- 8 Nisan 2011
- 2.024
- 2.057
- 333
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.601
Tesekkur ederim 8 gunde 100 gram almisiz onceki hafta doktor az buldu mamayi arttir ve iyi beslen dedi. Ama dedigin gibi saglikli olmasi cok onemli. Ben de süt arttirici bitki cayi aldim simdi daha iyi sukurSelam canım geç oldu biraz ama pazar günü değişik birşey öğrenmedim. Sütün artışı yeme içme ile olmaz dedi. Bol bol emzir dinlen sağlıklı beslen dedi. Onun dışında benim oğlan kaka yapmıyor onu sordum. 10 15 gün geçebilir dedi. Sindirim sisteminin gelişmesi ile alakalıymış. Kaka yapmaması beni tedirgin ediyor. Birde kilo alımını hürkanın dr sordum dün. Haftada 100 ile 160 arası değişir her bebeğin bünyesi farklı sağlıklı olması önemli dedi. Benden bu kadar canım.
Benim de sütüm az. Mama destekli gidiyoruz. Mamayı verince duruyor ama emzik de kullanıyoruz başka türlü durmuyor yoksa. Şöyle yapıyorum Mamayı genelde akşam 10 gibi veriyorum. Uyandıkça da emziriyorum. Gündüz de sabah bir kere veriyorum eğer dışarı çıkacaksam hemen acıkmasın diye mama veriyorum. Gündüz olabildiği kadar emzirmeye çalışıyorum ama süt çok yok sanırım onun için uyuyamıyor gündüz.Gündüz nasıl oyalıyorsunuz karnını doyurunca kendisi duruyor mu benim sütüm azdı ve artmış olsa da ben bebeğim aç psikolojisinden bir türlü çıkamıyorum ne zaman mızıldasa kesin aç diyorum eşim kafayı yedin iyice diyor
Ya içimi rahatlattınız birkaç gündür 4 saat uyuyordu bu gece 5 saat uyumuşuz ben de alarmı kapatıp uyumuşum nasıl üzüldüm aç kaldı diye
Ben mamasız 3.haftanın içindeyim emzirme sonrası ya da sabaha karşı sağdığım sütlerle takviye yapıyorum mesela 60cc mama vereceksem kendi sütümü veriyorum eds yöntemi ile direniyorum bakalım nereye kadar Allah büyüktür 2.ay kontrolünde doktor ne derse artıkBenim de sütüm az. Mama destekli gidiyoruz. Mamayı verince duruyor ama emzik de kullanıyoruz başka türlü durmuyor yoksa. Şöyle yapıyorum Mamayı genelde akşam 10 gibi veriyorum. Uyandıkça da emziriyorum. Gündüz de sabah bir kere veriyorum eğer dışarı çıkacaksam hemen acıkmasın diye mama veriyorum. Gündüz olabildiği kadar emzirmeye çalışıyorum ama süt çok yok sanırım onun için uyuyamıyor gündüz.
Bilmiyorum 3. Ayda tekrar bakalım gibi bişey dedi allahtan raporu gördüm yoksa bişey var diye içim içimi yerdiBenim bildiğim kadarıyla göz muayenesi yaptırmamız gerek yakınlarda. Sanırım 4. Ayda demir başlayacağız. 9.-12. Ay arasında da kanda demir bakılacak ve bir idrar tahlili yaptıracağız. Kalça ultrasonu temizse niye bi daha istediler ben onu anlayamadım bi kere yapılıp bitmiyo mu?
Ay gaz kolik olunca insan her yerde geziyor aydınlık karanlık aramiyor bilirim. Relactaz soracaktın doktora sordun mu ne dedi? Benimkilerin bsgirsaklsrini o rahatlattı başka hicbir sey işe yaramadı. Sıkışınca sab simplex verip bebek rahatliyorsa gazlı falan değil demistim o kadar yoğundu bizimki.Tamam canim ben de öyle yapmaya çalışayım. Genelde gaz sancılarımız da gece oluyor gittikçe de artıyor geçsin diye gün sayiyorum
Senin bebişler ne durumda inşallah gaz maz kalmamıştır
Gumus kapak kullanmiyorsaniz tavsiye ederim. Bana cok iyi geliyor.Göğüs ucundan sancı çekenler burda mı1 aylık oldu kzım. Covidden dolayı hastanede yattık 25 gün. Daha yeni evimize çıktık bu süreçte çok emzirmediğime rağmen göğüs uçlarım kıpkırmızı, emerken acı veriyor. Cildim normalde de çok hassas ve kurudur. Mumsy krem ve memelyn bal mumu göğüs kapağı kullanıyorum ama bana mısın demiyor. Lütfen yardım edin çok zor durumdayız.
Darısı başımaAynı durumu yaşadık sadece 2 akşam 1 er kez biberon verdik 3. Gün akşam meme reddi başladı
Biberon kesinlikle vermeyin kaşıkla vs verin
Emmesi için de çok uğraştım inatlaştıkça katılarak ağladı. Bizde gece ve uykudan kalkınca sorun Yoktu uyanıkken acıkırsa emmiyor biberon istiyordu. Şöyle çözüm buldum aç ve uyanıksa önce uyutuyorum uyanır uyanmaz memeyi veriyorum zaten aç olduğu için çok kısa uyuyor ve uyanınca da emiyor
Biberon ve emzik kullanmıyorum artık o korku bana yetti bu gün 3. Gün baya unuttu biberonu şükür
Henüz kullanmadım. Kanamalı yaralarım yok ama emzirmeye artırsak olacak gibi. Şuan meme ucu be etrafı bayağı kırmızı. Cilt tahriş gibi sanki. Gmüş kapak yaraya iyi geliyor diye okudum ama tahriş etki eder mi bilemedimGumus kapak kullanmiyorsaniz tavsiye ederim. Bana cok iyi geliyor.
