- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.918
- 158
- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #10.601
Evet niftyde de yanilma payi var hic yok degil .100 kiside 1 kiside yanilma payi olurmus. Yuzde 99 gercek.ben d
ben daha önce bununla ilgili yorumları çok okumuştum nifty testi yaptırıp sonucu kötü gelipte sağlıklı bebek doğuran çok kişi var.annemlerin komşusunun kızınada ikili taramalardan sonra bebeğinin down sendromlu olma riski yüksek dendi kızın hamileliği zehir oldu ama hiç aldırmayı düşünmedi ve çok şükür bebeği sağlıklı doğdu.yani hangi teste ne kadar güveneceğiz bilmiyorum.yaş faktörü de çok etkili diyorlar.ben 37 yaşımdayım.bakalım o gün gelince ne olacak.
Insaallah amin. Rabbim kimseyi evladiyla sınamasınEvet doktorumda aynısını söyledi hatta aksi olursa tazminat bile ödüyorlarmış gerçi öyle olduktan sonra ne önemi varda hayırlısı bakalım inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız bebeklerimizi
Kan veriyosun canım onda da iki hafta sonra sonucu geliyo. Benim ilk bebeğim orta riskli çıkmıştı nifty yaptırdık Allaha şükür bişey çıkmadı sonuç da doğruydu. Hiç bi test yüzde yüzlük bi oran vermez ama niftyde %99,9 luk bu doğruluk payı var. Orta ve yüksek riskli çıkarsa bence yaptır. Tabi inşallah sağlıklıdır da hiç gerek kalmaz :)Banada iki tane önerdi ama isimlerini hatırlamıyorum birisi 3 bin 500 diğeri 2bin 500 dedi kan sonucun çıksın ona göre bakalım risk grubunda çıkarsan yaptır dedi birde ona nasıl bakılıyor kandanmı yoksa sıvı mı alıyorlar bu arada yaşım 34 35 yaş ve üzerinden kesin istiyorum dedi
Bu arada benim yaptırdığım ikili test değil detaylı ultrason ve başka bi genetik test. Bunlardan birini yaptırman lazım bebekle ilgili bi genetik rahatsızlık var mı diyeMerhaba sizler ikili test hakkında ne düşünüyorsunuz.yaptirmayi düşünen var mı?
Hem hap hem iğne progestan dexCanım hap olarak mı alıyordun sen progestanı
Canim benim ilk gebeligimde oğlumda çocuk hep bir hafta önde gözüküyordu.halbuki değilmiş ultrasona göre bile değişiklik gösterebiliyormuş.biz bir günde beş farklı kurumun hastane ve doktoruna gözükmek zorunda kalmıştık hepsinin ultrason ölçümü farklı oldu en son bi doktorun özel muayenesinde bebeğin gelişiminin geri olduğunu anladı ve doktor kesin tani için bizi renkli ultrasona yolladı.orda anladik ki ultrasona göre ölçüm farklı olabiliyor ve ilerleyen dönemde gelişimin önde olup olmaması değişebilirAma bebek gelişimine göre doğmuyor mu? Doktorda değiştirdi gebe kartında. Bebek ultrasonda kaç haftalıksa onu baz aldı.
Ben bıraktım tamamen. Zaten bana doktorum 12 haftalık olunca bırakıcaz demişti. Geçen haftada 12+0da kes dediler. Dün ki doktorda hiç lekelenme kanama oldu mu dedi olmadı dedim. Bırak o zaman öyle planlanmış zaten en başından dedi.
Canim ben ictim parol.dus da iyi geliyor su iç bol.bolparol bile içmek istemiyorum ama içmesem artarak devam ediyor bu sefer ilaçta fayda etmiyor.
Buarada benim oğlumun beslenme damarlarından biri yoktu.iki atardamar bir toplar damarla beslenirmis bebek benim oglum.tek atardamar ve toplar damarla beslendi çok şükür sağlıklı doğdu ama 2400 doğdu.guya gelişimi öndeydi.bu ikili üçlü testleri de hiç yaptirmak istemiyorum şimdi bir sıkıntı çıksa aldırmayacağımCanim benim ilk gebeligimde oğlumda çocuk hep bir hafta önde gözüküyordu.halbuki değilmiş ultrasona göre bile değişiklik gösterebiliyormuş.biz bir günde beş farklı kurumun hastane ve doktoruna gözükmek zorunda kalmıştık hepsinin ultrason ölçümü farklı oldu en son bi doktorun özel muayenesinde bebeğin gelişiminin geri olduğunu anladı ve doktor kesin tani için bizi renkli ultrasona yolladı.orda anladik ki ultrasona göre ölçüm farklı olabiliyor ve ilerleyen dönemde gelişimin önde olup olmaması değişebilir
Canim benim ilk gebeligimde oğlumda çocuk hep bir hafta önde gözüküyordu.halbuki değilmiş ultrasona göre bile değişiklik gösterebiliyormuş.biz bir günde beş farklı kurumun hastane ve doktoruna gözükmek zorunda kalmıştık hepsinin ultrason ölçümü farklı oldu en son bi doktorun özel muayenesinde bebeğin gelişiminin geri olduğunu anladı ve doktor kesin tani için bizi renkli ultrasona yolladı.orda anladik ki ultrasona göre ölçüm farklı olabiliyor ve ilerleyen dönemde gelişimin önde olup olmaması değişebilir
ben de iki gündür içiyorum.bugün içmemek için direndim.duşta aldım ama geçmedi.gene parol içeceğim mecburCanim ben ictim parol.dus da iyi geliyor su iç bol.bol
Kan veriyosun canım onda da iki hafta sonra sonucu geliyo. Benim ilk bebeğim orta riskli çıkmıştı nifty yaptırdık Allaha şükür bişey çıkmadı sonuç da doğruydu. Hiç bi test yüzde yüzlük bi oran vermez ama niftyde %99,9 luk bu doğruluk payı var. Orta ve yüksek riskli çıkarsa bence yaptır. Tabi inşallah sağlıklıdır da hiç gerek kalmaz :)
[/QUOTEAmin canım inşallah
Kaçıncı haftan canımKızlar bugün doktorum oğlan gibi dedi bukadar erken belli olurmu
ben d
ben daha önce bununla ilgili yorumları çok okumuştum nifty testi yaptırıp sonucu kötü gelipte sağlıklı bebek doğuran çok kişi var.annemlerin komşusunun kızınada ikili taramalardan sonra bebeğinin down sendromlu olma riski yüksek dendi kızın hamileliği zehir oldu ama hiç aldırmayı düşünmedi ve çok şükür bebeği sağlıklı doğdu.yani hangi teste ne kadar güveneceğiz bilmiyorum.yaş faktörü de çok etkili diyorlar.ben 37 yaşımdayım.bakalım o gün gelince ne olacak.
Ben hic almadimcunku iki lokma yiyip doyuyorum normalde cok istahli biriydim ama simdi sanki midem kuculdu canim da hic bir sey istemiyor. Karantina ciktigindan beri de evde durmaktan iyice tiksindim herseyden
Bel bölgemiz kalınlaşıyor bence o durum bende de varBen de yarım kilo vermişim ama karnımı her şey sıkıyor.
maalesef...35 yaştan sonra herşeye riskli bakıyorlar.inşallah hepimiz için herşey yolunda giderBen de 38.. Ah ah ileri yaş riskleri ...
aynen belimiz kalınlaşıyor. ben transferden sonra 2 kilo verdim.buna rağmen önceden normal olan şeylerim bile belden sıkıyorBel bölgemiz kalınlaşıyor bence o durum bende de var
12 haftalıkKaçıncı haftan canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?