsin diye destek olmustu saolsun sonra da güldüm halime hele birde hastaneden cikarken ben nasil sıkılmisssam yuruyerek cikiom hasta bakicilari durdurdu beni nereye gidiyorsun sandalyeyle goturcez diye

Ay zaten 3 ay yatmışım, beni de kimse durduramaz valla İyisini yapmışsın bence canım, doğumdan sonra ne kadar aktif olursan o kadar çabuk toparlıyorsun diye duydum.

kızlar siz söyleyince bende merak ettim okudum da o ne öyle çok abartmışlar. Benim 2.gebeliğim oğlum 1.5 yaşında çok büyük değil ve 2.kez lohusalik yaşayacağım o kadar zor olsa bunu göze alamazdim çünkü 2.yi isteyerek yaptım. Tabiki zorlukları var tuvalete gidememek tv izlememek yemek yapamamak.Ama hepsi 3 ay.3 ay sonra bebek etrafı oyuncakları keşfetmeye başlıyor eline bi çıngırak verince saatlerce onunla oyalanabiliyor.TV izlemek yerine zaten insan bebeğine vakit ayırmalı bence, ben sadece 15 gün zorlandım oda kayinvalidem sürekli geliyordu gelmesini istemiyordum.Sezeryan dikisim 1 haftada iyileşti. psikolojim zaten bozulmadı misafirlerimde 1 ay sonra gelmeye başladılar. Yani o kadar da zor değil lohusalik sadece biraz duygusallık alınganlık fazla oluyor o kadar

Çak mı yapıyorsunuz bizim de abis kafa atıyor ona ufak olan abi o da içerden abiye tekmeyle karşılık veriyor çok da güzel anlaşıyorlar şimdiden şiddet
Ya geleceği gör işte tehlikenin farkında mısın
Bizim kedi de lazer kovalar gibi çocuğun uzuvlarını kovalıyo,biraz oynadıktan sonra ne bu içerdeki dedi korktu heralde yaklaşmıyo bana

Bebek çamaşırları nasıl zor minik minik bide bitmiyo ütülüyorum ayrı ayrı üst üstte koyuyorum daha katlanıcak çok zevkli ama bi yandanda sıkıcı dün biraz ütüledim bugünde biraz heralde 3 güne anca biter
Nevresim battaniye yelekler yıkanmadı bile daha
Buda 3. Ayımda başladığım parça parça yaptığım battaniye dün ayıcıkları diktim sonunda bitti

Eklentiler

• A6B90812-3724-4476-848F-ADF3B9754A42.webp
    65,9 KB · Görüntüleme: 62
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…