- 25 Eylül 2019
- 1.570
- 13.651
- 158
Aynı sorun bizdede var uyurken asla gazı çıkmıyor çıkarsada uyanıp cin gibi oluyor tekrR meme istiyor kısır döngü ... valla ben 2-3 dk uğraşıyorum çıkmazsa yatırıyorum yoksa hiç uyku yok
bende hep gazını çıkarıyordum emdikten sonra ama şu bı kaç gündür çıkarmadan yatırıyorum cunki emdiğini çıkarıyor gaz çıkana kadar zaten üstten çıkarmazsa alttan çıkarıyor sıkıntı olmuyor bizim
geçmiş olsun canım
Ya uyurken sanci yapmiyorsa ya da kusturmuyorsa illa gazi cikarmaya gerek yok. Benim kizim uyuyamiyor kivrana kivrana emiyor hatta mecbur emzirirken dahi ara verip gaz cikariyorum. Bazen cikaramasam gazla beraber sutude kusuyor. Boylr sorunlar yoksa bence gerek yok demek ki rahatsiz etmiyor. Biz basindan beri boyleyiz.Aynı sorun bizdede var uyurken asla gazı çıkmıyor çıkarsada uyanıp cin gibi oluyor tekrR meme istiyor kısır döngü ... valla ben 2-3 dk uğraşıyorum çıkmazsa yatırıyorum yoksa hiç uyku yok
Haha ben emzirme donemine biraktimbende hep gazını çıkarıyordum emdikten sonra ama şu bı kaç gündür çıkarmadan yatırıyorum cunki emdiğini çıkarıyor gaz çıkana kadar zaten üstten çıkarmazsa alttan çıkarıyor sıkıntı olmuyor bizim
geçmiş olsun canım
MaşAllah kız zaten çok almadın sen ne güzel bende çok cabaladim ama basaramadim az almayı
doyduğunu anlamıyor bence bebekler mama vermedigin zmnlar çişini falan yapiorsa doyuyordur doymazsa diye yapmaz sanki aile hekimliğindeki ebe doydugunu nasıll anlarım dediğimde bezi doluyorsa doyuyordur demişti
Ha bide soyle bisede okumustumDün oldu bugun de aynı. Bende şimdi her istediğinde meme vermeye başladım mama akşam uyurken sütüm kalmazsa vereceğim.
Kan takviyesi aldın mı canım. Bana da verecekti kiiiii acil doğuma aldılar. Kızım küvezde kendime hiç bakmadım tek derdim süt gelsin kızıma götüreyim. Belkide sütüm kansızlıktan dolayı gelmiyor. Bi ara baktırayım bi ona göre ilaç mı neyse başlayın. Süt olsun diye herşeyideniyorım zatenYa simdi kansizlik olunca vucut ona ugrasiyo sutumuz olmuyo onun icin biran once takviye seyler yapmalisin bence. Dr um bana dedi ilacla vs duzelir ama uzun surer sana kisa surede iyi gelecek seyler yapmaliyiz 2 tane kizin var ve enerjin dusmemeli diye kan takviyesi arti kan serumlari en son kan ilaci iste.
Allah kolaylık versinAynısının tıpkısı ya uykusuzluktan ayakta duramıyorum kaç gündür . Doktor gazı çıksın yoksa hep ağlar dediği için böyle bir döngüye girdim resmen. Emziriyorum çok güzel uykuya daliyor rahatlasın diye gazını cıkarayim diyorum sonra bi basliyor aglamaya bir daha uyut uyutabilirsen .
Kaç aksamdir boyle esimde uykusunu bolme yatsin gazi olursa o zaman bakariz diyor ama evde tek basima gaz cikarmaya calisirken canim cikiyor bu seferde. Anlamadim gitti .
