- Konu Sahibi Birumutbekleyen
-
- #13.541
Canım bana 75 gr yüklediler 1. Saatte 180 çıkmıştı ve gebelik şekeri konuldu endokrin ve diyetisyene gidiyorum iki aydır tokluk şekeri 140 üstünde istemiyorlar gebelerde benim şimdi hem diyetisyen hem endokrin takip ediyor diyetle iyi gibi şimdilik ama doktorum bu haftalardan sonra daha çok yükselme eğilimi olur diyorkızlar şimdi baktım sonucuma ilkinde 50 gr yükleme sonrası 157 çıkmıştı.bugün yemek yeyip 1 saat sonra kan verdim ve sonuç 161 çıkmış.benim bildiğim 180 üzeri çıkarsa gebelik diyabeti teşhisi konuyor.bu sonuçla acaba tekrar yükleme yaparmı ki.çünkü şey dedi eğer gene bu seviyelerde çıkarsa kendi yeme içmene biraz dikkat ederek bu şekilde idare ederiz demişti.bide bebeğin suyu normal,kilosu normal.ben aşıro kilo almadım.hatta 3 haftadır kilomda gram oynamadı.nasıl bir yol izleyecek merak ediyorum
Kurban olduğum evladım tosun olduğu için sanırım..e senin değerlerin normal sana neden tekrar tekrar yapıyorlarki canım.seninkine bakarak benimki çok yüksek o zaman.
bana da diyet ve takip yolu görünüyor o zaman desene.ben de bugün 75 gr şeker yüklemesi yapılacak sanıyordum.açlık kanımı aldılar git yemek ye 1 saat sonra gel dediler.acaba az yada çok yemek yemenin etkisi oluyormu.off herşey yolunda giderken bunla uğraşmak can sıkıntısı gerçekten.Canım bana 75 gr yüklediler 1. Saatte 180 çıkmıştı ve gebelik şekeri konuldu endokrin ve diyetisyene gidiyorum iki aydır tokluk şekeri 140 üstünde istemiyorlar gebelerde benim şimdi hem diyetisyen hem endokrin takip ediyor diyetle iyi gibi şimdilik ama doktorum bu haftalardan sonra daha çok yükselme eğilimi olur diyor
maşallah miniğe. napalim yani çabuk büyümek istiyor demekkiKurban olduğum evladım tosun olduğu için sanırım..Suyu normal olsada önden gitmesi şüphe uyandırdı, 50 grlık yükleme sonucu 142 çıkmıştı sınırda dedi doktor, bendede insülin direnci vardı ilaç kullandım 1 sene kadar.
maşallah miniğe. napalim yani çabuk büyümek istiyor demekkiay valla stres oldum.sabah doktor ne diyecek onun derdine düştüm.devlet hastanesinde olsan bu değerlere takılmazlar dikkat et der geçerler diyolar özel olduğu için didikliyorlar diyorlar.bilemedim valla.belirtitide yok hiç.sık acıkmıyorum, idrara sık çıkmıyorum, öyle aman aman tatlı sayıklamıyorum,ağız kuruluğu falanda yok.demekki bunlar bir kıstas değil.
ne güzel valla.devlet hastanesinde bu kadar ilgi ve zaman ayıran doktor bulmak zor.zübeydede girmemle çıkmam 10 dk oluyordu.soracaklarım oluyordu,acele edildiği için çoğunu unuturdum.doktor iyi denk gelmiş sana.hangi doktor nasıl hangisi iyi bilmen zor olurdu orda.gözünle görmüş oldun,bencede o doktoru bırakmaValla benim gatada hiç bişey demediler, sınırda çıkmış açlık tokluk bakalım yeterli dediler onlarda normaldi.. Bugün şehir hastanesindeki doktora muayeneye giren bi türlü çıkmadı.. Sıram gelince anladım bende kadın çok ilgiliydi, bebek önde diye yükleme sonucuda sınırda diye hemen 100 gr yapalım dedi. Yine normal çıkarsa sadece yakın takip yaparız dedi. Bundan sonra randevu alıp hep aynı doktora gitmeyi düşünüyorum.
