2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Martın ortası gibi gitmiştim detaylıya. Kendi doktoruma 2 ay olacak gitmeyeli. Mayıs başı gideceğim sanırım. 1 mayıs vs geçsin.
anladm cnm bende en son kendi doktoruma ocakta gitmiştim bu ayın sonuna doğru gidicem snrm içiim rahat etmeyecek önlem alıp bı sekilde giricez artk mecbur
Canim ben yurtdışında yasiyorum
Devlet hastanesi ama ozelle arasinda cooook buyuk fark yok
Turkiyede cok fark oluyor sanirim
Burada ozeldede devlettede ayni
Yani benim gozumde oyle en azindan
anladm cnm ya şu an hastanelerin polikliniği de çok kalabalık değil diyorlar ama bilmiorum hiç gitmedim bklm gidicem bu ay sonuna doğru
vala ben henüz yapmayı düşünmüyorum açıkçası zaten kimse gelemeyecek gibi gözüküyor cok kasmam snrm şimdiden yapsam da doğuma kadar yine kirlenecek nasılsa cam perde olayı özellikle hayrlisi bklm yapabildgm kadar yaparım kizimda yanlız yapmıştım temizliğimi yine tekim
Kızlar bende internetten kızım için battaniye ördümdüm çok memnun kaldım güvenilir sayfa örgü düşünenlere selvinin_orguleri
çok güzelmiş cnm güle güle kullan insAllah ben de kendim ördüm
MaşAllah kuzucuga insAllah olmamıştır bişey
Rica ederim canım evet bu düşüncende de haklısın ama.sanirim.zaten suanda hastaneler kalabalıkta değilmiş yani..
insAllah öyledir cnm bklm ay sonuna randevu aldm bende gidicem mecbur merak ediyorum hareketlerini hissediyorum ama kilosu boyu naisl suyu falan iyi mi diye endişe ediyor insan
Katılıyorum cnm bende öyle vala muhtemelen bu virüs olayları hafiflese bile bı ihtimal hala bitmemiş olacak bende kalabalık isteemm evimde

Kızlar benim evime haftalikci geliyordu ama bu virüs durumlarından ötürü almamıştım eşimle birlikte yaptık esim evde çalışan birisi ben sildim o kuruladı falan ama mayısın ilk haftası gibi mobilyam gelcek tabi şehir dışından gelecek nasil olacak bilmiyorum kurulumu falan.. 2 gün havalandırıp temizliğini yapcam mobilyanın ve kadını cagircam maskesini taksin temizlesin evi zaten temizlediği odanın penceresini açık bırakıyor kapısını kapıyor yapacak bisey yok zorlaniyorum artik eğilirken falan yani zaten bende anne kayınvalide de yok cam kapı perde isi mecburen cagircam
Zaten kimse de gelmez eşimle ben yapayalnız insanlarız kısmet artık sağlıklı sıhhatli olsunlar da bebisler

Ben de kimseyi kabul etmeyeceğim cnm. İlk gebeliğimde o yapılan temizliğin öyle faydasını gördüm ki. Sezaryenden toparlanmam zaman aldı sonra bebeğim kolikti derken hiiiç biir şey yapamıyordum karnımı bile zor doyuruyordum 45 kilolara düşmüştüm. O halde ev ile kim ilgilensin doğum temizliğinin en çok bu işe yaradığını düşünüyorum kendim için. Doğum sonrası iki çocukla evi düzene sokmak epey zaman sonra mümkün olacak yani ben tamamennnn kendimi düşünüyorum ona göre iş ayarlayıp yapıyorum. Her yerimi düzenleyip bırakacağım inşallah.

Seninki de güzel mantıkmış

İlkinde başıma gelenleri bildiğim için ona göre planlı gidiyorum. Tabi inşallah bir aksilik sıkıntı çıkmaz sağlıklı doğum gerçekleşir
Yani ilkler tecrübe oluyor dimi ben eşimin ailesiyle beraberdik kızımda nasıl oldu bitti anlamadım normal doğumdu çokta rahat bı doğum geçirdim ama bı ay hastaneye git gel yatış derken ev işi zorluğunu düşünemedim insAllah yine rahat bı doğum olur sağlıkla olur da varsın işleri de hallederim

Allah Korusun. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin insallah. Bende mayısın ilk haftasına gidicem 30 haftalıkken yani acaba sezeryan günü verir mi
Benim pazartesi 30. Hafta bitiyor doktor büyük ihtimal gün verecek. Doğum konusulacak doktordan doktor a değişiyor olabilir tabiki de