Ben de kıyamıyorum ya ağlamasına o yüzden gazı çıksın istiyorum ama bu seferde huzursuz oluyor agliyor cin gibi gözler etrafa bakiyor uyumuyor vs. . Nasıl yapacaz bilmiyorum . Gece diyelim 1 de kalktim yarim saat emdi diyelim dinlene dinlene . Gazini cikarayim diyorum huysuzlaniyor . Cikmicak galiba diyorum . Agliyor bu sefer uyutayim diyorum etrafa bakiyor uyumuyor . Hayda bi bakiyorum ki saat 2 bucuk olmus sonra tekrar agliyor ya bezi doldugu icin yada aciktigi icininsan cildiriyor ya haha . Peşpeşe herşey
Emzirme döneminde mi almıştınHaha ben emzirme donemine biraktim
Bunda yine 7kilo aldim
Ilk gebelikde 7 kilo vermistim ama emzirme döneminde 15kilo
Suan bendeki istah ben degil
Biraz gec aserme yasiyorum sanirim bide
Ben hep yatarak emzirme olayından korkarım nedense göğsum ya burnunu kapatır da nefes alamazsa vs diye düşündüğümden hiç cesaret edemem Allah korusun uyku bı nevi ölüm uyuyakalirda bebeğime zarar verirsem diye oturarak doyuruyorum canım aman dikkat et şu an kendilerini savunamiyorlar biraz daha ileri ay olsa belki kendini geri çekebilir el kol hareketleriyleKizlar bugun 2 kere uyandigimda bebegim yanimda yatiyordu ben ne zaman aldigimi hatirlamiyorum ama uyku arasinda alip emzirdim herhalde diyorum. Sutum tazyikli gittigi icin yatarak emziriyorum zaten bogazina carpmasin diye. Cok sasirdim yerine koymamisim yanimda uyumus tabi gogsum acik esim uyandirdi gulerek ama ben bebegin sokundaydim
Bu arada bende sütüm hızlı gittiğinde makas şeklinde tutuyorum göğsümu yavaşlıyor bilgin olsunKizlar bugun 2 kere uyandigimda bebegim yanimda yatiyordu ben ne zaman aldigimi hatirlamiyorum ama uyku arasinda alip emzirdim herhalde diyorum. Sutum tazyikli gittigi icin yatarak emziriyorum zaten bogazina carpmasin diye. Cok sasirdim yerine koymamisim yanimda uyumus tabi gogsum acik esim uyandirdi gulerek ama ben bebegin sokundaydim
EvetAllah kolaylık versin
Emzirme döneminde mi almıştın
Benim şu an durdu snrm kilo vermem pazartesiden bu yana tartı aynı gosteriyor
Bol bol emzir ya da mama ver sariligi onlemenin tek yolu tatlimHerkese iyi aksamlarbugün evimize döndük yarın sarılık kontrolu var sınırda cıktk önerisi olan varmı sarılık önlemek iicin ?
Amin canım inşallah . Bıgün 10 cc sabaha kadar anca çıkarttım dünyalar benim oldu. Ağlamamaya çalışıyorum ama baEn kriz geliyor. İnşallah iyileşecek gelecek tabili ama böyle boş kalmak zor çok zor
Dönemine göre ilk zamanlar en geç 3 saat diyordu, sonra kendi isteyene kadar 3.5 saat gecirme demişti doktor..Kızlar bebişler uzun uyuduğunda uyandırıp emziriyor musunuz? Ben büyük oğlumu hiç uyandırmadım ama aile hekimim 2 buçuk saatten fazla uyutma diyor. Uyandır emzir diyor. Sizde durumlar ne
Memede derin uykuya dalınca gazını cıkarmadan mı yatağa yatırıyorsunuz?