Gerçekten öyle çok şükür herşey yolunda ama şeker olayı biraz endişelendiriyor ama sitres yapma oda çıkartıyor senin 180 sabah toklukmu bu şekilde çıktıbana da diyet ve takip yolu görünüyor o zaman desene.ben de bugün 75 gr şeker yüklemesi yapılacak sanıyordum.açlık kanımı aldılar git yemek ye 1 saat sonra gel dediler.acaba az yada çok yemek yemenin etkisi oluyormu.off herşey yolunda giderken bunla uğraşmak can sıkıntısı gerçekten.
bugün aslında çok rahattım,sadece sıcak baymıştı bugünde.ama bundan sonra ne olacağı konusunda stres yapmadım desem yalan olur.sabahı iple çekiyorum doktor ne diyecek diyeGerçekten öyle çok şükür herşey yolunda ama şeker olayı biraz endişelendiriyor ama sitres yapma oda çıkartıyor senin 180 sabah toklukmu bu şekilde çıktı
ne güzel valla.devlet hastanesinde bu kadar ilgi ve zaman ayıran doktor bulmak zor.zübeydede girmemle çıkmam 10 dk oluyordu.soracaklarım oluyordu,acele edildiği için çoğunu unuturdum.doktor iyi denk gelmiş sana.hangi doktor nasıl hangisi iyi bilmen zor olurdu orda.gözünle görmüş oldun,bencede o doktoru bırakmasenin sonraki açlık,tokluk değerlerinde normal çıkmış.benim toklukta yüksek.hayırlısı artık
aynen devlette bebeğe bile doğru düzgün bakmıyorlar.dışarda yoğunluk olsada olmasada kısa tutuyorlar.bi tek tüp bebek servisinde uzun uzadıya bakıyorlardı.demekki işinide hastalarınıda önemseyen bir doktor.canım valla sen bilirsin bebek önde gidiyor diye yapmak istemiş bu doktorda.daha sonra keşke yaptırsamıydım dermisin o da var.işini garantiye alıp kafan rahat devam etmek için yaptırabilirsin.bide artık oraya devam edeceksin doğumda orda olacak inşallah,o yüzden seni iyi takip etmeleri için yaptırmak daha doğrudur belkiBenimde gatada son kontroller hep öyle acele ettirilerek geçirildi.. Atlı kovalıyor gibi lafı ağzıma tıkıp çıkarıyorlardı. Bebeğe bile doğru düzgün bakmıyorlardı. Üstelik bana sıra geldiğinde saat 12ye geliyordu öğle tatiline gidecek kesin bekliycem burada 13. 30a kadar diye düşündüm. Beni alınca içeri şaşırdım.. Sende sıkma canını biraz dikkat edersen düşer bence. Zaten o an yediklerimizle bile alakalı aslında çıkan kan sonucu. Bende şu an 100 gr yüklemeye gerek var mı diye çelişkide kaldım aslında..
aynen devlette bebeğe bile doğru düzgün bakmıyorlar.dışarda yoğunluk olsada olmasada kısa tutuyorlar.bi tek tüp bebek servisinde uzun uzadıya bakıyorlardı.demekki işinide hastalarınıda önemseyen bir doktor.canım valla sen bilirsin bebek önde gidiyor diye yapmak istemiş bu doktorda.daha sonra keşke yaptırsamıydım dermisin o da var.işini garantiye alıp kafan rahat devam etmek için yaptırabilirsin.bide artık oraya devam edeceksin doğumda orda olacak inşallah,o yüzden seni iyi takip etmeleri için yaptırmak daha doğrudur belki
hadi yaa.niye öyle sıkıntı yapıyor ki.sonuçta normal bir dönemde değiliz ki.ortam böyle olmasa zaten ne hastane ararız nede hastane hastane dolaşırız.bizde hem kendimizi hemde bebeklerimizi korumak için bu kadar sıkıntıya girdik.valla bizde biliriz özelde doğum yapmayı ama kendi adıma konuşayım evet verebilirmiyiz veririz o paraları.ama aman amanda bolluk içinde yaşamıyoruz,kendin yağımızda kavruluyoruz.ben sonrasını düşünüyorum. işten ayrılacağım ne gerek var paramız elimizde kalsın gene bebişe lazım olur diyorum.sende o düşüncedesin.bide şu an her sıkıntıyı biz çekiyoruz.bi zahmet hastaneye götürüp getirdiklerinede söylenmesinlerValla eşimde gideriz nolcak filan diyordu, iki kez gittik söylenmeye başladı ufaktan. Çok uzakmış bilmem neymiş, kendi kapıdan bile giremiyor.. Bize çok yakın pursaklar devlet hastanesi var o da yeni hastane ama hiç yorum filan bulamadım. Burada içime sindi ama sinir etti eşimde beni.. Ne zor işmiş, bu gidişle evde doğurcaz..