Herkes kendine göre syarlayıp yapcak temizlik işini öecbur Benim soğum temmuz sonu gibi inşallah kayınvalidem yakınımda oturuyor o yapsr büyük ihtimal temizliği temizlik için erken benim için daha var çünkü

temızlık için erken değil mi arkadaslar ben mesela butun evı dıdık dıdık temızledım ama temmuza cok var yanı yıne aynı kırlenecek dolap içleri camlar perde kapılar vs. o yuzden son iki hafta öncesi şirket cagırcam inşallah sıkıntı olmaz o zamana. korona hafıfler umarım

Toplam kilo alimim 12 olmus Ay yuvarlanicam az kaldi sanirim rekor bende neyse artik dogumdan sonra veririk ama biraz sinirlerim bozulmuyo degil cunku isedigimi yiyemiyorum diyetten dolayi ve sonuc 12 kilo şaka gibi
Teşekkürler canım. Facebook ssvd grubunu takip ediyorum ama içime sinen bir doktor olmadı henüz. Belki tavsiye edilir diye buraya da yazdım.

Haklısınız bu durum süreç pat diye geçecek gb de durmuyor haftaya gideceğim doktorla da görüşüp uygun zamanda

Kızlar ben lansinoh göğüs ucu kremi, avent göğüs kalkanı ve göğüs pedi aldım sizce bunlar yara konusunda yardımcı olur mu mutlaka al dediğiniz tavsiye ettiğiniz bişeyler var mı
Canım ben de göğüs ucu yarası olayını son birkaç gündür epey araştırdım ve sonuç olarak lansinoh kremin ve avent göğüs kalkanının birlikte kullanıldığında yarayı en fazla 5 günde iyileştirdiğini rahatlattığını öğrendim.Kullanan anneler aşırı memnun kalmışlar. Ben de senin gibi lansinoh krem , avent göğüs kalkanı aldım, bence bunlar yeterli gibi.
Gümüş kapakların da akan sütü toplayamadığından ve göğüs ucunu sertleştirdiğinden ötürü göğüs kalkanına göre kullanışsız olduğunu okudum o yüzden gümüş kapak almadım.

Yağ ve losyon almadım ben ya alsam mı şart
Ben ilk kizimda aldim bosuna aldim hic kullanmadim vucudunu banyodan sonra dogal zeytinyagi ile yagladim halada oyle yapiyorum. Pisik icin ilk baslarda bepantol kullandim 2 ay kadar sonra gerek kalmadi bekletmeden degistirince pisik kremide gereksiz. En ufak kizariklikta kantaron yagi surdum onun yerine. Benim deneyimlerim bunlar

İyi yapmışsın bende ilk doğumumda almıştım lakin tene göre herşey değişiyor ben göğsüm için birçok krem,yağ,ayva çekirdeği kim ne derse yaptım.sağlık ocağına gittim baktım olmuyo 2 tane cildiyeye gittim en son 4 aylık oldu bebek ozaman geçmeye başladı umarım bir daha yaşamam ve yaşamayız güzelceee emzirebilmek dileğiyle

Canım bende de benzer bir durum var, iki hafta önden gidiyordu. 24 haftalıkken gittim 26 haftalık görünüyor dedi 1100 gr. Senin 26+6 gerçek haftan mı önde olduğun hafta mı?
Suan 26+6 yim ama bebek 27+6 gorunuyor, karin cevresi 28+6, peki dr Size ne dedi sekerden mi?

Bende de var kantaron, doğal yağ en iyisi mis

Arkadaşlar içiniz de böbrek büyüme sorunu yaşayan oldu mu ?

Böbrek kanallarında genişleme mi göründü? Benim hafif genişleme gördü doktorum, 20.haftada ayrıntılıda henüz sınırda değil dedi.
Erkek bebeklerde sıklıkla karşılaşıldığını söyledi.

Suan 26+6 yim ama bebek 27+6 gorunuyor, karin cevresi 28+6, peki dr Size ne dedi sekerden mi?
Benim suyumda biraz fazla görüldü. Şeker yüklemesi yaptırdım ama o da gayet iyi çıktı sanırım uzun ve kilolu olacak burda bir arkadaş yazmıştı zamanla önden gitmesi azaldı hiç bir sorun yaşamadım diye. Suyunuz nasıl?

Kızlar duru granül kullanan var mı aranızda hesaplı olsun diye 3 lü paket alacağım da iyi değilse boşa almış olmayayım. Al mı dersiniz yoksa sıvı bebek deterjanı mı alayım?

Bende bu konuda kararsizdim. Kuzenime sordm o da gecen yil temmuzda dogum yapmisti. Kizimda sivi kullandim lekeler zaman zaman kaliyodu ama simdi hacisakir duru falan kullaniyorum cok temiz yikiyo daha cok hosuna gitti dedi.. bilemedim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…