2020 yılında Tüp Bebek Yaptıranlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinir sistemim alt üst oldu. Herkes boş boş oturuyo. O diyo ben bakamam diğeri diyo ben bakamam. Doktorlar hep izinde. En son bi doktor baktı. 12+1 olması lazımdı son ultrasona göre ama 12+5 dedi. Ense kalınlığı 1.4 çıkmış. Kan verdim. Sinirden hiç bişey soramadım hepsi çıkmış aklımdan. Progestanı bırakmam lazım bırakabilir miyim diye sormadım. Sarı akıntıyı sormadım. Ne zaman gelicem sonuç için diye sormadım. Doktorda sadece bebek iyi kalp atımıda iyi dedi.

Iyi tarafindan bak bebek iyiymiş.

o bakmıyor bu bakmıyor eee biz hamileler bu dönemde ne yapacakmışız.en kritik dönemlerimiz bunlar bizim.ne yapcaz saldık çayıra mevlam kayıramı diyeceğiz.hayır yani niye bakmam diyorlar.valla benim de şu an çok canım sıkıldı senin yaşadıklarına.yaptıranlar 1 hafta 10 gün içinde çıkıyor diyorlar kuzum.seninkide öyle çıkar heralde

Ben de tüp bebek doktorumu aradım bırakabilir miyim diye ?doktor kontrolüyle bırak dedi.e doktor kontrolüne gidemiyorum ki bugün kullanmadım hadi hayırlısı.artik sanki protestanlar fazla geliyor üç gündür basım ağrıyor.

2 gün sonra kan sonucu çıkacakmış. Ama ben gitsem 2 gün sonra yine aynı şeyi yapacaklar. Ben ne yapayım peki diyorum bayan bi doktora başka bi merkeze git diyo. Ortalık virüs kaynıyo ordan oraya nasıl gezeyim ben? Öyle sinirim bozuldu ki oturdum ağladım gerçekten. Tüp bebek yaptırdım ben önceden düşüğümde var diyorum. Yapabileceğim bişey yok dedi. Hastası yok bunu diyeninde. Hastane boştu zaten.

Ultrason fotoğrafı bile yok elimde yine. Öyle daraldım bunaldım ki. Doğum paketi almakta bi dünya para. Şu anki durum ortada.
Canım bir seferlik acaba özel Muaynenesi olan bir doktora randevu alıp gitsen mi acaba en azından net bir bilgi alırsın aklında ki sorular için

Özel hastane miydi?
Canım sen şuan kaç haftalıksın benim Çarşamba günü 12 haftalık olucak 9. Hafta itibariyle iğneleri iki günde bire düşürdük şimdi dün itibariyle tamamen bıraktırdı doktorum ama tabi öncesi sordu herhangi bi lekelenme oldu mu diye çok şükür olmadı o yüzden bırakabilirsin dedi lekelenme falan olsaydı devam ettircekti muhtemelen zaten genelde 12 hafta itibariyle bıraktırıyorlar iğneyi bu arada fitile devam edicem bir süre daha

Canım sakin ol bebeğine zararı var stresin ama en azından arkadaşda demiş bu seferlik özele gitsen hani artık 200 300 neyse versen kontrol süren olur 10 gün içinde tekrar gidersin en azından o zamana kadar da inşallah düzene girer şimdi progesteron önemli bir hormon ben mesela iğne bitince hapla devam edeceğim proluton haftada bir e çıktı gibi değişiklikler oldu onun için bir seferlik özele git derim

Özel hastane miydi?
Yok devlet hastanesi.
Canım bir seferlik acaba özel Muaynenesi olan bir doktora randevu alıp gitsen mi acaba en azından net bir bilgi alırsın aklında ki sorular için

Progesteron 12 hafta bitince bırakacaksın demişlerdi bana. Korka korka çıktım gittim evden eşimin de vurdumduymazlığına iyice sinir oldum.

Yok devlet hastanesi.