hadi yaa.niye öyle sıkıntı yapıyor ki.sonuçta normal bir dönemde değiliz ki.ortam böyle olmasa zaten ne hastane ararız nede hastane hastane dolaşırız.bizde hem kendimizi hemde bebeklerimizi korumak için bu kadar sıkıntıya girdik.valla bizde biliriz özelde doğum yapmayı ama kendi adıma konuşayım evet verebilirmiyiz veririz o paraları.ama aman amanda bolluk içinde yaşamıyoruz,kendin yağımızda kavruluyoruz.ben sonrasını düşünüyorum. işten ayrılan ne gerek var paramız elimizde kalsın gene bebişe lazım olur diyorum.sende o düşüncedesin.bide şu an her sıkıntıyı biz çekiyoruz.bi zahmet hastaneye götürüp getirdiklerinede söylenmesinler
aynen öyle canım,bende zübeydeden gayet memmundum ama artık randevu bile alamıyoruz.ve gerçekten çok sıkıntı yapıyorum hastane işini kendime.demekki bunlara iyilik yapmayacaksın.ben özelde doğrucam nerden bulursan bul parayı diyeceksinKesinlikle katılıyorum sana. Özele o paraları verirmiyiz veririz bi şekilde ama ben sonrasını düşünüyorum. Pandemi döneminde işleri çok aksadı, benim eşim esnaf. Şimdi tek gece için o paraları verdirmek istemiyorum. Sonrasında bebek için lazım olur, o paralara birsürü şey karşılanır diye düşünüyorum. Zaten bu pandemi belası olmasa ben gataya gidiyordum gayet memnun bi şekilde. Ama ne ilgi kaldı, ne doktor kaldı. Biz nelerle uğraştık bu bebekleri elde etmek için riske atmak istemiyorum asla.. Hem kendi demişti oraya gidelim çok temiz, çok yeni diye. 2. gitmede başladı ufak ufak söylenmelere..
Vallahi çok haklısın.. Ben bugün hastanede şöyle videolar vardı, böyle şeyleri anlattılar filan diye anlatıyorum hevesle. Adam bana orasıda çok uzak aslında diyor.. Bende çok sıkıntı yapıyorum inanki. Farklı farklı yerlerde gezmekten bıktım.aynen öyle canım,bende zübeydeden gayet memmundum ama artık randevu bile alamıyoruz.ve gerçekten çok sıkıntı yapıyorum hastane işini kendime.demekki bunlara iyilik yapmayacaksın.ben özelde doğrucam nerden bulursan bul parayı diyeceksin
hayırlısıyla doğurup sağlıkla alıp evimize getiririz inşallah yavrularımızı ve bi bakmışız bugünlerin de geçmiş gitmiş olduğu zamanlara gelmişizVallahi çok haklısın.. Ben bugün hastanede şöyle videolar vardı, böyle şeyleri anlattılar filan diye anlatıyorum hevesle. Adam bana orasıda çok uzak aslında diyor.. Bende çok sıkıntı yapıyorum inanki. Farklı farklı yerlerde gezmekten bıktım.
İnşallah canım. Yarın için stres oldum şimdiden, nasıl çıkacak şekerim merak ediyorum..hayırlısıyla doğurup sağlıkla alıp evimize getiririz inşallah yavrularımızı ve bi bakmışız bugünlerin de geçmiş gitmiş olduğu zamanlara gelmişiz
inşallah bi sorun çıkmaz canım.ben niyeyse bişey çıkacağını sanmıyorum.ama işte stres oluyor insan ister istemez.bende doktora bi ulaşabilseydim,ne diyecek acabaİnşallah canım. Yarın için stres oldum şimdiden, nasıl çıkacak şekerim merak ediyorum..
inşallah bi sorun çıkmaz canım.ben niyeyse bişey çıkacağını sanmıyorum.ama işte stres oluyor insan ister istemez.bende doktora bi ulaşabilseydim,ne diyecek acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?