Hemşire her emzirmeden sonra illaki gazını çıkarın dedi gazını çıkaralım derkende uyanıyor bu sefer yeniden uyutması çok zor oluyor zaten her zaman da cıkaramıyor gazını yarın 1 haftalık olacak benim bebiş
Arkadaşlar benim bebişim sürekli emmek istiyor. 20 dakka bir gogusv20 dk diğer göğüsü veriyorum. Ama banamısın demiyor yatağa koyuyorum tekrardan meme arıyor. Dun butun akşam böle gecctı hep ağladı.en son mecbur mama verdik sonra sakinleşti uyudu. Bugünde 20 dk 20 dk emzirdim yine aranıyor mecbur yıne mama da vrrdim öyle uyudu. Biraz fazlamı yıyor acaba yoksa sütümmü yeterli drğil anlamadım. Ama mememi sıkıyorum süt geliyor.sütüm yeterlidir diye düşünüyorum. Bu. Kadar cok beslenmesinin bir zararı olur mu ki acaba
Canim emzirdigim icin henuz kilo verme cabasina girmedim soyle 40miz ciksin 2 ay falan olalim ozaman bakarizBenim şu an durdu snrm kilo vermem pazartesiden bu yana tartı aynı gosteriyoryürüyüşe başlasam iyi olacak
Yatarak emzirme sakın uyuyakalırsan bebek boğulabilir duymustum böyle şeyler çünkü.Kizlar bugun 2 kere uyandigimda bebegim yanimda yatiyordu ben ne zaman aldigimi hatirlamiyorum ama uyku arasinda alip emzirdim herhalde diyorum. Sutum tazyikli gittigi icin yatarak emziriyorum zaten bogazina carpmasin diye. Cok sasirdim yerine koymamisim yanimda uyumus tabi gogsum acik esim uyandirdi gulerek ama ben bebegin sokundaydim
4-5 günden önce veremeyiz dediler kan kültürü sonucunu bekliyorlar ona göre karar verecekler oda 4-5 güne anca çukar dediler. Süt kesilmesin diye ağlamamaya çalışıyorum ama bazen kriz geliyor. Az önce yaşadım bi kriz gidip geliyor sağlıcakla bi gelseydi evineÖyle başlıyor zaten bende ilk basladigimda bebeğim Kuvoze toplasan 10 damla sagdim eşim arayıp yoğun bakımı sordu 1 damla bile olsa getirin devam edin demişti iyiki devam etmişim sende bacım ya sabır ya selamet deyip devam ... Bebisin durumu nasıl şu an..
@polemer siz nasılsınız ? Evde iyi mi kuzu..
Dönemine göre ilk zamanlar en geç 3 saat diyordu, sonra kendi isteyene kadar 3.5 saat gecirme demişti doktor..
Benimki sırtı yatak görünce uyanıyorhiç yatiramadim.. gazı çıkarınca bide altını alma Faslı çıkıyor zaten en az bir saat kalkamıyorum bide uyutma Faslı o zamana kadar tekrar meme saati geliyordu ilk zamanlar
Bugün doktor söyledi bir aylık oldu bebeğim emme süresi 10 dakikaya düştü 30 dakiksydj ilk haftalarında 15 dakika sağ,15 dakika sol göğüs emiyorken.. büyüdükçe emme gücü artacağı icin azalırmis normalmiş, ama benimki 2 saatte bir emiyor.. süt sagma makinesi ile sağın sütünüz ne kadar bir bakın çok az ise mama takviye verirsiniz.. çok süt ivin çok su için...
Bende diyet yapmıyorum cnm sadece hamur isi tatlı olarak yememek istiyorum kaciyo ama yiyorum yaniCanim emzirdigim icin henuz kilo verme cabasina girmedim soyle 40miz ciksin 2 ay falan olalim ozaman bakariz
Heran sütüm kesilecek korkusuyla rejim yapmak istemiyorum
Canım bende humana başladım kilo yapıyor diyorlar doğru mu acaba yaBende diyet yapmıyorum cnm sadece hamur isi tatlı olarak yememek istiyorum kaciyo ama yiyorum yanibende sütüm biraz az gibi hissedince humana içiyorum baya tatlı bişey o da
ne yaptiysam cozum bulamadim sut cok gidiyor ve nefessiz kaliyor. Gece emzirirken ayarliyorum kendimi fakat koydugumu sanip koymamis olmam beni korkuttu ne ara aldim hatirlayamadimBen hep yatarak emzirme olayından korkarım nedense göğsum ya burnunu kapatır da nefes alamazsa vs diye düşündüğümden hiç cesaret edemem Allah korusun uyku bı nevi ölüm uyuyakalirda bebeğime zarar verirsem diye oturarak doyuruyorum canım aman dikkat et şu an kendilerini savunamiyorlar biraz daha ileri ay olsa belki kendini geri çekebilir el kol hareketleriyle
yok ya yinede olmuyor onuda yapmaya calistimBu arada bende sütüm hızlı gittiğinde makas şeklinde tutuyorum göğsümu yavaşlıyor bilgin olsun
Allah korusun uykum cok agir degildir cok hareketlide yatmam. Hatta bazen yanimda yatiririm esimle aramizda da yatiririm o kadar kontrolluyum ki esim hareket etse hemen mudahale ederim oyle bi uyku. Ama bunda koydugumu sanip yanimda gorunce ne zaman aldim kafami toparlayamadimYatarak emzirme sakın uyuyakalırsan bebek boğulabilir duymustum böyle şeyler çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?