Progesteron 12 hafta bitince bırakacaksın demişlerdi bana. Korka korka çıktım gittim evden eşimin de vurdumduymazlığına iyice sinir oldum.
Canım sizin orada nasıl bilmem ama mesela benim doktorum akşam 8 e kadar hastanede oluyor bi sor özel hastaneyi ara akşam eşin götürsün en azından işe gidiyorsa bile. Yani muayene olmadan bırakma sen yine de doktor kontrol etmeli öyle bırakman lazım diye biliyorum

çok saçma sapan bir durum olmuş ya.bende ağlardım kesin kendini üzmemeye çalış genede kuzum.madem hasta bakmıyorlar kapatsınlar o zaman bölümü böyle saçma şeymi olur ya.bide akıl veriyorlar başka merkeze git.kızlarında dediği gibi en azında kafanın rahatlaması ve ilacı bırakıp bırakmayacağını öğrenmek için bu seferlik bi özel doktora görünsen daha iyi galiba.

Daha önce hiç gitmediğim bi yere gidip baştan anlatıcam bütün süreci. Bırak bırakma neye göre diyecek ki. Tüp bebek bölümünü arıycam bi son şans. Eşime göre özellere güven olmazmış.

yaa niye güven olmasın onlar doktor değilmi.onlarada bir sürü kişi gidiyor.ama şey konusunda haklisin,başka bir doktora gidince ne yapıldı ne edildi her şeyi sil baştan anlatmak gerekiyor.benimde tüp bebek yaptırdığım hastanede kontrollere devam etme sebebimde bu.yapılan herşey sistemlerinde mevcut,dosyam orda diye daha bi güvenle gidiyordum.ha bende 7 nisana randevu alamaz gidemezsem özel doktor düşünürüm

Bütün kayıtlarım orada. Bütün tahlillerim testlerim orada yapıldı. Bi kaç doktor hemşire direkt tanıyorlar. Eşime göre özel para tuzağıymış, ben zaten panikmişim. Saçmalıyor yani. Şimdi gitsem bile doktor bırak dese neye göre diyecek süreci ne kadar biliyor? Benim gittiğim doktor beni 2 yıl önce tüp bebeğe yönlendiren doktordu. Hemen de hatırladı süreci.

Yani sonuçta o da doktor canım devlet hastanesinde çalışan doktorlar bu salgın süresinde kadın doğum da olsa salgına destek verebilirlermii yazı gelmiş o zaman ne yapacak eşin hiç kontrole gitmeyecek misiniz ? Evet başka doktora anlatmak zor çok haklısın ama o da doktor :) hayatında ilk kez sen hastası değilsin ki.. fikir almış olursun Bilgi edinirsin. kendi doktoruna ulaşma şansın var mi ki en azından tüp bebek doktorun bilgi verse sana en doğrusunu o söyler canım

Şehir olarak neredesin bilmiyorum cnm ama ben olsam bi araştırma yapardım mesela benim doktorum özel Muaynenesi olan bi doktor işlemleri farklı bir merkez de yapıyor Kadın doğumcu hem de tüp bebek uzmanı yani böyle bir doktor bulabilirsen o seni daha iyi yönlendirir kelebeğinde dediği gibi atıyorum bi 300 verirsin sonra kontrol olur onda bi ücret ödemezsin ya da Özel bir tüp bebek merkezini arayıp oradaki bir doktora randevu alabilirsin şimdi bizim durumumuz diğer gebelere göre daha farklı olduğu için doğru yönlendirilmemiz gerekiyor bi kısa çaplı araştırma yap bakalım bu tarz bir çözüm su süreçte senin için en doğrusu bence hiiiç devlete gidip kendini de bebeğini de strese sokup üzme

Devlet hastaneleri şu an çok büyük risk altında eşimin abisinin üç gün önce apandisiti patlamak üzere acile gittiler ama hiç bir devlet hastanesi kabul etmedi mecbur özel hastaneye gitmek zorunda kalıp orada ameliyat oldu acil hasta olmak da bi fayda etmiyor şu an tek düşünülen bu salgın inşallah herşey yoluna girer de şu günlerimizi traji komik bir şekilde anlatırız evlatlarımıza

O videoya ne kadar dogruysa evde cekildi diyorlar yalan diyorlar. Tabi gerceklik payini bende bilmiyorumn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…