Geçmiş olsun atlatmışsınız çok sevindimGöğüs ucundan sancı çekenler burda mı1 aylık oldu kzım. Covidden dolayı hastanede yattık 25 gün. Daha yeni evimize çıktık bu süreçte çok emzirmediğime rağmen göğüs uçlarım kıpkırmızı, emerken acı veriyor. Cildim normalde de çok hassas ve kurudur. Mumsy krem ve memelyn bal mumu göğüs kapağı kullanıyorum ama bana mısın demiyor. Lütfen yardım edin çok zor durumdayız.
İshal olmuş bebiş çok sulu , doktoruna sorunuz benceArkadaslar merhaba...sizin de bebeginiz gurultulu ve sulu sekilde mi kaka yapiyor?doktora soruyoruz kakanin sekli ve miktarinonemli degil deyip bizi yolluyor ....ishal mi degil mi ben nasil anlayacam,affiniza siginarak paylasacagim kaka goruntusunu de
Selam, bebelac degil ama humana kullaniyorum memnunum. Humana 1 numara bulamayinca bende sma almak zorunda kaldim dediginiz gibi kabiz yapti, bebegim gunlerce ikinmaktan uyuyamadi. Humana ya tekrar gectik simdi duzeldi. Gunde 1 max 2 kere tuvaletini yapiyor ama rahat yapiyor.Kızlar bebelac gold kullanan var mı? Ben sma optipro kullanıyordum kabız yaptı, aptamil e geçtik o da aşırı gaz yaptı, Eczacı da bebelac önerdi, sürekli mama değiştiriyoruz napacagimi bilemedim.
Selamlar, benim bebegim 2 aylik ama erken dogdu. Dogdugundan beri kendi ne zaman isterse o zaman uyaniyor ve yiyor. Uykusunda asla yediremedim ve uyandiramadim. Uyaninca da doymadan uykuya dalmiyordu bu yuzden icim rahatti. Ilk zamanlar 4 5 saat uyuyordu. Simdi 3.saatte kipirdanmaya basliyor. Zaten anliyorum hemen mamasini veriyorum. Gece de gunduz de 3 saat seklinde ilerliyoruz.Selamlar biz 51 günlük olduk Bebeği benimkiyle gün olarak yakın olan anneler gece kaç saat uyumasına izin veriyorsunuz bebişlerinizin?
MerhabaArkadaslar selam, uzun zamandir giremiyorum, bebek olunca hersey degisti. Meger eskiden ne cok bos vaktimiz varmissizden biberon onerisi isteyecegim. Sutum cok cok az oldugu icin mama ile besliyorum bebegimi. Sutumu tum gun sagip biriktiriyorum 100 cc anca cikiyor chicco nun anne gogsune yakin olan biberonunu aldim ancak emzik kisminda sorun vardi bebegim emerken hava delikleri calismiyor biberonun ucu icine kaciyordu. Sanirim o seride sorun var chicco baska bir baslangic biberonu gonderdi ama onun da deligi bence biraz genis. Avent aldim onun da kapagi sorunlu kapak cevirirken tam kapanmiyor atiyor. Sagdigim sutler dokuldu cok uzulmustum onu da incelemeleri icin gonderdim. Bir turlu biberon sorunumuzu cozemedik. Onerisi olan arkadaslar varsa denemek isterim.
Lansinosh kullanıyorum memnunum.Arkadaslar selam, uzun zamandir giremiyorum, bebek olunca hersey degisti. Meger eskiden ne cok bos vaktimiz varmissizden biberon onerisi isteyecegim. Sutum cok cok az oldugu icin mama ile besliyorum bebegimi. Sutumu tum gun sagip biriktiriyorum 100 cc anca cikiyor chicco nun anne gogsune yakin olan biberonunu aldim ancak emzik kisminda sorun vardi bebegim emerken hava delikleri calismiyor biberonun ucu icine kaciyordu. Sanirim o seride sorun var chicco baska bir baslangic biberonu gonderdi ama onun da deligi bence biraz genis. Avent aldim onun da kapagi sorunlu kapak cevirirken tam kapanmiyor atiyor. Sagdigim sutler dokuldu cok uzulmustum onu da incelemeleri icin gonderdim. Bir turlu biberon sorunumuzu cozemedik. Onerisi olan arkadaslar varsa denemek isterim.
Canım biz de rotarix yaptıracağız şu iki dozlu olan inşallah diğer aşılarla birlikte mi yaptırsak diye asm ye haftaya aşılarla birlikte gidip soracağımHarika bilgilerCanım ayrıca bizim doktor rota için 3 doz olan değil de 2 doz olanı tercih ediyorum. 3 doz olanda yan etki görülme olasılığı fazla ve tecrübelerime göre 2 daha iyi dedi. Aklınızda olsun
Geçen hafta bizim bebişte öyleydi 2 kişi evde bi iş yapamadık onunla ilgilenmekten. Şuan daha iyi kendiliğinden geçiyo stres yapma
İkinci ayda yapılması gerekiyor dedi doktor rotavirüs için. Menenjit sonra da yapılıyor dedi, o hangi ay sormadımİkinci ay için devletin karşıladığı 3 aşı + ücretli rotavirüs olmak üzere 4 aşıyı aynı gün yapacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?